Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Вака Хурем нема никаква врска со смртта на бебето на Хатиџе бидејќи Хатиџе самата со уби сепак Хурем и му го спаси животот се сеќавате таа го труе Мустафа за иднината на нејзините деца и кажи ми како Величествениот може да ја почитува Махидевран кога таа отров во јадењето му стави со цел Хурем да ја убие а и тој од тоа можеше да касне и како да ја почитува кога сега додека тој беше во кома таа чекаше да умре дури и за Величествена се прогласи ако некој ја чека твојата смрт би го почитувала?

2. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.842

Треба да ја почитува. Сулејман сам си е крив што таа го замрази и што сакаше побрзо да го напушти светот на живите. Ако е за така и на Хурем требаше да и даде тешка казна кога пробуваше да му расипи работа со Изабела и со една друга робинка кога Хурем и го изгоре лицето :emo:

3. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Не е исто да се проба да и се наштети на робинка и на султан.И да Хурем не доби казна што и го изгоре лицето на робинката но да не заборавиме дека и робинките кои и го изгореа лицето на Хурем Султан мајката на 5 деца од кои 4 принца и една принцеза останаа во Харемот и едната ја ставија на важна позиција.

4. k.a.j.a

k.a.j.a Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2011
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    34
    Балиии ! :(((

5. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    674
    Зарем ќе го убијат Бали бег?!!! Ау неее :( ;(

6. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.842

Па и Махидевран е султанка нели? И таа има родено принц. Заради Хурем многу невини умреа :) така да...

7. Shpagetta

Shpagetta Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    2.392
    Кога ќе се случи ова болдираново? :D
    Нема да го убијат, не секирај се :)

На interesna му/ѝ се допаѓа ова.
  8. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Не е исто да се проба да и се наштети на робинка и на султан.И да Хурем не доби казна што и го изгоре лицето на робинката но да не заборавиме дека и робинките кои и го изгореа лицето на Хурем Султан мајката на 5 деца од кои 4 принца и една принцеза останаа во Харемот и едната ја ставија на важна позиција.[/quote]

Па и Махидевран е султанка нели? И таа има родено принц. Заради Хурем многу невини умреа :) така да...[/quote]

Да Махидевран е Султанка и никој не проба неја да ја убие но таа проба Величествениот да го убие а Хурем лицето на робинка и го изгоре како може иста казна да имаат и кажи ми кои невини луѓе умреле поради Хурем да не го спомнуваме Лео кои невини луѓе умреле поради Хурем?

9. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Денешнава епизода беше посветена за вљубените :D Хурем&Сулејман Ибрахим&Нигар
    Колку си уживав додека ги гледав Хурем и Сулејман заедно. Хурем му прави масажа за да му ги опушти мускулите додека лежел на грб ;) а па кога се бакнаа :rock: многу ќеф ми направија :D
    Хурем изгледа ќе треба да набави друго шишенце со отров Сулејман и го зеде и го истури од балконот надоле :D она може ќе сакаше да го употреби за нешто друго па никогаш не знаеш кога ќе ти затреба и плус кај го чува во градникот да и биде поблиску :D ах оваа Хурем понекогаш ми е ептен интересна.
    Исто убав момент кога Хурем го тера Сулејман да јаде и му бута храна во уста :lol: ептен слатки ми беа
    Сулејман е под целосно влијание на оваа девојка го монополизирала скроз до крај ја мислев дека кога дојде Мустафа Хурем ќе си оди и овој ништо нема да каже ама не, ја запре да седи со него ко да нема веќе тајни од неа и не му смета и она да слуша што ме израдува.
    Ибрахим сакал да има мало девојче од Нигар со коси очи и прчлест нос :rofl: ме насмеа кога и го кажа ова
    Величествената денес кога беше облечена во тој фустан со бледо розе боја и со тој накит баш беше како права дама многу елегантна стара ама убава :rock:

10. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    674
    Колку е распиан овој Ибрахим вели дека сака дете со Нигер, а после што, ќе се направи наудрен. :fubar: ЦЦЦЦ :x

На Hurrem-Aleksandra му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Hurrem-Aleksandra

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    абе машко е
    ќе ти кажат било каква глупост за да те легнат и после кога ќе те напумпа ќе бега од одговорноста
    и секако дека наудрен ќе се прави :puke:

12. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.281
    Кога ќе има утре реприза?
    Ја испуштрив денешнава епизода :(

13. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Епизодава беше интересна.
    Преовладуваа сцени со вечната љубов на Султанот и неговата Султанка. :)
    Ах,кога ги гледам заедно... колку е убаво.Најважно е дека никој неможе да ги раздели и покрај интригите од страна на Махидевран. Само малку се изнервирав кога Султанот рече дека можеби (ова можеби е многу важно) еден ден судбината на светот ќе биде во рацете на Мустафа. :o Е ова,ме погоди.. ~
    Ај да не должам многу,само ќе кажам :
    -Ја обожавам Хурем,нејзиниот карактер,размислување,постапките. :wasntme:

14. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Овој пат ке застанам од страна на Ибрахим но тоа не значи дека сум против Хурем и дека сум заборавила на Лео (никогаш нема да го заборавам ) Ибрахим не е крив Хатиџе е што се му изнакажа јас сум државата ти си должен да ми служиш мене и на моето семејство роб го направи стварно претера тогаш така да Ибрахим си најде спокој кај Нигар.

15. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Јас сум на страната на Хатиџе,во оваа работа.
    Па што ако му кажала така ?? Па што дека му го повредила егото ?
    Тој е само еден обичен син на рибар,Тео,Паргали.Не треба да заборави кој е и што е.
    Сепак Хатиџе е член на династијата. :tmi: :tmi:
    Таа е родена Султанка и има повеќе права.Е сега,овој Ибрахим успеал во животот со помош на Султанот и неговото пријателство.И сигурно бил многу интелигентен. Сепак треба да ја почитува Хатиџе,како жена и како Султанка. :!: А и во право беше тогаш.
    Мое мислење !

http://www.youtube.com/watch?v=q0ZG4XVp ... re=related

На TheaEsposito и Shpagetta им се допаѓа ова.
  16. Toprak

Toprak Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2012
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    277
    Заради Хуерм никој не умре.Имаше неколку обиди ама сите неуспешни.Проба со Ибрахим ама не го отру,бебто на Хатиџе самата Хатиџе го угуши на доење откако заспа врз него.Проба на принцезата да и пушти змија ама и тоа не беше успешно.Проба со Ефсун да го убие Мустафа ама и тоа не беше успешно. Многу повеќе убиени има од Ибрахим.Прво и ја убија слугинката на Хурем, потоа ибрахим и нареди на Нигар да стави отров за принцезата и кога сите ке прашаат кој ја отру да викаат дека тоа е Хурем но по грешка наместо принцезата јадењето го изеде и умре слугинката.Лео го отру Ибрахим со уцена дека ке му каже на Сулејман и Лео за да ја спаси Хурем свесно касна од локумот.Сега и Ефсун е бремена,махидевран ке нареди да ја абортираат а на Ефсун ке и кажат дека Хурем наредила во што таа ке поверува, само за да и направат беља.Значи повеќе бељи и убиства имаат Махи и Ибро за разлика од Хурем.Сега 2 сезона заврши со 63 епизода со смтрта на Валиде и со откривањето дека Ибрахим и Нигар ке имаат бебе а тоа е 1534,што значи Ибрахим ке живее уште 2 годинипосле ова.Султанот нема да нареди убиство на Ибро заради прељуба со друга жена.Тоа е ситно дело за убиство тој ке направи многу побитни работи одколку швалерација.Негова најголема грешка е што ке се испознесе дека он е султан и ке владее со 3 континенти и ке се потпишува како султан. А во 3 сезона Михримах ја глуми онаа глумицата од “Опасна убавина“,таа внуката.Хурем ке ја омажи за Рустем паша кој после смртта на Ибрахим ке биде Главен везир на местото на Ибрахим и Хурем преку него ке има големо влијание на сите настани.Тој ке успее да го обвини Мустафа дека го издал својот татко и се здружил со персицијте по што Сулејман ке издаде нареба да се ликвидира итн....

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Hurrem-Aleksandra

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Ибрахим да ја сакаше Хатиџе како што Хурем го сака Сулејман
    ни на крај памет немаше да му текне да ја изневери Хатиџе
    и би го трпел понижувањето како што Хурем тоа го прави
    за да биде со саканиот

18. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Се сложувам со тебе највеке за она со Лео ;( ;( ;( ;( ;(

19. armagedo

armagedo Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2012
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    15
    Сите во харемот ставија крв на своите раце па и Хурем.Зарем заборавивте како ја снема Принцезата од харемот.Кој нареди да ја снема сосе телото на слугинката,па и слугинката умре од отровот на Хурем.Ибрахим еден куп луге утепа а најмногу ми е жал за Лео.Само Величествената не направи убиство освен коњот на Хурем иако имаше неколку обиди индиректни не и успеаа.

20. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.030
    Допаѓања:
    4.605
    Машала машала добра дискусија сте развиле тука кој колку е крив.

Инаку да прашам, таа љубовницата на Мухамед што е трудна, вистина ли е оти ке умре/ Го гледов тоа малиот дел за во следната епизода и ми се слоши, Махидевран изгледа ке претера утре