Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.238
    Допаѓања:
    48.597
    Го даваат од 19 часот :D

2. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.265
    За Даје сакав да прашам. Откако ја фатија разбојниците, таа пак ќе се врати во сарајот или ќе отиде онаму кај што ја испрати Валиде? :wasntme:

3. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841

Јас како што сфатив од сцените за наредната епизода ќе се врати во сарајот :)

4. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    pupi.girl грешка си Ибрахим не ја сака ни Хатиџе ни Нигар Ибрахим во тебе е заљубен :lol: а разбојниците
    Ѓулшах ги испратила :@ :@ :@

На pupi.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Nenasitni

Nenasitni Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    36
    Нели Махидевран кога ке стане величествена,по некое време ке ја тргнат.Зашто?
    МИслам дека во некој пост прочитав дека ја истепала Ѓулфем.Зашто го направила тоа? :^)

6. crtanfilm

crtanfilm Нов член

Се зачлени на:
    28 април 2012
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    80
    колку што знам тоа хурем ке го направи и ке ја намести махидевран :lol:

На Nenasitni му/ѝ се допаѓа ова.
  7. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841

Ааааа маче ми ја разубави вечерта да ти кажам хахааха :rofl: :rofl: :rofl: :inlove:
    Ѓулшах претера |( смрдена

На cat250 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Прво она сама на себе ке си направи затоа што
    ке ги потроши сите пари за накит и облека па и кај лихвар ке се задолжи Хурем тоа во своја корист ке го искористи и плус Ѓулфем најверојатно ке каже нешто лошо за Махидевран Хурем пак ке му каже на Ѓул Ага да нарача некоја робинка да ја дави Ѓулфем и да и каже како се осмелуваш така да зборуваш за Махидевран но Ѓул Ага да се појави во вистински момент и да ја спаси и нормално ке мислат Махидевран го направила тоа и ке ја симнат од позицијата

9. crtanfilm

crtanfilm Нов член

Се зачлени на:
    28 април 2012
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    80
    епа добро де кити Nenasitni праша
    кој ке ја натепа ѓулфем тоа хурем го нареди не е така?
    што кажав погрешно? :)

10. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Прво она сама на себе ке си направи затоа што
    ке ги потроши сите пари за накит и облека па и кај лихвар ке се задолжи Хурем тоа во своја корист ке го искористи и плус Ѓулфем најверојатно ке каже нешто лошо за Махидевран Хурем пак ке му каже на Ѓул Ага да нарача некоја робинка да ја дави Ѓулфем и да и каже како се осмелуваш така да зборуваш за Махидевран но Ѓул Ага да се појави во вистински момент и да ја спаси и нормално ке мислат Махидевран го направила тоа и ке ја симнат од позицијата
    И си заслужува Махидевран да и го сторат тоа кога многу лета со тој мозок на кокошка :fubar:
    Она не дека заслужува да го води Харемот ама ете по хиерархија прво она дошла па после Хурем
    а и нема доволно памет за да го стори потребното Махидевран она гледа само да ја провоцира Хурем
    и да и се сити ама се ќе и се врати :D

11. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    674
    Баш денес ги гледав епизодите на интернет нормално со превод и така ги слушнав оригиналните гласови, го видов оригиналното глумење на актерите и увидов дека навистина се работи за тешки професионалци, цела екипа од деца па се до возрасни, сцените и се друго е толку на убав и професионален начин осмислено и изведено, се да е на место, се да се поклопува, да изгледа оригинално, дури и ликовите што ја толкуваат династијата како помлади се речиси индентични и професионални, одушевена сум од серијата бидејќи се гледа принцип... а не како шпанските серии толку површни глумци, површна глума, пластична тематика, пластични ликови и сцени, без врска, да серииве се турски но во споредба со шпанските се чист квалитет во секој поглед.

И секоја чест на нашите што избрале толку слични гласови, како и актери кои навистина добро ги доловуваат ликовите, сихронизацијата е навистина супер изведена, но сепак е поубаво кога ќе го слушнеш оригиналниот глас и глума на актерот, друг е впечатокот...

На Sara123, antonina и Danilela им се допаѓа ова.
  12. crtanfilm

crtanfilm Нов член

Се зачлени на:
    28 април 2012
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    80
    слики малку :) :)
    махидевран султан

садика

ајше

Прикачени фајлови:

13. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    crtanfilm само пошироко објаснив што ке се случи се надевам дека не ти пречи тоа :?:

На crtanfilm му/ѝ се допаѓа ова.
  14. crtanfilm

crtanfilm Нов член

Се зачлени на:
    28 април 2012
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    80
    мене па ме разочара малку серијата, само чекам да заврши мн ја тупат повеќе е зараза
    и глупости има многу, ибрахим се дере на амбасадори :^)
    па како се горат само и како им заздравуваат рани, па само на умирање се и никако да умрат, па гатачки, па колку се суеверни
    според мене бетер е од шпанска :?:

не кити уживај мислев дека ме поправаш мене :D а не згрешив ништо

15. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    674
    Некои погоре што подобро знаат историја велат дека Ибрахим бил негативна личности и тогаш, бил премногу арогантен и моќта го заслепела така и успеала Хурем да го убеди Султанот дека сака да му го превзеде тронот со цел да му ја скине главата, иначе како Султанот ќе се одлучеше на таков чекор и да му го одземе животот на својот најверен пријател.

Добро во серијата има некои грешки како и секој филм и серија, во холивудските филмови ќе ги најдеш а не па тука, но сепак 90% од серијата е вложен огромен труд и професионализам.
    Воопшто неможе да се споредува со шпанска серија, во тие серии ќе најдеш глумци кои незнаат да заплачат како што треба, се гледа дека под брк се смеат или тоа на сила го прават и ред други пропусти што јас ги имам приметено, што во оваа серија се реткост, видија ти само Хурем како глуми љубомора, тага, радост, болка... Махидевран истотака, Хатиџе како и сите што се појавија во серијата, сите тие човечки емоции ги доловија оригинално, Хурем во некои сцени дури и горчина покажаува на многу автентичен начин што тоа во ниедна шпанска серија не сум го видела каде главните ликови најчесто се лигават.

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. crtanfilm

crtanfilm Нов член

Се зачлени на:
    28 април 2012
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    80
    а глумците се добри ама за другото па незнам, и јас читав историја за ова, нешто во весник пишуваше дека историчарите нашле мн грешки, па турците не смееле да бидат така груби со амбасадорите, ибрахим бил уствари добар, султанот кога му го нашол дневникот видел колку му бил верен и после му било тешко што го убил па се променил отогаш на полошо. овде ибрахим го направиле.... :|
    исто хурем некои велат дека не била лоша и дека немала врска со убиствата туку султанот убивал од страв за власта. :?: Не знаат точно како било
    а има и квалитетни шпански серии, повеќето не се ама има. исто е и со турските. овде ме нервира тоа крчкање на вратите, а и по цело време истото се повторува. Сега мое мислење не мора да се согласиме :)

17. Smurfette.M

Smurfette.M Популарен член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    и мене ме интересира
    тоа за султанот дали ќе дознае за Ибрахим :D

мислам дека претходно некој имаше ставено слика од Ајше, и тогаш прашав...ама пак не ми текнува
    која беше Ајше? :)

18. crtanfilm

crtanfilm Нов член

Се зачлени на:
    28 април 2012
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    80
    ајше спиеше со султанот во прва епизода. нели се караше со хурем подолго време. после садика ја уби ајше, па сите мислеа дека хурем е убиецот и ја избркаа во другата палата.

19. Danilela

Danilela Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    1.808
    Во последната епизода од оваа сезона нема да дознае султанот. Ибрахим се ќе и признае на Хатиџе бидејќи веќе ќе е во тесно и таа ќе му каже дека се разведува од него. Ама само тоа е, веројатно султанот ќе дознае во сезоната што следува.

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. antonina

antonina Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    809
    Ѓулшах кога ќе почне да и служи на Хурем?