Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. E...V...I...L

E...V...I...L Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    468
    Оваа е нетачна. И вика 'На земи испиј го отровов', си го зеде си го испи :D ЛоЛ
    И после ќе ме убедува мене некој дека таа е паметна. Малоумна кретенка.. Башка што има деца за гледање многу и чуе на неа. :D
    И овој султанов е лејм, си игра со гудево отров, не знам што, Ромео и Јулија :yawn:
    Ромео и Јулија човече :rofl:
    а син му сакаше да го убие. Да бе праведен
    Едно шуќур на Ибрахим што му прости, уште него да го погубеше за глупост а на оваа сега што и прости..
    Абе ајде..

Туку.. поздрав до Пупи :)
    Е ова е веќе глумец

На pupi.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  2. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Ибрахим немаше да го убие за глупост Ибрахим има повеке од доволно причини за да го убие и Хурем го испи отровот затоа што го сака Султанот

На Toprak и Ubava-Crvenokosa им се допаѓа ова.
  3. Ubava-Crvenokosa

Ubava-Crvenokosa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2012
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    80
    Не би ја нарекла Хурем нетачна ајт она е многу паметна жена а и + за љубов го испила па не можам да ја прекорам сега заљубена-изгубена жена се ќе стори за саканиот :!: Ромео и Јулија :lol:
    А и 16-ти век било тоа Шекспирово време или поетичната доба каде што рецитирањето поезија се сметало за многу нормално а башка и нивното секојдневно зборување е како поезија така да не им било мука да си ја искажат љубовта или симпатијата преку една романтична поезија како што Суљо и го прави тоа на Хуремка :) А и стварно чудна работа е оваа Суљо повеќе го боли за црвената него за Мустафа :^) многу чуден татко бил повеќето татковци би си го избрале детето а тој си ја избира жената своја :?: Овој не заљубен не знам што му е ама сепак Хурем заслужува едно браво да и се каже :clap: Толку влијание имала врз овој човек па тоа е неверојатно да можеше и нас да не научи на некоја тактика :lol:

П.с. Луѓе ај ве молам да ми дадете линк за да ги гледам епизодиве од серијава please :$

4. E...V...I...L

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    468
    Кои се тие повеќе од доволно причини за баш султанот да го убие Ибрахим? Тоа што неколку пати му го спаси животот, или тоа што НЕ се здружи со Махидевран дури овој беше на умирање. А кога ќе подразмислам, лесно можеа и да го убијат тогаш.
    А и што ако го сакала? Тоа не го менува фактот дека не е тачна штом пие отров. Колку и да сакаш некого не е тоа баш.. особено не ако имаш и деца :)

5. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    1.Има убиено многу невини луѓе (Лео ;( ;( ;( )
    2. Ја изневерува Хатиџе
    3.Сака Султан да стане (и поради тоа и ке го убие)
    Доволно е само едно од овие за да го убие и понатака поради него и неговата Нигар
    Величествената ке умре

6. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Ибрахим сакал Султан да биде :rofl: :rofl: :rofl:
    ќе биде да не се секира................................................ама кога свињите ќе почнат да летаат |(

7. Toprak

Toprak Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2012
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    277
    Ке го видите Ибрахим во следните епизоди колку ке забега. Прво ке си направи престол во неговата куќа како на Султанот и ке прима стански амбасадори.Eве погледнете ја најавата за 57 епизода и ке видите причината за понатака дали Суљо го убива заради Хурем или заради Ибрахимовото забегување !!

http://www.dailymotion.com/video/xqclbi ... shortfilms

8. E...V...I...L

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    468
    1. Уште ја гурате прикаската со локумот? Демек лошиот Ибрахим ги намами Јованче и Марика со благо, па ги затвори во куќата.. :rofl:
    Вака, Ибрахим НЕ ГО УБИ Лео, а ако веќе носиме заклучок дека го убил, тогаш Хурем му беше соучесник и тоа со поголема вина од него, зашто и самата таа кога и се правдаше на Величествената и рече 'Ибрахим ми беше соучесник :talk: '. А останатите што Ибрахим ги уби и не беа некои невини
    ако не се рачуна и слугинката на Изабела ама тоа да го направеше Хурем немаше ни да зуцнете :wasntme:
    И каде е тука причината султанот да го убие Ибрахим, демек да се свети за Лео? А што има тој да се свети?
    2. Сите таму можат да имаат жени колку што сакаат, само Ибрахим заглави со Хатиџе која бтв го напнува цело време :)
    3. А кој не би сакал да стане султан на негово место? Ама тоа е само желба, кажи ми дали тој ќе преземе нешто директно против султанот? Ќе проба да го убие? :) Зашто веќе кажав дека претходно неколку пати му го спаси животот. А не ми е јасно како ја разбирате желбата на Хурем да стане главна во харемот, а не разбирате како Ибрахим сакал као да стане султан. :?: И ако за вас Ибрахим не му е лојален на султанот, не знам..
    4. Од кога вие толку по Величествената? :D Или откако Хурем почна да кодоши кај неа.

9. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Тоа со престолот најверојатно во Понеделник ке биде бидејки го покажаа истиот престол од видеото и Ибрахим стоеше до него а една жена најверојатно Хатиџе си заминуваше

Ибрахим отровот да не го ставеше Лео ке умреше? и плус јас Лео како пример го дадов бидејки за него највеке жал ми беше кога умре за другите не ми беше ни гајле што умреле а јас да бев на место на Хурем Ибрахим ни ден после смртта на Лео немаше да биде жив
    Не смеее повеќе жени да има
    Нема да проба да го убие но си направи скулптура престол ке прави
    За другите не знам но јас ке си кажам за мене ја не сум од страна на Величествената јас само кажав причина зошто Величествениот да го убие Ибрахим

10. Toprak

Toprak Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2012
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    277
    Причината за убиство на Ибрахим нема врска ниту со Лео ниту со разни убиства на робинки и ситна боранија а понајмалку оти имал врска со друга жена.Тоа султанот не го интересира.Најголем проблем султанот да се налути е кога ке види дека неговата позиција е загрозена. Заради тоа го убива и Мустафа кога ке разбере дека Мустафа сака да му го земе престолот со сила !! Хурем колку пати зборела против Ибрахим прес султанот ама тој никогаш не и обрнувал внимание или пак и велел ај глеј си твоја работа и не се занимавај со тоа.Но најмногу беше навреден кога го виде и го слушна Ибрахим како пред неговата скуптура велеше: Пред тебе ке се поклонуваат сите ..итн...

11. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Како се осмелува Ибрахим да се нарече себеси пријател на Султанот ццц па вака ли се прави на најдобриот пријател? Тој кој го извлече од калта и го направи човек а тој вака да го предаде??? Колку и да го “сака“ Сулејман пак се осмели на ова иако знае која ќе биде последицата зарем не се нарекува ова предавство? Човек на некого ќе му подаде прст а тој ти зема цела рака. Вистина е како што кажа Сулејман - човекот никогаш не е сит секогаш сака повеќе ама па малку ли му даде на Ибрахим? Сестра му ја даде за него, го постави за прв везир а втор најмоќен човек, зема ненормална плата со големи цифри и плус има доверба во него и пак е незадоволен :@ да се биде у тоа време толку близок со Султанот па тоа е неверојатно нешто :fubar: Вистина е дека Хурем сака да биде главна во Харемот ама не поглавна од Сулејман она сака да биде моќна ама покрај него а не повеќе отколку што треба. Да сакаше да биде поглавна од него би ја мразела дефинитивно затоа што јас сум на страна на љубовта. Јас ја сакам Хурем затоа што го сака Султанот и своите деца и прави се што може освен себе и нив да ги доведе до власт а да сакаше да се прави нешто што никад не би можела да биде ја би сакала Сулејман одма да ја убие затоа што мразам алчни луѓе кои се спремни се да зграбаат по секоја цена како што е пашата во случајов

На Ubava-Crvenokosa му/ѝ се допаѓа ова.
  12. E...V...I...L

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    468
    А Хурем да не му го ставеше во уста тој ќе умреше?
    Епа сега си нашол швалерка, за тоа ако се убиваше.. И Хурем не смее многу работи да прави, па се и е простено.

13. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Ибрахим отров стави да не ставеше жив ке останеше а плус Хурем не го тераше он сам си зема рече јас ке умрам за ти да живееш и Хурем што и да направила направила затоа што го сака Величествениот или пак за нејзините деца а Ибрахим што и да направил направил за да стигне поблизу до престолот

14. Ubava-Crvenokosa

Се зачлени на:
    3 април 2012
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    80
    Хурем не е светица ама ги оправдувам нејзините интриги затоа што од љубов кон децата го прави тоа
    а Ибрахим како неговите постапки да ги оправдам кога се што прави од гладта за моќ прави а не заради некаква поголема цел како таа на црвената :!:

П.с. Ај ве молам зарем никој нема да ми даде линк да гледам епизоди од Величествениот? ;(

На Hurrem-Aleksandra му/ѝ се допаѓа ова.
  15. E...V...I...L

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    468
    Значи како гледате ствари кои ги нема :D Нема врска тоа дека Ибрахим го убил (убил под знак прашалник) Лео за да дојде до престолот или дека други работи правел само за тоа. Нема логика во тоа. Ти на пола мои прашања не одговараш. Зошто на Ибрахим не му беше мило кога султанот легна болен и зошто не го прифати предлогот на Махидевран да владее преку Мустафа ако толку го сакал престолот? А Хурем ама баш ништо не прави за власт, не бе :wasntme:

16. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Еве линк од епизодите со превод http://www.femina.mk/out/?id=1c8107f2e4 ... 93728bfd88

И E...V...I...L За работите кои ги направил за да дојде до престолот мислев на Хатиџе се венчаше со неја за да дојде до поголема позиција потоа статуа си направи дури и зборуваше на статуата пред тебе ке се поклонуваат ... потоа престол ке си направи ист како на Величествениот зошто?
    А не го прифати предлогот на Махидверан затоа што знаеше дека доколку Величествениот се разбуди и доазнае за тоа отиде и позицијата и престолот а можеби и главата а Хурем да и она сака власт но за разлика од Махидевран таа го сака Величествениот да не го сакаше отров ке испиеше

На Toprak и Ubava-Crvenokosa им се допаѓа ова.
  17. Ubava-Crvenokosa

Се зачлени на:
    3 април 2012
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    80
    Фала ти многу маченце ;) иако не разбирам бугарски сепак подобро нешто од колку ништо :)

На cat250 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Smurfette.M

Smurfette.M Популарен член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    величествената дозна за тоа со Лео? јас знам само дека тефтерот на Лео го имаше, ама не успеа да го прочита :)

19. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Дозна и го прочита но се онесвести нешто и се случи и Хурем ја натера Даје да и го даде тефтерот и и го даде и Хурем го изгоре

На Smurfette.M му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Toprak

Toprak Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2012
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    277
    Бељите кои ги има Хурем направено во серијата се детска играчка во однос на тоа колку убиства и колку власт има Ибрахим во однос на Хурем.