Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Сеуште не ми се верува дека Хатиџе султан ја обвинува Хурем султан за се што се случува со пашата Ибрахим... Не можам да сфатам зошто !? Хурем му ја пикна Нигар Калфа на Ибрахим ? :^) Не. Па и Хурем да го направеше тоа без Ибрахим да направи `нешто` Нигар Калфа не може да биде трудна. :^)
    Хурем ли нареди да го убијат Ибрахим ?
    Не. Како најосновно Хурем ја нема таа моќ и тоа право, да го одзеде животот на вториот човек после султанот. Ривалството помеѓу Хурем и Ибрахим е сосем очигледно. Но, и покрај тоа одлуката е на самиот султан. Еве да речеме дека Хурем го потсетувала султанот за сите дела на Ибрахим што не се на место и ајде да речеме дека Хурем цело време се обидува да издејствува против пашата со помош на султанот. Но колку и Хурем да зборува султанот одлучува. Тој може да одбере да не ја слуша. :) Во оваа ситуација, Хурем ниеднаш директно не предложила Ибрахим да биде убиен, па ниту ако предложи ќе се случи тоа, без одлука од султанот.
    Сулејман е единствениот кој е виновен за смртта на Ибрахим, освен самиот тој
    . :)

2. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    Потполно се согласувам со тебе. И јас се чудам како можи Хатиџе да ја обвинува Хурем за неверството на Ибрахим со Нигар Калфа. Тоа само докажува дека Хатиџе е проста. Освен тоа таа нема да се разведе од Ибрахим за да не и ја исполни желбата на Хурем. Поглупо нешто од ова не можеше да направи. После тоа, Хатиџе ќе ја обвинува Хурем за смртта на Ибрахим па и Шах Султан ќе поверува во тоа и ќе сака да и се одмазди на Хурем. Шах Султан ќе се заколни дека личноста која што донесе крв и смрт во харемот истата личност ќе го напушти харемот со крв и смрт. Ете пак проблеми за Хурем. Сите знајме дека Шах Султан не е Хатиџе Султан. Хурем пред себе има тежок противник кој мора да го отстрани инаку нема мир за неа. Ете во вечерашната епизода ќе биде обидот за убиство на Хурем по наредба на Хатиџе, Махидевран и Ѓулфем но понатаму Хурем ќе има плус уште еден противник - Шах Султан која што во следните епизоди сигурно ни носи некој нови настани

На Floyd12 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Нема ништо за чудење тука, едноставно Хатиџе е глупава а зошто е глупава?
    Затоа што мајка и ја чувала и ја заштитувала од негативни влијанија и нормално Хатиџе не наишла на ситуации каде треба да употреби свој памет па затоа “за‘рѓала“ во таа ареа и сега кога нешто ќе се случи таа нема да биде способна да си го реши проблемот па на некој друг ќе го префрли тоа.
    А зошто Михримах не е таква? Е Михримах е права принцеза и заслужено ја носи таа титула и права ќерка на татко и и мајка и. Ем убава ем интелегентна а кој ја направи таква секако дека Хурем.
    Влијанието од мајката многу зависи Нели покојната Валиде била отмена, грациозна и паметна жена ама Хатиџе од неа ги наследила само отменоста и грациозноста а за жал не и паметот.

4. Cataleya

Cataleya Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    621
    и очекував да реплицираш.
    јас не се инаетам ,туку само дадов МОЕ мислење за актерката (како и да се викаше).
    ти сама почна да ја навредуваш Хурем а потенцирам дека не беше направена никаква споредба меѓу нив две.
    во случајов ти си таа што е оф-топик ,затоа темава се пуни со непотребни коментари .
    можеме да полемизираме цела вечер која е подобра ама ЈА НЕ БИ - фала .

и немора да реплицираш аген енд аген,излишно е .

5. selma...selma

selma...selma Активен член

Се зачлени на:
    22 декември 2012
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    22
    Моментално ја гледам најновата епизода на Величествениот, имаше добар трилер за епизодата, како Михрима и се спротивставува на Хатиџе, и баш сакам да ја видам :lol:
    Ако има нешто интересно ќе ви пренесам

6. A.Fenty

A.Fenty Нов член

Се зачлени на:
    24 ноември 2012
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    124
    фала, да :D

мене искрено уште од почетокот ми одговараат заедно... хахахах можда е смешно ама што знам.. мене заедно многу би ми биле интересни :lol:
    п.с. не ме тепајтее, хахах :rofl:
    :angel:

7. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    А што испадна со тоа дека Мерием се здебелила повеќе од 10 килограми, па фустаните не ја собирале ? Се снима ли серијава.. или !? Одамна се излезени двете најави за 84 епизода, а доколку е точно дека Мерием во ништо не ја збира серијава не може да продолжи без неа.. !?

8. Hurrem-Aleksandra

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Абе тие се интересни заедно јас не велам не за тоа
    интересни заедно ама како непријатели
    што се однесува на љубовен план Хурем само со еден човек одговара заедно а тоа е Султанот
    а и тој истотака само со неа го личи највеќе од сите.
    За мене тие се едни од најдобрите филмски парови.
    А Ибрахим многу повеќе го личи со Нигар него со Хатиџе
    Јас мислам дека Хатиџе подобро би одговарала со Ајаз паша него со Ибрахим
    Освен Ајаз паша мислам дека и со Хазир Реис она многу ми одговара ;)

9. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    Не верувам дека тие информации се точни. 1 најава - 84 епизода излезе во петокот а 2 најава во понеделникот. Моментално премиерно се емитува целата 84 епизода.
    Хурем прави забава во харемот, доаѓа Хатиџе и ја навредува Хурем. Потоа Михримах му се спротиставува на Хатиџе а Хурем не можи да поверува на тоа што Михримах го направи. Во тој момент Хурем, како мајка мора да се однесува пристојно и му вели на Михримах да оди во својата одаја. Потоа пристигна и Сулејман кој исто така и се спротистави на Хатиџе и и рече да се врати во својата палата а Хатиџе рече како можи да се прави забава во харемот кога таа тагува за Ибрахим. Сулејман и одговори дека тој и дозволил на Хурем. Во тој момент очите на Хурем и светкаа од среќа. Се гледа дека полека полека Хурем и Сулејман се поврзуваат како порано :)

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. cansuuuu

cansuuuu Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    111
    Cansu е баш посимпатична од Хурем нема потреба од навреди поради тоа секој си има свој вкус.Не значи дека треба да навредуваме и правиме тимови и слични глупости.А што се однесува на серијата знае некој уште колку епизоди ќе се снимат отприлика ?? :)

На E...V...I...L му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    Требаше да има и четврта сезона од Септември ама заради оној глупав премиер серијата ќе заврши во оваа (трета) сезона. Не се знае точно уште колку епизоди ќе има ама сигурно ќе се снима максимум до месец Јуни

12. DreamAngel

DreamAngel Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    584
    Допаѓања:
    353
    Колку е само Хурем изменета со годините.. :o
    Сепак поубава ми е во првите епизоди.. сега го нема тој шарм и милост како тогаш.. сега е многу остарена.. ама пак е нај убава меѓу султанките :)

На Hurrem-Aleksandra му/ѝ се допаѓа ова.
  13. SomeWhere

SomeWhere Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    70
    До која епизода се на канал5?

14. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    Понеделник треба да се емитува првиот дел од 66 епизода

15. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Ја прават да изгледа постаро децата пораснаа и мора таа да остаре ама дефинитивно беше поубава во првите епизоди :)

16. antonina

antonina Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    809
    ^ Истото е и со Сулејман, Ибрахим, Нигар :) ми се чини дека сите се остарени освен Махидевран и Хатиџе, исти се.

17. Hurrem-Aleksandra

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Тие никогаш не ни биле разделени :)
    Што и да се случи Сулејман секогаш Хурем ја избира на крај ;)
    Мора и тие малце низ кризи да поминуваат за на крај да сфатат (поточно Сулејман) дека
    си се створени еден за друг за цел живот :*

И вака кога ќе ја погледнеш Хурем во слики ќе помислиш колку е слатка и изгледа како добра
    а она уствари полоша и од змија ;)
    ама ако, јас пак си ја сакам :)

18. E...V...I...L

E...V...I...L Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    468
    Значи ти прво си го кажуваш своето мислење, после јас си го кажувам моето, ти враќаш да се повторуваш и да го иронизираш моето и после јас сум оф топик и моите коментари се вишок :D . Дали морам или не морам да реплицирам мање битно, дали сакам е клучно, а тоа ми зависи од расположение. Од напред си знаев дека џабе везам кога пак по старо си терате некои. Работиве се јасни, ама ако е веќе за подметнувања (тоа на некој друг, мене - не), за последен пат, јас нигде прва не навредив никого на база на физички изглед, јас бев таа што си кажа мислење, ти почна иронично да ме цитираш и притоа да вреѓаш актерка, ваква била онаква била.. Демек нас што ни се свиѓа везе си немаме.. А колку да ти укажам, баш овој коментар ти е оф топик што значи дека е сам по себе излишен и дека повлекува и други излишни коментари. И мислам дека е доволно, не сме првачиња па Хурем да ни е идол и да рипаме против секој што не и го сакал ликот или кажал нешто позитивно за тие 'лошите' што не ги сакате.. Патем темава е отворена за секакви коментари поврзани со серијата, а не е наменета за коментирање на моите коментари тука барем еднаш да бидеме на јасно.

Хатиџе нешто симпатична ми стана во последно време.
    И испаѓа Ердоган конечно си го истера своето, м? :) Серијава и претходно им беше концептуално промашена, сега уште им фалеше да им ја прекинат предвреме, во брзање којзнае какви глупости ќе паднат, поарно веднаш да прекинеше. Нели уште на почеток викаа дека имаат одреден распоред, дека секоја сезона ќе обработува по 10 години од владеењето на султанот, тие не знаат ни до која година се стигнати, а којзнае и дали воопшто знаат историја :D Па сериозно почнав да мислам дека гледачиве повеќе знаат историја од тие што работат на серијава. И некој вика дека било до овој новиот сценарист ли е, режисер, што знам. Баш напротив, тој откако дојде ако ништо друго барем поинтересни дешавки воведе, како што приметив од новава сезона, претходно беше удав досадно. Не е работата до човекот, да се разбереме, серијата си е нелогична и мало глупа во тој поглед уште од почеток.

На TheaEsposito и cansuuuu им се допаѓа ова.
  19. Majuv4ence13

Majuv4ence13 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2012
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    513
    Хатиџе е едно глупаво размазено суштество и мисли дека цел свет се врти околу неа....Антипатична ми е и како актерка нема ни убавина ни шарм мене лично не ми се допаѓа..Се гледа дека на лицето правела сто операции пластични затоа што во Аси е цела пегава а во Султанот се гледа разликата...Секогаш кога нешто ќе и се случи одма вината ја префрла на Хурем а заборава кој беше покрај неа кога си го уби сопственото дете?Кој беше покрај неа кога го ранија Ибрахим и кога паѓаше во депресии??Махидевран да не беше случајно????-Не Хурем беше таа која што цело време беше покрај неа и и даваше утеха бидејќи и таа самата знаеше како е да изгубиш семејство..А непријателството меѓу Хурем и Ибрахим е сосема друго..Многу е глупава и сите ја вртат како што сакаат а вели дека е "султанка"..Е па ко така е**ти султанката ;)

На untouchableGirl, Floyd12 и Hurrem-Aleksandra им се допаѓа ова.
  20. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Јас не мислам така.. сепак има разлика. :)

Има разлика помеѓу некои слики. :)

На Nita му/ѝ се допаѓа ова.