Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.901
    ^&За него нема ништо во серијата и не треба да му пречи.....пошто серијава и онака е извештачена..и султанот и другите се прикажани во добро светло а не во онакло како што требе да бидат..а што тоа за жените е жива вистина....

2. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Па секако дека нема да биде прикажано се во вистинско светло па серија е бре луѓе.

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    И ете се надевам дека моето задоволство кое си го пронаоѓам во гледање на убиствените погледи на Хурем, во тајните договори и интриги во харемот - нема да биде прекинато.
    Барем не сега, кога со нетрпение очекував повторно да ја видам во акција.
    И сето тоа заради премиерот.. :D
    Срам да му е.
    :lol: :lol:

На Ana.N и ocila им се допаѓа ова.
  4. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    Доколку сакате да помогните да се спречи забраната за емитување на серијата Величествениот, направете ги следните чекори:
    Кликнете на оваа страна - http://www.rtuk.org.tr/sayfalar/GorusOneri.aspx
    Потоа пополнете ги полињата како на сликата
    Кај што треба да селектирате ''град'' селектирајте го Istanbul
    Кај што треба да се селектира ''област'' селектирајте било која област
    Кај што пишува ''Televizyon'' треба да остани тоа селектирано и надолу ''Star TV'' - ''Muhtesem Yuzyil'' - 20:00 (тоа сето треба да остани исто како на сликата)
    Кај што треба да пишува текст јас напишав: This is a TV Show, not documentery. I enjoy to watch. If people wants to learn history they should read and search history books. Please don't stop Muhtesem Yuzyıl.
    Сите пораки ќе бидат испратени до Советот на турската радио телевизија и ќе помогнат во донесувањето на одлуката за забрана на серијата Величествениот.

Прикачени фајлови:

• Untitled.png
      Untitled.png
      Големина на фајлот:
      16,3 KB
      Прегледи:
      248
    На cat250 и Sara123 им се допаѓа ова.
  5. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    А ме интересира дали мора да се напише точно име и презиме. :?:
    И зошто Истанбул ? Дали така ќе има поголема ефикасност ?
    Јас ја згрешив е-адресата а го пратив тоа. :(
    А сега не ми дава повторно. Што да правам ??

6. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    Мислам дека не треба да се напише точното име и презиме. А што се однесува до градот Истанбул, да, мислам дека така ќе има поголема ефикасност :)

7. cansuuuu

cansuuuu Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    111
    Mislite deka ova nesto bi smenilo ako taka odlucile :?: ??? :?: :?:

8. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Можеби ова нема ништо да смени но ние нема ништо да изгубиме доколку пробаме :)
    Јас пишав и сестра ми пиша им пратив на некои роднини и другарки кои ја следат серијата се надевам нема да ја прекинат :)

9. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    Бидејќи горенаведениот начин е малку комплициран, на турските страни се појави нов начин за праќање на пораки до советот на турската радио телевизија.
    Се што треба да направите е да напишите e-mail до следната адреса - rtuk@rtuk.gov.tr - со текст - ''The series Magnificent Century is not a source to learn history from, but it's only a tv show that we are enjoying''
    Оваа порака е поставена на сите турски страни се со цел да се спречи забраната за емитување на серијата Величествениот. Сите кои сакаат можат да помогнат

10. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    глупости ова со серијава ...го минал зивотот на коњ како не :x децата кој му ги правел????? :fubar:

На Hurrem-Aleksandra, ocila и Sara123 им се допаѓа ова.
  11. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.599
    Допаѓања:
    126.159
    Во Турција се емитувани 14 епизоди од 3 тата сезона. Знам бидејки ги гледам секоја среда. Во оваа сезона историјата е многу изменета, нема благе везе со реалноста. Откако почина Мерал Окај сценаристката и творецот на оваа серија , сценаристот кој ја продолжи ја уништи. Затоа е оваа побуна. Буквално султанв го направија како
    курвар
    , а не војсководец. И сега во 77 мата епизода која ќе оди во среда, сите жени ќе бидат со покриени коси, со шамии, онака како што оделе во тоа време, и мислам дека ќе збрзаат со дејствијата за да завршат пред време. Нас ни е ова смешно, но знаејки колку турците си држат до својата историја, и Сулејман го гледаат како еден од најдобрите владетели на отоманската империја, ова многу ги погодува.

На lolyta777 и Emcee им се допаѓа ова.
  12. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.901
    Како не имал 7-8 деца и живото на коњ го минал како не децата самис е правеле...а инаку серијава вејќе не е тоа што беше...

На Ana.N му/ѝ се допаѓа ова.
  13. prettyliar

prettyliar Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    893
    Јас како што сум за Хурем па викаат дека Сујлеман нема баш да ја сакал па не ни гледам само ако биде оној смешниот заборавив како се викаше може ќе гледам :D

14. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Од кај ти е ова дека немал Хурем да ја сака :o
    Да Величествениот
    ке биде со робинката Фирозе но мислиш нека некоја може со Хурем Султан како што ги тргна другите ке ја тргне и неја (ке испадне дека е измамничка) и повторно ке остане едиствената жена на султанот и тоа што ке биде со робинкава не значи дека Хурем нема да ја сака
    Оваа Фирозе ке му биде нешто како забава :)
    Хурем секогаш победува ;)

На Hurrem-Aleksandra и ocila им се допаѓа ова.
  15. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    чим 30 години поминал на коњ излегува дека интимните моменти со Хурем додека ги правеле принцовите и султанката ги правеле на коњ :P
    Со ова Сулејман уште бетер ќе испадне како перверзен манијак
    Абе за никаде го направија човекот ццц
    и премиерот да не сака ова да биде дел од серијата а?
    којзнае може за тоа се бунел цело време :?:

16. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    немаат друга работа па да привлечат внимание...што има врска а и плус тоа е серија и опфатен е тој дел од зивотот негов во харемот(со хурем)едно тоа друго,и баш даваат кога е хурем бремена тој никогас нее дома ама тоа не го даваат зашто ова не е ДОКУМЕНТАРЕЦ туку серија...а мислам и за тудорите несто имасе вака чув за хенри 8 се бунел некој и резисерот баш им објаснил дека сака да ја приказе таа страна од принцот а не походите и борбите.....глупости ама тоа е!!!јас мислам нема да ја прекинат прават некоја далавера :D :D

17. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Некој спомна дека имал 7-8 деца. :D
    Харем од стотици жени, а нив ги носат само за украс таму. :)
    Султанот имал деца со многу многу други жени султанки кои во серијата не се прикажани.
    Се сложувам со тоа дека не е баш точно дека султанот Сулејман животот го поминал на коњ.
    Во серијата не може се да биде точно, по реален распоред.
    Има многу невистинити, но поентата на серијата не е да испадне документарец.
    Ако е за тоа, Хурем се венчала со султанот после смртта на Валиде(мајка му)

Мислам дека е нормално што некои работи не се точни затоа што тоа е само серија.

Ако е така, баш ќе биде интересно. Ме интересира како ќе бидат облечени, и како навистина биле облечени во харемите во тој период. Можеби малку ќе испадне глупаво, затоа што наеднаш начинот на облекување ќе се смени. Од длабоко деколте и француска мода до шамии, марами и покриени коси. :)

18. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    Да, и јас видов дека ќе биде така, ама мислам дека така нема да биде убаво бидејќи кога ја видов Хурем со шамија и без круна, воопшто не ми беше убава и не сакам дејствијата да бидат забрзани бидејќи така нема да ги видиме сите случки кои се предвидени за оваа сезона.

19. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    Еве ја Хурем во 77-мата епизода. Ова не и прилега на Хасеки Хурем Султан :)

Прикачени фајлови:

• 123.jpg
      123.jpg
      Големина на фајлот:
      65,6 KB
      Прегледи:
      147
    На Sara123 и Hurrem-Aleksandra им се допаѓа ова.
  20. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Што е пак сега ова? [​IMG]
    Што прават сега овие од режијата?
    Хурем со шамија... [​IMG]
    Искрено ама ич не ми се свиѓа у такво издање зарем ваква цело време ќе биде од утро до сабајле?
    Ќе ми недостига Хурем во убави фустани со деколтеа мислам хелоу тоа е нејзин стил од секогаш
    Изгледа да се биде Валиде значи поконзервативност, ама па знам мајка му на Сулејман она секад беше
    облакана нај нај па и имаше понекогаш и деколте (ако може да се каже - мислам отворен малку напред)
    E ова е Хурем
    е тука е со шамија ама ми е многу убава и слатка (поготово кога тие фаци ги прави)
    Ама ако е како на таа слика во претходниот пост... нема да биде и баш интересно :?: