Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Discussion in 'Серии и емисии' started by t.w.e.e.t.y, Dec 15, 2011.

1. Sarence

Sarence Популарен член

Па да..Ама Насух е ептен глуп,да му речат да се фрли за Ибрахим ќе се фрли.[/quote]

можи многу ја должам,ама никојј не му рече да вели така туку он самиот рече зошто сам посака да помогне разбираш??[/quote]

Не велам само за оваа ситуација..Многу пати на Насух животот му висеше на конец поради Ибрахим Паша..Нели на почетокот ја сакаше тој таа Садика што ја осудија на смрт,Ибрахим го знаеше тоа и намерно му нареди да и го одземе животот тој лично.Потоа се зеде со Нигер Калфа Ибрахим му нареди да се разведе од неа.Го испрати да му биде шпијун во Теќето и за малку ќе го убиеа... :)[/quote]

Тоа беше наредба од султанот зошто таа Садика сакаше да го убија така?? И исто така и Насух требаше да го убијат зошто он ја донесе во сарајот, ама пашата го спаси тој му рече на величествениот да му го поштеди животот такаа?А во врска со теќето ако он беше дел од теќето ќе се сметаше дека ја изневерува должноста така??. Во врска соразводот со Нигар можеби си во право тука и јас незнам што да мислам :) :P

2. Alesii

Alesii Популарен член

Sara123 and Majuv4ence13 like this.
  3. Majuv4ence13

Majuv4ence13 Популарен член

Sara123 and Alesii like this.
  4. Alesii

Alesii Популарен член

можи многу ја должам,ама никојј не му рече да вели така туку он самиот рече зошто сам посака да помогне разбираш??[/quote]

Не велам само за оваа ситуација..Многу пати на Насух животот му висеше на конец поради Ибрахим Паша..Нели на почетокот ја сакаше тој таа Садика што ја осудија на смрт,Ибрахим го знаеше тоа и намерно му нареди да и го одземе животот тој лично.Потоа се зеде со Нигер Калфа Ибрахим му нареди да се разведе од неа.Го испрати да му биде шпијун во Теќето и за малку ќе го убиеа... :)[/quote]

Тоа беше наредба од султанот зошто таа Садика сакаше да го убија така?? И исто така и Насух требаше да го убијат зошто он ја донесе во сарајот, ама пашата го спаси тој му рече на величествениот да му го поштеди животот такаа?А во врска со теќето ако он беше дел од теќето ќе се сметаше дека ја изневерува должноста така??. Во врска соразводот со Нигар можеби си во право тука и јас незнам што да мислам :) :P[/quote]
    Да ама пашата ако беше човек со големо срце немаше да му приреди таква казна на неговиот другар..да си ја убие саканата..Можеше да добие друга казна и некој друг да ја убие Садика...А тоа па што му го направи со Нигер :@ ...Греота тој па и пак му е од корист,трча по него и сака да е жртва...Ај да не мешам баби и жаби ..ама пашата обожава да уништува НЕВИНИ ЖИВОТИ...Поготово тоа кога му го направи на Лео,Хурем да го убие а и двајцата ни криви ни дужни..Е од тогаш го замразив од дното на душата воошпто како личност во серијата...Него другите животи не му преставуваат ништо...Султанот што има права на све па му значат луѓето во харемот...Ама султанот има чиста душа...

Majuv4ence13 likes this.
  5. Alesii

Alesii Популарен член

Преубав глас има..абе целата е комплетна :P :D :!: :* :inlove:

Majuv4ence13 likes this.
  6. Majuv4ence13

Сестра ми има 3 годинки и заспива со овие две песни на Хурем,дури ги научи и напамет да ги пее.. :D

Alesii likes this.
  7. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Тој што е роден во богато султанско семејство на него ништо нема да му фали цел живот ќе биде во злато покриен до гуша (Сулејман и Хатиџе) овие двајца се принц и принцеза на своите родители и на нив никогаш ништо нема да им фали ниту пак ќе имаат потреба да побараат затоа што се си имаат, додека Ибрахим бил роден во сиромашно рибарско семејство и сега гледа да граби што повеќе тој никогаш нема да биде задоволен секогаш ќе си сака повеќе да има истото важи и за Хурем и таа сака да има повеќе само што кај неа е разликата што таа сака да има освен за себе и за своите деца сака а Ибрахим само за себе си гледа да му биде убаво не гледа ни жена ни деца а и плус афера со слугинка имал

Majuv4ence13 likes this.
  8. Majuv4ence13

Се прашувам само кој ќе го гледа детето на Нигер??Затоа што Хатиџее ќе и каже дека прво ќе го роди детето а потоа ќе и лета главата..... :?: :?:

Alesii likes this.
  9. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Ќе видиме што ќе биде во трета сезона

Alesii likes this.
  10. Sarence

Sarence Популарен член

лоши вести за тие што ја мразите Нигар уште многу ќе ја трпите хихихи сега дознав ми кажа некој дека Филиз ќе продолжува да снима во Величествениот ;) ;)

11. milenna.torres

milenna.torres Истакнат член

ајде саренце ново потписче (секако и за другите нигаровци,ако ги има) со срека....
    кој сака нека ише во лп....
    Знаи ја сакам хурем и тоа пемногу,ноо убава е и махи секако на второ место е ,а хатиџе на третоп :lol: и мислам пестанете со ова кавгите сите се убави СИТЕ

Attached Files:

12. Majuv4ence13

Далеку од тоа дека ја мразам Нигар.Сметам дека таа не е за ништо виновна,Пашата беше тој што и велеше дека сака да има со неа деца,дека сака да има деца на кои што нема да мора да им се поклонува а кога остана бремена рече дека тоа било голем срам за него.Што знам можеби Хатиџе ке ја сожали,нема да ја погуби..И мене ќе ми биде криво доколку ја погубат.

Alesii likes this.
  13. tea4e

tea4e Популарен член

Лелее девојки,еден ден ме немаше и вие сте се распишалее....Ехе.... :D :D

Alesii likes this.
  14. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Јас мислам дека Хатиџе најправилно ќе постапи ако ги убие и Нигар и Ибрахим. Сепак изневерата е казниво дело! А посебно да изневериш една султанка, член на династијата. Ама ете, Хатиџе се сожалила на детето и ќе дозволи да се роди, и во право е. Бебето е невина душа, не треба тоа да плаќа за гревовите на мајка му и татко му. Но што и да направи Хатиџе, јас ќе ја поддржам.

Majuv4ence13 likes this.
  15. Alesii

Alesii Популарен член

http://www.bezpardon.mk/bali-beg-e-gej/
    http://www.libertas.mk/vest/29697/Malko ... -Beg-e-gej
    http://www.time.mk/cluster/06330108c7/b ... e-gej.html
    http://bukvar.mk/cluster/bali-beg-vo-kr ... cc=estrada
    http://24news.mk/432636/indexed.html
    Добро се напнавте има ли некој шо не го пишал ова..Господе боже(смајли шо си пука у глава)
    Позади секој добар коњ се дига прашина |(
    И башка ако он стварно е геј нема тоа да го прави дома,кога знае дека секој момент може да дојде идната сопруга и да пукне тиквата... :^)
    И да не можеше повеќе од веб-адреси иначе има уше 100 вакви... |(

Majuv4ence13 likes this.
  16. Majuv4ence13

Понекогаш жал ми паѓа за Хатиџе.Сите ја лажат и и замачкуваат очи,навистина многу е ама многу наивна и глупа.Абе од наивна што е на леб ја мачкаат. :angel:

Alesii likes this.
  17. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

^ Да, можеби е наивна, но тоа не е нејзина вина. Не и дозволиле во животот сама да се бори за она што го сака. Уште од мала е растена буквално како принцеза, па и принцеза е, и баш затоа таква е сега. Затоа јас не обрнувам многу внимание на тоа. И каква е-таква е, омилена ми е. :)

Sara123 and Alesii like this.
  18. Alesii

Alesii Популарен член

Леле и мене ми стварно многу жал за Хатиџе..Душичка е..Буквално сите и замачкуваат очи...Некои од љубов(Величествената),а некои од корист(Ибрахимчо) |(Али не е крива она,криви се нејзините родители за тоа што уште од мала па се до денес ја чувале/аат под стаклено sвоно и не и дозволуле/ваат за ништо да се бори во животот како Михримах ќерка и на Хурем...

TheaEsposito likes this.
  19. tea4e

tea4e Популарен член

Не е можно.... :swear: :swear: :x :x

Alesii likes this.
  20. Alesii

Alesii Популарен член

видете ги двете па кажете пак дека Махидевран е поубава |(
    кукла е бе :inlove:
    злобна фаца има некако..и ја погодиле улогата
    еве ви го и Ибро..најубав став и тело држат Хурем и Хатиџе
    еве го и Мехмет(се надевам му го погодив името) :lol:
    еве ја лошката :D
    Еве го и Суљо..sверче е
    [​IMG]Абе све има и став и тело(гради,нозе) и фаца и коса и глас убав(како пее)срцка е ;)
    е еве признавам тука е убава
    за нејзините години не постои поубава жена ;)
    [​IMG]еве и од нигер убава слика..поздрав саренце
    [​IMG]Суљооооо
    [​IMG]чудна фацка ми има некако
    [​IMG]кое око го има Султанкава ејј..
    [​IMG]убавка е и оваа :!:
    Доста е веќе се изморив со сликиве :whew: :whew:

Hurrem-Aleksandra likes this.