Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Discussion in 'Серии и емисии' started by t.w.e.e.t.y, Dec 15, 2011.

1. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Луѓе абе зашто деновиве не го даваат Величествениот? |(

2. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Зошто "заврши" втората сезона кај нас. Од септември пак ќе даваат.
    Сега има во 15:25 репризи од почеток.

Alesii and koritsaki like this.
  3. ice.woman

ice.woman Истакнат член

Се согласувам со Милена и со еден пост на Сара кој е поврзна со следново што ќе го кажам, а тоа е дека навистина нема смисла да се карате за тоа кој е поубава која е слаба или пак дебела... Сите три султанки се убави на свој начин!
    Мене искрено Махидевран многу ми се допаѓа на изглед. Супер тело и супер фаца. А тоа дека во серијата не ја истакнуваат мн. мн. е донекаде точно зошто сепак сакаат да ја прикажат ем како постара ем дека Хурем е нешто како над неа...Ама мора да признаам дека Махидевран носи каде каде поубави фустани од Хурем...
    Хатиџе...Мене Хатиџе ми е бомба...Мислам во секој аспект...Просто од неа зрачи некоја нежност, грациозност, елеганција, гламур...Се во едно...А пак телото... Ептен ми е срцка. Е сега тоа што во серијата на моменти ја прикажуваат како мртовец, е работа на улогата. Сепак улогата го бара тоа од неа и она не сака...
    А Хурем...Хурем ми преубава, а косата јас воопшто немам приметено дека и е оштетена...Како и да е...Има прекрасни очи и облини, а тоа дека е дебела не е...Може на моменти изгледа така ама не е... Јас иако сум Хурем-тим не значи дека овде треба да се тепаме и караме и коси да си кубеме за тоа... Сепак она е само улога во филм... Сега ја има утре ја нема на Тв екраните... Битно ние да си го задржиме убавото расположение и да не се караме за без потреба, зошто темава таратур ја напрајвме...На ништо не личи... Затоа да не коментираме глупости и не пишуваме оф-топици...
    Еве на пр. коментирајте нешто во врска со репризите...Се потсетивте ли на нешто убаво, постирајте интересни моменти или музика или слики и сл. Се додека не продолжи да се емитува од септември серијава...Тогаш ќе коментираме за неа на долго и широко... :* :* :)

4. ice.woman

ice.woman Истакнат член

Фала, Теа! :*
    Еве неколку сликици.... :lol:

Убаво кажа Хурем. Еден ден сите на кои им се поклонував и им клечев на колена ќе клечат пред мене...

Alesii and Sara123 like this.
  5. Sara123

Sara123 Популарен член

Ice.woman- Сликите се прекрасни. :)
    А поготово таа последната каде што Хурем и се поклонува на Махидевран.
    Не е убава затоа што се поклонува,туку буди некои позитивни чувства во смисла дека Хурем си го исполни ветувањето,стана најмоќта,се одмазди и сега неа сите и се поклонуваат.
    Има нешто во Хурем,нешто специфично,специјално,уникатно,нешто што неможе да се види кај друг.
    Толку е посебна,нејзината појава е толку величествена. Непобедлива. 8)

Сум спомнала ли дека ја обожавам Хурем !? :wasntme:

Alesii likes this.
  6. tessie

tessie Форумски идол

Koлку е поинакво чувството кога ја гледаш првата епизода откако си ја изгледал сезоната. Секој изговорен збор од ликовите си има значење и најмногу работите се разјаснуваат баш од тие први зборови.

Пред да ги поздравам тимовите со сликички, ќе ве замолам без навреди и препукувања, секој актер/ка си има своја убавина, а да речете за Ибрахим дека е ружен човек, мислам стварно...некои работи се повеќе од очигледни, нејсе...мене сите глумици во серијава ми се убави, се гледа дека се нежни и негувани жени со прекрасни и впечатливи црти.

Прво ќе го поздравам најновиот тим меѓу нас - Нигар тим ;)

:lol: моментот коа сликовито објаснуваше

:(

После Хурем и Суљо тим

фамозниов портет

:inlove: прекрасни се тука

со поздрави и слики за другите тимови, тро покасно (да најдам некои поубави ;) )

Sara123 likes this.
  7. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Знаеш како викаат, секој со вкусот, а очигледно повеќето го немаат 8)

Sarence and tessie like this.
  8. doll.a

doll.a Популарен член

Ќе биде некоја љубезна да ми најде слика од Хурем кога е трудна и до неа е Сулејман ја имав видено негде ама не можам да најдам мислам дека во бел фустан беше :)

9. tessie

tessie Форумски идол

oваа?

doll.a likes this.
  10. RainBow

RainBow Глобален модератор Staff Member

Jaс да ви кажам не ја ни гледам серијава, па ме нервира што темата е толку непрегледна.
    Прво, ако сакате да си праќате потписи, аватари, поздрави итн, итн, имате лп за тоа, не секој пост поздрав до овој, поздрав до оној, станала каша-попара темата, поздрави и честитки.
    Второ, кога цитирате пост со слики, еден километарски пост, едвај да се искрола, а најдоле лелелееее преубава е, или како крава е, или не знам каква е, или ставете го цитираниот пост во спојлер или оставете ја само сликата што сте ја искоментирале. А скрола човек, скрола, па после пак истото го скрола, нема смисла стварно, има членки кои сакаат да прокоментираат за темата, за серијата, да прашаат за нешто, а не дали таа е убава, или била крава, па десет страни со оф-топици итн.
    Трето, воздржете со од навреди на лична основа, на неколку пати ја клучам темава за мислења од типот, таа ако е таква ти каква си и така натаму, you get the idea.
    Вие си коментирате во темава, па гледајте и да биде прегледна. :)
    Благодарам на внимание.

11. Shpagetta

Shpagetta Популарен член

Леле tessie, исто како јас да сум го пишувала ова. Баш сакав да искоментирам за првата епизода вчера, ама немав време, па еве наместо мене ти искоментира :D И за тоа другото се согласувам, јас искрено го мразам карактерот на Ибрахим паша во серијава, ама да се рече дека е грд... аманте бре луѓе :D Мене лично Ибрахим дури ми е поубав од Суљо, иако и Суљо си има свои убавини, како на пример сините крупни очи. За жените во серијава веќе се изјаснав во минатиот пост, незнам зошто едни велат за Махидевран коска, грда, крава, или пак за Хурем дебела, портокалова, морков, прасе. Секој со својот вкус, неможе на сите исто да размислуваат.

12. Majuv4ence13

Majuv4ence13 Популарен член

Онеј што го викаат Господар е Искендер Челеби,а Хурем со него соработува.....Нели тој му е непријател на султанот???

Alesii and Sara123 like this.
  13. RainBow

RainBow Глобален модератор Staff Member

Темата е отклучена. Доколку повторно бидат игнорирани забелешките од претходниот пост, се редат пет поста со слики еден по друг, се спамира темата, истата ќе биде заклучена до почнувањето на другата сезона, а форумџиките ќе добијат опомени пред банирање за нарушување на редот на форумот.

Alesii, t.w.e.e.t.y and cat250 like this.
  14. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Луѓе Хатиџе и Ибрахим биле заедно и во приватен живот. :o
    Но Хатиџе сега му раскинала.
    Еве кај најдов:
    http://www.facebook.com/photo.php?fbid=397580486955857&set=a.243686429011931.57693.206801676033740&type=1&theater

Alesii likes this.
  15. Smurfette.M

Smurfette.M Популарен член

Штом е отклучена темата...да прашам...колку сестри има султанот? јас знам само за Хатиџе и Бејхан...се расправавме со мајка ми..ми вика дека три сестри имал... :?:

16. tea4e

tea4e Популарен член

Во право била...но и ти си во право :lol: т.е.мајка му ги родила него,Хатиџе,Бејхан,уште една ќерка и еден син,но сите тие умреле и останале само Бејхан,Хатиџе и Сулејман.Величенствената несакала да го изгуби единственот син,престолонаследник и направила се за да не го загуби,серазбира важни и биле и другиве две ќерки. :)

Alesii likes this.
  17. Smurfette.M

Smurfette.M Популарен член

ааааа...значи двете сме биле во право...само јас малку повеќе, затоа што во серијата се прикажани само Бејхан и Хатиџе :)

18. cat250

cat250 Популарен член

Еве неколку слики од венчавката :)

Attached Files:

Alesii likes this.
  19. milenna.torres

milenna.torres Истакнат член

јессссссссссс <3 ве сакам ....алеси и мајувќеце памет во глава :fubar: ^мислам дека се хатиџе и таа другата што е хасифе мислам се вика ;) :inlove: :*

20. Alesii

Alesii Популарен член

Конечно се отвори темава..Јеес.. :)
    Ајде сега да ја разубавиме со "неколку" сликички ;)
    [​IMG]колку убави очи има Суљо.. :inlove:
    [​IMG]Еве ја и валиде..Преубава е женава
    [​IMG]Еве ја Хуремка...Преубава е...
    [​IMG]еве ја и Нигер
    [​IMG]Кој фаци ги вади..еј :D
    [​IMG]Уффффф :@
    [​IMG]Најубав Турчин според мене :inlove: :inlove:
    [​IMG]Хуремка и оваа ја испрати дома ]:)
    [​IMG]Колку го сакав на почетокот кога беа вљубени со Хатиџе,ама кога му го направи тоа на Лео ни крив ни дужен(НЕ СФАЌАЈТЕ ЛИЧНО) :)
    [​IMG]Ептен ми се слатки
    [​IMG]Насух-Ефенди..
    [​IMG]моите омилени :inlove: