Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Бреее ова Махидевраништево што катиљ жениште е.....ц ц ц...... она кога го изгуби тоа второто дете цел харем у вис го дигна, а сега знае да се прави газда на туѓ живот, па она ќе одлучува и абортуси ќе прави неписмена една,искомплексирана кокошка.
    А Бали бег добро е што го поштедија,иначе немаше мотивација за гледање да имам понатаму

2. Ubava-Crvenokosa

Ubava-Crvenokosa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2012
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    80
    Махи има премногу слободно време па затоа ги прави овие глупости |( Еден син има и тој не ја гледа веќе како кога бил дете сега со Ефсун во кревет е зафатен
    За разлика од Хурем која си има 5 деца и еден маж за кој мора да се грижи и со кој денот и поминува

3. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.469
    Hа OSN Aрабија ги прикажуваат оваа серија, бурни времиња итн..,цел свет се зарази со Tурскава болест :D

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    За Махидевран не коментирам...затоа што мислам дека не заслужува за коментар. ]:)
    Баш ме интересира зошто Ибрахим ќе и каже на Нигер Калфа дека еден период нема да се гледаат !?
    Друго..Оваа Ѓулшах Ѓаволката се меша секаде,и каде што треба и каде што не треба.. :headbang:
    И ја зема тапијата на Даје од чифликот од Хурем.. :tmi: И сега..што ќе се случи со оваа работа ??
    Ајде денес ќе гледаме интересно ќе биде.
    Можеби сум ја ставила сликава,ама навистина е убава тука. :)

Прикачени фајлови:

5. minimax

minimax Активен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2012
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    22
    Незнам дали сте ја виделе оваа вест
    Нападната Величествената – крадец се обидел од вратот да и земе златен ѓердан
    Крадец ја нападнал Небахат Џехре, или кај нас попозната како Величествената, додека ја минувала улицата. Крадецот со намера да го земе златниот ѓердан на актерката и нанел сериозни телесни повреди. Напаѓачот повлекол толку силно, што имало шанси да оштети артерија. Во тој случај ситуацијата би била уште посериозна.Турските медиуми пренесуваат дека двајца случајни минувачи кои биле сведоци на случката, веднаш тргнале по крадецот, но не успеале да го стигнат. Сега, откривањето на неговиот идентитет е во рацете на полицијата. Инаку популарната актерка во моментов е во Анкара каде закрепнува од повредите.

Докторите најавиле дека се очекува раната да зарасне за околу две недели. Ако ситуацијата во меѓувреме не се искомплицира, таа ќе продолжи со обврските поврзани со снимањето на Величествениот. Во меѓувреме мора да мирува.

6. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Aрабија тоа и сака, нема да им шкодат турски серии малце да се разонодат де. :D

Tуку, дојдов на темава да кажам за вчерашнава епизода. Bчера првпат гледав после можда 2-3 недели негледање, оти веќе од спојлериве и од мислењава дознав што ќе се дешава без да гледам, па интересно е да убедувам по дома дека нема да го погубат Бали. :D
    A и ми здосади искрено серијава, веќе глупости измислуваат за да се движи серијава.
    Aма поглупо нешто од муабетиве на Mахидевран не видов вчера. Bика на Eфсун демек она е крива, требаше да мислиш на време, сега ќе си сносиш последици. Oна е крива што нејзиново синче сака да се испразни во неа, и не се тргнал претходно, боже ме опрости. :tmi: Pазбирам, полесно е да оптужиш робинка него ли сопствен син - принц, ама поглупо од тоа не сум чула и видела. :^)
    Eте ми паѓа жал за Eфсун и Mустафа, и за Бали и Aјбиге, али судбината не ги сака.

Aј вие што сте гледале понапред, кажете зошто Ибрахим ќе и рече на Hигер дека нема да се гледаат некое време ?! Pади тоа што сумња женичката му? :D

7. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Епа на сцени од следната епизода дадоа зашто Ибрахим ќе и каже така на Нигерка...Нели оваа неговава прати човек да го следи па тој наводно го виде со Еленика, и Хатиџе збесна, нешто му подспомна на Ибро и му рече дека ако ја изневерува многу лошо ќе си помине. И пашата фуфка ќе го фати па ќе и каже на Нигер да оладат некој период. Бар ја така сфатив. :$

8. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Можеби за да ја смири ситуацијата со Хатиџе.
    Нејзе и се отворија очињата,и почна да се сомнева.
    Навистина,и мене ме интересира зошто Ибрахим така ќе каже.. :^)

9. smiley22

smiley22 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2012
    Пораки:
    670
    Допаѓања:
    350
    Еххх колку сакам Бали Бег да е величествениот.Ама нема.Ама ако Бали Бег беше величествениот Хурем ке немаше да биде султанка па (величествена) на крајот.Па му личи ли на Сулејман да биде величествен,да му личи,ама Бали Бег е подобар и крај.Ама што е тоа е. :tmi:

10. Smurfette.M

Smurfette.M Популарен член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    сакаш глумецот што го глуми Бали Бег да го глумеше величествениот? зошто Хурем немаше да биде султанка? без разлика кој го глуми величествениот, Хурем си е Хурем.... :) или нешто погрешно разбрав? :?:

ако глумецот што го глуми Бали Бег го глумеше величественот, ќе го гледав до крај на серијата..а не сега....уште денес и толку :(

11. minimax

minimax Активен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2012
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    22

Прикачени фајлови:

• burak.jpg
      burak.jpg
      Големина на фајлот:
      32,2 KB
      Прегледи:
      195
    На silk му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Глумецот што го одбраа да биде Величествен си е на место :!:
    Извинете ама не ми го потценувајте Султанот каков што си е, баш е супер и неверојатно глуми ;)
    Не е се во изгледот и во искуството е работата а и плус човекот не е грд си има шарм некој негов што го прави да биде засакан од публиката. Јас еднаш спомнав дека кога го видов во 1001 ноќ многу ме нервираше ликот на Онур Аксал и затоа не ја гледав серијата Величествениот од почеток си мислев леле пак ќе ме нервира ако е таков ама не Султанот е сосема трета приказна од неговиот друг лик и бев позитивно изненадена. Бали беј не можам да го гледам како Султан, што знам некако повеќе ми одговара да е како војник поточно како што си е сега.

Прикачени фајлови:

На Ubava-Crvenokosa му/ѝ се допаѓа ова.
  13. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Аххх оваа Ѓулшах многу ме изнервира. Што се замислува таа? Знае некој што ќе се случи со тапијата?

14. Ubava-Crvenokosa

Се зачлени на:
    3 април 2012
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    80
    Едно време и јас го сакав многу Бали беј остај за изгледот убав е ама повеќе ме запали затоа што е многу добар борец и неверојаен војник ама откако се случи ова со Ајбиге ме изнервира многу и сиот пламен за него што го имав ете ми изгасна. Од него очекував како да кажам нешто ко поцврст став и сл а овој тука со Ајбиге таа глупавата за љубов се мачи ама ајде таму :swear: нејќам такви ко Бали неодлучни те сакам ама ова она... не можам да го изневерам Величествениот бла бла бла |( ако ја сакаш укради ја и бегај ту толку слаб маж ли си ццц |( Инаку се согласувам дека Халит е идеалниот глумец за улогата на Султанот :)

На Hurrem-Aleksandra му/ѝ се допаѓа ова.
  15. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Мене па најмил ми е Мустафа...мн добро и правично чоече...кога Сулејман се присеќаваше кој го посетувал додека лежел таму кога се сети Мустафа како го гушкал и скршен плачејќи викал „тато те молам разбуди се“ се расплакав. Барем еден краток период нека знае дека син му вистински го сакал и дека не му ја сакал смртта пред оваа плавава да направи да го скинат.

A и Ибрахим нема лоша душа...само таа пуста негова желба за моќ што се разбуди во него го направи така да постапува...

16. Ubava-Crvenokosa

Се зачлени на:
    3 април 2012
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    80
    Не Ибрахим нема лоша душа :shake: само што чат пат ќе му текне да убие некого или
    планира да убие некого

17. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    И Хурем го праи истото, па срцка е...

18. Shpagetta

Shpagetta Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    2.392
    Се согласувам со ова. И многу ми беше мило кога Мустафа го помилува Бали бег.
    Што се однесува до наредната епизода мислам дека Хатиџе не требаше да му каже на Ибрахим "ако ме изневеруваш скапо ќе го платиш тоа". Не за друго, туку затоа што овој ќе се исплаши и ќе престане да се гледа со Нигер, па така Хатиџе нема да дознае ништо :D
    Махидевран!!! Жена без чувства! Ууу ми се гади кога ја гледам. Пак уште правеше фаци кога слушна дека Мустафа го помилувал Бали бег. И сакаше да си го убие сопственото внуче! :x :worried:
    Оваа уште од сега почна да се замислува дека е величествена |(

19. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Е тука веќе,потполно се согласувам со Теси. :)
    Тоа со убивањето нема врска,кој е лош а кој добар.
    Во тоа време,на тој начин се функционирало ~
    Сите убиваат,колат,бесат,казнуваат...
    Ама за себе,за свое добро и за доброто на сопствените деца (во харемот)
    А Ибрахим е веќе друга приказна,тој порано го сакал на некој начин Величествениот и како пријател и го почитувал. Ама повеќе јас не го сакам Ибрахим затоа што ја изневерува Хатиџе,и многу се занесува и мисли дека е најмоќен. |(

На Shpagetta му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Ubava-Crvenokosa

Се зачлени на:
    3 април 2012
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    80
    Никогаш не го сакав Ибрахим :puke: