Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    Еве ги скеновите од интервјуто со Нигер Калфа :)

Прикачени фајлови:

2. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.280
    Леле значи Махдивран неможам да да ја поднесам органски :swear: :swear:
    Јас никогаш не сум карала ама некни кога почна да ја тепа Нигер уф ми идеше да ја отепам,само да и појдев :devil: :@ :@ И да знајте како ја окарав :lol: :$ :tmi:

3. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Мустафа во историјата ковал план против Султанот, тој тоа го дознал и затоа што бил предаден го убил. А тоа дека бил син на Ибрахим не знам колку е точно, ако веќе етака во серијава бар да било точно во историјата, не бива да измислуваат, а да викаат дека е според историјата. Нека си биде точно како што било, да знаеме на што сме.

4. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Ах Нигер Калфа какви соништа има :lol: :lol:

5. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.363
    Допаѓања:
    3.684
    Леее што се се дешава во сарајов... Ајде тие што знаат нека ми кажат како ќе се разреши ова со бунтов и дали Хурем ќе си го земе прстенот од онаа лудачана Махидевран?

Морам пак да го пофалам Лео.. Многу ми харесва :D :D 8)

бај т уај харесва значи ми се допаѓа или ми одговара од бугарски на мкд??

6. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    ми харесва значи ми се допаѓа.

На Miss666 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    Нигеркааа за малце влажен сон ќе имаше хахахахах каков бакнеж само беше тоа аууу :*

8. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    На TheaEsposito му/ѝ се допаѓа ова.
  9. babyblond

babyblond Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    1.548
    feminki дај кажете каде можам да го најдам интервјуто со нигар калфа во електронска-верзија од теа модерна има некаде нивната стран архива или нешто такво???

10. COolgirL93

COolgirL93 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    12
  11. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.653
    Допаѓања:
    22.340
    http://filizahmet.tumblr.com/

тука ја имаш првата страна од интервјто ако ти врши работа.

12. E...V...I...L

E...V...I...L Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    468
    Озбилно, не ми е јасно што плукате по Махидевран сега заради Нигар..? И онака после кога Нигар ќе се спуца со Ибрахим, тогаш ќе ја плукате неа и ќе го жалите Хатиџето
    Махидевран само презеде мерки против Хурем зашто одајата и ја зеде од пред нос само од чист инает. Хурем ја поддржувате, а Махидевран за отприлика исти работи ја пцуете. ;)
    Сепак и Хурем и Махидевран ги разбирам. И јас на место на едната или на другата исто ќе се чувствував. Нема поента во ваква серија каде сите се малку пореметени да се плука едната или другата но уште поглупаво е да се величa некоја од нив |(

Ова е единствена турска серија што ја следам моментално, понекогаш не знам ни зошто. Ми се допаѓаат вистинските настани но она во харемот се измислици. Оние што велат дека серијата била мноогу веродостојна не им текнува дека не е реално во сарајот сите робинки да се среќни и покрај тоа што се насилно донесени тука и се на располагање на султанот и на неговите паши и аги за се што ќе им се посака и кога ќе им се посака? Ако сакале да бидат објективни и на тоа ќе обрнеле внимание. Амбиентот е исто нереален, копипејст од Тјудорс.

Садика е унгарка, а разликата помеѓу украински и унгарски ти е еквивалентна на разликата македонски-фински. Слично е и со романскиот. Ете толку можела да ги разбере.

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  13. sanjickar

sanjickar Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    39
    драга моја....во серијава ништо не е измислица....имаш еден куп книги и литература баш за случувањата во харемот земи прочитај и ќе видиш дека се е исто...затоа и турците потпишуваат петиција и се бунтуваат пред владата заради прикажувањето на филмот.А јас и не гледам дека баш девојките се среќни....се сеќавате каква беше Хурем кога ја доведоа....? Плачеше сакаше да се самоубие од тага....но после секој си се навикнува...сепак во тоа време било најмоќното царство...најбогатото...имале многу привилегии тие што биле близу султанот.

14. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Султанот ќе дојде во Константинопол по воден пат (пошто земјениот пролаз е блокиран од јаничарите и бунтовниците), ќе се сретне со јаничарите т.е. со нивниот водач, и откако ќе им ги ислуша барањата на главните водачи ќе нареди да им летнат главчињата, а на останатите јаничари ќе им даде пари и колку-толку ќе исполни дел од нивните барања со тоа што ќе ги предупреди дека во иднина секој што ќе се бунтува ќе му летне главчето.
    Откако ќе се средат немирите и кога Хурем ќе се врати во сарајот со принцовите, Мустафа ќе каже на мајка му дека Хурем цело време била покрај него и го заштитувала. Махидеевран ќе оди кај неа да и` го врати прстенот и да и` се заблагодари што и` го пазела детето, ама Хурем ќе и` каже нешто навредливо (на бугарски гледав и не запамтив искрено што и` кажува) и оваа ќе се премисли. Потоа ќе ја викне Нигар калфа да и` го врати прстенот демек некоја од слугинките го нашла на терасата каде што всушност Махидеевран го најде, ама Хурем не е Хурем ако не дознае дека истиот бил кај Махидеевран, ама нема ништо да направи. Само ќе ја предупреди Нигар калфа дека се` знае и дека се` гледа и во иднина да не ја лаже и да не се врти против неа заедно со Махидеевран.

На A-j-a, Miss666 и Danilela им се допаѓа ова.
  15. meandyou

meandyou Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    197
    Ме интересира што ќе се случи со Лео ? :^)

16. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    Ќе умре, сироткиот. :(
    Иначе може некој да ми каже што ќе се случи со Хатиџе во денешнава епизода при пожарот?
    Ќе го изгуби бебето?

17. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.363
    Допаѓања:
    3.684
    ^
    Јас знам дека ќе падне по скали и така ќе го изгуби, е сега длаи ќе биде сега тоа или не не знам точно...

Сакав да прашам, знае ли некоја како се вика величественава? Се мислам, никако не ми текнува.. Всушност, дали воопшто и го спомнале името? :?: :?:

На TheaEsposito му/ѝ се допаѓа ова.
  18. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.024
    Ayşe Hafsa Sultan

На Miss666 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Ammy.Lee