Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. ice.woman

ice.woman Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2011
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    46
    Interesna , кажи ми за каков камен станува збор. Знаеш за тоа што го имаше напишано во спојлерот. :)

2. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Нигар и Ибрахим ке разговараат Нигар ке му каже дека е бремена и во тој момент Ѓулшах ке ги слушне бидејќи ке биде скарана со Махидевран на Хурем ке сака да и каже но Нигар ке знае дека некој ги прислушкувал и ке се сомнева во Ѓулшах ке ја претепаат поради тоа но и покрај сите пречки ке и каже на Хурем

На Shpagetta му/ѝ се допаѓа ова.
  3. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    674

Хатиџе ќе ја дознае вистината и секако за тоа должна е Хурем, се ќе исценира да Хатиџе ја најде Нигер во куќата каде се гледаа и ќе ја одведе во својот сарај, таа ќе се брани, дури ќе ја издаде и Хурем, на крај Ибрахим самиот ќе и признае, а Хурем за да не ја избрка Ѓулшах од Харемот ќе му ја каже вистината во лице , нема да му биде сеедно ептен ќе го закопа. Хатиџе од него ќе се разведе, Нигер ќе го роди детето после тоа ќе и пресуди, значи ќе ја убијат.

Каменот е од една жена која Сулејман ќе ја сретне во чаршијата, ќе ја спаси од семејно насилство таа ќе му подари камен кој ги извлекувал сите болки и тегоби и од истите поцрнувал, Сулејман ќе и го даде на Величествената да го држи в рака, и тој ќе поцрни откако Хурем ќе каже што дознала за Ибрахим и дека има намера истото да и го каже на Хатиџе.

4. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Ццц
    Нигер да умре... аман бе луѓе, од сите таа ли :( , а за Ибро мој веќе не знам ни што да напишам... ако го погубат во наредните 10 епизоди добро ќе биде, нема да бидам тука и да го видам тој грозоморен чин ;( ;( ;( ;( ;(

5. Ubava-Crvenokosa

Ubava-Crvenokosa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2012
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    80
    После Валиде Ибрахим е на црната листа???

6. Smurfette.M

Smurfette.M Популарен член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    до крај на сезонава Ибрахим е жив...погубувањето ќе биде од септември :)

и мене ме интересира тоа....или некој ако има некоја таква слика од Бали Бег може да ја стави тука :D

7. Danilela

Danilela Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    1.808
    Јас колку што разбрав кога ја гледав последната епизода
    Хатиџе не и кажа на Нигер баш дека ќе ја убијат, туку дека кога ќе го роди детето тогаш ќе одлучат што со неа. Значи дека можеби сепак ќе ја помилуваат... :)

8. crtanfilm

crtanfilm Нов член

Се зачлени на:
    28 април 2012
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    80
    а вака кажете ми зошто е фатма против гулшах сега :?: и уште колку епизоди ке биде тука овој искендер челеби? :^)

9. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    674
    Да ќе одлучат после породувањето, но некој што гледал епизода од 3 сезона наводно Нигер ја нема. Незнам. :?: Ќе видиме.

Инаку виде како Хурем му го спушти на Пашата, ауууу неможев да се изнагледам, епа навистина ја измачија заедно со Махидевран. А како ја изигра неа, тоа чудо невидено. :x Навистина јака епизода.

Инаку оригиналните епизоди многу долго траат дури сафра ме фати ама истерав до крај, не ни чудо зашто ги кратат кај нас, ама сепак мислам дека премногу ја цепкаат. Како и да е значи од спетември гледаме 3 сезона така?

10. Danilela

Danilela Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    1.808
    Ќути дури жал ме фати за пашата во последните 2-3 епизоди...ама стварно ептен го спушти на земја.
    Моментот кога ќе ја види Ѓулшах жива.. :o
    А исто така многу ми се допаѓа во таа епизода кога Ибрахим ќе ја откачи Махидевран, они двајцата такви скиснати, до гуша во гом*а, она па уште му се жали :D Инаку да убаво ја изиграа Махидевран, ама па од друга страна стварно малку и самата си е виновна. Многу се задолжи, Ѓулфем уште на почетокот и зборуваше ама госпоѓата дигнала нос. За тоа си е крива самата таа и само таа! Како и да е, ќе ми недостига пашата, интересни ми се со Хурем кога се расправаат. :lol:

11. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Не сакам пашата да го погубат па ;( ;( ;( кој ќе гледам после

12. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Најубаво ќе беше ако на Махидевран и отсечеа глава
    отколку на Пашата не дека го сакам го мразам највеќе на свет ама па кога ќе размислам тој и Хурем многу не забавуваат нас гледачите и се многу интересни за гледање како сакаат да се убијат, нервираат а истовремено лице си прават Султанке-Паша :D е само затоа ќе ми биде жал кога ќе умре ама па и ќе ми биде мнооогу убав тој момент
    неодлучна сум... ем го сакам жив ем мртов :?:
    Махидевран е очајна за едно погубување толку е одвратен тој нејзин лик што никој не ја сака веќе :puke: Кутриот Мустафа со таква мајка и тој сега ќе мора со интриги да се служи и ќе стане расипан а додека брат му Мехмед не ни морал да биде расипан кога има способна мајка и се ќе стори за него се на тацна ќе му однесе
    а за жал тој ќе умре ;( кога тоа ќе биде јас нема да можам да гледам тој ми е омилениот Принц ;(
    којзнае што не чека во третата сезона :?:

13. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    со пократко косуле најсимпа ми е...и нека не слабеее толку па...се скиснал во суратот...

На Miss-Depp му/ѝ се допаѓа ова.
  14. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    674
    А да и тој момент ме остави без зборови, искрено не сакам Махидевран да ја истребат или истераат од харемот, сакам да остане да видам како ќе се однесува спрема Хурем, да видам дали пак ќе се закача, всушност мене тој дел ми беше најинтересен,провокациите меѓу Махидевран и Хурем, па Хурем и Ибрахим, особено кога Хурем добро им ги спушташе акциите, вака без нив ќе ми биде пусто. :D Башка што сакам ди им ги гледам лицата како ќе им позеленуваат од завист кога Хурем ќе се шетка низ харемот како Величествена, ахххх! :inlove:

Во последната епизода има толку многу случувања што не можеш да издвоиш еден од нив.

На Danilela и Sara123 им се допаѓа ова.
  15. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Интересна,се сложувам со твоите постови. :)
    Гледам,имаме скоро слично размислување. Се фокусираме на величествените моменти каде што Хурем ја води баш таа,величествената игра ~ 8)
    Тој момент кога Хурем со круна на главата ќе застане гордо пред исте е неопислив. А поготово кога робинките ќе ги спуштат главите надоле во знак на почит.
    Се гледа храброст,гордост,бунтовност,интелигенција,величественост,моќ,власт,нешто што неможе вака со зборови да се опише-тоа може само да се почувствува. :)

На interesna му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.901
    да ама хурем ке почине пред да стане (јас што велам права величенствана кога нејзино дете ке биде султан)па ан нејзино место ке е михримах ама нејзино име има и џамија изградено ...после величествениот ке нејке да има контакти дсо синовите па сите ке ги врши со михримах(така прочитав на нет)
    Џамијата Михримах Султан (турски: Mihrimah Sultan Camii) е џамија која се наоѓа во Истанбул, Турција. Оваа џамија била изградена од страна на познатиот отомански архитект Мимар Синан и била посветена на ќерката на Сулејман Величенствениот, принцезата Михримах. Џамијата се наоѓа на врвот од шестиот рид на стариот Константинопол, правејќи ја една од главните обележја на градот.
    Градбата на оваа џамија траела во периодот од 1562 до 1565 година. Самиот комплекс бил на неколку пати разрушуван од страна на земјотреси и тоа во 1719, 1766, 1814 и 1894 година. Во текот на времето, џамијата била реконструирана постојано. Во 1999 година исто така бил разрушен дек од џамијата како и еден дел од минариња.

17. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Јас сакам да искоментирам нешто за Сулејман. Во текот на серијата гледаме колку е моќен владетел, одличен војсководец, кој кај непријателите предизвикува страв во коските. Шармантен со сини, крупни очи, човек кој за секоја ситуација има мудри зборови и секогаш го знае вистинското решение. Во младоста видовме дека за малце не паднал во стапицата која му ја поставил татко му. Неговиот живот бил исполнет со многу жени, а во филмот гледаме дека не може со една да се задоволи, без разлика што ја венча Хурем порано кога и се правеше верен во исто време се забавуваше со Ибавела, хахаха браво Сулејман хахах :lol:. Штета што толку многу ја сака Хурем, заради тие да ги наречам финти што ги правеше, со ножот па со тие зборови итн. Иначе Сулејман како лик си го почитувам. Ама се знае на прво место ми е Ибрахим :inlove:

18. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    На сликите се претставени настаните односно скалилата по кои Хурем чекорела. :)

Александра Ла Роса Робинка

Надеж за Александра да стане миленичка

Прикачени фајлови:

На Shpagetta и T.e.d.d.y им се допаѓа ова.
  19. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.265
    Е ова би ја уништило Хурем. ;( Да ја гледа смртта на своите деца. Да се надеваме дека нема да има такви епизоди. :angel:
    А инаку која е оваа? Досега ја немам видено. :^)

20. Ubava-Crvenokosa

Ubava-Crvenokosa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2012
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    80
    Mислам дека женскава ќе ја прати Махи костурот за Сулејман да спие со неа. Ама ја погоди Махи стварно слична е на Хурем (далеку е од Султанката) ама сепак потсетува според облините Суљо сака вакви женски со облини како Хурем па затоа чавката му ја пратила оваја |(