Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.545
    Допаѓања:
    115.266
    Серијата не е снинаман во оригиналниот Топкапи сарај, заради тоа што е невозможно да се затвори за туристи толку време, плус има камери и други технологии кои не смеат да се тргнат и заради тоа е направен импровизиран Топкапи сарај, кој е идентичен како оној кога во него владеел Сулејман. За ова има и цел документарец.

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  2. hrcace

hrcace Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    160
    Ај раскажете ми ја епизодата од вчера, што направија до каде се сега, не ми беше добро и сум заспала мн. рано па ни величествениот не гледав :)

3. nati44

nati44 Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2012
    Пораки:
    777
    Допаѓања:
    545

:o :o :o :o Реков ли јас некаде дека се снима во истиот сарај!! :x Тоа е невозможно!! Но сакав да кажам дека гледав простории и не знаев за што служат!! Не ме разбирајте погрешно !!!! :!:

4. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Конечно убави работи ќе се случат ! :)
    Редно ќе биде султанот да ја види неговата сестра во вистинското светло. Не велам за онаа Хатиџе која е наивна и не се меша во проблемите и интригите, се досега туку за онаа Хатиџе која е многу љубоморна, која ја обвинува Хурем за неверството на нејзиниот маж. Тоа доаѓа како Ибрахим да ја изневерил со Хурем, штом роденава султанка ја обвинува Хурем - а тоа ми нема никаква смисла. :D Интересно ќе биде тоа што Михримах ќе и се спротистави на Хатиџе. Тогаш Хатиџе нема да може ништо да направи. :) Или пак.. можеби отворено ќе и се спротистави. Но, сепак ричизно е да му објавуваш војна на некој со поголема моќ.

5. Angel-Adriana

Angel-Adriana Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    555

А што точно ќе и каже Михримах на Хатиџе? :?: :wasntme:

6. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Сигурна сум дека нема да остане само на едно нешто, сигурна сум дека Михримах султан ќе има повеќе можности да и укаже на Хатиџе дека не смее да се однесува така со Хурем.
    Инаку, од она што може да се види во најавата која трае неполна минута..

Хатиџе: Нема што да се разговара со такво подло суштество како тебе, Хурем.
    Михримах: Внимавајте на зборовите !
    Хатиџе: Што кажа ти ?
    Михримах: Не смеете така да разговарате со мајка ми !

На tea4e му/ѝ се допаѓа ова.
  7. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Некој дан знае во која епизода се појавува Михримах голема? :D
    Т.е веќе султанка... :inlove: :inlove: :inlove:

8. Cataleya

Cataleya Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    621
    Фирузе ке му се упика на султанот ,т.е Хатиџе и Афифе ке му ја упикаат ,и ке му стане миленичка .( а уствари она е персиска шпионка пратена да го отруе ,ама Хурем ке ја разоткрие и ке ја протераат од сарајот )

додека беше присутна Фирузе во серијата ,неможев да гледам од што ми е антипатична како појава а и улогата и е беттер иритирачка така да султанки ( фанови на Хурем) епизодиве што следуваат ептен ке ве нервираат :lol:

На Hurrem-Aleksandra му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Anouk

Anouk Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    806
    Допаѓања:
    1.380
    И јас не сум баш во тек.
    Ај некој нека ми објасни што се случи со Ѓул ага ? :)

10. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    може некој што е понапред со епизодиве да даде линк каде може да се гледаат сите излезени епизоди од 3 сезона со превод се разбира кој знае нека помогне
    благодарам однапред :f:

11. E...V...I...L

E...V...I...L Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    468
    А чудна работа со оваа Фирузе или Ејшан (попопуларно) е што луѓево или ја сакаат или ги иритира.
    Мене пак ептен ми е харизматична. И баш е убавка во фаца.
    А Хурем допрва ќе се јаде сега. Оваа Хатиџе преку ноќ се просветли во интригирање, Хафифе хатун, Фирузе, па уште и Ферхунде кога ќе и дојде згора на се :D Којзнае уште колку хистерични моменти ќе има Хуремчи, штета што се откажав од редовно гледање на серијава. Иако минатата недела и се навратив, шамарот од Хатиџе и неартикулираното придерување на онаа неморалната откако се исплаши кога слушна за Хафифе хатун што ги видов на реклама некако не ми беа за пропуштање.

На TheaEsposito и tessie им се допаѓа ова.
  12. sweet-star

sweet-star Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    1.524
    Допаѓања:
    1.738
    Интересно....
    А зошто мене ми се чини дека таа веќе била во сарајот?Некако како да се присеќава на тоа,или јас грешам?

13. Cataleya

Cataleya Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    621
    http://vbox7.com/play:D88eba693d

т.е vbox7.com и ке си ги бараш епизодите Великолепният век и бр на епизодата .ова погоре ти е 83 еп. ,84 не е уште искочена .
    со бугарски превод .

На Hurrem-Aleksandra му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Nenasitni

Nenasitni Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    36
    девојки може ли слика да ставите,од махидевран ,од денешната епизода ,кога беше во сарајот на хатиџе,фустанот што го носеше тиркизниот беше многу убав. благодарам :*

15. A.Fenty

A.Fenty Нов член

Се зачлени на:
    24 ноември 2012
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    124
    чекај, чекај, не те сфатив .. ибрахим ќе ја изневери хатиџе со хурем???? :o
    јас можеби погрешно сфатив, ај те молам објасни ми.
    инаку , сакав да прашам
    како нигер ке ја вратат во сарајот, нели ке и ја пресечеа главата, ама ништо од тоа, ај кој знае нека ми објасни, што ќе се случи, гледам слики во понатамошните епизоди и на хурем ќе и служи..

16. Cataleya

Cataleya Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    621
    што се тиче за Нигар ...
    пак ке замеша прсти Хурем,кој ако не она :D
    таман кога ке треба да ја обезглават по наредба на Хурем ке ја спасат ,и ке ја донесат во сарајот .Хурем ке ја заштитува со цел да ја нервира Хатиџе .потоа по желба на Хатиџе ке ја омажат со Рустем ага .

да да баш е "убавка" со тоа ковчестата фаца и тело ,и тоа очите испакнати како на жаба .

На sweet-star и Hurrem-Aleksandra им се допаѓа ова.
  17. antonina

antonina Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    809
    Што ќе се случува со Нигар, никој не знае??

18. A.Fenty

A.Fenty Нов член

Се зачлени на:
    24 ноември 2012
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    124
    а нели
    михримах ќе ја омажат со рустем?

19. Cataleya

Cataleya Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    621
    A.Fenty -
    тоа ке се случува понатака ...
    Антонина -
    како што кажав Нигар ке ја омажат за Рустем ага ,ке дознае дека керка и е жива од време на време ке ја посетува ,па ке сака да избега со нејзе ама Ибрахим Паша ке ја фати ,па ке забрани да ја глеа .Ке ги прати нејзе и Рустем уџум некаде со тоа што ке го назначи Рустем ага за некој си бег таму на некое место.по смртта на ибрахим ке се вратат тука .и тоа е .за понатака ке видиме што ке се деси .

На antonina му/ѝ се допаѓа ова.
  20. E...V...I...L

E...V...I...L Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    468
    Ај сеа ако почнуваме веќе, демек свинчето Хурем со широка коска и испакната брада поубава е. Оваа за неа е измислена.
    И реплицирам бидејќи од искуство знам дека после овој коментар ќе следуваат едно пет-шест слични на него, а јас не планирам да одговарам аген енд аген, уште сега да ви кажам, не мора да се инаетите на секое мислење со кое не се согласувате, после ќе плачете како доаѓа некој отстрана и ви ја расипува темата, а уствари обратно е. Толку беше, сега терајте слободно, никој не ви се меша.

На Cataleya и tessie им се допаѓа ова.