Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Discussion in 'Серии и емисии' started by t.w.e.e.t.y, Dec 15, 2011.

1. tea4e

tea4e Популарен член

Евее ви и неколку сликички...

Нур Фетахоглу :inlove: Прекраснаа е ...
    Девојки вчера на Тв ја видов Нур како глуми во еден филм,незнам како се викаше бидејки од средина го фатив. :)

Меруем Узерли
    [​IMG] Овде е прекраснаааааа.... :inlove: :inlove: :inlove:
    [​IMG] Прекраснна еее... :inlove:

Ајбигее -Ezgi

Селма Ергеч

Валиде-прекраснатаа (Како се вика во приватен?)

Михримах :inlove:
    Никој не може да ја замени нашата мала месечинка :inlove:

Новата миленица на Мусстафа (3 сезона) Колкууу е убаваа...преккраснааа ее...! :inlove: :$ (Убаваа ќе е и да е Михримах)
    [​IMG] Беше меѓу милениците на султанот

Михримах кога ке порасне

Attached Files:

2. sunfemina

sunfemina Популарен член

Сигурни сте дека таа ќе биде Михримах...некако многу старо делува на сликава и не ми се допаѓа :worried:

3. tea4e

tea4e Популарен член

4. tea4e

tea4e Популарен член

Потписот твој ми е срцкаа.Која епизода е оваа ? Едвај чекам да е оваа епизода :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

Alesii and Hurrem-Aleksandra like this.
  5. tea4e

tea4e Популарен член

http://www.youtube.com/watch?v=8Lfbf_Jn ... re=related
    28:07 слаткиот момент :$ кога Мустафа ја гали Хурем,а потоаа моментот кога мајка му спобудалуваааа.... :rofl: :lol: :devil: :devil: а кога го гледаа прстеноттт не да се нервира ...побудалувааа..... :devil: :rofl:
    Такааааа и и’ треба на вештеркатаааааааа.....хехеххе :rofl: :rofl: :rofl:

6. Sara123

Sara123 Популарен член

Денес ги гледав репризите. :)
    Само што заврши. Колку убави и интересни беа првите епизоди додека Хурем беше робинка,а не Султанка. Во оваа епизода што денес ја репризираа,Хурем ќе ја мажеа за синот на ЛаЛа Паша. :D Додека Султанот е на поход.
    А оваа итра излажа дека е трудна. Ама за среќа навистина ќе биде. :D
    Зумбуљ Ага рече,Хурем опасна ти била. Како мачка. Мислиш да ја умреш,а таа опп повторно се издигнува. :!:
    Денес епизодата ја гледав со широко отворени очи. И да признаам,овие првиве призоди некако поинтересни ми се. Калфите и Агите,дури и Даје Хатун шамар и удри на Хурем. Сите ја понижуваа и ја тепаа.
    Не беа свесни дека еден ден таа не само што ќе стане Султанка туку и венчана жена на Султанот,најмоќната жена во харемот. Не беа свесни дека еден ден ќе треба со најмил глас да и се обраќаат,да пазат што зборуваат и со наведната глава да стојат кога таа ќе поминува во знак на почит.

Уште нешто,кога Махидевран дозна дека ќе ја мажеле Хурем рече :
    Таа змија лаже. Не е трудна. Ќе си оди. Конечно ќе се ослободам од неа.
    ( Махидевран,жалам но ти ќе си одиш на крајот ) :hai:

7. Alesii

Alesii Популарен член

Жално е колку ја поврдуваа Хурем,незнејќи како све ќе се преврти..
    Убаво рече таа "На сите кои им се поклонував,еден ден ќе клечат пред мене"..И и се оствари тоа...Многу ми е мила,а за нејзиниот карактер па да не зборам..Се што науми и се оствари..Затоа и Сулејман се заљуби во неа..Не беше како другите робинки..Доаѓаат му ја бацуваат облеката и чекаат да ги легне(за да родат син и да имаат права како Султанки ,а воопшто не го ни сакаат). |( :geek: :envy: ..Него баш си беше природна.. :*

8. E...V...I...L

E...V...I...L Истакнат член

Ова не ти е Михримах туку е друга актерка што ја глумела Хурем-султан. Олга Шумскаја се вика.

9. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Ова се gif-ови од последната епизода од втората сезона. Ако чекаш на канал 5 ќе се изначекаш затоа гледај си на нет со српски превод многу е поубаво кога ги слушаш вистинските гласови на ликовите а не нашата синхронизација (за која се надевам дека ќе ја укинат затоа што само серијата ја огрдува)

Пс: Прочитав еден коментар тука дека Махидевран била паметна султанка и затоа решила подобро да се жали и да плаче пред главата на харемот отколку на државата |( Кога ќе ги споредиш еден харем и една држава(ма остај држава 3 континента се), што ти е Харемот??? Кој е поголем??? Баш напротив да имаше памет кај Сулејман ќе идеше а не кај Валиде. Она можеше да му ја бутне до врата ама дали тој ќе ја допре или не таа од каде ќе знаеше а и негово право е да си одлучи дали ќе сака да ја легне или воопшто да не ја пипне.
    Махидевран ако е паметна султанка тогаш јас сум кралицата на Англија |(
    мое мислење :)

10. Haseki

Haseki Активен член

Ако не беше Махидевран паметна немаше да стигне дотука нели?Таа не треба да владее со државата туку со харемот затоа одлучи кој повеќе треба да те сака!А то шо величествениот не ја пипнувал воопшто не било вистина само тука така е прикажано!Таа била прекрсна му го свртела умот на сулејман а и на сите во харемот штом толку ја сакале и почитувале!Мое мислење.

Sara123 likes this.
  11. tea4e

tea4e Популарен член

Таа е ;) ...Мисламм :^)

12. E...V...I...L

E...V...I...L Истакнат член

^ Епа јас не мислам туку знам дека не е Михримах. :) Актерката си е од Украина и на времето се прославила со улогата на Хурем-султан во тв-серија.

13. crazylady

crazylady Форумски идол

Значи не ја изгледав серијава до крај, ќе може некој во кратки црти да ми кажи како заврши и од кога ќе почнува новата сезона ???

14. milenna.torres

milenna.torres Истакнат член

Добро пак почнавте со препукувањата кој е убав или дебел или слаб....ма ајде више темата се претвори во џунгла...извинете за офф ама со вакви како вас следен чекор е ТРАЈНО заклучување на тебата..без навреда ама така е ..ајде доста

Alesii likes this.
  15. Shekerka

Shekerka Истакнат член

Да го овековечиме моментот што ни се допаѓа и на двете :D :D
    Мене тука мноооооогу ми се допаѓа :D

tea4e likes this.
  16. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Абе си има девојката некоја харизма...
    иако на почетокот не ја сакав признавам затоа што како од џунгла да искочила на сите се дереше и на никого не му веруваше сите и беа криви ќе сонеше некој сон мислеше дека е вистина и одма обвинува кого стигне ама сега ја сфаќам затоа што она била сепак само една 17-годишна девојка која претрпела огромен шок кога виде како и ги убиваат родителите, сестрата па била продадена како роб и третирана како животно трауми се тоа трауми... Али за среќа со тек на време го смени однесувањето и стана злобната Хурем која сега многу ја сакам :* Јас сум ЗА секогаш кога ќе смисли нешто злобно против некој непријател, јас сум воопшто ЗА кога се работи за неа нејзината безбедност, егзистенција нејзина, на нејзините деца и на Сулејман се разбира :*
    Еве ги срцки најдобри од сите таму

Alesii likes this.
  17. Alesii

Alesii Популарен член

Леле беее едвај чекам да почне серијава..Незнам некако ми фали :wasntme: :lol: :tmi:

18. Sara123

Sara123 Популарен член

Денес повторно ќе ги гледам репризите.
    Мислам дека ќе ја прегледуваат Хурем,дали навистина е трудна или лаже.. Но за среќа,ќе биде трудна со своето прво дете. 8) И така ќе стане Султанка ~ И ќе и конкурира на Махидевран. Ќе стане третата најмоќна жена во харемот. ;)

А после овие настани и првата ! :rock:

tessie likes this.
  19. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Канал 5 ако од септември не ги дадат новите епизоди значи стварно ќе направат еден голем промашај. Оваа серија мислам дека е и најгледана во Македонија, па дефинитивно ќе изгубат рејтинг ако не ја дадат.

20. Sara123

Sara123 Популарен член

ice.woman likes this.