Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. Smurfette.M

Smurfette.M Популарен член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    гледав 2 епизоди од репризите....и баш ми падна жал за Махидевран..на почетокот добра си беше, после се разлоши :D

2. milenna.torres

milenna.torres Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2011
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    120
    луѓе а зошто јас знам дека мустафа е од ибрахум или грешка сум :?

3. Majuv4ence13

Majuv4ence13 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2012
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    513
    Па во историјата е претставено дека Ибрахим спиел со Махидевран и декаа Мустафа е син на Ибрахим а не на Султанот,потоа султанот дознава дека Мустафа не е негов син и дека го лажеле па затоа ги убива и Мустафа и Ибрахим,додека Махидевран ја праќа во Маниса.

Во книгата е претставено дека Хурем(Хирем,Рокселана)спие со некој си балтаџија за да го добие првото дете т.е Мехмет.

Но ова со историјата е најточно и наставничката по историја ни потрврди дека е така. :) ;)

4. Alesii

Alesii Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    841
    Луѓе а знаете ли кога ќе ги убијат Ибрахим и Мустафа и дали сигурно ќе ги убијат? :^) дали воошто ќе ја убијат Нигер?Што ќе се случи со Махидевран по убиството на син и Мустафа(ако стварно го убијат)И кога Хуремка ќе стане Валиде?
    Се надевам дека некој ќе ми одговори..

5. PeaceLoveBasketball

PeaceLoveBasketball Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    1.177
    Cе извинувам вака,но ако може некој да ми каже што ќе се случи со балибег во другата сезона (го обожавам значи) ?
    поздрави и бакнежи до сите вас :* :* :* :*

На Alesii му/ѝ се допаѓа ова.
  6. smiley22

smiley22 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2012
    Пораки:
    670
    Допаѓања:
    350
    Штоо?? Ај за Махи ништо чудно (ова го викам зашо нели коа почна сријата и го имаше веке ,устафа како дете),ама за Хурем бе?? Нели прв што и беше бе Слујман?? Ама тотално ништо не разбирам. :o |( :x

7. Alesii

Alesii Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    841

И јас имам слушано дека детето на Махидевран е и на Ибрахим и дека тоа го направиле за да Махидевран стане султанка(бидејки султанот не ја сакал)И кога таа ќе станела султанка да направела и Ибрахим да биде значаен во животот на султанот...сеа колку е точно тоа незнам...

8. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Хурем станува Валиде во последната епизода од серијата која требаше да ја прикажат кај нас ама не ја прикажаа 63 епизода на крајот на постот имаш линк да ја видиш епизодата со српски превод и Мустафа и Ибрахим
    ке ги убијат 100% ама не затоа што Мустафа е син на Ибрахим (а можеби ова не е ни вистина) туку затоа што ке помисли дека сака да му го земе престолот а за иста работа и Ибрахим ке го убие

http://www.femina.mk/out/?id=c166a5e907 ... start%3D45

9. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.265
    Знаете ли точно од кога ќе почнат да ги даваат епизодите од втората сезона од Септември? :D
    Инаку ова за Ибрахим и ја знам дека син му е Мустафа, а колку е точно незнам. :^)

10. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Што се однесува до глумците во третата сезона се рабира дека ќе бидат сменети,бидејќи после Мустафа би требало Мехмет да завладее,односно мислам дека Хурем не би дозволила Мустафа да биде на тронот пред нејзиниот принц,но правилата изгледа така налагаат за Мустафа да владее.
    Но викате дека Мехмет ке умрел.
    Но,барем малку од неговот живот би требало да владее.Па така да Мехмет мора да се смени,а Мустафа си останува ист.Што се однесува до Михримах цела е на мајка и :$ итра,по малку лошка (што е добро) и преубава,а се разбира дека ке ја сменат личноста која глуми,Михримах ќе порасне,ќе почне да глуми друга личност,ќе биде убава како мајка и (како што е и’ сега) русо-портокаловва коса на мајка и ...и се останато (имам нејзина слика).Инаку на многу форуми и страни се ширатт вести дека Јешим (од Лале)ќе ја глумела Михримах...Празни зборувања... :o Глумицава што ќе ја глуми ја немам видено во никој филм. :^)
    Што се однесува до Ѓулшах си ја сфати грешката затоа што толку години и служеше на Махидевран и дури сега сфаќа што доби од неа.Ѓулшах-верно ќе и се предаде на Хурем и ќе биде на се подготвена за да и служи,Хурем знае дека повеќе не е за Махидевран и дека не и’ служи,но сепак сака да има цврс доказ за што би ја зеле Ѓулшах како нејзина помошничка,од друга страна хурем знае каква голеа корист би имале од неа и дека би и била верно “куче“ за извршување на нејзините итри и валкани работти.Сега кога Ѓулшах има силен доказ да и покаже дека е спремна да и служи и се појавуваат препреки од страна на тој што не сака тајната што Ѓулшах ја крие да се открие.Сите добро знаеме кој го расипа планот на Ѓулшах.На крај,кога тога таа ќе и каже на Хурем (тоа ќе се случи во септември-на почеток ;) ).А Хурем со таа “тајна“што Ѓулшах ке и ја каже ке биде многу помоќна спроти нејзиниот “најсакан паша“ Ибрахим :D 8)

Инаку додека беше Валиде болна Сулејман рече:„Даје не смее да се врати на своето старо работно место бидејки мора да се грижи за мајка ми“.
    Но,кога Величенствената ќе умре крајно времее ќе е да ја вратаат на нејзиното работно место,но тој тогаш ќе ја направи најголемата грешка што нема да ја вратии Даје на нејзиното место туку ке ја стави
    Ѓулфем

Инаку по историјата
    Сулејман го убива неговиот сопствен син Мустафа

Евее и неколку слики...
    Колку ја сакааше Ѓул на Нигер ,а таа го предаде .Зар вредеше? ;( ;( ;(

Ајде јас малце забегав,доста е од мене :D

Прикачени фајлови:

На Hurrem-Aleksandra и Alesii им се допаѓа ова.
  11. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Еве неколку слики од мене
    [/attachment]

Прикачени фајлови:

12. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148

Балибег?
    Бали нема да се појави повеќе,иако ти го обожаваш...

На PeaceLoveBasketball му/ѝ се допаѓа ова.
  13. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Бидејќи може само 5 слики во еден пост еве уште

Прикачени фајлови:

• Hurem.PNG
      Hurem.PNG
      Големина на фајлот:
      551,6 KB
      Прегледи:
      256
    • Hurrem.PNG
      Hurrem.PNG
      Големина на фајлот:
      694,6 KB
      Прегледи:
      256
    • fFqZDbdZqTSTMiKaadQDhA.gif
      fFqZDbdZqTSTMiKaadQDhA.gif
      Големина на фајлот:
      1 MB
      Прегледи:
      256
    • hurrem and hatize.PNG
      hurrem and hatize.PNG
      Големина на фајлот:
      719,1 KB
      Прегледи:
      256
    • sultankite.PNG
      sultankite.PNG
      Големина на фајлот:
      175,1 KB
      Прегледи:
      256
  14. Alesii

Alesii Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    841

Преубаво објаснето мила..него ај ако можеш стави ја сликичката од Михримах да ја видам каква е :*

15. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Tи благодарам tea4e со твојот коментар одговори на многу мои прашања во врска со 3-тата сезона :)
    За Ѓулшах искрено се надевам дека нема да погреши овој пат и дека искрено ќе и служи на Хурем затоа што да не беше она и мртва ќе беше сега и незаштитена и ќе немаше прилика да се освети на Пашата Нигар и Махидевран а истото важи и за Хурем без Ѓулшах не ќе можеше толку брзо да дознае што правел Ибрахим со Нигар позади грбот на Хатиџе. Гледам пак почнаа тие новости дека Мустафа е син на Ибрахим што апсолутно не е точно а за Хурем дека се онадела со некој балтаџија за да го добие Мехмет е уште помалку :puke: тоа што е напишано во книгата се бесмислици невидени како прво името не и е правилно од Хурем -Хирем ја направија па уште додаваат глупост невидена од типот дека би спиела со едни од чуварите на сарајот за да добие принц :puke: Како прво агите се нонстоп на нозе некои се задолжени за девојките од харемот, некои вршат работи за Султанките и Величествениот некои седат по цели денови на врата чија работа е да затворат и да отворат врати а и плус тие балтаџиите кои будно го чуваат сарајот како можела Хурем да спие со некој од нив без никој да ја види? Остајте вие серијата не било баш така било многу построго во сарајот робинките не можеле да се шетаат по ходниците тек така се си имало правила кои требало да се следат а кој не сакал умирал. Робинките во Харемот му припаѓаат на Султанот единствениот маж со кој може да легнат е само тој затоа што тие се донесени само за него и никој друг.

Предавничката Калфа со Хурем

16. i...ja

i...ja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2012
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    181
    Знам дека ја мразите Махидевран ама не правете нов филм. МУСТАФА НЕ Е СИН НА ИБРАХИМ, СУЛЕЈМАН Е ТАТКОТО НА МУСТАФА!

17. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.265
    Океј срцка. Ужувај, сигурно некој повеќе знае од тебе. ;)
    Инаку ова за Хурем прв пат го слушам, се надевам деа се измислици. :whew:

18. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Еве интересна слика се надевам дека нема да навредам некој немам таква намера а доколку некој се навреди се извинувам нека ми пише во лп ке ја избришам :)

Прикачени фајлови:

• 700.gif
      700.gif
      Големина на фајлот:
      577 KB
      Прегледи:
      193
    • 799.PNG
      799.PNG
      Големина на фајлот:
      391,3 KB
      Прегледи:
      191
    На Alesii, Hurrem-Aleksandra и T.e.d.d.y им се допаѓа ова.
  19. i...ja

i...ja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2012
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    181
    :D Sigurno, i toa nekoj na temava -slikovnica |(
    Jas veke znam kako e pa sakav da vi pojasnam, vie ako ne sakate da poslusate vash problem, uzhivajte i zboruvajte naprazno ;)

На T.e.d.d.y му/ѝ се допаѓа ова.
  20. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Еве уште неколку слики од мене :)

Прикачени фајлови:

• hurem 222.png