Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Да знам дека замарам затоа повеќе нема многу активно да коментирам тука јас тоа го пишав затоа што кажуваат дека денес ке заврши а има многу работи да се случат неможе се во една епизода
    се извинувам затоа што наместо да одам на плажа и да се сончам тука коментирам толку од мене :|

2. Sarence

Sarence Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    623
    Ако вечерва заврши Величествениот повеќе не го гледате, пошто во Турција ќе почни дури в година, како можи тука да почни во септември?! колку што знам не е доснимана целата нова сезона кај Турците, кај нас во септеммври да ги дадат само трите епизоди од старава сезона?! СЕ НДАЕВАМ МЕ РАЗБИРАТЕ ШТО САКАМ ДА КАЖАМ :P Не е можно, но само едно знам дека програмата на канал5 му е испланирана КАТАСТРОФАЛНО :@ само за 3 епизоди ќе го прекинат Бог да чуууваа :P

3. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Девојки најверојатно уште ке го чекаме Величествениот момент бидејки денес треба да ја довршат 60 епизода и да ги дадат и 61,62 и 63 неможат сите да ги дадат за 45 минути така да најверојатно нема тоа да го дадат :( :( а во четврток во програмата на Канал 5 го нема

4. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Абе девојки што е толку страшно ако не го даваат во четврток или било кој друг ден?
    Зарем ние не можеме да си го гледаме на нет со српски превод (зборам за тие што не видоа однапред)
    не е некоја страшна работа само треба да седиме пред пс-то да го отвориме тој линк да си ја бираме таја епизода и да уживаме ;)

5. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.265
    Нормално. ;) Ние да си бидеме среќни, што има и со бугарски и со српски превод... Ако немаше досеѓа само ќе се прашувавме што ќе стане со Хурем. :)

На Hurrem-Aleksandra му/ѝ се допаѓа ова.
  6. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Во право си Aleksandra и јас се тешам со тоа но оставија 3 епизоди најверојатно за тие 3 во Септември да ги направат 6 ако не и повеќе ние да бидеме поназад за да не ги достигнеме тие во Турција

7. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    Јас мислам дека денеска ќе даваат подолга епизода од Величествениот.
    Бидејќи неможе се да заврши за 45 минути.

8. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Не 45 минути ке трае бидејќи почнува во 19:00 а потоа Kaпали чаршија почнува од 19:45 еве

Прикачени фајлови:

• programa.PNG
      programa.PNG
      Големина на фајлот:
      7,5 KB
      Прегледи:
      80
    На TheaEsposito му/ѝ се допаѓа ова.
  9. milenna.torres

milenna.torres Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2011
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    120
    Последната е денеска пишува доле во ќошот !
    Оиии ллелеелелел души како убаво и се насмеа сулејман на хурем ^^

10. TheaEsposito

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    Ааааааии Нигааааааааааааааааар! :@ :@ :@ :@
    За неа веќе немам ни тронка жал. Сакам да цркне, да ја убијат при првата прилика.
    Колку лошо им има направено на моите султанки. Идиотка невидена.
    Прво на Хатиџе, која ја прибра кај неа, и подари дом и се што и беше потребно. А таа за возврат легна со маж и без тронка совест. За да го направиш тоа треба да бидеш безчувствително суштество.
    А сега на Хурем. Хурем колку стори за неа. И помогна да стане главна калфа на харемот и што уште не и пак таа вака возвраќа. Безобразничка!
    Баш сакам малку Хатиџе, а малку Хурем да помогне за нејзината смрт. И конечно да се отарасиме од тоа дволично суштество. |(

На Shpagetta и milenna.torres им се допаѓа ова.
  11. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Имам неколку прашања... за каква стапица зборуваше Хатиџе? Што направи Хурем? Што е со Ѓулшах работата? Дали Хатиџе се разведе од Ибрахим? Ибрахим зошто и рече на Хурем дека лошо изиграла? Каков бил планот? Ако ми одговори некој ќе му бидам благодарна хахах. Жал ми е за Ѓул ага :(

12. perlaa

perlaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2011
    Пораки:
    1.223
    Допаѓања:
    788
    И што разбравме? :^)

На Shpagetta му/ѝ се допаѓа ова.
  13. TheaEsposito

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    Па вака. Хурем и рече на нејзината робинка да стави јаже околу вратот на Величенствената. Потоа Ѓул Ага ја викна Фидан и заедно отидоа кај Величенствената да и го извадад. Но во моментот кога Фидан-робинката на Махидевран и го вадеше јажето влегоа Хатиџе и Хурем и Хатиџе помисли дека Махидевран наредила да се убие Валиде, па така и се развика. Но подоцна Нигар го слушна Ѓул Ага и се му кажа на Ибрахим. И така се дозна за планот на Хурем. А Ѓулшах ги слушна Хигар и Ибрахим како зборуваат за бебето и таман сакаше да и каже на Хурем, ја испратија од сарајот и Ибрахим наредил да ја претепаат. хатиџе уште незнае за швалерајот на Ибро и уште го нема разведено. Тоа од септември.
    А жива глупост е што тука ја прекинаа серијата. |(

14. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841

Ахааа сфатив. Благодарам што ми одговори. Значи сега Ѓулшах е на страната на Хурем? Ова малце ми нема логика. Не требаше овде да ја прекинат. Што ќе правам со септември јас :tmi:

15. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Ете се случи она од што се плашев програмата на Канал 5 е :x :x :x не се чудам ако и во Септември ги прескокнат тие и почнат со нови па уште викаат крај на сезоната каков крај уште 3 епизоди има 63 најглавната епизода не ја дадоа :@ :@ :@
    А пак Нигар колку ме изнервира уште на Ѓул Ага му вика подобро е така :@ :@ :@

На Shpagetta му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Shpagetta

Shpagetta Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    2.392

Леле потполно се согласувам, значи од збор до збор! Што да кажам повеќе?

Инаку и јас се согласувам дека е навистина глупо шо ја прекинаа сега серијава, толку ја должеа па можеа и тие три епизоди што останаа да ги доемитуваат. :tmi:

На TheaEsposito и Sarence им се допаѓа ова.
  17. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.281
    Е значи не требаше вака да ја прекинат |(

18. Sarence

Sarence Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    623
    Ако Нигар не беше Хурем ќе ја немаше ни С буквата од султанка ;) ,а за тоа што и го направи сигурно си има оправдани причини ;)

На pupi.girl и E...V...I...L им се допаѓа ова.
  19. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Знаев дека Хурем е паметна,ама до волку :x Браво :clap: Само штета што Нигер упропасти се.А зошто го направи тоа? Да не знае некој,зошто упорна беше во тоа: Морав да го направам ова,вака е најдобра блабла.
    Што и значи ова? :^)

20. TheaEsposito

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    Стварно, што беше финтата со "Најдобро е вака" ? :^)
    Да бе, сигурно на Ѓул ќе му биде подобро далеку од неговата султанка.. |(