Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. Sarence

Sarence Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    623
    Bunny2 Веројатно Нигар сакаше да го спаси да не биде дел од матните игри на Хурем и зато рече така ;) :P

2. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Себичност е мал збор за Нигер.Најпрвин и дојде долго заслужената казна,но сепак таа се потпре на Ибрахим и заборави колку пати Хурем и простила.Ја избркаа а нејзиниот последен збор беше:„паша“,но нејзиниот драгоцен паша ја отврли како куче на улица,но тааа сепак повторно отиде кај нејзиниот паша и ја издаде Хурем која толку пати и простила и ги прикрила нејзините грешкии и дволичности. :tmi: :!:
    Толку пати колку што Нигер ја изневери Хурем толку пати Хурем и прости.И не само на Хурем туку и на Ѓул го извиси и изневери,а тој имаше толкава дооверба во нејзе и толку ја сакаше.Не би ја жалела :shake: ако си ја добие казнаатаа бидејќи ја гледаше во очи Хатиџе и ја лажеше додека ја изневеруваше со маж и и без срам му кажуваа бремена била... :@ :envy:
    Дволичност,себичност,безобраазност,лицемерност,идиотство,предавничка...Ова беше се што имав да кажам...

3. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Ааааа веќе немој,немој..Што направи тааа освен што ја злоупотреби добрината на Хурем.Хурем стана султанкаа со нејзиниот памет и нејзиниот султан...

На Hurrem-Aleksandra му/ѝ се допаѓа ова.
  4. prettyliar

prettyliar Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    893
    Даа ама кој ја охрабруваше Хурем кој и викаше дека ако се потруди ќе стане султанка?.....Нигар :D

На Sarence му/ѝ се допаѓа ова.
  5. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Хурем на де беше паметна никој неможеше да и помогне да стане Султанка

6. Sarence

Sarence Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    623
    Фаакт е дека Нигар е таа што и помогна да стане султанка на Хурем. Нигар и кажувае дека треба да му даде бакшиш на Сумбул за да и дава дополнителни совети,таа и кажа дека треба да да му роди син за да стане султанка таа ја молеше да се смири и да биде трпелива кога нешто не и беше погодено Единствено таа се радуваше кога ја венча султанотт... :) Треба уште да набројувам ? а Има мноооогу ;)

7. E...V...I...L

E...V...I...L Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    468
    Алелуја што им текна да го прекинат.
    И ич немаше да коментирам нo морав за ова. Не гледав од почеток денес ама од каде што фатив браво за Хатиџе. Конечно нешто паметно и од неа по подолго време
    Како и го плесна, 'Губи се Хурем', 'За жалење си' :D
    Требаше да оди и кај султанот да му каже, ама добро, изгледа многу е тоа да се очекува од неа, доволно е и ова : D

На pupi.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Читам дека вие девојки се расправате за тоа дали Нигар и помогнала на Хурем епа вака сега:
    Вистина е дека Нигар ја советуваше Хурем на почетокот дека ако не прави се за да му се допадне на Султанот и ако не му роди принцови таа никогаш нема да дојде на власт е сега се останатото зависело од Хурем. Џабе ќе и беше советот на Нигар ако самиот Султан не е заинтересиран за неа за своја среќа Хурем имаше нешто што го привлекува многу Сулејман (освен физ.привлечност) а тоа е нејзината персона она беше девојка исполнета со многу живост, му правеше и смешки на Сулејман во почетокот кога ги имитираше ликовите во харемот нешто што за него беше многу забавно да се гледа и необично затоа што обично робинките само доаѓаат во одајата му ја бакнуваат наметката чекаат знак од Султанот и овој ги носи до креветот па почнува со (знаете со што) а Хурем кога му дојде нели откако му ја бакна наметката и овој ја помилува за лицето и истовремено ја стана на нозе и кога сакаше да направи чекор ете ја гледаме Хурем како паѓа у несвест и после тој ја носи во креветот и она на заводлив и тивок начин само му кажува Сулејман... значи девојката знаела што прави знаела како да го заведе ;)

Пс: Јас денес не ја гледав епизодата од Величествениот затоа што требаше да идам на едно место и сега што се случи готово е? Нема веќе да даваат? :^) Нема да ги покажат тие епизоди кога Хурем станува управничка на Харемот?

9. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Потполно се сложувам со Aleksandra во врска со Нигар и не нема да ги дадат тие епизоди сега

10. Hurrem-Aleksandra

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Канал 5 отсекогаш ми била глупа телевизија а со оваа глупа постапка само ми го докажаа тоа уште повеќе што мака ќе им беше да ги даваа последните епизоди од сезоната ццц Боже Боже |(
    и така само заради серијата гледав канал 5 а после серијата одма мењам канал ништо интересно друго не даваат а сега кога ќе престанат скроз да не ја даваат ја воопшто нема да да се замарам со овој канал и така само ме нервираат

11. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Па уште кажуваат последна епизода од сезоната како последна па уште 3 има кого лажат они :@ :@ :@ :@ најверојтно ова го направија за тие 3 да ги претворат во 6 или повеке епизоди и да ги даваат од Септември за да не ги стигнеме тие во Турција па кога ке размислам добро ке биде ако и воопшто ги дадат

На Alesii му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Sarence

Sarence Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    623
    пооооолека девојчеее полека смири се што е она крива кога пашата и даваше лажни ветувања она не е крива што се вљуби во него, тој ја разведе со Сезнајко да не дојдеше тој ќе си беше венчана со сезнајко и чиста сметка долга љубов а таа кај смее да му се спротистави А да му речеше ќе и летнеше главата, а па ако му правеше добро на некои можеби БЛАГОДАРАМ ќе и речеа а?? таа едноставно како и сите други си правеше неа да и биди добро не гледаше за другите. :inlove: Нигар :inlove: јаа Има мојата Нааајголематаа моја подршка :inlove:

13. Madonna

Madonna Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2009
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    148

На Alesii и Hurrem-Aleksandra им се допаѓа ова.
  14. Madonna

Madonna Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2009
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    148

15. Hurrem-Aleksandra

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Sarence ти да не си Нигар Тим случајно :^)
    Ако си тогаш супер :) Ете и Нигар имала свои фоловерс :D
    Нигар тим добре дојде на форумот и очекуваме да споделиш интересни мислења со нас
    (а тоа дека ќе си ја браниш Нигар се подразбира) ;)

16. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Ама сте се распишале без мене ! :D
    Се сложувам Кет250.
    Овие калфиве во харемот се навистина паметни и дволични.
    Па што дека Нигар ја советувала Хурем за такво нешто ..?? Тоа можеше и неа да и текне..Голема работа што направила Цц.. |( Главен фактор во целиот харем се оние кои седат во одаите и командаат кој да биде наредната жртва. :!: И нема бегање од тоа. Кога некој ќе реши,слугите не се важни. Важни се Султанките и сите други кои се дел од крвавата игра. Тие помеѓу себе си прават интриги за сопствено добро. Немојте да ми кажете дека Нигер е заслужна за титулата Султанка на Хурем. Па таа сите девојки ги поучуваше дека еден ден можат да стигнат до таа позиција..И ај да не ја ширам на долго.. Нигар Калфа и направи многу повеќе сплетки и проблеми отколку добрина на Хурем. Низ нос и излезе тој совет.. ]:)

17. milenna.torres

milenna.torres Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2011
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    120
    абе гледајте си ја на интернет...е сеа што ке треба да си ги мачите очињата треба..ама се исплати ;)

18. Sarence

Sarence Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    623
    Ќе се потрудам колку што можам ,а за Нигарка душа давам,затоа ќе ве молам со помали навреди кон неа затоа што не сакам да бидам во лоши односи со никој од вас кои дискутирате на темата ВЕЛИЧЕСТВЕНИОТ :D :inlove:

19. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Саренце,добредојде на темава ! ;)
    Сакам да ти посакам топло добредојде.
    Но прво треба да знаеш неколку работи :
    Ова е форум,различни девојки,различни размислувања,различни ставови и различни симпатии. Треба да се биде по-толерантен затоа што неможе секој да го сака она што и ти го сакаш. На пример еве,постојат многу личности кои што не ја сакаат Хурем. ;) Затоа нема да има потреба да си во лоши односи со некој.А сега,еве ти една слика од Нигар-Калфа. И мене ми е навистина мило што имаме и поинаков тим. :*

Прикачени фајлови:

20. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Охооо-хооо ти скрос си одлепила (мн се извинувам за израсов-без навреда)кога ја браниш оваа Нигер...едноставноооо да поправам...*кога ја браниш овааа глупачка... ;)