Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Се сложувам со тебе во врска со Лео и мене пред тоа ми беше добар многу сакав да се венчаат со Хатиџе ама тоа што му го направи на Лео :x уште се сеќавам хорорската епизода неможам да ја заборавам :(

На Alesii му/ѝ се допаѓа ова.
  2. tanja6

tanja6 Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.570
    Допаѓања:
    571
    женски игра уште серијава или ја прекинаа,од колку саат ја даваат,две недели бев на одмор така да не сум у тек

3. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    Ја прекинаа. Останаа уште 3 турски епизоди од сезонава.
    Сега даваат репризи скроз од почеток во 15:25 од понеделник до петок.

На tanja6 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    1.053
    И кога ке почне пак,ми недстига,хахааха

5. ice.woman

ice.woman Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2011
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    46
    Па најверојатно ќе почне со емитување повторно од септември. Ако несе деси нешто во меѓу време... :D :D

6. Alesii

Alesii Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    841
    леле колку ми фали серијава...мене не ми е интересно отпочеток од причини што го гледав од самиот почеток... :$

7. milenna.torres

milenna.torres Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2011
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    120
    Серијата „Харем“ ќе има шест епизоди и ќе биде заснована на оригиналната идеја на актерката Џина Гершон. Снимањето би требало да започне кон крајот на годината а серијата ќе ја продуцира „Страз“ и „БиБиСи“.

Огромниот успех на турската серија „Сулејман Величевствениот“ во светотм ги натерал Американците брзо брзо да си направат и своја верзија на серијал за падот на Отоманското царство, а мини серијата „Харем’’ ќе ја продуцира копманијата „Старз“ која го реализирала популарниот серијал „Спартак“.

Планирано е „Харем“ да има шест епизоди, сценариото ќе го работи Ана Пикок, сценаристката на првиот дел од филмскиот серијал „Нарнија“.

Во центарот на вниманието во серијата „Хaрем“ ќе биде преубавата робинка Рокселана со чиј брак со Сулејман започнало добата на „Владеењео на жените“. Бидејќи Спартал изобилуваше со сцени на секс и крвави борби, што се покажало како добитна комбинација, којзнае што ќе не очекува сега.

Инаку, Американците обично ги игнорираат сериите кои не се од нивното јазично подрачје, ретко ги споменуваат во медиумите а уште помалку ги прикажуваат, но кога чуле дека продуцентите на најгледаната турска серија само од продажба на права на Блискиот исток минатата година заработила повеќе од 60 милиони долари, брзо го смениле мислењето.

За сега не се познати имињата на актерите кои ќе се појават во серијата „Харем“, а кој знае, можеби Бред Пит наместо во турскиот Сулејман, ќе заврши во американската верзија.
    превземено од mnoogo mk

8. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Многу ме интересира што ќе се случува од Септември. :)
    Ќе биде поинтересно,а поготово дека не ја довршија серијава.

И мене ми недостасуваат моментите кога Хурем се кара со Махидевран или кога Ибрахим кова нови планови зад грбот на Величествениот.

9. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Евее неколку слики и од мене. :)

Прикачени фајлови:

10. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    А знае ли некој зошто не ги дадоа последните епизоди на Канал 5? Јас како и да е си ги догледав да интернет, но ми падна чудно зошто така ги сецкаат епизодите.

11. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.416
    Допаѓања:
    2.713
    Може да ми дадете линк од последните неколку епизоди? Само што се вратив од одмор па не сум во тек како заврши сезонава...

12. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Сезоната не заврши ја прекинаа за 3 епизоди :@ :@
    еве линк со српски превод http://www.femina.mk/out/?id=c166a5e907 ... start%3D45

13. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Девојки,што мислите вие.. !?
    Дали ќе и ја пресечат главата на Нигар Калфа ?
    За Ибрахим Пашата сите знаеме,Хурем ќе го ликвидира од крвавата игра. ]:)
    Но,баш ме интересира што ќе се случи со калфата ~
    Ваша претпоставка ?

14. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Хатиџе
    ќе дознае за врската помеѓу нив,но кутрата од што е наивна моеби ке им прости бидејки носи бебе малата вештерка Нигер
    Амаа ајде што е тоа е... :)

15. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    Нема да им прости. Туку само ќе го сожали бебето на Нигар зошто тоа не е ни криво ни должно за гревовите на неговите родители. И ќе почека да се роди, па потоа ќе ја погуби Нигар.
    Не е до толку наивна. ;)

16. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Многу ме интересира дали во третата сезона ќе го променат принцот Мехмет со некој малку поголем
    затоа што нели знаеме дека Мехмет ќе умре на 21 година од некоја болест ;(
    Ако го мењаат веќе нека дојде еден преубав па да му се ситам од лепотата негова :P Сакам и Михримах да ја сменат оваа малата некако ме нервира.
    Се прашувам истотака дали во третата сезона Ѓулшах ќе и биде верно куче на Хурем засекогаш или само привремено затоа што може да ја предаде доколку Махидевран успее пак да ја земе кај неа (јас да бев на нејзино место ќе се обидев да ја залажам Ѓулшах да прејде на моја страна за да ја изнервирам Хурем) ама Хурем истотака не е празноглава глупача она ќе ја задржи Ѓулшах се додека и е корисна а после ако сака може да и ја предаде на Махидевран или пак во море да ја фрли сега кога веќе никој и ништо не и може (освен Величествениот се разбира) ама и тој секогаш е на нејзина страна што значи на Хурем патот и е отворен за се што сака off limits :D
    Фотки
    Затоа Сулејман ќе сака да го убие Ибрахим :lol:

17. Alesii

Alesii Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    841
    Лелее срцка..колку убаво си го напишала овој дел
    ама Хурем истотака не е празноглава глупача она ќе ја задржи Ѓулшах се додека и е корисна а после ако сака може да и ја предаде на Махидевран или пак во море да ја фрли сега кога веќе никој и ништо не и може (освен Величествениот се разбира) ама и тој секогаш е на нејзина страна што значи на Хурем патот и е отворен за се што сака off limits :D
    срце си бе...

На Hurrem-Aleksandra му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Повторно офф-топици. :D
    Изгледа ќе ни ја заклучат темава,како што сме тргнале.. :D
    Зборот ми беше,јас би сакала Хатиџе
    да нареди да ја умијат Нигар-калфа.
    Саренце,без навреда но Нигар Калфа требаше да размисли малку подлабоко и да стави нека кога тогаш смртта ќе ја стигне. Не е лесно да се извлечеш од такво нешто. :!:

На Alesii и TheaEsposito им се допаѓа ова.
  19. milenna.torres

milenna.torres Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2011
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    120
    јас мислам тие со офтопиците да ги банират а на нас темата да ни ја остават..
    а нигар даје убави и велеше каде можеш ти една калфа со султанка РОДЕНА СУКТАНКАама таа не пашата ме сака..е ајде пашата дека е нема го...и да валиде имала 5 деца...суљо,хатиџе,бејхан мислам дек беше нинкако да и го апамтам името,и уште 2 брата :)

На Alesii и TheaEsposito им се допаѓа ова.
  20. antonina

antonina Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    809
    Малку сум оф-топик :worried: ова се однесува за сите оние кои ги интересира како е прераскажана
    смртта на мустафа и хурем, и за вистинското лице на Селим во книгата Султановиот харем
    кого го интересира нека ми пише ЛП зошто не смеам да ставам содржини надвор од темата.