Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Discussion in 'Серии и емисии' started by t.w.e.e.t.y, Dec 15, 2011.

1. baby-star

baby-star Популарен член

Почна и новата сезона?
    Кога игра?Пак на канал5?

2. lolyta777

lolyta777 Популарен член

^^Не е почната, јас ја гледам на нет, со бугарски превод. Немам линк затоа што некогаш многу брзо ги бришат или ги отстрануваат преведените епизоди.
    На фб. има една страна Velicanstveno stoljece fan page, таму дознавам за линкови и гледам или директен линк или треба да се симне епизодата.

3. DreamAngel

DreamAngel Истакнат член

Ја гледав епизодата кога ке го погодат Мехмет...
    за среќа ќе преживее :wasntme: ...
    нема смисла таман се појави и да умре... ах што ќе правевме без таков лепотан :$ :D

4. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Ако е така како што велиш дека е во 3-тата сезона на моменти може да е интересно ама па не сакам уште една Изабела Фортуна да гледам аман веќе ми се смачи па и ако биде таа Фирузе козата намазена како неа многу ќе се разочарам ако Сулејман уште еднаш падне на тоа посрано ниво да биде зашеметен од некоја празноглава коза едноставно не му личи на таков паметен и моќен човек како него |(
    За Хатиџе очекував од нејзе да продолжи со своите патетики ако не го прави тоа она нема да биде Хатиџе а па таа Ѓулфем што се занесува она па :fubar: Она е таму никој и ништо што и може она па на Хурем да и стори |( Боже Господе од такви глупачки како неа, Махица и сега Фирузе а Хатиџе да не ја спомнам серијава за никаде ќе биде :puke:

Мехмед :inlove: абе знаев јас, не ми беше уште како мал омилен принц :)
    Каков лепотан сега ќе си гледам у 3 сезона :rock:

5. Sara123

Sara123 Популарен член

Баш би сакала да не известиш наредната недела што ќе се случи, секако ако не ти е тешко.
    Е вака ние ќе си прашуваме, кога ништо не знаеме. :wasntme:

Очигледно беше дека Фирозе ќе доживее пораз, но се прашував каков ќе и биде крајот.
    Ако Хурем и стави отров,ако ја убие или да ја избрка тајно - би наликувало на некоја веќе видена приказна. Кога некоја робинка доаѓа до креветот на султанот, Хурем секогаш ги отстранува од играта на некој од наведените начини.

Патетично е ова на Султанот.
    Па мораше ли и прстен да и даде како на Х.Хурем !? Глупаво е и тоа што на крајот како што пишуваш Фирозе ќе испадне шпион. Не ми е разбирливо каков шпион ќе биде Фирозе, и како султанот нема да и ја примети тетоважата.. Некој ага таму што прв пат ја гледа ќе и ја примети, а не пак султанот што цело време е со неа.. мислам.. навистина глупаво. :^)

6. phoenix4235

phoenix4235 Истакнат член

Кој сака да знае што ќе се случува во новата сезона нека чита подолу, кој уште има живци да чека да почни серијава на канал 5 алал му вера! :)

Кога завршуваше сезонава со величенствениот момент на крунисување на Хурем, сите очекуваа дека Махидевран конечно ќе си замине. Арно ама неа некако не и се оди и го пушти Мустафа сам во Маниса(по некое време сепак ќе замине). Таму тој ја запозна Елена која патем не знае дека е принц и е обична локална девојка. Двајцата ќе се вљубат еден во друг. Во харемот доаќа Афифа хатун,таа му била доилка на Султанот и ја сака исто колку и мајка си, таа се обидува да внеси ред во харемот. Во меѓувреме главниот морнар носи робинки во харемот меѓу нив е и Фирузе. Таа не ни успева да стигне до харемот туку е продадена на некој човек. Кога Хурем ќе се упати кон ловечката палата, по игра на (не)среќата ќе ја спаси Фирузе од господарот кој ги малтретира робинките на улица. Самата ја носи змијата во гнездото. Фирузе има некои биоенергетски способности и ќе и помогне на Хатиџе која ќе добие идеја да му ја пикне во постела на Сулејман. Исто така Фирузе ќе му помогне и на Џихангир да се ослободи од болките во грбот. Сите ќе ја засакаат. Михримах во неа ќе гледа пријателка на која се ќе и се доверува, посебно за својата љубов кон еден поет и војник кој заминува во Маниса со Мустафа. Вака-така Фирузе ќе му се пикне на Сулејман, ќе го заведе со својот танц. Таа е многу учена девојка. Знае да пее, да свири на харфа, знае поезија. зборува персијски итн... Хурем знае дека има Сулејман друга но не знае која е. Оние кои знаат ја кријат и велат дека е друга. Таа другата ќе заврши обесена. Невина жртва. Кога Хурем сака да му ја намести Фирузе на Мехмед, со што се гледа колку ја цени, Фирузе нема излез и мора да признае дека таа е тајната девојка. Од тој момент настапува омраза и непријателство помеѓу двете. Фирузе сеуште се обидува да ги обнови пријателствата но не успева. И така има многууу други работи. Сулејман оди во војна, се враќа како победник, додека е во војна Мустафа е заменик на престолот. Нигер калфа ќе ја спасат од бесилка, Хатиџе (која станува се по одвратна) ќе и рече дека детето умрено се родило, но тоа всушност е живо. Со Ибрахим нема да се разведе само за инает на Хурем. Сепак ќе се разбери дека детето е живо итн итн... Нигер ќе ја омажат за Рустем Ага, сојузникот на Хурем. Мустафа ќе добие син од Фатма злобната, Сулејман детето ќе го крсти Сулејман. И додека се во Маниса Мехмед ќе биде ранет со стрела. Не знам што ќе се случи понатаму бидејќи на Википедија пишува дека Мехмед ќе умре на 21 година. Инаку јас мислам дека Фирузе е фамозната Џулија Гонзала. Таа била некоја италијанска принцеза ли, во еден поход главниот командант на морските сили успеал да заплени слика од оваа убавица и му ја покажува на Ибрахим велејќи му дека се зборувало дека таа е најубавата жена на светот и Ибрахим му вели епа ако е така тогаш донеси ја да му ја претставиме на Султанот. Но кога и да се обидат некако да се доближат до нејзината локација, таа успева да избега.Исто така Фирузе има и некоја сомнителна тетоважа на грбот. И имаше некоја визија додека ја носеја во палатата во визијата се гледаат рацете на султанот со скапоцени прстени наредени како ја милуваат, како добива скапоцени подароци, но визијата завршува со тоа што истите раце со скапоцени прстени вадат нож. :)

Sara123 and Danilela like this.
  7. tea4e

tea4e Популарен член

Да,точно.
    Стрелата ке биде наменета за Мустафа,но Мехмет ќе го спаси.
    Браќата и Михримах ќе бидат мн тажни,но најмнпгу Хурем.Всушност Мехмет ќе се спаси благодарение на Хурем.
    Кога Хурем ќе плаче,нејзината солза ќе падне над убавото лице на Мехмет :wasntme: и наеднаш ќе се разбуди..

Како бајка,ама верувале или не така е.. :D

phoenix4235 likes this.
  8. Majuv4ence13

Majuv4ence13 Популарен член

9. Anouk

Anouk Истакнат член

Едвај чекам да почнат пак да ја емитуваат :dance:

10. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Добро бе кога имаат намера овие од Канал 5 да ја пуштат втората сезона????????

cansuuuu likes this.
  11. Sara123

Sara123 Популарен член

Се `верува` дека набрзо. :D
    Најверојатно кога ќе завршат репризите.
    Некој пиша дека епизодите биле откупени.

До која епизода се репризите ?
    :^)

12. cansuuuu

cansuuuu Истакнат член

Репризите се до 59 епизода :)

Sara123 likes this.
  13. tea4e

tea4e Популарен член

Значи во наскоро време би требало нова сезона. ;)

14. cansuuuu

cansuuuu Истакнат член

Со канал 5 не можеш да знаеш ;)

Sara123 likes this.
  15. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Серијата Величествениот ми е преубава. Не можев да дочекам Канал 5 да почнат со емитување па затоа редовно ги гледам сите епизоди онлајн преку веб страната на телевизијата на која што се емитува Величествениот во Турција. Утре ќе се емитува 76-тата епизода. Навистина оваа трета сезона ќе биде многу возбудлива. Фирузе ќе се појави во 64-тата епизода и ќе биде во серијата максимум до 78-мата епизода а можеби и до 77-ма. Хурем неколку пати ќе се обиде да ја убие, но сега дозна една многу важна информација за неа. Во 75-тата епизода Хурем дозна дека Фирузе има тетоважа на вратот, а таа тетоважа претставува грбот на Сафавидската Династија во Персија. Тоа значи дека Фирузе е дојдена во харемот како шпион од страната на Сафавидската Династија. Хурем му ја покажува тетоважата на Фирузе на Сулејман и Сулејман е вчудоневиден од сите работи кои ги дознава во врска со Фирузе. Така заврше 75-тата епизода. Утре ќе ја гледам 76-тата епизода која што ќе биде премногу интересна.

Sara123 likes this.
  16. Sara123

Sara123 Популарен член

Друг пат,спојлер. ;)
    Ако не ти е тешко, утре пиши ми по Лична Порака што се случува во 76 епизода, или пак тука на темава во spoiler. Мене многу ме интересираше каква е таа тетоважа на Фирозе, а воопшто не знаев дека
    е (ќе биде) шпион на династијата во Персија.

17. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Чим за козата Ејшан се збори се знае дека е нешто во врска со превари, измами, интриги, заплети у што се уште не |(

18. tea4e

tea4e Популарен член

Еве ја тетоважата на Фирузе.
    Овде е кога Руштем паша ке и каѓе на Хурем за тетоважата ии чив знак е.ТТогаш Хурем ке се сети дека Фирузе има ист таков знак т.е тетоважа Инаку кога Фирузе ќе дојде во харемот кога ке се бањаат една девојка ке и ја види тетоважата.

Attached Files:

Sara123 likes this.
  19. Sara123

Sara123 Популарен член

Навистина не ми се верува.. :x
    Уште првиот ден кога ќе дојде, НЕКОЈА ДЕВОЈКА во бањата ќе и ја примети, а не пак султанот.
    Не ми е јасно, како може да не ја види тој тетоважата додека е со неа по цели денови.
    Само немојте да ми кажете дека султанот ја видел, а не знаел што значи тоа.
    Друго објаснување немам.
    Глупости. Мене ова не ми се допаѓааа.. :worried:

20. tea4e

tea4e Популарен член

Па кога се бањаа девојката ии ја виде,и ја праша што и е тоа ,а таа нормално излажа.
    И се разбира дека Султанот не знае за тетоважата,не ја ји видел.
    Инаку тој ке ја задолжи нејзе Џихангир да го учи :fubar:

Sara123 likes this.