Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. Angel-Adriana

Angel-Adriana Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    555
    ^Фала многу! :)
    А некој ако знае за Шах Султан нека пише. :)

2. HurremSultan

HurremSultan Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    119
    Во 80 епизодa се појaвувa Шaх Султaнијa... :)

На Angel-Adriana му/ѝ се допаѓа ова.
  3. kate-pp

kate-pp Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2012
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    135
    Малку доцнам но сакам да си ја изразам радоста што Хурем Султан стана Величествена!
    Сосем заслужено! Хурем е жена која што го има освоено срцето на Сулејман и ќе го држи до крајот на неговиот живот, спремна е се да направи за нејзин и опстанок на нејзините најблиски!
    Браво Хурем!

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Од 64 епизода Хасеки Хурем Султан му заповеда на Зумбуљ ага да разгласи низ светот дека таа управува со палатата. :) Колку спокојно делуваше, само уживаше во нејзината победа. Штета што Фирозе Хатун ќе ги искомплицира работите. Но, не се задржувам на неа, сакам да споделам слики кои ја доловуваат величественоста на Хурем Султан. :)
    Колку јако и стојат круни !

Конечноооо ! Хасеки Хурем Султан стои пред Махидевран. Сега стојат по вистинскиот редослед. :)

На HurremSultan му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    Моментот кој никогаш нема да го заборавам - Хасеки Хурем Султан :D

Прикачени фајлови:

6. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    За тие што не знаат - Ибрахим беше убиен во 82 епизода.
    Во најавата за 83 епизода Величествениот му наредува на Сезнајко да го закопа Ибрахим на место на кое никој нема да знае каде е закопан. Мене искрено многу ми е жал за Хатиџе бидејќи од кога почна серијата, таа цело време страда, а па сега и ова кога се случи не знам што ќе биди со неа

7. A.Fenty

A.Fenty Нов член

Се зачлени на:
    24 ноември 2012
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    124
    а која е причината за да го убијат?

8. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    Ибрахим имаше средба со француските амбасадори, и тогаш тој одржа еден говор во кој кажа дека лавот е Сулејман а тој го кротел Сулејман (лавот) со вистината и правдата. Ова го запамтив од големиот говор на Ибрахим, но со ова тој сакаше да кажи дека тој управува со Сулејман

9. A.Fenty

A.Fenty Нов член

Се зачлени на:
    24 ноември 2012
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    124
    и величенствениот ќе дознае за тоа така?
    па тоаа и се бараше , хехехех ]:)

10. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.738
    Девојкии ај линк од 82 епизода.. :$
    Морам да видам како го убиваат Ибраим.Моментот го чекав цела година :devil: уште од лани кога бев заразена со серијава :lol:
    малечка слиича но и се свиѓа некако

11. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    Да, Величествениот ќе дознае за тоа но постои уште нешто. Во епизодите од 2 сезона Величествениот даде заклетва дека нема да го убие Ибрахим додека е жив. Затоа Сулејман ќе оди кај ЕбуСуд ефенди (судијата) за да го праша како ќе може да биде убиен Ибрахим но да не ја прекрши заклетвата која ја има дадено. И судијата ќе му речи дека единствениот начин за Ибрахим да биде убиен е додека тој спие (се мисли на Величествениот додека спие) бидејќи како што гледав на интернет Алах рекол дека кога човекот спие, неговата душа не е меѓу живите и судијата му го кажа тоа на Величествениот и затоа Ибрахим ќе биде убиен додека Величествениот спие.

На A.Fenty му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    Ова е линк само од сцената кога го убиваат Ибрахим
    http://www.youtube.com/watch?v=YHvL-Fpoc2k&list=PL995EED95C7D6B2F9&index=2

На feminium му/ѝ се допаѓа ова.
  13. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Жал ми е за него, ама премногу се прецени, а и ружен стана веќе. :D Ме бендисуваше вака ранет како на ТВ, божем се сожали, сфати дека згрешил, дека ја повредил и Хатиџе, и уште тера по свое. :devil:
    Ја нема цела епизода на нет, само ја најдов сцената кај што го убиваат.

http://www.youtube.com/watch?v=BxA_5ZV8iAo

Ќе ми фали Паргали. :D

На feminium и Sara123 им се допаѓа ова.
  14. antonina

antonina Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    809
    Убиството на Ибрахим е исто како и во книгата (и Хурем е вмешана)

15. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    Величествениот самостојно одлучи за убиството на Ибрахим. Хурем не знаеше ништо за неговата одлука. Таа само му ги пренесе информациите за работите кои Ибрахим ги правеше зад грбот на Величествениот

16. antonina

antonina Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    809
    Точно, но прочитај го делот со Хурем :) Не е којзнае што но има удел.

17. HurremSultan

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    119
    Дa и во говорот што го одржa Ибрaхим исто тaкa рече декa ниеднa одлукa или зaповед пa дури и од Султaнот дa е не може дa се исполни aко Ибрaхим лично не јa одобри. Нaвистинa Хурем, Искендер Челеби, Aјaз Паша, Рустем ага итн. допридонесоа Султанот да ја изгуби довербата во Ибрахим ама сепак самиот си е најмногу крив. Па навистина претера. Со ова што го направи сам себе се уби. Како и да е епизодата во која умира Ибрахим ми беше многу потресна. Иако од почетокот на серијата чекав да го убијат, навистина беше многу лошо :worried: Се се случи додека и тој и Сулејман спиеја. Ибрахим ништо не знаеше, подобро да го погубеа откако ќе му кажеа. Вака многу неубо испадна, овој радосен што Сулејман го покани да спие во неговата соба, а навечер десеттина луѓе и тоа маскирани го дават. :worried: :x И на Сулејман му беше многу тешко никако не сакаше да заспие. Е сега наредните епизоди ќе бидат многу интересни.
    Шах Султанија е дојдена со некаква цел, сигурно ќе сака маж и да го намести на некоја добра позиција. Каков маж има Шах Султанија :x Нека го стават како плашило. Сега не знам како ќе направат за замената на везирот, пошто нели Рустем треба да биде следниот везир или ќе има некој друг пред него? Пошто овој не е моментално присутен. И да, кој ќе ја трпи лигавата Хатиџе, откако почна серијата море од солзи исплака а сега по смртта на Ибрахим уште две ќе исплаче. И ич не ми е жал за неа, ич не можам да ја поднесам. Ко ќе почне да ја криви таа устата ми се крева косата. Не се користат ли повеќе спојлери во темава? Да не ги ставам јас за џабе. :D
    Сакам да прашам нешто ако може некој да ми одговори.
    Шах султанката е ќерка на Валиде мајката на Сулејман или на некоја друга миленичка на Султанот Селим? Пошто и Бејхан не беше ќерка на Величенствената. И дали некој ја има гледано 83 епизода, ако да ве молам ставете линк. :)

На Amelia му/ѝ се допаѓа ова.
  18. hrcace

hrcace Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    160
    Е како не и беше Бејхан ќерка на величествената? Грешиш, се сеќаваш кога ја тешеше, кога ја криеја со Хатиџе и ја лажеа за да не ја повредат кога султанот нареди да го убијат маж и? И после кога султанот сакаше да го убие Ибрахим величествената му велеше како и ја зацрнил едната ќерка сега да не ја зацрнува и другата?

19. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    83 епизода сеуште не е емитувана во Турција.

На HurremSultan му/ѝ се допаѓа ова.
  20. HurremSultan

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    119
    Аха па добро ги имам испомешано работите изгледа. Фала :D

На hrcace му/ѝ се допаѓа ова.