Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.843
    Фала маче ама јас само на Канал 5 си гледам на готово хахаха :)

2. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398

Еве слика од прстените

Прикачени фајлови:

• prsteni.PNG
      prsteni.PNG
      Големина на фајлот:
      144,6 KB
      Прегледи:
      223
    На pupi.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Danilela

Danilela Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    1.808
    Сега величествената ќе прати човек да го прати Ибрахим, и тој ќе ги види заедно со Нигар пред куќата. Ќе и каже, така ќе дознае. Инаку нема сега да му каже Нигар за бебето. А Даје ќе ја избркаат.
    Неколку сликички :)

Прикачени фајлови:

4. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    674

Ау принцот тука е навистина убав, во серијата на почетокот ич не ми се свиѓаше како некој педер ми делуваше, ама откако пушти малку брада ми стана поубав, а на сликиве е неверојатно згоден и убаво облечен, ми се свиѓа маицата што ја носи, White zombie оу јеа! :rock: си има чоекот стил! :)

Оф топик сте виделе некаде ваква маица за женски?

Инаку на една од сликите е со глумицата што ја игра Берин во Бурни времиња или така ми се чини? :^)

А :!: и уште нешто да прашам, серијава значи ја прекинаа и дефинитивно почнува од септември? :?:

5. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Махидевран и Мустафа ќе пукнат што ништо не и сторил Величествениот на Хурем[​IMG] сега е изедначена со Махидевран која исто така си помина неказнето иако ги отрула и Хурем и неродениот Мехмед ;)
    Колкава ароганција и преголема самодоверба кај Ибрахим мислиш светот е негов[​IMG] јас сфаќам дека сака да им покаже на амбасадорите големината на Султанот ама овој пат претерал порано во Топ капи ги пречекуваше и сега одеднаш му светна кај него да ги пречека и тоа со престол сличен на тој на Султанот дури и Хатиџе се згрози од него (ама чизмите ептен му беа шизички :up: ) А утре изгледа почнува бурата да доаѓа...

6. crtanfilm

crtanfilm Нов член

Се зачлени на:
    28 април 2012
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    80
    серијата не е прекината туку терминот е сменет од 19.00 часот ја пуштаат сега

7. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Еве..овој линк го имам за епизодите Величествениот со превод.
    http://www.femina.mk/out/?id=1c8107f2e4 ... 93728bfd88
    Ама некако не сака да ми се пушти. :?: Незнам што е пробемот но ете не сака.
    Гледав нешто на ЈутЈуб без превод 57/58 епизода.
    Ама ништо не разбрав. Друго е кога ќе знаеш што зборуваат..а не вака само слика да гледаш. :^)
    Ми треба некоја друга страна освен оваа што ја имам. Ако знаете некоја, ќе ми биде од корист.
    Хурем беше многу убава во жолтиот фустан. :)
    Всушност,што се случи !?

Благодарност до ЦртанФилм,поздрав мила. :) Ти благодарам. :*

На crtanfilm му/ѝ се допаѓа ова.
  8. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    http://www.natabanu.com/serija/velicans ... ljece.html не знам дали работи одамна ја немам користено

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Не,не работи. Ама како и да е, ти благодарам што се потруди да ми помогнеш. :) :) :*
    А инаку ги има до 56
    епизода само ~
    Поздрав !

10. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Ке ги изгледам со бугарски превод и ке ти раскажам (колку што ке разберам)

11. crtanfilm

crtanfilm Нов член

Се зачлени на:
    28 април 2012
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    80
    тебе ти ги отвара со бугарски превод :?:

12. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Да

Sara123 еве што ке се случи со Даје
    ке ја избркаат од харемот Махидевран и Ѓулшах ке се радувааат бидејќи кога Даје ке си отиде Ѓулшах ке треба да биде управителка на харемот Махидевран и Величествената ке разговааат околу тоа кој ке биде управител на харемот и во тој момент Хурем ке дојде и Величествената ке ја праша и неја за мислење но нема да и одговори во тој момент ке дојдат Зумбул Ага и Нигар Калфа и Величествената ке соопшти кој ке биде управител на харемот ...... Нигар ке биде управител на харемот еве ја фацата на Махидевран кога ке го разбере тоа

Прикачени фајлови:

• mahidevran.PNG
      mahidevran.PNG
      Големина на фајлот:
      210,2 KB
      Прегледи:
      171
  13. crtanfilm

crtanfilm Нов член

Се зачлени на:
    28 април 2012
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    80
    и сакав да искоментирам за епизодата денес декa ибрахим треба малку да се потсмири |( цело време се дере ке го удри нешто

14. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Оф,па не мора толку да се мачиш. :) Ама како сакаш.
    Ако сакаш (за себе) да ги изгледаш океј,ама немора само за мене да се мачиш и да гледаш.
    Е веќе ако имаш таков план,можеш да ми раскажеш. :)
    _____________________________________________________________________________

Сакав и јас да искоментирам за Ибрахим,од тоа што видов,гледам си направил како на Величествениот. :^) Па уште Грити го пречекуваше..па што се замислива тој !??
    Добро како и да е,нека се замислива додека може затоа што после
    ќе не може- така мртов. :?:

Прикачени фајлови:

15. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.843
    Хахахаха фацата на портокалевата кога викаше по син му ]:). Заслужува да ја отрујат не викам не. Ама ајде и неа ќе и дојде крајот. За Ибрахим само пофални зборови. Многу ми се допадна што имаше лавчиња од по страните, браво срце мое најубаво, јас ти фалев уште да ти ги чувам прстените од десната страна :*

16. crtanfilm

crtanfilm Нов член

Се зачлени на:
    28 април 2012
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    80
    па уште тој нешто ќе забранувал, се заканува |( и не му се амбасадорите нему слуги за така да им се понаша онде

17. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Sara123
    Зумбул Ага ке му каже на Гул Ага дека Ѓулшах ја избрале за управителка на харемот леле колку се изнервира масата ја преврти вака изгледаше [ :lol: :lol: збесна човекот но потоа ке му каже дека Нигар ја избрале а пак Ѓулшах веке ке се прогласи за управителка и во тој момент ке дојде Нигар Калфа заедно со Зумбул ага и ке и ја соопштат среќната вест Величествениот ке оди во поход Ибрахим ке му каже на Сезнајко да ја чува Нигар Махидевран ке сака да им направи нешто на принцовите на Хурем Даје ке ја нападнат ке и земат се што има и ке ја претепаат она ке отиде кај Нигар додека оној кој го следи Ибрахим ке и каже на Величествената дека Нигар е таа Мустафа некаде ке го носи Мехмед тука завршува 57 епизода сакаш да ти ја раскажам и 58?

Прикачени фајлови:

• gul aga.PNG
      gul aga.PNG
      Големина на фајлот:
      342,7 KB
      Прегледи:
      136
  18. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.281
    Јаооо ја чекав серијава во 21 часот и ме зафркнаа...
    Сега од 19h ќе игра?
    Ај нека ми раскаже некој на кратко што се случе?

19. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Си мисли дека е Султан |(

20. E...V...I...L

E...V...I...L Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    468
    Да не беше Ѓул-ага толку вешт во шпионирање и прислушкување, на Хурем одамна ќе и се е*еше ежот шо ќе и успееше нешто.
    Оваа Даје си го доби тоа што си го бараше.. запнала Нигар да абортира, да се разделат.. шо се меша таа? Што ја интересира Нигар и Ибрахим што прават, што и да ги снајде нивна работа. :) Јас ја мислев за попаметна, ама и што зборам воопшто за нејзиниот памет.. Уште кога се здружи со Хурем :D .. А многу проблеми ќе си избегнеше да не и помогнеше неа.
    Мустафа не разбрав добро што планира зашто не гледав од почеток, ама што и да и направи на Хурем после она таа нему што му го стори е малку.
    Ибрахим може кај него дома и престол да си става и биста да прави и се што сака, не седна на престолот на султанот па некој да се буни. А Хатиџе не ја разбирам зошто драми. Постојано го критикува и после се жали зошто ја изневерувал.