Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.661
    Допаѓања:
    22.477
    Зарем дотолку мораа да ја усерат веќе усраната серија и таков лик кој поседува амбиција, интелигенција и доблест како Ибрахим да биде убиен на таков подмолен и курвински начин ;(

http://www.youtube.com/watch?v=v0pMJgECRIc

Не го гледам веќе сра**во во кое се претвори серијава!

Зашо? Кој ќе остане од непријателиве? Вака само дебелава да ја глеам како се дуе не ми е интересно. Сеа сакам некој нејзе да ја отруе и да се оконча со грдава серија. Мрш бише, мрш!

Оф топик: Инаку историски гледано, нз зашо толку им пречел Ибрахим кога во споредба со тој кој дошол после него (Рустем), бил душа. Го зборам ова пошо освен Хурем тој си имал и др непријатели.

На LilBaby и LaDyDoLl им се допаѓа ова.
  2. Angel-Adriana

Angel-Adriana Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    555

Леле! Сега неможам да издржам да видам што ќе се случи!! :D

3. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.661
    Допаѓања:
    22.477
    од радозналост го гледав монологот пропратен со сеќавања на Ибрахим негде на почеток на 82 еп. Зборовите, музиката, се убив од плачење...колку несреќен човек... еве уште плачам ;( ;( ;(

На LilBaby му/ѝ се допаѓа ова.
  4. kate-pp

kate-pp Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2012
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    135
    конечно помислив хурем доби сојузник од ајде да го наречам кралското семејство, и опп мора нешто да има!!!!!! :devil: :envy:

5. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Уште кога се разгласи дека и оваа глумица ќе глуми,се ширеше дека Шах ќе е со Хурем...Но,изгледа ќе и прави лице.. |( |( Дури не се знае ни од каде ќе излезе дека е сестра на Сулејман... |(

Гревот и грешката на Ибрахим е голема. :!: Ја изневери султанката,сестра на големиот султан на империјата..
    Тој дури заслужуваше да биде погубен пред сите,пред цел народ..Ама ајде.. :devil:

На Tiki-lolipop и Hurrem-Aleksandra им се допаѓа ова.
  6. Angel-Adriana

Angel-Adriana Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    555

Секогаш е така! ;( :D

7. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.661
    Допаѓања:
    22.477
    Во споредба со делата на Хурем, Ибрахим е ангел.

8. A.Fenty

A.Fenty Нов член

Се зачлени на:
    24 ноември 2012
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    124
    ХАХАХАХ, ангел, МА НЕМОЈ. :rofl: :^)

На Hurrem-Aleksandra му/ѝ се допаѓа ова.
  9. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.661
    Допаѓања:
    22.477
    Ибрахим беше жртва на сопствените грешки и се изгуби самиот себеси. Како и' рече тогаш на Хатиџе „ја изгубив вистината во тој момент“. Требаше да ја скине дебелана Хурем додека можеше. :@

Додека пак на Хурем за ниту една гнасотија шо ја напраи не и' се врати затоа шо никогаш не се разбуди совеста кај неа, туку само желба за моќ по секоја цена.

На SnowWhite91 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. babyblond

babyblond Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    1.548
    Оти ја нареквате Хурем дебела??? Не ви е срам? Жими таа има цицки и газ во цела серија, другите се сите анорексични , висат фустаните на нив.

На Tiki-lolipop му/ѝ се допаѓа ова.
  11. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.661
    Допаѓања:
    22.477
    ај истепај нe' мислам...како да е забрането некој да има поинаков вкус, ццц

На E...V...I...L, hrcace, TheaEsposito и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. SnowWhite91

SnowWhite91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    1.399
    Еднаш имав пишано и сега повторно ќе пишам.
    Јас стварно не сфаќам зошто серијава се вика „Величествениот век“? :?:
    Освен сплетките на Хурем и дешаванките во харемот јас не видов ништо друго. Некако од неа, султанот и неговите походи и успех се губат.
    Престанав одамна да ја гледам кога сфатив дека Хурем е всушност далеку од паметна жена.
    Наместо да го искористи султанот и неговата љубов за да завладее, она само му се подлизуваше и секогаш проблемите ги решаваше на погрешниот начин. Па и слушнав (незнам колку е вистина) дека она уствари ќе намести да го убијат Мустафа ... тоа е веќе чин на очајност и депресивност :x
    Али тоа е ... некако ова режисериве на филмов уште од старт имаа утки, прво: со облеката (мислам дајте - ци*ките им се на изволте стаени :emo: ), па тоа и денес се смета за срамота во Турција, не па тогаш. Второ: зар смееле така мажи (освен султанот) да се шеткараат така низ харемот? :?: и ред др.работи.
    Ова е само мое мислење за серијава. Не ми е целта да отворам караници, ниту пак да ги навредам оние кои ја сакаат серијава и султанката. :)

13. analia13

analia13 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2010
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    31
    -ќе може некој да ми каже до која епизода сме сега на тв?(мислам по турско пошто мислам дека нашиве ја кратат)
    -чекај сега денес на тв во оваа епизода нели имаше на еден брод една жена црна(таа што глумеше во ЕЗЕЛ) е сега таа е таа што читав по темава Шах Султан или погрешно сум разбрала? Иначе прашувам за неа бидејќи чудна е мислам мати нешто.

А за Хурем нели во најавата за следната епизода мислам дека она психолошки ќе падне. Бидејќи ете султанот се и противречи, Хатиџе ке дознае нели дека Хурем и го напишала писмото и она ке биде лошо настроена кон Хурем, она не е научена некој да и противречи бидејќи секогаш султанот ја заштитувал

Како и да е поздрав до сите феминки и искрено се надевам дека некој ќе ми одговори на моте прашања :D ;) :* :* :*

14. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    Сега сме до 63 епизода.
    Иначе таа жената на бродот, или Ејшан од Езел всушност е Фирузе.
    Девојка која ќе стане миленичка на султанот, но секако Хурем и од неа че успее да се откачи. Бидејќи ќе излезе дека Фирузе всушност е перскиски шпион.

15. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.263
    Серијава ја гледам, и сум многу епизоди понапред. Морам да признаам дека и покрај суровите моменти кои ги доживува Хурем од страна на Хатиџе Султан, Махидевран и Ѓулфем, сепак таа не дозволува една персиска шпионка да ја надмине, без разлика колку Султанот е затрескан во неа. :)

16. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.661
    Допаѓања:
    22.477
    Па нели испадна дека уствари не била шпиунка...

17. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    стигнав до лудата 82 епизода

конечно ибрахим е мртов султанот одлучи дека е доста и на интересен начин ја измисли смртта на ибрахим. треилерот за 83 ме наежи, болката на хатиџе но и совеста на сулејман ќе бидат главни елементи во наредните епизоди. а веста ќе ја изненади и самата хурем

18. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.661
    Допаѓања:
    22.477
    Многу интересен начин...ку**ински ако ме прашаш мене. Што не се соочеше, што не се бореше со него? После сите тие години на оданост, најмалку тоа го заслужи. Му отиде единствениот човек во палатата кој не сакаше Мустафа да умре, сеа нека си цркне, нека го нервира вештерката... :@

Нека се изеде од грижа Сулејман, ако му е, ако му е...каква змија чува во пазуви, си го утепа најлојалниот човек во палатата кој му беше безусловно лојален и не бараше ништо од него, а самиот доби многу. За разлика од Хурем шо само нешо извољева. И немојте ве молам со тоа „ама Ибрахим му ја повреди сестрата шо тој многу ја сака“. И Хурем ја докрајчи величенствената таман се оправи жената, па пак е “добра“. А слушна дека се опоравува, со брзина на светлината отиде да ја нервира жената.

19. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.548
    Допаѓања:
    115.327
    Tessie смрта на Ибрахим беше само прашање на време. Претера со таа негова желба за власт. Султанот и за многу помали работи сечел глави
    сети се на статуата што си ја направи Ибрахим, кога сулејман ја пресече со мечот, па кога сам се прогласи за султан кога беа на поход, тој беше гладен за власт и се изгуби во тоа. Капак беше тајното одење во Маниса кај Мустафа, па преварата со Нигер ( инаку сега се појавува Шаџ султана сестра на Султанот чиј маж по историјата султанот го убил заради неверство на сестра му).
    Не би рекла дека му беше верен. Тој и самиот си призна дека негова љубов е Нигер а не Хатиџе и дека ја земал за да биде поблиску до тронот.

На Hurrem-Aleksandra му/ѝ се допаѓа ова.
  20. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.661
    Допаѓања:
    22.477
    Не го имам гледано тоа. Што бараше тој кај Мустафа?