Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Ако е премиерот навикнат да си ја види женичката со марама не треба сега да ги замара продуцентите
    и Мерием со марама да ја наместат за во серија ние веќе гледачите си се навикнавме на таа Хурем што
    ја видовме до вчера не може сега на него му текнало (а можеби и на жена му идеја беше) да го промени сценариото за 360 степени наопаку |(
    Не верувам дека се работи за дискриминација, ако мама е Германка тато е Турчин така да не верувам
    дека ова има врска со дискриминирање како и да е Мерием е пола турчинка не е само германка.
    По мене ја мислам дека сака да вади некоја корист е сега дали пари дали популарност е тоа незнам...

На ocila му/ѝ се допаѓа ова.
  2. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    ^
    Дека Мерием некому пречи, дефинитивно му пречи. А по која основа, ни јас не сум сигурна. Да не била квалитетна aктерка и идеален избор за ликот на Хурем, немало да ја донесат од Германија. Штета ако им замине...

Мене ми е чудно шо ни мање ни више „бурка требало да носи“. Според она што пишува во Куранот како опис за тоа како една жена треба да се носи, хиџабот е сосем доволен.

И се согласувам со Сара123...начинот е за нигде...со уцени бе...

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Јас сум сигурна дека Мерием нема да прифати да носи марама.
    Премиерот може да кажува на некоја нецивилизирана и ниско-интелигентна, ама не верувам дека има тој толкаво влијание па да може да прекине серија или пак да натера една жена пола христијанка да носи марама т.е. бурка. Нема смисла. Мерием не би го прифатила тоа. Не ми е јасно како тој се осмелува да присилува некого и да му ги наметнува своите верувања и принципи ? :^) Сите гледаме дека тактиките не му се добро осмислени, и барем јас верувам дека од Хурем нема само очите да останат. :x

П.с. - До каде се репризите ?

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  4. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Штом заминала од сет, значи нема да помине одлукава така лесно и голема е веројатноста дека ќе ја изгубат, а со тоа и мноооогу од гледачите...

Мислам од Бурни Времиња серијата, како што читав негде, во оваа сезона без Али и Ајлин рејтингот скоро се преполовил, лоша стратегија е да менуваш актери или да продолжиш без некого, дефинитивно.

А мене не ми е јасно, зошто досега ќутеа, а сега одеднаш им присмета...абе ајдее...

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Јас мислам дека без Мерием серијата нема ни да продолжи да се снима во скоро време.
    Ако премиерот се повлече(а е многу нелогично и скоро невозможно) тогаш се ќе биде во ред.

Не ни очекував дека ќе има ваква блокада од некој чија работа нема допирна точна со снимањето на серијава. А не ни верувам дека ќе продолжат да снимаат, свесни се дека едвај најдоа соодветна актерка која може да ја одигра таа улога. (зборувам за во случај Мерием да ги напушти)
    За серија во која се менува главниот лик е загарантиран патот до дното.
    Гледачите ќе се изгубат.. еве почнувајќи од тука. :)
    Од мене.

6. hrcace

hrcace Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    160

Епа тогаш со фотошоп и ги имаат направено :lol:

7. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Ја на почеток не можев да ја смислам...дали беше во таа почетна фаза на градење на ликот кај шо поише пискаше или шо, не знам :lol: ама после си се навикнав на глумицава и не би ми било убаво да продолжам со серијава со друг лик.

ама не разбирам зашто баш почнаа овие работи за време на прикажување на сезоната во која не учествуваше починатата сценаристка...исто се носеше Хурем, дури мислам дека сега како повозрасна демек (од она шо го ѕирнав) дури е и со поскромен изглед, без многу шминка и сл.

8. Hurrem-Aleksandra

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Ако ја нема Мерием можат и публика да немаат тоа е сигурно
    продуцентите нема шанси да дозволат да ја изгубат најглавната султанка таму
    ќе биде исто како Халит да го изгубат.
    Халит и Мерием се најважните ликови во цела серија ако ги нема барем еден од нив
    готово е нека си рачунат дека најскапиот филмски проект во Турција е уништен

9. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Не било веродостојно на реалноста...може на некого бе му е преку глава од реалноста од шо е толку идилична и едноставно сака саат и пол да си се препушти на фантазирање и на филмска уметност. Да беше толку реална и типично историска, не би ја ни гледала...со реалноста се соочувам секој ден, барем кога ќе го вклучам телевизорот да ја заборавам на секунда...а реалноста пред 5 века не може да ја знае некој шо не бил таму...така што...нема логика и нема логика...

ама посебни се...ни за еден од нив нема соодветна замена...

На Hurrem-Aleksandra му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Hurrem-Aleksandra

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Па секако дека нема
    На Халит улогава му е понудена уште кога серијава беше само еден обичен план, мислам дека за улогата на Султанот само него го понудија и никој друг значи толку е добар актерот или тој или никој.
    А за Хурем им требало многу многу да размислат и да бараат и конечно најдоа една актерка и тоа дури
    од Германија не можеа на секој да му ја дадат таа улога да ја одигра а девојката се покажа способна да
    ја игра Хурем и сите гледачи и тие што ја сакаат и тие што ја мразат се уверени во нејзината беспрекорна глума како жената која ги прекрши традициите на османлиите.
    Без нив двајца серијава може слободно да отиде у п.м

11. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Moќна појава имаат и двајцата...нема што...

На Hurrem-Aleksandra му/ѝ се допаѓа ова.
  12. E...V...I...L

E...V...I...L Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    468
    Значи конечно ми се оствари желбата и ќе го укинат ова просто малограѓанско серииште.
    Ееее од кога кажувам јас дека цело дејствие е за никаде, а особено дека Хурем воопшто не е прикажана во достоинствено, моќно светло ама никој не ме слуша.. Мене Хурем во начинот на облекување воопшто не ми личеше на султанка, понекогаш ми наликуваше на харемска пачавра. Сега уште поглупо ќе биде на крај коа ќе им дадат бурки - хаос! :D Нормално дека во 15 век не облекувале фустани што ПОТСЕЌААТ на 18-ти век како што им даваа во серијава ама пак бурки во харем.. :) не коментирам. Ама што има везе, кога досега беше преполно со глупости, ова пак ќе биде нула во споредба со тоа и така. Што сакате кажете, јас ја поддржувам одлуката, не заради неверодостојноста на настаните (што е и повеќе од провидна) туку и затоа што искористија историска позадина да прикажуваат идиотарија што вреѓа интелигенција. Тоа Росалинда е измислена за овој шит. Битно луѓе што можат да носат одлуки и што се разбираат од овие работи го делеле моето мислење во врска со тоа.

И малку оф топик, не дека мислам оти треба бурка да носи ама смешно ми падна
    А со кој закон на Германките им е забрането да носат марама па уште само за сет? : D

13. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Зошто толку комплицирате? :^) Што има врска ако носи или не носи?? Се` исто...а вака а така ќе го пуштат. ;)

14. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.740
    Па изледа уште малку време остана до конечниот почеток на величенствениот на канал 5 или пак јас од толку реклами почнав да им верувам?? :wasntme: :)

15. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Да бе да! :fubar: Како не.
    На Махи ако и ги прават сликите на фотошоп тогаш грдите,недоличните слики од Хурем природни се?? :fubar: Аманте веќе...

16. E...V...I...L

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    468
    Не се расправајте за се што ќе се рече, очигледно сака да ти каже дека Махидевран има мали гради и дека се фотошопирани за да изгледаат поголеми. :D Никој не ви ја спомнува Хуремчи, сами вие почнувате, полека малце. Нур Фетахоглу не ви ја чепка неа, таа имала несогласување со премиерот Ердоган. Ако е ова намерно, тој и да сака не може да ги 'рчка другите, таму се родени и имаат државјанства. Така да, не ви се криви другите актерки.
    А ова со одлукава на парламентот, џабе го плукате само премиерот кога и Влада и опозиција едногласно застанале зад неа. А судскиот процес мислам дека беше покренат пред година или две, сега се донесла пресуда. Не знам точно, така разбрав.

На tessie и hrcace им се допаѓа ова.
  17. Majuv4ence13

Majuv4ence13 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2012
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    513
    И на крајот ќе стави бурка :)

18. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.740
    Па баш убаво и стои :inlove:

19. E...V...I...L

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    468
    ОВА Е БУРКА
    Па и не знам што би барало ова во харем.

20. Majuv4ence13

Majuv4ence13 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2012
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    513
    Не знам кај нас кога ќе почнат да ја даваат.Канал 5 веќе ја најави две фамилии...Едвај чекам да почнее :) :)

На phoenix4235 му/ѝ се допаѓа ова.