Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. Morti27

Morti27 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    11
    Ќе се заљуби во неа ?! А Хурем ?! :o
    Штом така ќе испадне, супер тогаш, зашто јас сум фан на Хурем. :D

На Hurrem-Aleksandra му/ѝ се допаѓа ова.
  2. cansuuuu

cansuuuu Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    111
    И јас ама оваа ми е некако посимпатична :$ Хурем ке се обидува да се ослободи како што прави со сите :)

На RockGirl.l му/ѝ се допаѓа ова.
  3. A.Fenty

A.Fenty Нов член

Се зачлени на:
    24 ноември 2012
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    124
    фалаааа :angel:

4. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Мене од овие новиве ликови во серијава, Шах Султан ми е најубава, инаку не ми прави баш мерак. :) Да не беше сојузник на Хасеки Хурем, немаше толку да ми се допадне како лик. Фирозе Хатун ми е интересна во некоја смисла, односно нејзината намена затоа што без неа Хурем нема да имаше потреба да ја истакне својата злобната страна. ]:) Па и добро што ќе се појави Фирозе како минлива `љубов` на султанот. Ќе биде интересно да ја гледаме Хасеки Хурем како прави интриги за да се ослободи од неа.

Сепак Фирозе е Хатун, Фирозе Хатун. Обична робинка, конкубина на султан, без големи права. Хурем е Хасеки Султанка, венчана жена на султан, мајка на наследници, раководителка на харем. :!: Има разлика.

На A.Fenty му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Lining

Lining Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    185
    Султант ќе се заљуби во неа ама ќе испадне дека е шпион како што рече некоја феминка тука и потоа султанот пак ќе си биде со Хурем. :) :)

6. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.768
    хахаха кој ѕвер ја напраил сликава :D :lol:

7. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.281
    A што улога има Шах-Султан?

8. A.Fenty

A.Fenty Нов член

Се зачлени на:
    24 ноември 2012
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    124
    сестра му е на величенствениот :)

9. cansuuuu

cansuuuu Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    111
    И на почетокот со Хурем е истото таа е робинка а Махидевран султанка со наследник :) А баш ке ми беше мило да останеше подолго време или да станеше султанка :inlove: :rofl:

На RockGirl.l и Sara123 им се допаѓа ова.
  10. DreamAngel

DreamAngel Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    584
    Допаѓања:
    353
    Еве и уште некои слики од новата 3-та сезона.. за љубопитните :)

На Sara123 и A.Fenty им се допаѓа ова.
  11. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Потполно те разбирам што сакаш да кажеш. Но, јас не зборував за почетоците, туку за крајниот резултат кој е најважен. :) Само сакав да ги споредам двете жени, нивните моќи, позиции и статуси. (Хасеки Хурем Султан и Фирозе Хатун) На почетокот(но сепак не станува збор за почетокот) Александра беше робинка, а Махидевран Султан моќна мајка на наследник. Хурем стана султанка, со огромна моќ.
    Фирозе сега е на почеток. Но, мене зборот ми беше дека двете започнаа од нула - од ништо но Фирозе никогаш нема успее да стане она што е Хурем. :)

Јас можам да ја замислам Фирозе како султанка, но мислам дека на Махидевран султан најдобро и лежи улогата. :)

На A.Fenty му/ѝ се допаѓа ова.
  12. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.740
    ова што оди нова епизда е???

13. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.335
    Допаѓања:
    29.195
    ОК е, а може некој да ми рече за колку време ќе се појави Фирузе, или уште колку време да уживам поточно, додека не стане досадно :geek:

14. hrcace

hrcace Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    160

Леле на темата за величествениот овие како го имаат исмевано овој форум овде и оваа тема :o
    тие па си мислат попаметни се од некој овде, сите серии ги знаат и на сите коментираат, од пред телевизор не се мрднати :D

На Moschino и feminium им се допаѓа ова.
  15. antonina

antonina Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    809
    На Мустафа ли е? :) [​IMG]

16. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    Океј, фала. Дека не бев во МКД па незнам.
    А кои денови ја даваат?

17. DreamAngel

DreamAngel Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    584
    Допаѓања:
    353
    Да, тоа ке биде синот на Принцот Мустафа и Фатма хатун.. Принцот Сулејман...
    ама подоцна ке умри од болест. :(

18. A.Fenty

A.Fenty Нов член

Се зачлени на:
    24 ноември 2012
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    124
    Понеделник и Вторник :)
    19:00

На TheaEsposito му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    Фирузе ке се појави следниот Понеделник. Затоа уживај уште вечерва и утре :D

На Lella му/ѝ се допаѓа ова.
  20. HurremSultan

HurremSultan Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    119
    Jaс мислaм воопшто немa дa ти биде досaдно, нaпротив. Бaрем мене епизодите во кои игрaше Фирузе ми беa многу интересни a нaјинтересните епизоди почнувaaт по нејзиното зaминувaње.
    Инaче имaв нaпрaвено пaузa од серијaвa пошто не можев дa јa гледaм aмa кaко што гледaм јa немaло ни нa кaнaл 5 до сегa. Јaс ги гледaм нa интернет епизодите со хрвaтски превод и сум до 81 епизодa.
    По долго време откaко повторно почнaв дa јa гледaм серијaвa, многу рaботи чудни ми дојдоa. Нa пример Хурем, сегa стaнaлa многу моќнa aмa сепaк е истaтa откaченa Хурем што беше некогaш... :D Ко ќе згрми сaрaјот го тресе :D Новиот сојузник нa Хурем, Рустем aгa ми се гледa многу опaсен. Немa што Хурем сегa имa тaкви сојузници, едностaвно непобедливa е. Хурем сегa имa и големо влијaние нa Султaнот, се и верувa, во се може дa го убеди. Пa тaкa
    Ќе рaзбуди во него сомнеж декa Ибрaхим и Мустaфa прaвaт зaверa дa го убијaт и Мустaфa што поскоро дa дојде нa тронот. До некaде опрaвдaно, до некaде не. Од другa стрaнa Мустaфa се сомневa во брaт му Мехмет декa пa овој сaкa дa му го земе местото нa престолот и се тaкa во круг. Мехмет ко што можев дa приметaм е многу добaр и невин. Душичкa е. Многу го сaкa брaт му Мустaфa, дури еднaш и ќе му го спaси животот, a ќе го ризикувa неговиот. Мустaфa пaк мислaм декa е идеaлен нaследник нa Сулејмaн. Многу е совесен, добaр и прaведен aмa ептен е твродглaв. Кaко принц веќе си земaл премногу слободa и не сaкa султaнот дa му нaредувa. Овa ќе почне дa го излудувa Султaнот. Инaче Мустaфa е вистински принц :!: Мaхидеврaн многу јa личи улогaтa нa Вaлиде Султaнa, нaвистинa женaвa е роденa дa биде султaнкa :D Фирузе е преубaвa, ќе го зaведе султaнот и тој ќе јa зaсaкa, aмa декa тоa не е вистинскa љубов ќе докaже Султaнот когa ќе јa избркa од сaрaјот и покрaј тоa што ќе докaжaт декa не е шпиункa туку лaжелa од стрaв дa не јa предaдaт. Ќе испaдне декa е муслимaнкa пa веќе немa дa може дa остaне во хaремот освен Султaнот дa јa земе зa женa. Сулејмaн тоa немa дa го прифaти. Кaко и дa сепaк нa крaј ќе се испостaви декa е лaжгa и вистинското име не и е Фирузе aмa тоa ќе биде откaко ќе го нaпушти сaрaјот. Ибрaхим пaшa внесувa лaжни информaции во пaлaтaтa, пa што ќе бидеше aко султaнот се оженеше со неa? Овој тврдеше декa не е шпиункa. Инaче нa крaтко, некој ќе пробa дa го отруе султaнот, нa Мустaфa ќе му се роди принц, ќе го викaaт Сулејмaн но ќе умре. Мустaфa ќе сaкa дa се ожени со еднa Гркинкa, слободнa девојкa од селото којa ќе се зaљуби во него не знaејќи декa е принц. Дури шлaкaницa ќе му мaвне :D Никој не ќе може дa го рaзубеди дa не се жени дури ни Султaнот, Ибрaхим пaшa ќе успее. Нигaр и Рустем ќе ги венчaaт по желбa нa Хaтиџе и Ибрaхим, пa тaкa ќе го именувaaт Рустем зa упрaвител нa еднa провинцијa многу дaлеку од Истaмбул, со тоa сaкaaт дa се ослободaт од двaјцaтa. Ќеркaтa нa Нигaр е живa, Ибрaхим ќе јa нaјде и ќе јa смести во еднa куќa. Ќе имa многу, многу случувaњa мене епизодите ми беa многу интересни.

На Lella и cansuuuu им се допаѓа ова.