Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. hrcace

hrcace Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    160
    За Ѓулшах мисли не за Ѓулфем ;)
    Hе знам и јас имам заборавено, лето беше мислам дека и не гледав многу :?: ама мислам дека Mахидевран ја избрка и ја натепа, мислам и Ибрахим дека беше вмешан, не знам заборавив, кој се сеќава поубаво нека објасни, и јас сакам да знам :?:

2. antonina

antonina Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    809
    Јасно ми е за Ѓулфем, јас прашував за
    :lol: пиши ми ако не лп, да не бидеме оф :hai:

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. hrcace

hrcace Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    160
    Зошто да бидете оф кога темава за тоа служи, за да се зборува за серијата :lol: не ве разбирам
    Кој знае тука нека напише зошто еве и јас не знам :)

4. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Ако е за Ѓулшах тогаш -
    Поради многубројните проблеми што Ѓулшах ќе и ги направи на Махидевран.. Махидевран Султан ќе ја избрка во другиот сарај. Таа ќе ја моли Х.Хурем да ја спаси а за возврат ќе и вети верност и лојалност. Хурем нема да се согласи. Но кога Ѓулшах ќе дознае дека Нигар Калфа е бремена од Ибрахим Паша, таа ќе сака тоа да и го каже на Х.Хурем,а Хурем како награда ќе ја прими и ќе ја заштити Ѓулшах. Воедно, таа информација од Ѓулшах е најсилното оружје кое Хурем го има за да го уништи Ибрахим Паша. :) Е кога веќе Хурем ќе ја спаси Ѓулшах од пашата и од Махидевран султан.. таа целосно ќе биде верна на Хурем, и ќе биде против Махидевран султан. :)

Се надевам добро објаснив.

На antonina му/ѝ се допаѓа ова.
  5. hrcace

hrcace Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    160
    А какви проблеми и направи Ѓулшах на Махи?

6. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Оф леле.. не ме фаќај за зборот. :D
    Имаше многу ситници кои кога ќе се соберам и го прават животот на Махидевран - пекол.
    Ѓулшах си го пикаше носот каде што не треба за многу работи.. не се сеќавам точно но многу пати дејствувала во името на Махидевран Султан, секако против непријателите. Мислам дека се караше со Фатма за нешто, кој имал поголема моќ..бла бла блаа.. Имаше и една случка во бањите.. но не сум баш сигурна. Кога се караше со една робинка, ја турна и девојката умре.

7. cansuuuu

cansuuuu Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    111
    И што сега денес нема ?? :| :| :|
    [​IMG] :l: :l: :l: :l:

8. majicka

majicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    1.011
    Ѓулфен му е жена на султанот? :^) оти вчера гледав и нели му ојде Махидевран и збораја нешто за парите,дека се трошело многу и му рече Ѓулфен внимај што зборуваш,пред тебе не стои само благајник туку и жена на султанот... и јас ваква :o :o а цело време ја пратам и серијата и немав разбрано :^) :!:

9. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Па пред Махидевран бил со неа Сули. :D

10. majicka

majicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    1.011
    ццццц...................и тој па исав нема :D :D

11. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    Ѓулшах секогаш и правеше проблеми на Махидевран а Махидевран секогаш и простуваше. Но на крајот и на Махидевран и пукна филмот па ја избрка. Еве како точно беше
    Кога Даје Хатун ја избркаја од сарајот, Ѓулшах му рече на еден од балтаџиите да изнајми разбојници кои ќе и го попречат патот на Даје додека патува за да и ги земат сите златници кои ги има таа и потоа да ја претепаат.
    Балтаџијата кој ги изнајми разбојниците се сретна со Ѓулшах за да и ги даде златниците кои беа на Даје. Во тој момент додека тие разговараја, Фатма го слушна нивниот разговор и веднаш му кажа на Махидевран. И кога Махидевран го слушна тоа, ја избрка Ѓулшах од нејзината служба

На Sara123 и hrcace им се допаѓа ова.
  12. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Шах Султан. :inlove: :inlove:

Прикачени фајлови:

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  13. antonina

antonina Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    809
    Утре ќе има?

14. Lining

Lining Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    185
    Абе не е ради тоа туку затоа што оваа Ѓулшах сакаше да ја убие хурем затоа што и прави многу проблеми на махидевран, ама таа не се согласи. Потоа хурем ја понижи ѓулшах пред робинките дека имала глувчешко лице и оваа се налути зема нож и вечерта отиде и ја прободе но таа вечер хурем не беше таму туку другарка и на хурем и погрешка таа беше прободена. Кога ѓулшах и призна на махидевран за тоа што го направила, таа ја претепа и ја исфрли бидејќи мислеше дека сите неа ќе ја накриват. Ете тоа беше причината. :hai:

15. hrcace

hrcace Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    160
    Нее тоа беше одамна ехе :^) Од тогаш се смирија Махи и Гулшах неколку пати :^)

16. Lining

Lining Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    185

17. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    Не, нема да има. Вчера видов на Канал 5 дека Величествениот ќе игра само во Понеделник и Вторник

18. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Баш штета што ќе има само два дена. И онака јас не можам да издржам, и Канал 5 многу ме иритираат.
    Од сега на натаму епизодите ќе ги гледам на интернет. Така ми е најдобро.
    Оваа Шах Султан ми делува доста моќно. Знам дека е сестра на Сулејман и дека не може да и биде конкуренција на Хасеки Хурем. Но, сепак не ми се допаѓа нејзината круна, и начинот на кој ја носи. сепак и прилега улогата. :)
    А за тоа што ќе биде сојузник на венчаната жена на султанот, многу интересен потег. Добра одлука.
    Сега Махидевран и Хурем се изедначени, со тоа што едната сестра е од страна на Махидевран Султан, а другата од страна на Хасеки Хурем. :)

На feminium му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    Јас вчера ја гледав 80 епизода на интернет и колку што сватив
    Шах Султан е воодушевена од убавиот пречек на Хурем бидејќи кога Шах Султан пристигна во сарајот прво сакаше да го види Сулејман но кога Афифе Хатун му кажа дека Сулејман не е во сарајот, Хурем ја повика во нејзината одаја. Потоа кога Сулејман се врати во сарајот, Шах Султан појде во неговата одаја заедно со Хатиџе. Потоа му се придружи и Хурем а тоа ја вознемири Хатиџе, бидејќи присуството на Хурем многу ја нервира. Шах Султан забележа дека Хурем и Хатиџе не се во добри односи и потоа кога Шах Султан излезе од одајата на Сулејман, Хатиџе му рече да не биди блиска со Хурем и мислам дека Шах Султан му кажа нешто во смисла дека не е во право.

20. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.768
    Дениз Чакир ќе ја игра Шах Султан? :?: