Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Сулејман... Ах Сулејман Сулејман... :smirk:
    Ти не би бил ти ако не и го правиш ова на Хурем како и секогаш пак ја тестира одново и одново
    па девојката колку само стресови доби од тебе не може ни веќе да се набројат дефинитивно само овој
    човек може да ја уништи и физички и ментално ако сака најак џелат е :rock:
    Да сакаше да ја убие не би имал толку смирена фаца кога ја виде Хурем како го пие “отровот“ :D Изгледа му беше многу интересно кога Хурем му кажа дека ако тој умреше тој ден и таа и нивните деца ќе умреа по него и овој имаше фаца “Зарем? А така значи“ и си вика ајде да ја видам на дело дали ќе го стори тоа а не само со зборови ;) Опасен е многу не би го сакала за непријател :D
    Сигурна сум дека и поверувал на Хурем дури кога го зеде шишенцето и ја испи таа заспивачка течност и со тоа сомнежот му се намали ама не би рекла дека исчезнал веќе знае за се што е она способна да прави ама па знае дека нејзината љубов кон него секогаш била вистинита а во тоа ни најмалку не се сомнева и секако дека не би ја убил неа - жената за која долговековна традиција поништил, единствената жена која ја сака. А на Махидевран секако дека нема да и верува и самиот си кажа дека она е опседната да ја клевети и уништи Хурем нејзиниот збор го зема здраво за готово. Она му е како трн во око ич не ја рецка ко да не постои. Ибрахим паметно го советуваше Мустафа дека залудно ќе му биде ако ја напаѓа Хурем затоа што Сулејман сака да и верува и секогаш ќе верува во нејзината верзија нема таква сила што ќе ги раздели да бидат заедно и дека неговата љубов трае со години и никако да запре изгледа тој се надевал на ова, кога ќе му помине интересот за неа тогаш Ибрахим да тргне у напад ама се излажал не било само тоа интерес и плус му кажа на Мустафа да биде повеќе со браќата за да го засакаат и ваљда на тој начин само Хурем нема да превземе нешто против него

ПС: Ама ме насмеа Султанот кога и рече “Јас сум пеперутка“ А Хурем му била султанската светлина по која идел ххахахаха :D Му нема рамен :rock: Сепак тоа е Мухиби - љубовникот ;)

На Toprak му/ѝ се допаѓа ова.
  2. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Бидејќи принцот му кажа на Величествениот дека Хурем пробала да го отруе Величествениот ја викна Хурем и и даде шишенце со оторв и кажа да го испие ако сака да умре покрај него и она зема го испи и заспа никој не знаеше што се случува Хатиџе и кажа на Величествената дека има проблеми но не и кажа какви Ефсун ја закопаа сабајлето Хурем се разбуди тоа била тешност за успивање не отров Величествената ја праша Ѓлуфем што и е на Хатиџе и Ѓулфем кажа дека Хатиџе се сомнева во Ибрахим и Величествената ја викна Даје да го испита случајот Нигар бремена е а робинката што и го абортираше бебето на Ефсун сакаат да ја избркаат но во следната епизода нешто ке ја уценува Даје не знам што се надевам дека не пропуштив нешто еве линк можеш да ја гледаш епизодата со превод http://www.femina.mk/out/?id=1c8107f2e4 ... 93728bfd88 се надевам ке се снајдеш :)
    А доколку и следен пат имаш проблем со каналот еве ти линк овде можеш да гледаш програма во живо на кој канал сакаш http://www.web.maxtv.mk/index.aspx :)

На crtanfilm му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Sarence

Sarence Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    623
    Знае ли некој дали величествениот ќе го емитуваат до 63 епизода затоа што и кај турците се емитуваше до 63 па го прекинаја, :worried: се плашам да не престанат со емитување затоа што веќе почнаа со рекламата со серијата што ќе го замени "КАПАЛИ ЧАРШИЈА"
    Ќе ми биде мило ако одговорите...Иначе нова сум во форумот :)

4. Ubava-Crvenokosa

Ubava-Crvenokosa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2012
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    80
    Сулејман свака ти част ти стварно знаеш да направиш жена и да се заљуби и да полуди по тебе :rock:
    Изгледа го потценив малку кога реков дека Хурем е најуникатниот ум таму Суљо е бетер и од нејзе само што тој го прави тоа на грациозен начин како што и му долкува на еден Султан :D
    А оваа Хурем стварно наседна дека демек ќе ја убиел |( уште му вика чувај ми ги децата од злобата на Ибрахим и Махидевран си го кажа она и тестаментот и затвори очи ццц што ти е девојко зарем тој тебе ли ќе те убие аууу Господе зарем толку ли не му верува :^) па сега кога ќе си го ставам прстот у глава :?: па во право е што не му верува и направил многу нешта што не ги очекувала, она целиот живот во неизвесност го живее... како и да е битно е дека и двајцата се заљубени и изгубени еден во друг :D и очекувам во иднина уште многу вакви стапици да гледам од Суљо затоа што е многу интересен ;)
    А па онаа Хатиџе што тресе глупости кај ќе живеат во мир Хурем и Махидевран ццц |( ај нејзе да ја видам да живее во мир и тоа во исти сарај со Нигар па дали и она ќе седела мирна. Ќути таму девојко чим не знаеш колку гадно може да биде не дискутирај на оваа тема :fubar:

На Alesii и Toprak им се допаѓа ова.
  5. Shpagetta

Shpagetta Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    2.392
    Да, ќе го емитуваат до 63 епизода и толку за летово. Со емитување на трета сезона ќе почнат во септември :)
    Ако грешам исправете ме

6. Sarence

Sarence Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    623
    Многу ти Благодарамм за информацијатаа :*

На Shpagetta му/ѝ се допаѓа ова.
  7. crtanfilm

crtanfilm Нов член

Се зачлени на:
    28 април 2012
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    80
    фала ти кити препренајмногу :D ептен ми помогна најдобра си :) :) сега ќе гледам :)

На cat250 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Smurfette.M

Smurfette.M Популарен член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    На ice.woman му/ѝ се допаѓа ова.
  9. crtanfilm

crtanfilm Нов член

Се зачлени на:
    28 април 2012
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    80
    голема љубов е она на хурем и сулејман :!: браво за хурем и за нејзината храброст 8)
    еве некои убави слики со неа

ова е од почетокот колку убава коса има неможам да се изнагледам :inlove:

хурем заводничка

хурем најпаметна 8)

еве ги заљубените ова изгледа некаде на почетокот беше :) мн убава слика

благодарност до сара зошто таа е заслужна за сликите мора да се знае тоа :!:
    и еден поздрав до неа и се надевам дека си поминува одлично таму каде што е :hug: :hug:

Прикачени фајлови:

На Alesii и Sara123 им се допаѓа ова.
  10. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Конечно дојдов до интернет. :tmi: :)
    Па ајде да искоментираме.
    Денес и утре ќе одмориме малку со епизодите,а од понеделник вие ќе си гледате,а јас на интернет епизодите ќе ги пратам. ;)
    Гоолема благодарност до ЦртанФилм. Женска ти благодарам што ги стави сликите во мое име.

Прикачени фајлови:

На crtanfilm му/ѝ се допаѓа ова.
  11. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841

Сара оди таму уживај си пливај :lol: Остави не нас тука со дискусиите.

Да не бидам офф сакам да прашам дали ќе ја обвинат Даје за смртта на таа бабицата :^)

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Danilela

Danilela Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    1.808
    Да ќе ја обвинат и ќе мора да си оди од сарајот. :worried:
    колку што памтам :) ако сум грешка исправете ме.

13. Ubava-Crvenokosa

Ubava-Crvenokosa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2012
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    80
    Како што слушнав
    Даје ќе си одела од сарајот и изгледа ќе оди да живее во тој чифликот што и го даде Хурем ама не сум сигурна и мислам дека Ѓулшах глушецот ќе направи да ја нападнат некои арамбаши или што и да се :?:

14. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Ех таа Ѓулшах аман веќе :@ , а Даје душичка несреќен случај беше ...

15. Toprak

Toprak Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2012
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    277
    Не се сеќавам дали ке ја казнат за докторката ама знам дека Даје останува во сарајот и кога ке се шлогира Валиде таа ке се грижи за нејзе.Од кога валиде ке умре Даје од грижа на совест,сметајјќи дека таа е крива за состојбата на валиде (оти таа се шлогира кога разбра за Ибрахим и Нигар) и не ги спречи настаните со Нигар и Ибрахим. Тогаш таа самоволно си заминува, сиот имот го дава на сиромашните и живее во еден дом со сиромашни издрпана во скинати пратали и не може да издржи па во последната епизода ке се обеси.

16. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Ибрахим: Јуришшшш!!!! :D
    Нај-јаките непријатели и едни од тие што ја прават серијата интересна
    Еве уште еден што ја прави серијата интересна
    Сулејман: Ако јас кажам дека Хурем е невина значи така е! Никој не смее да ми се противи или ќе умре! [​IMG]
    Е сега во оваа слика не знам дали е затоа што си се навикнавме да го гледаме во серијата таков
    ама Султанот повеќе го личи кога ја носи Величествената облека нели? :^)
    Еве ги Ромео И Јулија си читаат љубовни писма ;)

17. Toprak

Toprak Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2012
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    277
    Еве ја Дае кај што си ја мести бесилката

18. felisitas

felisitas Популарен член

Се зачлени на: