Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Discussion in 'Серии и емисии' started by t.w.e.e.t.y, Dec 15, 2011.

1. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Јас мислам дека баш поинтересно ќе биде кога ќе се појави :)

2. Sara123

Sara123 Популарен член

По она што го читам во постот на ХуремСултан, ќе биде многу интересно. Јас мислев дека Нигар Калфа ќе ја убијат, или ќе умре. Всушност кој е тој Рустем ? Некои работи што ги прочитав ме изненадија, не мислев дека така ќе испадне.. Воопшто не мислев дека на султанот ќе му се укаже можност да размислува дали да се ожени со Фирозе. :^) Не се сомневам дека ако султанот се согласеше( не дека е можно) Хурем би ја решила, по брза постапка. На таква предавничка и се укажува можност за брак со султан..
    ]:) И сето тоа Ибрахим ќе се обиде да го реализира.. Се додека тој е жив има опасност Хасеки султанката Хурем да има сериозни штети. Од него, поради неговата алчност. Па не ни ме чуди што Хасеки Хурем му се одмаздува и се обидува да ја нареди работата да му се скине главата.. :) Тоа се се врти во круг.. еден на друг си наштетуваат.. Но... ми мириса дека победата е во рацете на Хурем.

Во секој случај, инетерсно е да се гледа како тие двајца се однесуваат и како постапуваат само за огромна моќ, и покрај тоа што знам како ќе заврши таа игра. :)

3. Angel-Adriana

Angel-Adriana Популарен член

Што се деси во денешната епизода? Не гледав :( Ако може некој на кратко да ми раскаже. Благодарам однапред! :)

4. Tashaa

Tashaa Истакнат член

знае ли некој кога ќе умре ибрахим ?? аман више од кога се збори и никако да го убијат шо е работава |(

5. Sara123

Sara123 Популарен член

Хатиџе го прочита писмото од Хурем. Во него пишува дека Ибрахим ја изневерува. Беше наведена адресата на Нигар. Хатиџе ја затвори Нигар Калфа и дозна за се. Сите се спремаа за `утрешниот голем ден` кога Мустафа заминува во Маниса. :!: Ибрахим Паша и Насух, заедно со луѓе што служат на државата отидоа да го разрешат `Господарот` кој така се нарекува. Тој е против Ибрахим Паша и бара Ибрахим да се симне од позицијата со бунтови од страна на неговите приврзаници и истомисленици. Но, сепак Ибрахим не го виде вистинскиот `Господар` Синот на поранешниот главен вериз се жртвуваше за таа игра да може да продолжи. Се самоуби. Сите мислам дека тој е Господарот, затоа што тој лажно се претстави, секако затоа што тоа беше план за да не го откријат вистинскиот Господар. Всушност, Господарот е Искендер Челеби. Но, засега никој не знае. Тој е сојузник на Хурем султан.

6. fairy88

fairy88 Популарен член

Ај некој нека каже дали ќе се дознае дека детето на Нигер е од Ибрахим паша?Многу сум љубопитна, може и лп :)

7. Lining

Lining Истакнат член

Веќе се дозна. Прати ги епизодитете иначе ќе ти се испомешаат настаните.

fairy88 likes this.
  8. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Е за тоа малце ќе почекаш г-динот ни е битен лик тој е трет главен во серијата
    (Сулејман-Хурем-Ибрахим) ама ќе си умрат по обратен редослед (Ибрахим-Хурем-Сулејман) :)
    не може туку така да го вадиме од серијава сепак тој е десна рака на Султанот ама не си се секирај
    ти и тоа ќе бидне ќе го снема и него еден ден, сега засега уживај во овие gif-ови
    Овие гледај ги ако го мразиш
    Овие ако го си негов фан

Tashaa likes this.
  9. dream.queen

dream.queen Истакнат член

до која епизода сме стигнати за да знам од која да почнам да гледам на нет.

10. hrcace

hrcace Истакнат член

Овие два дена кај нас се дава 63 епизода што е последна епизода од 2 сезона. 64 епизода е нова сезона и кај нас почнува во понеделник. Ама не знам што ќе правиш кога ќе ги завршиш епизодите, пак треба да чекаш а кај нас ќе ти се многу назад :?: подобро на интернет гледај по една или по две три епизоди неделно :)

11. Sara123

Sara123 Популарен член

Мислам дека и денес епизодата ќе ја гледам и на тв. И вчера ја гледав затоа што мислев дека ќе ја дадат цела 63 епизода, правилно. Јас мислев дека вчера ќе го дадат делот каде што султанот ја повикува Хурем султан, и пренесува една убава вест. Раководењето со харемот и го препушта нејзе. :) Но, очигледно е, скратуваат. Па затоа денес сакам да го видам тој дел. :)

12. cat250

cat250 Популарен член

^^ Денес епизодата мора да се гледа такво нешто не се пропушта :)

Bunny2 and feminium like this.
  13. Someonespecial

Да, изгледа ептен интересно ќе биде :!:

14. Ilusionist

Ilusionist Популарен член

Колку е поубава серијата на Турски јазик.
    Со синхронизацијата не се дава истиот ефект.

15. Someonespecial

Секогаш оригиналот е подобар, ама за жал синхронизацијава стана тренд на нашиве телевизии... |(

16. Ilusionist

Ilusionist Популарен член

Jaс имам желба да го слушам Турскиот јазик.
    Барем ќе научевме некој збор. Како што беше со оние Шпанските серии.

Затоа и ги избегнувам овие турските. Воопшто не ми се допаѓа таа имитација на гласовите.
    А, и даваат 20 серии, со истите гласови. Да се побрка човек. :|
    Многу просто изгледа.

17. Anouk

Anouk Истакнат член

Опасна е оваа Хурем :rock: Ја обожавам.

18. l0vE...-love

l0vE...-love Популарен член

точно ли е дека султанот ќе,а,изневери хурем,со други жени ???

19. dream.queen

dream.queen Истакнат член

па така и мислам да правам а се интересирам дека во понеделник не можам да гледам дека сум на тренинг иначе да не бидам офф топик да си кажам
    мило ми е за Хурем што стана величенствена ама не и требаше тоа 'харемов не е ништо за мене јас ќе владеам со целиот свет'
    како и да е интересното сега почнува. :)

hrcace likes this.
  20. sweet-star

sweet-star Популарен член

Зошто така велиш? :?: Еве на пример Биљана Беличанец одлично ја синхронизира Хурем,но и другите не се лоши.Ама сепак малку актери синхронизираат,па некои се повторуваат.

Како и да е,сакав да кажам дека денешнава епизода ми беше омилена.Најинтересно беше кога Ѓулфем и' ја стави круната на Хурем,изгледаше толку моќно.Значи навистина и' се воодушевувам.Се што посака,го оствари,и' се спротистави на судбината.Браво!На сите што и направија лошо им врати.Толку е лукава,упорна,храбра и успева.Има подршка од султанот,и тоа значи но сепак да не и беа овие особини,може немаше до тука да стаса.Беше обична робинка,сега е султанка. :x

A.Fenty likes this.