Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Леле мораше ли сликава да ја ставиш за малку ке умрев ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;(

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    И мене за Ефсун |( не ми е мерак ~
    Поубаво само да умреше и да не ја издадеше тајната на Хурем Султан...
    А вака - 1000 проблеми отвори.. :punch:

3. crtanfilm

crtanfilm Нов член

Се зачлени на:
    28 април 2012
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    80
    леле што ми направивте ми се пријаде сега локум, ке треба да излезам да купам :rofl:
    јас пак отогаш само на локум мислам
    цел живот немам изедено толку локум како откако го гледам величествениот :D

4. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Јас после случката со локум не јадам локум не сакам ни да видам кога го видов ми се сврте во глава
    ;( ;(

На првата слика слугинката на Хурем тетоважа има или така ми се чини тогаш имало тетоважи?

5. crtanfilm

crtanfilm Нов член

Се зачлени на:
    28 април 2012
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    80
    абе јас мислам на умирање ќе ја гризе совест :D
    а кој и да умре во оваа серија си го бара |(

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Ubava-Crvenokosa

Ubava-Crvenokosa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2012
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    80
    Што знам одвратна ми е „За што сум виновна султанке“ “Принцу многу ми недостигате“ а и дежа ву не сакам да гледам ја копираат приказната на Суљо и црвената исто и со Бали и Ајбиге па ги видовме еднаш Ибрахим и Хатиџе не мораме пак ми се смачи по ѓаволите :@
    Ама битно е дека она мртва ќе излезе од тој сарај
    што глупа девојка била ццц |(

7. crtanfilm

crtanfilm Нов член

Се зачлени на:
    28 април 2012
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    80
    епа да, не излезе ефсун мн паметна, стигна до мустафа а не успеа да се снајде
    само мене ми беше криво што co хурем погрешно се разбраа тогаш кога ја наслушна, ефсун убаво си кажа дека не и е цел да стане султанка ама хурем тој дел не го слушна
    ----------------
    ама најак момент со ефсун беше на почетокот, хрватица од белград :D сестра ми ми вика каде ја нашле од толку срби во белград неа хрватица? или тоа е или географија помешаа :D

8. Smurfette.M

Smurfette.M Популарен член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    ја гледав вчерашната и денешната епизода на интернет :) зошто мораше Сулејман да се согласи со тоа што Бали Бег сакаше да се врати во родното место...и Михримах како плачеше, душичка :(

На foxcrime му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Ubava-Crvenokosa

Се зачлени на:
    3 април 2012
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    80
    А тоа што
    ќе му каже на Мустафа дека Хурем сакала да го убие
    значи сепак Хурем во право била што се работи за неа. Глупа издаица ете тоа е Ефсун |(

10. crtanfilm

crtanfilm Нов член

Се зачлени на:
    28 април 2012
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    80
    тоа па тоа малото што разбира тоа за љубов? |( се надевам дека кога ќе ја пораснат нема онака да се понаша. а најмногу ми е жал за ајбиге, јас да бев како неа ќе го баталев оној бали бег и ќе си се омажев за мустафа. И онака мустафа е поубав :P
    ----------------------
    Девојки јас бев сега си купив локум :D

11. crtanfilm

crtanfilm Нов член

Се зачлени на:
    28 април 2012
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    80
    па го сака мустафа :?:
    повеќе од хурем изгледа :D
    затоа мене ми е тажна нивната приказна

12. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Зашо глупа издаица? Ко божем Хурем нема да издаде некој што сака да го скине Сулејман...ај без вакви моменти...не само шо би го издала, туку и би го убила, гарант и пак херој би ја направиле овде...а детево Мустафа не можам да го исплачам значи...душа ;(

13. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.537
    Допаѓања:
    55.312
    Девојки ај ако сака некоја нека ми каже кој е виновен за смртта на Ефсун :o не го гледав вечерва од почеток така да не знам :lol:

14. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Леле Ефсун душичка... :( штета стварно што почина... Принцот и тој срцка ;( многу ми е жал... не знам зошто не ја покажаа сцената каде Хурем го пие тој отров... нека се отруе цела веќе |(

За смртта на Ефсун е виновна Величествената... таа сакаше да се оди според правилата и да се спасат од детето. Ефсун мораше со сила да абортира ... ;(

На LilBaby и tessie им се допаѓа ова.
  15. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Навистина ми беше жал за Ефсун.. :(
    И за Мустафа,ми беше така малку. :?:
    Навистина е жално-колку и да не го сакам Мустафа сепак тажни беа овие моменти ~
    Браво за Хурем (и покрај суровите планови ) повторно ќе се извлече. Е затоа многу ја сакам.
    Не,не, ја обожавам. :rock:
    Сега ќе речете дека е злобна,лоша и сурова (можеби и е навистина) ама ги знае последиците ако не го направи тоа. Всушност во харемот сите се такви. И така.. Убава епизода. Ми се допадна моментот за наредната епизода кога Махидевран упатува љубоморен поглед на терасата каде што Хурем и Сулејман се гушкаат. Ха ! 8)

16. Ubava-Crvenokosa

Се зачлени на:
    3 април 2012
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    80
    Јас не сум на страна на добриот јас сум на страна на паметниот. Тоа што викаш дека Хурем би го убила тој што ќе се обиде нешто против Сулејман се согласувам а Ефсун што направи - ништо
    да го сакаше Мустафа како што оваа го сака Суљо би сторила нешто против Султанката иако јас сум на страна на црвената ама оваа глупата издаица да и стореше нешто на Хурем не би ја мразела затоа што од љубов го сторила тоа кон принцот а не само пред да умре да си ја олесни грижата на совест па му кажа за Хурем не е доволно тоа девојко требаше и малце у акција да стапиш за принцот твој што највеќе го сакаш

17. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Да не го сакаше, немаше да му го спаси животот тогаш...го предупреди затоа што го засака. Башка, еден принц не може со неа на крај да излезе а не па робинка...шо и` можеше Ефсун на неа...

На pupi.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Епа сега таква и била судбината на девојката не ја жалам ама пак... :?:
    Барем му кажа на Мустафа за Хурем пред да умре и олесна и си почина лесна и земја не знам што да кажам. А зошто па Хурем виновна за абортусот :^) Бог да чува она нема никаква врска со таа работа Валиде го нареди тоа. А изгледа сега Мустафа ќе проба да ги раздели Сулејман и Хурем ама па џабе му е кога мајка му, пашата и Величествената не успеајаа тој ли ќе успее пффф за џабе ќе си се мачи

ПС: Мустафа кога влезе во одајата на Хурем толку и се доближи речиси си ја бутна фацата до нејзината па уште малку фалеше да ја бакне :lol: леле каков заплет би било тоа замислете само Мустафа за да и наштети на Хурем и да ја оцрни пред Сулејман да и се додворува скришно за да го вара она Сулејман со него и после тој да ја открие пред него :D Ама и тоа нема да се случи она само еден сака и никој друг ;)

19. E...V...I...L

E...V...I...L Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    468
    Вечерва прв пат после подолго време загледав епизода и натпреварот го заборавив дури |( нејсе
    Кај не се најде некој доволно будала во серијава да ја отруе оваа Хурем веќе..
    Значи колку само ми падна жал за Мустафа и за Ефсун, па се прави ова ли бе?
    Ова свинсково отрча да и каже на Величествената за Ефсун, м? И после уште 'Hе Мустафа, те лажат Мустафа, јас не сакав да те отрујам Мустафа'. Болна :x . Ама како му се плаши на Мустафа :D
    Е сега баш ми е криво што не ја изгореа робинките или тогаш што не и го кркнаа свинскиот врат кога и го пресекоа патот. Ах Даје и Малкочоглу |(
    Дај барем актеркава нека ја сменат во трета сезона, оваа гица смешна ми е веќе, ич не ја личи.

На pupi.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  20. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.686
    Допаѓања:
    126.620
    Потполно се соглаувам. Хурем е препредена и препаметна за овие другиве.

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.