Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. mack-ka

mack-ka Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    3
    Ќе може да ми дадете линк од серијава.. ама со превод.. ?

2. ivinakit

ivinakit Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2012
    Пораки:
    829
    Допаѓања:
    577
    е тогаш една од овие ке е :lol: или не :o

Прикачени фајлови:

• Untitled7.jpg
      Untitled7.jpg
      Големина на фајлот:
      73,2 KB
      Прегледи:
      139
    • Untitled8.jpg
      Untitled8.jpg
      Големина на фајлот:
      74,4 KB
      Прегледи:
      139
    • Untitled6.jpg
      Untitled6.jpg
      Големина на фајлот:
      74,3 KB
      Прегледи:
      139
    • Untitled5.jpg
      Untitled5.jpg
      Големина на фајлот:
      70,7 KB
      Прегледи:
      139
    На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
  4. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    Повели :)

Прикачени фајлови:

• 111.JPG
      111.JPG
      Големина на фајлот:
      299,6 KB
      Прегледи:
      130
  5. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    на канал 5 да не престанаа да ја емитуваат ? или пак јас незнам у колку саат ? ај информирајте ме ве молам ,фала

6. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Не ја прекинаа мислам дека е во 7 ,7 и нешоо...

7. milenna.torres

milenna.torres Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2011
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    120
    сарче а скриншот да си напраеш а ?

8. milenna.torres

Се зачлени на:
    26 април 2011
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    120
    Оф леле срце си стварно....сите ве сакам најнајнајнајнајнајмногу на свет :***

На TheaEsposito и Alesii им се допаѓа ова.
  9. Alesii

Alesii Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    841
    Ќе гориш во пеколот Паргали.. :@ :@ :@ :@
    Леле Михримах срцка е ...Хурем 2 ...ќе му испраќа писмо на Бали-бег ;)

10. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    Леле женски денес неможев да гледам. Може некоја да ми раскаже што се случи?

11. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Дека изигра Хурем валкано, изигра, факт...ама дека Махидевран сама си го бараше-си го бараше...Не ме шокира тоа што таа сака оваа да умре па да стане владетелка на харемот и Хурем сака да владее со харемот, така што, индиректно, и таа ја чека нејзината смрт, ама факт е дека предебилно изигра, цело време врц мрц, лижи и` г* и после одма си ги покажа апетитите. Toa време шо го помина кај Величенствената улизувајќи и` се, да го поминеше обидувајќи се повторно да го освои султанот, можеби немаше сеа Хурем воопшто да и` биде пречка.

12. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Аууууууу како ми го направија денес ќеифот Сулејман Хурем и Искендер Челеби :rock:
    Челеби - како убаво го провоцираше Паргали Ама Ибрахим почна прв затоа што побара да му ги пребараат сметководствените книги со надеж дека ќе пронајде нешто |( Абе глуп еден тој нема зошто да го краде Величествениот затоа што ем е богат ем е верен на својот Султан единствениот трн во око си му ти екс грку!!!
    Сулејман - зарем ќе се замара со личните проблеми на Ибрахим? Секако дека не! Човекот си се спрема за поход и нема да дозволи во последен момент да се случи нешто непотребно. Тој самиот е задоволен од работата на Челеби да не беше одамна ќе го отпушташе а сега овој ќе го лиши од чинот затоа што му се спротивставил на Големиот Везир на државата ма ајде молимте демек ти што си никој друг не е поголем од тебе :puke: за среќа и на мое ОГРОМНО ЗАДОВОЛСТВО Сулејман пред него го искина тој документ каде што пишува дека Челеби е отпуштен :rofl: Сулејман те о-бо-жа-вам! :rock: :*
    Ибрахим - Каков гад :puke: ја забременил Нигар ја е**л што ја е**л, и сега за да се спаси гледа да се отараси од неа што е можно побрзо. Па уште вика да внимава како зборува пред Махидевран затоа што Султанка стоела пред неа |( Султанка???) повеќе би рекла Султанска Глупача пред Калфска Глупача стои. и ќе ја избрка за да му направи услуга на Ибрахим.
    Хурем - Е таква те сакам! Многу интересен план направила хехехеххе ]:) Махидевран е обична змија ама Хурем е отровна змија која денес си го испушти отровот точно на целта. Е оваа Хурем ја сакам само нека продолжи така :rock:

На milenna.torres му/ѝ се допаѓа ова.
  13. milenna.torres

Се зачлени на:
    26 април 2011
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    120
    Aj честитп нов потпис колешке 8) инаку точно александра се ти е точно аххх леле колку го чекам моментот кога ке му ја сецнат главата на ибрахимм..уффффф
    морав да ти избришам некои смајлиња дека 10 наквише може

На Hurrem-Aleksandra му/ѝ се допаѓа ова.
  14. ice.woman

ice.woman Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2011
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    46
    Уфф... Махидевран.... Празноглава глупача... Она ќе кажувала дали Мехмед има право на соба или не... Па жено божја кој фактор си ти у цел харем... Демек била главна и сеа ќе се шлае по харемот и демек ќе дели правда... Костур... ПА уште ли не свати дека со Хурем Султан не можеш ни во сон да се споредиш... Дека она врти сучи ќе си дојде на своето... Нели свати дека сите ти го видоа вистинското лице.... Па дури и Хатиџе застана на страната на Хурем... Глупа... ]:) :@
    Ахх.. Што убаво му направи Челеби на Ибрахим... Паша ако ти ја земат функцијата каде ќе одиш, во Парга... :rofl: Му требаше некој таков да го спушти од облаци. Ми се направи ќејфот и Сулејман што му го скина документот за Челеби. :lol:
    Само малку се зачудив зошто Хурем не исрча ка Сулејман да му каже за случајот со одајата... Ама ако она и без него може да се снајде... Тој и даде добра позиција на Махидевран и Хурем ја натажи епа убаво му е... :)

[​IMG] Глуп костур... :devil: :devil:

Секогаш кога се наоѓа во неволја она трча или кај Ибрахим или кај Величествената. Не е способна сама да се снајде. А кога работи со својот памет обично никогаш ништо не и успева. (Ова секогаш скоро се случува) НЕСПОСОБНА :swear:

На Hurrem-Aleksandra и Sara123 им се допаѓа ова.
  15. milenna.torres

Се зачлени на:
    26 април 2011
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    120
  16. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Ivinakit i Thea Esposito ви благодарам. :*
    Милена.Торес и тебе ти благодарам за идејата. Ете гледаш..мене не ми текна. ;)

Махидевран !?
    Што по ѓаволите прави оваа жена ?? :o
    Толку гадно суштество на планетава немам видено. Одвратна страчка која знае само да пушта љубоморни погледи на терасата додека Хурем и Сулејман си ја тераат љубовта. :rock:
    Иронична жена која незнае која е и каде припаѓа.
    Таа е една обична робинка која не си го знае статусот во целиот харемот. ]:)
    Зошто стана Валиде !? Затоа што Султанот си го тера ќеифот,да ја разбуди Хурем малку ~
    Понекогаш се прашувам дали воопшто вреди да се пишува за најНЕважната личност во целиот харем. Махидевран има среќа што си ја раздржа титулата Султанка,а се стреми кон Валиде. :@
    Жено,отвори очиња,разработи ги рацете,чувај си го синот затоа што набрзо и него ќе ти го снема. Махидевран се обидува да пркоси на темпераментот на Хасеки Хурем Султан. Се обидува да ја стигне и да биде над неа. Но тоа е невозможно затоа што Хурем е симбол на Величественост.
    Таа ќе се бори и нема да се предава,ќе се бори и нема да ја изгуби надежта дури и кога ќе се најде на долната страна на тркалото.
    Хурем-само напред. .Ти заслужуваш.

На Shpagetta му/ѝ се допаѓа ова.
  17. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Лелеее колку сте изнапишале... :o ајде некоја феминка нека ми каже што се случуваше во изминатите 10 епизоди. Најглавното само, не барам многу. Од утре мора да бидам во тек :lol:

18. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Фала колешке дај боже да си симнеш уште поубав потпис од мојов или да си направиш некој поубав.
    А за Ибрахим не се секирај, уживај сестро ќе дојде и тој златен момент кога ќе го наебат убаво еднаш засекогаш ти само верувај во Султанот наш и тој ќе ни ја исполни таа желба.
    Знам знам те разбирам и јас бев така нервозна ама не се нервирај толку полека полека... ќе помине не грижи се, се ќе дојде на своето место. Посакувам само Господ трпение и на тебе и на мене и на другите форумџики што ја сакаме Хурем да ни даде иначе сите по болници ќе шетаме (не дај боже некој без плав картон да биде) затоа смири ги или обиди се да ги смириш нервите.
    За Махидевран не вреди човек толку да се нервира. Она е саката во мозокот па затоа прави вакви глупости и се обидува да го употреби и тој мал дел од мозокот што го има ама пак џабе и е.

19. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.265
    Ауу жеснки. ногу сум поназад од вас. Инаку сликата која ми го разубаи денот е, кога сите робинки и се поклонуваат на Хурем. :clap: Само незнам која женска ја стави сликата. :^)
    Која и да е Голема благодарност до неа. :*

20. Shpagetta

Shpagetta Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    2.392
    Луѓе, денес е финалето или другата среда? :^)