1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. sweet-star

sweet-star Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    1.524
    Допаѓања:
    1.738
    Знаете во колку часот и кој ден даваат реприза од серијава?

2. aaleksaandraa

aaleksaandraa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    34
    Прееска додека траеше , горе одеше најава дека репризата ке биде сега после Дневникот.
    Инаку што ке се случи со Нигар и Имбрахим ? Ќе дознае ли за нив и Султанот ?

На sweet-star му/ѝ се допаѓа ова.
  3. cansuuuu

cansuuuu Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    111
    -Понеделник и Вторник после вечерните вести,
    -Пон,Вто,Среда во 15:50 и
    Недела во 14:30 :)

На sweet-star му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Јас баш сакав да прашам за репризите, затоа што ниту една епизода не сум гледала откако почнала серијава да се емитува на Канал 5, повторно. :!:

Денес ќе ги гледам репризите чисто од мерак, иако јас на интернет си го терам меракот. Малку сум понапред, ама во понеделник сигурно ќе гледам на тв затоа што епизодата ќе биде достојна за Хасеки Хурем Султан. :emo:
    И потполно се сложувам со Александра(во постот страница-две поназад) дека Ибрахим Паша е навистина најмудриот противник што Х.Хурем што некогаш го имала, или ќе го има. :$
    Си признавам, сцените каде што тие двајца `разговараат` ми биле многу интересни.
    А и не само како противник на најмоќната Хасеки Султанка, Пашата си има нешто во себе што прави да е толку чуден но сепак да те заинтересира што се крие позади тоа лажно лице.
    А Хурем, како Хурем - набрзо ќе го реши и него, па ќе може да биде мирна од таа страна.
    Но, сепак без Ибрахим ќе биде малку чудно.

:nod:

На Hurrem-Aleksandra му/ѝ се допаѓа ова.
  5. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.740
    Даа и јас на почетокот неможев да го смислам Ибрахим ама сега ќе ми фали :worried: :)
    Да не знаете можеби што ќе биде потоа??
    Се појавува Фирузе,Хурем ја трга,го убиваат Ибрахим и што потоа, ќе се снима ли уште серијава??? :wasntme:

6. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Јас мислам дека би требало да се снима серијата и после смртта на Хурем
    па што правел Сулејман тогаш откако она ќе умре и не само во љубовен план туку и неговите
    походи па се до неговата смрт мислам дека до толку треба да трае серијава.

На feminium му/ѝ се допаѓа ова.
  7. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.214
    Допаѓања:
    8.436
    Бали-Беј нема повеќе да се појави во серијава ?

8. SnowWhite91

SnowWhite91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    1.399
    Мене не ми е јасно зошто се вика филмов „Величествениот век“ кога центар во филмов е Хурем и нејзините сплетки и дешаванките во харемот? :?:
    За величественоста на султанот (во поглед на походи и освојувања на територии) во серијава има едвај 20% |( ....
    Али ОК, може се мисли на величественоста во кревет :rofl: а легнеа со Хурем одма оваа забременуваше, сега некако остаре султанов ]:)

9. hrcace

hrcace Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    160
    а кажете ми сега хурем протерана е од турција, мислам актерката мерием, навистина е протерана или најнормално си се снима серијата и ќе продолжи? Некој што знае да одговори :?:

10. cansuuuu

cansuuuu Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    111
    Зошто да биде протерана ? :?: :?:

11. cansuuuu

cansuuuu Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    111
    Зошто да биде протерана ? :?: :?:

12. cansuuuu

cansuuuu Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    111

13. hrcace

hrcace Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    160
    Епа нели имаше нешто дека премиерот на турција сакал да ја избрка неа а серијата ќе прекинела :( така поназад на темата пишуваа. Ако има некој што знае што се случи со тоа нека напиши :?:

14. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.587
    Допаѓања:
    126.119
    Серијата продолжува со снимање.

а еве кој се појавува во улогата на Шах Султан во 80 епизода на Величенствениот која вчера се емитуваше во Турција.

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  15. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.740
    ^^Па тоа беше дека таа несакаше да носи бурка(она што ги покрива очите,што го носат муслиманките),но таа ја стави бурката и се си продолжува нормално само со малку сменети костими,не по француска мода туку по турска :)

16. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    Не е точно тоа дека премиерот ја избркал Хурем од Турција. Таа продолжи со снимањето на серијата исто како и порано.
    Вистина е дека во една епизода Хурем стави марама на косата но не бурка како што некои велат и тоа беше само привремено а сега хурем е истата како и во претходните епизоди со круна на главата, костимите не се сменети и изгледа сцнеаристите не го послушаја премиерот и продолжија со снимање на серијата по најнормален пат :)
    Гледам дека македонските портали шират премногу дезинформации во врска со серијата.
    Јас комуницирам со една турска страна од која ги дознавам сите официјални информации во врска со оваа серија и можам да кажам дека сето она што го пишуваат македонските портали не е точно

На Hurrem-Aleksandra и Someonespecial им се допаѓа ова.
  17. hrcace

hrcace Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    160
    Па вие дававте петиции овде да потпишуваме за да не се прекине серијата :?: и го вреѓавте премиерот зошто мерием поради него си заминала :^) и сега до кога ќе трае снимањето, четири сезони ќе има како што си кажаа од почетокот или уште малку остана?

18. Madonna

Madonna Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2009
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    148
    ќе може некој да ми каже во колку саат е серијата?

19. hrcace

hrcace Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    160
    серијата оди само во понеделник и вторник од 19 и нешто :) а репризи знам дека има после вестите во 23 истите денови но и во недела поручек. Има и преку работен ден ама не знам точно термин :) треба да има на сајтот

20. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Читам убави работи тука, серијава продолжува со снимањето. ^_^
    Очигледно беше дека ќе се продолжи, за џабе фама се креваше. :lol:

И општо( но да не навлегуваме во тоа) и за серијава шират многу дезинформации.
    Ме интересира што се случи со петициите што ги праќавме за стопирање на `стопот` на серијава ?