Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Ѓулшах ја испрати бабицата да ја убие Даје додека Даје со Нигар разговараа и Нигар и каза дека е бремена тоа бабицата го слушна Нигар си замина а бабицата влезе и и се закануваше на Даје и Даје зема ја и удри шамар и бабицата падна ја удри главата и умре Величествената кажа дека казната за тоа е смрт(но нема да ја убијат) Ибрахим престол си направил во својата куќа ги прими гостите им се дереше како Шарл Кен се наглаисл за крал на места кои не се негови и писмото кое Шарл Кен го испратил не му го покажал на Величествениот претера стварно а и Гул Ага ги слушна робинките(тие што и го изгореа лицето на Хурем) како зборува дека Махидевран ке и се одмаздила на Хурем толку беше се надевам дека не пропуштив нешто еве ти линк овде можеш да ги гледаш со превод http://www.femina.mk/out/?id=1c8107f2e4 ... 93728bfd88

На Ammy.Lee му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    cat250 гледам дека си понапред со епизодите можеш ли да ми кажеш
    дали Сулејман ќе дознае за оваа работа со престолот и дали конечно ќе му ја отсече главата на Ибрахим не сакав да читам спојлери ама ете ова многу ме заинтересира и што велиш ќе го убие Сулејман тој гадот?
    Дај боже да биде така стварно си заслужува :puke:

3. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Да се разбира дека да
    Хурем ке замеша прсти во ова најверојатно Султанот како конкуренција ке го смета и затоа ке го убие така било во вистинскиот живот како тука како ке го претстават тоа не знам уште не е снимено

На Hurrem-Aleksandra му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Hurrem-Aleksandra

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Одлично! Подобро не можело да биде значи од нејзина уста ќе излезе таа информација :devil: како и секогаш никогаш не ме разочарува.
    Ибрахим конкуренција за Сулејман :lol: па Султанот милион пати е поинтелегентен од него во секоја смисла со нетрпение го чекам тој момент и за Ибрахим и за Мустафа а највеќе за пашата :D
    негде прочитав дека третата сезона била завршена со снимање и сега со четвртата почнуваат да снимат

На cat250 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Danilela

Danilela Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    1.808
    Ако мислите за ова сега што се случуваше кај Ибрахим дома, за овие лавовите што си ги намести
    нема сега ништо да му направи Сулејман, само малку ќе го 'рчне. Не знам баш кој ќе отидеше да му каже на Сулејман, и тој ќе каже дека тој самиот му дал дозвола на Ибрахим да зборува во негово име. Колку што памтам од интернет што гледав, сега е тоа.

И уште неколку сликички :) Сега малку Нигер и Изабела :D

Прикачени фајлови:

6. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Да за овој случај да нема да го убие
    но понатака уште не е снимено тоа Хурем ке замеша прсти не знам што ке му зборува на Величествениот и Величествениот ке го убие но и ова со престолот и склуптурата ке влиајат на тоа а кој знае уште што ке направи

7. meandyou

meandyou Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    198

Sara, ovde gi imas site epizodii so srpski prevod i niedna epizoda ne koci ili sl. ;)

http://izaogledala.com/moji-clanci/item ... i?start=45

На Hurrem-Aleksandra, Sara123 и cat250 им се допаѓа ова.
  8. Danilela

Danilela Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    1.808
    Се извинувам ако сум досадна со слики, ама што да правам кога постојано налетувам на нешто ново. :lol: Ибрахим и Хатиџе се многу јаки тука, а и на малата Михримах не можев да и одолеам. Срцка :inlove:

Прикачени фајлови:

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Cat250 - И да ти се заблагодарам малку ќе е. :)
    Ако си ја изгледала 58 епизода можеш да ми ја раскажеш,во спојлер или по лична порака како сакаш.
    Поздрав и благодарам уште еднаш. :* :* :*
    ________________________________________________________________________________

Ти благодарам премногу menadyou. :*
    Не си свесна коку си ми помогнала.
    Благодарност за одвоеното време. :)

На plavusha му/ѝ се допаѓа ова.
  10. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398

Ке ја раскажам во спојлер бидејќи можеби и некој друг сака да знае што ке се случи
    Величествената ке дознае за Нигар и Ибрахим ке ја викне Нигар и ке и каже дека знае Нигар ке негира и Величествената ке ја удри потоа ке дојде Зумбул Ага и Нигар ке си замине Величествената ке и забрани да излага надвор од харемот Хурем пак ке ја праша Михримах кај се браќата и таа ке и каже дека излегле со Мустафа и нормално Хурем ке мисли дека Мустафа сака да ги убие и ке отиде со кочија таму а во тој момент Мехмет и Мустафа ке се борат со мечови и Хурем ке се дере ке вика а во тој момент ке дојде и Величествениот ке испадне дека Махидевран наместила така да се случи за Хурем да се исплаши а всушност Величествениот само сакал да излезе со неговите синови кога ке се враќа од таму ке ја сретне Махидевран и ке и каже дека со време ги губи сите кои ја сакале последни ги изгубила Величествената и Хатиџе и дека на крај сама ке остане Величествената ке ја викне Хатиџе ама ке неможе да и каже бидејќи Хатиџе ке дојде среќна и ке и каже дека се смирила со Ибрахим потоа ке отиде кај Величествениот да му каже ама пред да му каже ке падне во кома и цело време ке сеќава како Ибрахим и Хатиџе се сретнале што се случувало Идриз Ага оној кој и ке и каже на Величествената за Нигар и Ибрахим ке сака да и каже на Хатиџе ама ке неможе а потоа и Хурем ке отиде кај Хатиџе Величествената сеуште ке биде во кома во претходниот пост кажав дека Даје ке ја нападнат е тоа Ѓулшах ке го нарача Даје ке живее во куќата на Нигар и додека Нигар ке зборува со Сезнајко Даје ке дозне дека всушност Нигар е виновна за состојбата на Величествената и Нигар и ке им каже дека Игриз Ага го следел Ибрахим бидејќи Величествената ке и каже не негирај Нигар Идриз ага се ми кажа додека во палатата на Хатиџе Хурем и Хатиџе ке разговараат во тој момент ке дојде Идриз Ага да и каже но Хатиџе ке каже дека нема време и ке си замине Идриз ке сака да и каже на Хурем но во тој момент ке дојде Ибрахим и кога Игриз ке излезе луѓето на Ибрахим ке го фатат Хурем ке се сомнева ке знае дека Ибрахим мати нешто Нигар ке се потруди да ја врати Даје во харемот скриена ама Ѓулшах ке ја открие исто така Ѓулшах ке и каже на Махидевран дека ако Величествената умре Махидевран ке стане главна на харемот истот и Гул Ага на Хурем ке и го каже но ке и каже дека додека таа е во харемот Махидевран неможе да биде главна додека Величествената ке се сеќава што се случило во еден момент ке ги отвори очите така завршува оваа епизода

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Фала ти Cat250. :)
    Инаку сега ја изгледав 58 епизода на интернет со превод (таа за денес) Се ми беше познато,тоа во спојлерот. ;)
    Само едно ме интересира :
    Кога Величествената лежеше болна/на кревотот,сите беа покрај неа. Во првиот ред беа Сулјеман,Мустафа и Махидевран :o ,а во вториот ред Ѓулшах и Хурем :o
    Не дека е некој важен момент,кој каде стоел,ама јас забележав :lol: , се изнервирав малку,затоа што Хурем беше во вториот ред. :lol: ]:) Што по ѓаволите значи тоа ? Дека Махидевран е `поважна` од Хурем ??? :^)

Еве некои слики-

Прикачени фајлови:

12. crtanfilm

crtanfilm Нов член

Се зачлени на:
    28 април 2012
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    80
    не, не, втората сезона сега заврши со снимање а од есен почнува третата и со снимање и со прикажување :)

13. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Мене ме интересира нешто-
    Нели денес се емитуваше 58 епизода(по македонски)Валиде дозна од Идриз Ага дека Ибрахим Паша ја изневерува Хатиџе Султан со Нигер Калфа,потоа сакаше да му каже на Султанот ама се онесвести.И сега е болна и сите се околу неа,се `грижи` дури и Махи. :^) |( Ме интересира дали султанот ќе дознае дека Ибрахим ја изневерува сестра му со една обична калфа..Затоа што само Валиде знае,а мислам дека и во блиска иднина ќе умре... !? Ќе дознае ли Султанот ?? И да,мислам дека Ибрахим ќе умре затоа што си направи трон како на Величествениот,ама оваа работа за Хатиџе дали ќе се открие..??

14. crtanfilm

crtanfilm Нов член

Се зачлени на:
    28 април 2012
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    80
    и добро овој ибрахим во која е заљубен сега? во хатиџе или нигар? или во ибрахим е заљубен :?:

15. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.266
    Нигар :D

16. Hurrem-Aleksandra

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Што ти значи кога ја имаш власта во свои раце...
    На времето кога Сулејман бил принц и го собра тоа ѓубрето по пат за да го следи како куче му кажувал на својот Господар “Прво ќе го освоите Родос, потоа Белград, па Будин, Виена, Рим и вие ќе управувате со таа голема империја“ И сега кога е паша им вика на амбасадорите “Јас управувам со оваа империја“ ццц |( а кој ти го даде тоа овластување Ибрахим да владеш со таа империја? Изгледа заборавил на своите зборови моќта има такво заслепувачко дејство. Сулејман бар самиот си ја подава раката да му ја бакнат а на овој јаничарите му ја креваат раката за да му ја бацат амбасадорите и си викам Што се замислува оваа будала Боже Господе... |( изгледа е премногу важна личност и тоа поважна од Султанот па ќе биде навреда за Па-ша-та да си ја крене раката :puke:
    И сега заради грижа на совест демек ја сака Хатиџе и ќе и се врати или пак од страв можеби... :?:
    Многу ми беше жал за Даје не заслужува тоа да и се случи. Толку години поминати со таа вештерка и она вака да и врати :puke: Даје целиот свој живот на неа и го посвети место да имаше маж и деца она остана крај својата султанка од преголема верност и така она и плати за нејзината лојалност и услуги.
    Мило ми беше што Хурем се залагаше за Даје да остане ама ништо си отиде. А најубаво беше кога Махидевран слушна дека Нигар е главната калфа а не нејзината Ѓулшах - Да даде Господ и двете кучки да цркнат :swear:

17. crtanfilm

crtanfilm Нов член

Се зачлени на:
    28 април 2012
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    80
    епа јас денес заборавив во седум дека почнува и покасно пуштив и нешто на хатиџе и филозофираше љубов моја, тело мое незнам што :?: изгледа не знае и тој што сака

18. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.266
    Касно му текна што направил. Се пишманил што легнал со Нигер. :D

19. OneDirection

OneDirection Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2012
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    238
    Добро не го даваат веќе филмов или му сменија термин ? :^)

20. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.843
    Едно е да си заљубен, друго е да сакаш некого. Ибрахим е заљубен во Нигер, а ја сака Хатиџе. За преѓе не верувам да се каеше, само се потсети на минатото преку тие брошеви што и ги даваше, да се каеше мислам дека ќе ја бакнеше во уста па и ќе имаа бурна ноќ. Многу ми е жал за Даје така што ја нападнаа разбојници :( Утре се чека :lol: