Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Discussion in 'Серии и емисии' started by t.w.e.e.t.y, Dec 15, 2011.

1. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Ихх што ми е мило што Хатиџе
    ќе го разведе Ибрахим и конечно Нигар ќе си ја добие казната за се што сторила.

Sara123 likes this.
  2. Sara123

Sara123 Популарен член

Едвај чекам да се сними другата сезона.. Па да гледаме уште поголеми залаци на Хурем !!
    Она што ја прави интересна серијава е тоа што многу работи се измешани а кога ќе се спојат се добива некој уникатен спој кој ни предизвикува заинтересираност за наредното и повозбудливото. :)
    Сплетки,кавги,интриги,злодела,величественост,мистерија,моќ,власт,богатство,љубов,верност,
    интелигенција,себичност,ароганција..
    ]:) Се на едно место.
    _____________________________________________________________________________________

1000 пати го изгледав. :D

http://www.youtube.com/watch?v=OcUhgWUryP4

Danilela, Shpagetta and T.e.d.d.y like this.
  3. TheaEsposito

Смртта на Валиде :(

4. tea4e

tea4e Популарен член

Девојки,гледам сите сте прикаќиле по некое сличуле епа еве ако усспеам и јас утре ќе ставам,но не ветувам затоа што не знам дали ќе ми успеее... ;)

5. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Е што гомно скапано бил овој Ибрахим ццц :puke: Толку многу ја сака моќта толку е гладен за власт ако треба ќе ја жртвува и саканата а и детето што го носи (додуша Нигар си заслужи затоа што излезе права кучка) ама сепак зборувам за Ибрахим, дека не вреди тој како човек :x Разликата помеѓу него и Хурем е:
    и двајцата сакаат моќ ама Хурем освен моќ стварно го сака Сулејман и е спремна на секаква лудост да стори за да е со него колку пати само му даде шанса на Сулејман да се отараси од неа еве оваа е најјаката кога се ослободи од Изабела тоа го стори затоа што не можела да го гледа Султанот со неа оти премногу го сака а не за власт со ова највеќе ризикувала и да биде лишена од власт и од децата и од Сулејман а и од животот значи ептен ризикувала ама имала среќа што Сулејман не се замарал за принцезата толку за да ја откачи неа еднаш засекогаш додека овој за да си го спаси г'зот ќе се ослободел од таа што ја сака. Еднаш Хатиџе му кажа ќе те разведам ако имаш друга и утредента го гледаме како само Хатиџе ја сакал и таа му била единствената во срцето а до вчера и кажувал на Нигар дека ја сака и би посакал да има едно дете од неа |( Тоа не е маж тоа е кукавица :puke:
    А костурот како ме насмеа кога кажа дека не била сама дека до Величествениот била WTH??? :^)
    Величествениот не може да ја смисли и нема спиено со неа повеќе од 10 години какви глупости збори
    оваа жена она мисли ако неа ја ставил на чело на Харемот дека ќе биде за неа достапен 24/7? Искрено тој нема намера да се замара ни со неа ни со Хурем дури и самиот рече дека и дава дозвола на Хурем да стори се што мисли дека е потребно за да се одбрани од Махидевран а истото важело и за костурот е сега ако веќе тие две преминат ли граница нормално дека тој ќе интервенира. За него е губење време кога се работи за расправиите помеѓу Хурем и Махидевран не сака да се меша помеѓу женските кавги во Харемот тој им остава на нив самите се додека не претеруваат.

6. ice.woman

ice.woman Истакнат член

Лелее... Hurem-Aleksandra и јас сум се згазила од смеење кога Махидевран му рече на Мустафа демек нема потреба да се грижиш јас сум до Величествениот (така нешто). :rofl: Ооо глупа една он не те ни погледнува... Ц.ц.ц... будала... :devil:
    А Ибрахим е еден себичен гад. Нели на брат му му викаше Нигар е жената на мојот живот, а сега и вика нејзе избери како сакаш да умреш ако некој дознае. Па не мислеше ли на тоа порано... :devil: :swear:
    Ајде ајде како и да е ќе му дојде и нему крајот. :D

7. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Абе што да ти кажам - пар глупаци како тој како таа
    она глупача тој кукавица затоа се сојузници затоа што
    немаат ни грам мозок ниту пак храброст да сторат нешто

8. antonina

antonina Популарен член

Дали ќе може некој накратко да ми раскаже што се случуваше неделава? :angel: и уште нешто, заврши сезоната? :(

9. Sara123

Sara123 Популарен член

Тука можеш да гледаш која сакаш епизода со превод. :)
    http://www.femina.mk/out/?id=c166a5e907 ... start%3D45

Сезоната кај нас сеуште не е завршена,ако вака продолжат да цепкаат ќе има уште цели две недели,а може и повеќе. ;)

Сега се сетив,во 63-та епизода се прикажа кој е тој главниот што соработува со селаните против Ибрахим Паша. Главниот иницијатор на бунтот.
    А тој еее.....

Искендер Челеби. :D
    Ха !

10. Shpagetta

Shpagetta Популарен член

Луѓе во која епизода ќе си оди Ѓул ага? :( сакам да го видам моментот кога ќе се прегрнат со Зумбуљ :D

11. Sara123

Sara123 Популарен член

Во 63-та епизода се случуваат многу интересни работи. Махидевран се задолжува,троши многу пари за лични потреби,фустани,накит,круни,дијаманти и за подготовнките за заминувањето на Мустафа во Маниса. Но ете за среќа снемува пари т.е. се истрошува и се позајмува од една Еврејка-Лихварка-Хатун. ;) Таа е пратена од Искендер Челеби кој соработува со Хурем. Пред тоа Хасеки Хурем Султан разговара со Искендер без да знае дека тој е непријателот на Ибрахим,и му кажува да направи нешто за и Махи да отиде со Мустафа. Потоа се присеќа дека Махи е задолжена,и на Искендер му го кажува тоа. Потоа Челеби ќе ја прати лихварката и ќе направи се за да испадне по планот на Хурем но ведното и неговиот план за да ја симнат Махидевран од власт.

И такаа... работите си течат самите.. :D :D

12. i...ja

i...ja Истакнат член

Што и прави бе овој Ибрахим на Нигар калфа? не ми е јасен.
    Јас па сакав на крај да и плесне во лице на Хатиџе дека ич не ја сака и дека се оженил со неа само од интерес тој види го, изгледа до крај ќе и се лигави и преправа. Не дека имам нешто против Хатиџе ама па ја напна веќе, таа била родена султанка. Па баш дека била родена султанка, тоа не и е доста уште треба да има. А Нигар калфа кутра остана така зошто Ибрахим од Парга на родената султанка требало ќејфот да и го истера зошто во спротивно ќе му лета главата |( Глупо го направија ова на крај. Треба да и лупне на Хатиџе овој се што мисли за нив пред да го убијат.

13. TheaEsposito

Нема врска. Јас мислам дека сеуште ја сака Хатиџе како на почетокот. Нигар му била само онака. Вистински да ја сакаше немаше така да ја напушти и да не му биде гајле за нивното бебе.

14. Danilela

Danilela Популарен член

Брејјјјј два дена не отворив фемина, а вие толку сте се распишувале не можам да постигнам се да прочитам :D
    Најдов слики од Нора т.е. Ефсун и една од "најдобрите другарки"! :P

Attached Files:

Sara123 and TheaEsposito like this.
  15. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

А Искендер Челеби, нели соработува со Ибрахим. Или јас грешка сум разбрала. :^)

16. milenna.torres

milenna.torres Истакнат член

срциња гледам сегаа на страницата епизоди од величенствениот и спомнуваат хатун,што е тоа ?

17. tea4e

tea4e Популарен член

И на крај кога Сулејман ќе дознае за трошокот на Махидевран ќе и ги оземе сите надлежности...Е баш ќе ми е мило... :D

Sara123 likes this.
  18. tea4e

tea4e Популарен член

Срцина...редно беше и јас да ставам нпо некое сличуле...

download/file.php?mode=view&id=76473&sid=hvldwq9SZY3K4v1swYAJ9fhqZRGIgNyw

download/file.php?mode=view&id=76474&sid=hvldwq9SZY3K4v1swYAJ9fhqZRGIgNyw

Изабелче Фортунче...Абе многуу ми е убавкаа..Преубааа ми е !!! :inlove:
    download/file.php?mode=view&id=76475&sid=hvldwq9SZY3K4v1swYAJ9fhqZRGIgNyw

download/file.php?mode=view&id=76476&sid=hvldwq9SZY3K4v1swYAJ9fhqZRGIgNyw

Attached Files:

19. tea4e

tea4e Популарен член

Еј девојкии и јас прикачив некое сличуле...Срчина...знаете што ..?Најдов прекрасни...Пре-прекрасни сликички од преубавата Хатуџе на некоја си фотосесија изгледа...Амаа ептен се убај сликите...Ако сакате да ги ставам да ги разгледате и вие...?! ;) :*

20. tea4e

tea4e Популарен член

Епа гррешка си разбрала ,да соработува со него амаа е против него...