Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. Nenasitni

Nenasitni Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    36
    Каде може да ги гледам последнте 10тина епизоди,со превод? зборам за последните што се емитувани кај нас а не во Турција? :)

2. Ubava-Crvenokosa

Ubava-Crvenokosa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2012
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    80
    Мене сега ме интересира од вака понатаму каков ќе биде односот према неа и Суљо :D
    Тој иако не ја сака колку толку ја почитувал како мајка на неговиот принц ама сега...
    уффф :whew: сега тешко ќе биде за неа затоа што веќе ја мрази и е ептен рамнодушен што се работи за неа може да ја толерира само за Мустафа ама и тоа тешко ќе биде.
    Е ај да видиме сега Махи како ќе тераш понатаму :fubar:

3. bikk

bikk Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2012
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    8
    каква врска има ако е принцеза, и Мустафа е принц али ке го убијат

4. bikk

bikk Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2012
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    8
    даа беее се ценатт,ајбиге ја засака Хурем али таа само ја искористи..тие не избегаа Хурем ја направи ова само да го уништи бракот нејзе не и засега никој само своите цели ги гледа

5. crtanfilm

crtanfilm Нов член

Се зачлени на:
    28 април 2012
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    81
    Добар си е Ибрахим ;) Само го прифаќаат одвреме навреме :)

6. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Епа сега што да ти кажам тоа е мое мислење никој не те присилува да се согласиш со мене
    јас си мислам на овој начин а ти на друг што е нормално не сме исти луѓе :)

7. doll.a

doll.a Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.621
    Допаѓања:
    4.483
    Гледам комнетари од тоа како Махи ќе се справува со Сулејман сега . Па добро и ја да сум на нејзино место повеќе ќе ми одговара Мустафа да е султан одколку Сулјеман. Како прво не и дава рецка 2% не и обрнува воопшто внимание па добро сфаќам дека Хурем ја сака и се ама може 10 мин од денот да одвојува и за неа и она му е жена му родила принц и се . Така да да се ставите и вие на нејзино место сигурно би постпапиле така :)

8. crtanfilm

crtanfilm Нов член

Се зачлени на:
    28 април 2012
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    81
    абе така е, и махидевран си е во право. Ама испадна дека не ја бива за тие игри. Подобро нека го остави таа Мустафа да си ги брка тие работи. :)

На doll.a му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Ubava-Crvenokosa

Се зачлени на:
    3 април 2012
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    80
    И ја да бев на местото на Суљо не би ја рецкал не 2 туку 1%
    Зошто да издвојам 10 минути од моето време за некој кој сакајќи да труе остај Хурем бебето мое можеше да не биде родено а имаше и големи шанси и ја да се отрујам па кај го има тоа :^)
    треба и од негова гледна точка да ги видиме работите.

П.с: Махидевран не е жена на Султанот туку само бивша љубовница се знае со кого е женет Суљо

На Hurrem-Aleksandra му/ѝ се допаѓа ова.
  10. doll.a

doll.a Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.621
    Допаѓања:
    4.483
    А па демек Хурем свтеица е што се не направи она па и го зарази бебето на Хатиџе со тоа отровот што Ибрахаим ја допираше книгата осле и Мустафа сакаше да го убие и што уште не . Не ја оправдувам ни Махидевран ама не е фер од неговата страна.
    И да може Хурем му е жена но и Махидевран му има родено син на него и неа треба малце да ја почитува .

11. Ubava-Crvenokosa

Се зачлени на:
    3 април 2012
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    80
    Хурем е далеку од светица ама и го поштујем карактерот баш каква што е. Не и го зарази она бебето со отровот да беше така и Хатиџе сега требаше мртва да биде и нејзе ја допираше Ибро. Мустафа сакаше да го убие откако и се закани за животот на нејзините деца. Сулејман ја почитувал Махидевран до сега иако не требаше по мое мислење ама ајде... а сега кога веќе знае какво гомно е умре почитувањето :hai:

На Hurrem-Aleksandra му/ѝ се допаѓа ова.
  12. doll.a

doll.a Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.621
    Допаѓања:
    4.483
    За карактер не викам дека нема и јас и го сакам карактерот туку поентата ми беше да кажам дека Махидевран не ја кривам за ова што го прави зошто си е во право но се разбира секој си има различно мислење

13. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Има тука многу голема разлика.
    Ајбиге е од семејството на Величествената е секако дека Валиде нема да дозволи да ја убијат внука и (што и да и е.. :) ) Валиде ќе направи се само за Ајбиге да не настрада.
    А со Мустафа е друг и многу поразличен случајов. Мустафа ќе се
    убие по наредба на Величествениот Султан Сулејман. ;)
    Сепак не е исто. Кога веќе владетелот на империјата смета дека неговиот син прави завери против него само за да дојде на власт е тогаш нормално дека ќе реагира,нема да седи со скрстени раце. Се што Султанот ќе рече,мора да се почитува таа одлука. :)

14. Ubava-Crvenokosa

Се зачлени на:
    3 април 2012
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    80
    Е тука веќе се согласувам со тебе ;)

15. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Конечно дојде понеделник. 8)
    Сега е 18 часот и 51 минута.
    До 21 часот ќе треба да почекаме уште 9 минути и 2 часа.
    Како и да е,вечер ќе биде многу интересно.

Прикачени фајлови:

На BI-44 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Toprak

Toprak Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2012
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    277
    Брак меѓу роднини не е ништо чудно во муслиманскиот свет, кај евреите (мислам дека прв пат од нив почнало),кај коптите (христијанска религиј) во Египет па дури и кај протестантите во Англија.Ако се сеќавате и кралицата Елизабета е мажена за Војводата од Велингтон кој и е братучед, па затоа им се раѓаат деца дегени со здаствени проблеми, со слаб вид или сл. Но земањето жени или мажи може да биде само по роднина на мајката (од вујкото) а не по роднини на таткото (чичко) оти се смета дека поголема е врскат на роднинство од двајца браќа одколку од брат и сестра. Се земаат од разни причини,агличаните и евреите се земаат со роднини од вујко заради богатството да остане помеѓу нив,коптите пак како раса во исчезнување од страв од доминација на арапите и муслиманството немаат избор и за да не се мешаат верите земаат братучедки од вујко.

На interesna и Sara123 им се допаѓа ова.
  17. bikk

bikk Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2012
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    8
    да али ми е интересно како можете да ги гледате работите кои не постојат
    Ж

18. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Интересно. ;)

Прикачени фајлови:

На Majuv4ence13 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Majuv4ence13

Majuv4ence13 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2012
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    513
    Првата слика прејака е..Многу ми се допаѓа :) :)

А втората слика со Коската Махи абе неа ни фотошоп не и помага...омггг...СТРАШНОО :lol: :lol: :lol: :lol:

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Јас го пишувам тоа што го гледам ако си ги пропуштила тие епизоди тогаш гледај ги и можеби ќе го видиш истото што и јас го видов :)

ПС: Сликата со Хурем и Мустафа (Хурем тим немојте да се лутите ако го читате ова) мислам дека баш парираат да глумат како мајка и син. Хурем баш ја личи како негова мајка