Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. ice.woman

ice.woman Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2011
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    46
    Мене ми е ОК што Хурем е тажна за Величествената. Од проста причина што Хурем сепак има најголема корист од тоа таа да живее. Бидејќи сега се зближија и Хурем со тоа ќе имаше поголемо влијание во харемот, а ќе испаднеше уште поголема во очите на Сулејман. Зошто тој е свесен дека не се поднесуваат овие две и баш ќе му биде мило што се смириле, ама ништо од тоа. Исто така се согласувам во потполност со Сара. Кога некој умира сепак му се прогледува низ прсти, му се заборава. Мислам Хурем никогаш нема да ги заборави навредите и тоа што и го изгореа лицето, ама ќе се труди. Барем јас така мислам. :)

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Еве една слика од тие што ги сакам во серијата :*
    PS: Значи Ѓулшах сега ќе биде новата Нилуфер за Хурем :?: Е ај баш да видиме до кога...

На renne му/ѝ се допаѓа ова.
  3. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    Колку ми е преубава Хатиџе на фотосесијава. :inlove:

И еве слики од моите омилени во серијата.
    Хатиџе и Хурем! Баш сакам да ги гледам заедно.
    Сулејман и Хурем-најубав пар во серијата заедно со Ибрахим и Хатиџе.
    Ибрахим и Хатиџе. -Да се разбереме, Ибрахим го сакам само кога е во придружба на Хатиџе.
    Многу ми е мила Хуриџихан.

На Alesii, Sara123 и minne-mouse им се допаѓа ова.
  4. ice.woman

ice.woman Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2011
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    46
    Hurem-Aleksandra, Ѓулшах ќе биде до Хурем се додека Хурем има корист од неа и се додека Ѓулшах и служи верно. Што се надевам ќе биде. Зошто глушецов е створен за интриги. А ако и биде верна на Хурем како што и беше на Махидевран и ако не прави промблеми, уште подобро. Зошто Хурем ќе има голема корист од неа. :D :*

На Hurrem-Aleksandra му/ѝ се допаѓа ова.
  5. milenna.torres

milenna.torres Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2011
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    120
    а за мене а ?
    се шегувам б:)
    инаку хурем александра и ја го сакам суљо :) не си единствена...
    сакам да им ја сецнат главата на ибрахим и нигар :devil:

На Hurrem-Aleksandra му/ѝ се допаѓа ова.
  6. TheaEsposito

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    Сте прочитале/слушнале нешто за ова?
    Што пишува Selma Ergec i Okan Yalabik-Ljubav na setu. :^)
    Јас прв пат слушам.

Прикачени фајлови:

7. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    ice.woman во право си, кога се работи за злобни нешта Ѓулшах ја бива за таа работа има гооооолем
    талент за тоа ама и оди таа работа стварно :!: Не може да и го негирам тоа се надевам дека добро ќе ја служи нашата Султанка :)
    milenna.torres то бре милена :rock: има и некој друг освен мене што го сака Султанот и сака да умрат Ибрахим и Нигар па стварно е невозможно да не ја посакаш нивната смрт и неможе да не го сакаш Сулејман премногу интересен лик е и добар е и опасен и паметен итар е ама понекогаш и наивен е (како го смота Хурем да ја ослободи и после кога нејќеше да спие со него и му затвори врата пред нос :lol: ) тој прави се за да биде она среќна а она убаво го зезна на крај епа сега тоа е... Вистина е дека е многу интелегентен и мудар и све ама понекогаш и тоа не е доволно за да ја сфати женската итрина а поготово ако е вљубен во таа жена е тогаш со памет не се размислува :D

На milenna.torres му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Smurfette.M

Smurfette.M Популарен член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    зошто новата Нилуфер? :?:
    Хуриџихан е името? или ова хан е некоја титула како што се принцеза, султанка? :) знам дека имаше некој а титула хан...сега дали тука беше или во некоја друга империја... :?:

9. doll.a

doll.a Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    4.359

Нилуфер мислеше во тоа како ќе и служи и колку ќе и биде верна
    Нели Нилуфер се правеше за Хурем :)

На Smurfette.M и Hurrem-Aleksandra им се допаѓа ова.
  10. TheaEsposito

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    Хуриџихан е ќерката на Хатиџе и Ибрахим. А во овој случај мислам дека нема врска тоа хан.
    Иначе нели има Величенствениот Султан Сулејман ХАН! Ама незнам што значи тоа.
    Иначе новата Нилуфер се однесуваше за Ѓулшах. Дека е таква итра и снаодлива и сигурно ќе биде спремна да направи се што Хурем ќе и нареди.

На Smurfette.M му/ѝ се допаѓа ова.
  11. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148

Ахх грешиш...нема да е земе само за корист ,ќе и служи ем верно ем убаво.Кон Махиидевран што се рекло ќе има омраза а кон Хурем како што се вели љубов,воглавно верно ќе и служи.И кога Хурем и рече докажиме за да ти верувам ,Ѓулшах нели ги слушна како зборуваат Хигер и Ибрахим за бременоста на Нигер и тоа ќе и го каже.Ајј...колу ќи ми биде мило акооо кми каже и на Сулејман.. :D

12. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.265
    Ѓулшах нема сега да и каже на Хурем. Туку откако ќе ја натепаат. :|
    Додека ги гледав епизодите, малку жал ми падна за неа. :angel:

13. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Ајде ако не после ќе ги ставам сликичките од Хатиџе од една фотосесија :!: :D

14. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Кога тога ќе и каже а со тоа ќе стане помоќна спроти Ибрахим. :devil: :D

15. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Специјални слики за
    - milenna.torres :)

Непријателите број 2 :D

Вљубените број 1 :)

Се надевам дека ти ги погодив сликите ~

На milenna.torres му/ѝ се допаѓа ова.
  16. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.265
    Нели Ѓулшах сакаше да и слугува на Хурем. Ама Хурем и рече дека таа ништо неможе да стори за неа, и дека само ќе и создаде проблеми. Додека Ибрахим и Нигар разговараа за бременоста, Ѓулшах ги слушна, и отиде кај Хурем да и каже, ама Хурем не беше во одајата. Потоа Ибрахим и Нигар ќе се сомневаат во Ѓулшах, и ќе ја претепаат. Делот како Хурем ќе стигне до Ѓулшах не го знам. Само знам дека потоа, откако ќе ја претепаат Ѓулшах, Хурем ќе ја праша како се нашла во оваа ситуација, и Ѓулшах се ќе и раскаже. Дури и за бременоста на Нигар. Потоа Хурем нема да и верува, и ќе мисле дека лаже, но откако ќе ја дознае вистината зза Нигар и Ибрахим, Хурем ќе си ја земе Ѓулшах како своја робинка.
    Кога конците се во рацете на Хурем, знаеме што ќе биде со Ибрахим и Нигар. И Двајцата ќе бидат убиени. Само што Нигар првен ќе го роде бебето, а потоа ќе биде убиена. :)

17. ice.woman

ice.woman Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2011
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    46
    Не знам, тоа е само мое мислење, зошто колку зло и направи Ѓилшах во минатото, сакаше да ја убие додека спие и ред други валкани работи кои одеа преку Махидевран. Плус ова работа со убивањето Ѓулшах ја направи на своја глава. Да нема корист Хурем од неа би ја зела ли да и служи, по се што и направи. Инаку дали верно ќе и служи ќе видиме во наредните епизоди од сезоната што следува. :)

18. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148

Даа,но овој пат ќе и служи верно.Ги иимам гледано епизодите и дури ќе се радуваа за Хурем за титулата величенствена.

19. ice.woman

ice.woman Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2011
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    46
    Абе остај таа што се радува на титулата и успехот на Хурем, тоа сепак е во вторава сезона.Господ знае што се ќе се изпослучува во трета сезона. Може ќе се дознае дека Хурем ја намести Махидевран демек сакала да ја убие Ѓулфем, и ќе и ја одземат надлежноста. Ту-ту не дај боже. Може Махидевран ќе ја постават пак за главна на Харемот и оваа Ѓулшах ќе премине на нејзина страна, ако и прости Махи. А од сево ова што го кажав не дај боже нешто да се случи. Нека остане само на моите зборови. :D

20. TheaEsposito

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    Епа ајде стави ги ако сакаш.
    Од кога ги чекам јас. :) :D