Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Нема да си замине сега
    но подоцна благодарение на Нигар Калфа ке го избркаат и нема да го вратат

2. Smurfette.M

Smurfette.M Популарен член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    што ќе направи Нигар Калфа? да не е за тоа што и помогна да избега од сарајот кога величествената ја удри? ;)

најверојатно тоа ќе биде пред 62ра епизода, јас ги имам гледано 62 и 63 ;)

3. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Не не
    Хурем ке сака да ја намести Махидевран дека пробала да ја убие Величествената со тоа што ке стави јаже околу глава не Хурем една робинка и Ѓул Ага ке ја натера едната од робинките на Махидевран да оди кај Величествената со него и кога ке види дека има јаже околу глава божем ке оди да викне лекар во тој момент ке дојдат Хурем и Хатиџе и ке ја видат таа рбоинката како го држи јажета таа ке сака да и го извади но тие ке мислат дека и го мести и ке мислат Махидевран ја испратила тогаш ке дојде и Ѓул Ага и ке негира дека тој ја донел во собата на Величествената но Нигар ке го слушне како и вика да оди кај Величествената и ке го издаде ке го уништи планот на Хурем

4. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    [​IMG]МАХИДЕВРАН!!![​IMG]
    Многу ми го качи притисокот денес оваа бледа крпа од човек :@ Сакам да ја фатам и да ја утепам од ќотек абе да ја тепам тепам тепам во несвест да паѓа пак нема да бидам задоволна[​IMG] Ама и Хурем ме изнервира денес а бре девојко како можеш да бидеш толку среќна ради Валиде :fubar: што се не ти стори еднаш застана на твоја страна и се заборави и и прости. Штом ја виде како ги отвара тие пусти очи Хурем 6 до 6 насмеана, задоволна и среќна посакав еден шамар да и врзам! Абе непријател ти беше до вчера! Што ако му е мајка на Сулејман остај го ти него тој мора да тагува по неа од неа излезе тој ама ти :^) |( Разочарана сум ја сметав за поопасна и позлобна а види ја сега што прави па уште и го натерала Сулејман да ја донесе Даје за да се грижи за старата вампирка и да заслужи да умре на таков беден начин кој е крив кога е слепа и го гледа само тоа што она сакаше да го гледа ама мило ми е што Хурем не и молчи на таа коската и се буни за своите права која е она да и ги исфрли робинките и да го затвори Ѓул ага :swear: изгледа да се биде во брак со Султанот ништо не значело а? а и тој Мустафа уфф што го мразам! Мајката негова преку оваа положба ќе си ги покажела квалитетите е како да не[​IMG] рѓсаниот памет ќе си го покаже таа жива мумија! Сулејман нема да го фатам да го карам затоа што го знам него и тој памет што крои опасни мудри замки си има нешто во ракав што ќе ни го открие малку подоцна ;)

5. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Александра не се нервирај кој последен се смее најслатко се смее уште малку останува до Величествениот момент е тогаш ке видиме колку робинката Махидевран ке ги почитува наредбите на Величествената Хурем

На Hurrem-Aleksandra му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Hurrem-Aleksandra

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    И тоа што викаш... ама ептен е неподнослива Махидевран :puke:

7. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Махидевран е само една обична робинка која виде малку власт па сака да и се одмазди на Хурем не вреди ни да се нервираш за неја :)

8. anamariia.x3

anamariia.x3 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2011
    Пораки:
    578
    Допаѓања:
    857
    Величествениот е многу мудар,но кога станува збор за Хурем,така слепо и верува што :^)
    Махидвран премногу ме нервира,заедно со Хурем и Нигар Калфа. :puke:

9. Shpagetta

Shpagetta Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    2.392
    Повеќе не читам спојлери :D , се изнервирав мнооогу за ова со Нигер Калфа и Ѓул ага. :lol:

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Hurrem-Aleksandra

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Не вреди, не вреди и јас истото го мислам. Сега ми текна и на гоблинката :@ Нејзе па како ја мразам немаш појма сакам да ја фатам за вратот и да и го откинам и кога главата ќе и биде одвоена од телото сакам да ја фатам за таа сламјосана коса и да и ја треснам главата на земја како јо-јо да си играм со неа :devil: Султанка ќе станела она преку Мустафа со него може само да “владее“ под 2 метра земја :rofl:

11. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Колку пати ја изневери Хурем но Хурем и простуваше дури она беше замешана во убиството на Лео ;( ;( ;( Хурем и прости јас да бев на нејзино место ке ја убиев и мене многу ме нервира

На Shpagetta му/ѝ се допаѓа ова.
  12. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.265
    И Нигар се заразила од `лудите` идеи на Ибрахим. :D Шала на страна. Од кога е бремена памет у глава не и остана. Жениште неблагодарно. Зарем не гледа дека сите и помагаат, простуваат, ја бранат. :fubar:

На Shpagetta и Sara123 им се допаѓа ова.
  13. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    Епа мене доооолго време ме немаше ан темава, а причината беше што немав нет тука во Кратово. Сега си ставив и ветувам дека ќе бидам активна како порано.
    Еве да почнам со кометирање на предходнава епизода...
    Ах таа Махидевран! :@ Леле колку ме изнервирааааааааа! Ќе ги бркала на Хурем тие што и слушат бе. Оххх глупа. Епа така е кога до сега немала некоја моќ и одеднаш и пружиле па незнае како да ја искористи и што да прави. Одма се одмаздува место се тоа полека полека да го прави. Само да слушне Сулејман за ова, лелееее... Греота Ѓул Ага, како ќе го исплашат во следната епизода. Ќе се спрпа! :lol:

На Hurrem-Aleksandra и Sara123 им се допаѓа ова.
  14. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Hurem-Aleksandra. Лелеее ама си се изнервирала,ќе ја стреламе Махидевран а ??
    Ти ќе држиш, јас ќе тепам. :punch: :D
    Како јас да се препознавам во постот..
    Инаку,мила Александра сакам нешто да ти препорачам.
    За да бидеш поспокојна,и за да не го дожиееш тоа што мене ми се случи кога разбрав дека Султанот ја поставил Махидевран за Валиде,ќе те замолам да го прочиташ следното. :)
    * Махидевран Султан,Махидевран поклонот за Шехзаде Сулејман,Махидевран робинката,Махидевран Вонземјанката,Махидевран вечниот противник на Хурем,Махидевран со плиток ум,Махидевран разочараната,Махидевран без ниедна искра надеж,Махидевран која секогаш пропаѓа во дупка,Махидевран мајката на Мустафа,Махидевран-жената што стави отров со јадењето на Султанот,Убавицата Махидевран која не знае како да ја искористи својата позиција....
    Е баш таа Махидевран е никој и ништо во споредба со Хурем.
    Хасеки Хурем Султан има Величествена крв. 8) Има слободен дух,и ведар лик.
    Не се нервирај.
    Еве ти една слика,за да се смириш.

Прикачени фајлови:

• 111.jpg
      111.jpg
      Големина на фајлот:
      57,9 KB
      Прегледи:
      129
    На BI-44 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Султанка ке станела нека си сонува ама
    после уште повеке ке те нервира ке испраќаат робинка на Мустафа и оваа ке и го згазне фустанот :@ :@ и кутрата робинка по скалите ке падне не знам дали ке остане жива ке му однесе јадење на Мустафа и сите ке излезат она ке се преправа божем се онесвестува :@ дека не јадела цел ден па принцот ке ја викне да јаде со него ама не знам дали она сама ке отиде или пак ке ја пратат кај него и ке ја врати :rofl: :rofl:

16. ice.woman

ice.woman Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2011
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    46
    Ај и јас да се испукам. :D
    Значи на оваа Махидевран памет очигледно дека не и иде. Која е она да го брка Ѓул и робинките на Хурем, под изговор дека не ја вршеле добро работата. Тука треба да бидеш стварно туп и глуп да не видиш дека намерно го прави тоа за да ја изнервира Хурем. Да е до мене јас би ја ибркала од харенот за да живее во сиромаштија и беда, а не да се прави Валиде и да троши колку и душа сака. Јас би ја врзала и би ја изрешетала искрено. :devil: :devil: Вреќа полна со коски.... Крпа за бришење подови.... Празноглава.... :devil: Убаво и кажа Величствената дека има гоолемаа разлика меѓу нејзе и Хурем, Хурем размислува со својот мозок, а Махидевран со туѓиот памет. Она мисли дека со такви ефтини игри и интриги ќе ја уништи големата ХАСЕКИ ХУРЕМ СУЛТАН.Махидевран може да владее со Харемот, ама никогаш нема да може да владее со одајата на Сулејман, зошто таму владее Хурем. Уште таа ќе му праќала робинки да спијат со Сулејман. Таа да била и малку со мозок и малку да мислела и да била снаодлива ќе успеела да постигне нешто во животот. Таа имаше се на тацна, дури и Сулејман, ама не успеа да го задржи... Смотана.... :@
    Како и да е се тешам со 63-та епизода... Односно фацата на Махидевран :rofl: :rofl:

На Hurrem-Aleksandra му/ѝ се допаѓа ова.
  17. vaga95

vaga95 Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    915
    Допаѓања:
    2.038
    Јас не ја гледам веќе серијава, не ја личи без Бали :wasntme:

На bluegirl7 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    Мене Фатма, слугинката на Махи ми е убава на лик, ама тоа го засенува нејзиното одвратно, подлно однесување и карактер. Иначе кој знае, Ѓул Ага ќе го избркаат денес?

19. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Не има време

20. Hurrem-Aleksandra

Се зачлени на: