Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. Nenasitni

Nenasitni Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    36
    Каде може да ги гледам последнте 10тина епизоди,со превод? зборам за последните што се емитувани кај нас а не во Турција? :)

2. Ubava-Crvenokosa

Ubava-Crvenokosa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2012
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    80
    Мене сега ме интересира од вака понатаму каков ќе биде односот према неа и Суљо :D
    Тој иако не ја сака колку толку ја почитувал како мајка на неговиот принц ама сега...
    уффф :whew: сега тешко ќе биде за неа затоа што веќе ја мрази и е ептен рамнодушен што се работи за неа може да ја толерира само за Мустафа ама и тоа тешко ќе биде.
    Е ај да видиме сега Махи како ќе тераш понатаму :fubar:

3. bikk

bikk Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2012
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    8
    каква врска има ако е принцеза, и Мустафа е принц али ке го убијат

4. bikk

bikk Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2012
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    8
    даа беее се ценатт,ајбиге ја засака Хурем али таа само ја искористи..тие не избегаа Хурем ја направи ова само да го уништи бракот нејзе не и засега никој само своите цели ги гледа

5. crtanfilm

crtanfilm Нов член

Се зачлени на:
    28 април 2012
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    80
    Добар си е Ибрахим ;) Само го прифаќаат одвреме навреме :)

6. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Епа сега што да ти кажам тоа е мое мислење никој не те присилува да се согласиш со мене
    јас си мислам на овој начин а ти на друг што е нормално не сме исти луѓе :)

7. doll.a

doll.a Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    4.359
    Гледам комнетари од тоа како Махи ќе се справува со Сулејман сега . Па добро и ја да сум на нејзино место повеќе ќе ми одговара Мустафа да е султан одколку Сулјеман. Како прво не и дава рецка 2% не и обрнува воопшто внимание па добро сфаќам дека Хурем ја сака и се ама може 10 мин од денот да одвојува и за неа и она му е жена му родила принц и се . Така да да се ставите и вие на нејзино место сигурно би постпапиле така :)

8. crtanfilm

crtanfilm Нов член

Се зачлени на:
    28 април 2012
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    80
    абе така е, и махидевран си е во право. Ама испадна дека не ја бива за тие игри. Подобро нека го остави таа Мустафа да си ги брка тие работи. :)

На doll.a му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Ubava-Crvenokosa

Се зачлени на:
    3 април 2012
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    80
    И ја да бев на местото на Суљо не би ја рецкал не 2 туку 1%
    Зошто да издвојам 10 минути од моето време за некој кој сакајќи да труе остај Хурем бебето мое можеше да не биде родено а имаше и големи шанси и ја да се отрујам па кај го има тоа :^)
    треба и од негова гледна точка да ги видиме работите.

П.с: Махидевран не е жена на Султанот туку само бивша љубовница се знае со кого е женет Суљо

На Hurrem-Aleksandra му/ѝ се допаѓа ова.
  10. doll.a

doll.a Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    4.359
    А па демек Хурем свтеица е што се не направи она па и го зарази бебето на Хатиџе со тоа отровот што Ибрахаим ја допираше книгата осле и Мустафа сакаше да го убие и што уште не . Не ја оправдувам ни Махидевран ама не е фер од неговата страна.
    И да може Хурем му е жена но и Махидевран му има родено син на него и неа треба малце да ја почитува .

11. Ubava-Crvenokosa

Се зачлени на:
    3 април 2012
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    80
    Хурем е далеку од светица ама и го поштујем карактерот баш каква што е. Не и го зарази она бебето со отровот да беше така и Хатиџе сега требаше мртва да биде и нејзе ја допираше Ибро. Мустафа сакаше да го убие откако и се закани за животот на нејзините деца. Сулејман ја почитувал Махидевран до сега иако не требаше по мое мислење ама ајде... а сега кога веќе знае какво гомно е умре почитувањето :hai:

На Hurrem-Aleksandra му/ѝ се допаѓа ова.
  12. doll.a

doll.a Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    4.359
    За карактер не викам дека нема и јас и го сакам карактерот туку поентата ми беше да кажам дека Махидевран не ја кривам за ова што го прави зошто си е во право но се разбира секој си има различно мислење

13. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Има тука многу голема разлика.
    Ајбиге е од семејството на Величествената е секако дека Валиде нема да дозволи да ја убијат внука и (што и да и е.. :) ) Валиде ќе направи се само за Ајбиге да не настрада.
    А со Мустафа е друг и многу поразличен случајов. Мустафа ќе се
    убие по наредба на Величествениот Султан Сулејман. ;)
    Сепак не е исто. Кога веќе владетелот на империјата смета дека неговиот син прави завери против него само за да дојде на власт е тогаш нормално дека ќе реагира,нема да седи со скрстени раце. Се што Султанот ќе рече,мора да се почитува таа одлука. :)

14. Ubava-Crvenokosa

Се зачлени на:
    3 април 2012
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    80
    Е тука веќе се согласувам со тебе ;)

15. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Конечно дојде понеделник. 8)
    Сега е 18 часот и 51 минута.
    До 21 часот ќе треба да почекаме уште 9 минути и 2 часа.
    Како и да е,вечер ќе биде многу интересно.

Прикачени фајлови:

На BI-44 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Toprak

Toprak Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2012
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    277
    Брак меѓу роднини не е ништо чудно во муслиманскиот свет, кај евреите (мислам дека прв пат од нив почнало),кај коптите (христијанска религиј) во Египет па дури и кај протестантите во Англија.Ако се сеќавате и кралицата Елизабета е мажена за Војводата од Велингтон кој и е братучед, па затоа им се раѓаат деца дегени со здаствени проблеми, со слаб вид или сл. Но земањето жени или мажи може да биде само по роднина на мајката (од вујкото) а не по роднини на таткото (чичко) оти се смета дека поголема е врскат на роднинство од двајца браќа одколку од брат и сестра. Се земаат од разни причини,агличаните и евреите се земаат со роднини од вујко заради богатството да остане помеѓу нив,коптите пак како раса во исчезнување од страв од доминација на арапите и муслиманството немаат избор и за да не се мешаат верите земаат братучедки од вујко.

На interesna и Sara123 им се допаѓа ова.
  17. bikk

bikk Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2012
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    8
    да али ми е интересно како можете да ги гледате работите кои не постојат
    Ж

18. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Интересно. ;)

Прикачени фајлови:

На Majuv4ence13 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Majuv4ence13

Majuv4ence13 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2012
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    513
    Првата слика прејака е..Многу ми се допаѓа :) :)

А втората слика со Коската Махи абе неа ни фотошоп не и помага...омггг...СТРАШНОО :lol: :lol: :lol: :lol:

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Јас го пишувам тоа што го гледам ако си ги пропуштила тие епизоди тогаш гледај ги и можеби ќе го видиш истото што и јас го видов :)

ПС: Сликата со Хурем и Мустафа (Хурем тим немојте да се лутите ако го читате ова) мислам дека баш парираат да глумат како мајка и син. Хурем баш ја личи како негова мајка