Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. DreamAngel

DreamAngel Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    584
    Допаѓања:
    353
    Аии секоја чест на Хурем, па капа и симнувам. Ете така се владее со маж, така треба да се однесува.. а не како Махидевран преку се преминува и после се жали, а пак ова нејзиното потрчко Ѓулшах само проблеми да прави, конечно Хурем и покажа кој е тука главен и кој ке наредува.. ептен срцето ми се наполни :D
    Едно ме интересира... оваа што ја закла не е Хурем, да не е Ѓулнихал? некој ако знае нека пиши во спојлер .. жива љуботина сум :D

2. LaBella

LaBella Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    1.097
    Ауууу наредната едвај ја чекам :devil:

3. antonina

antonina Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    809
    опасна е хурем :) во право е!и пишува песни за тоа колку ја сака,филозофира за неговата :l: голема..и на крај..... легнува со други..ама и традицијата е во прашање..ехх тешко им било.. :(
    во последно време ибрахим почна на живци да ми иде :devil: и што знам ружен ми е :)

што ке се случи :^) ке дознаат дека е ѓулшан?

4. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    673
    Иако ми е убав почна и мене да ми оди на нерви, мислам дека почна премногу да се занесува, станал ужасно арогантен, беше и порано но имаше некој усул, откако стана везир збесна.

Иначе Хурееем ахх уживам да ја гледам во акција, посебно вчера како на Махидевран културно ѝ го спушти, :lol: а и на нејзиното потрчко во денешната епизода аххх вака така почна Хурем да го превзема кормилото во своја рака и харемот почна да се менува. ;)

Така е кога женска рака работи. :D Добра домаќинка и чиста куќа. ;)

5. E...V...I...L

E...V...I...L Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    468
    Хурем опасна е. И успеа, ги избрка. Браво :D
    За Мустафа и Мехмет ќе ми каже некој дали
    ќе се караат во иднина? Зашто читав дека биле многу сложни во историјата, но во серијава којзнае како ќе биде.

6. angelce1

angelce1 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2009
    Пораки:
    387
    Допаѓања:
    234
    Не е Хурем,Ѓулнихал е,ама нема да умре,ќе ја спасат едвај,мислам дека така беше

7. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    Ја гледав епизодава ама со прекини ке ми каже некој што беше тоа кога заврши некој ке биде мртов или?? не го видов тој дел де објаснете ми? ве молаааааааам срциња сте :)

8. antonina

antonina Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    809
    ѓулшан ке се обиде да ја убие хурем,како што веќе и кажа на махидевран. незнам дали го виде ова но зема нож од кај шекер-ага за да ја убие хурем. вечерта ке се прикраде низ сарајот и ке влезе во одајата на принцовите..и како што разбрав ке ја прободе ѓулнихал наместо хурем.

9. Danilela

Danilela Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    1.808
    Уффф :(
    па јас не сакам да умреее ;( многу ми е мила Ѓулнихал.
    А на оние Махидевран и потрчкото ми се иде у телевизор да им влезам и да ги убијам стварно. И двете имаат злобни фаци, посебно потрчкото. :puke:

На musicgirl55 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    Благодарам, да ти се позлатат рацете што се намачи да ми објасниш :) инаку не сакам да умре ѓулнихал баш е мила..... :(

11. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.280
    Утре ќе биди најјако :lol: А и денес беше :!:

12. antonina

antonina Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    809
  13. vaga95

vaga95 Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    2.037
    да, гледав и јас за ова...овај ќе си замине и додека Нигер плаче ќе дојде Ибрахим и ќе ја помине ноќта со неа...а во меѓувреме Хатиџе ќе се пораѓа

14. Danilela

Danilela Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    1.808
    А зошто плаче? Разбира ли некој да ми каже? :worried:

15. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    По видоево доле по коментарите уствари разбрав дека Сезнајоко и вика три пати Те ослободувам,а според исламот кога маж ќе и каже три пати на жена така значи се откажува од бракот,ја остава.Е сеа зашто ја остава не знам :wasntme: Ваљда нешто ќе испадне ради Ибрахим или така нешто

16. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.703
    Допаѓања:
    116.395
    Ибрахим всушност цело време е заљубен во Нигер калфа. Затоа и цело време низ серијата така се однесува према неа грубо. хатиџе ја искористи со нејизната тага после смрта на мажот и и ја заведе да се заљуби во него, а тој да си ја оствари целта - да е што поблиску до Султанот и со тоа да има поголема власт. Нигер калфа ја мажи за Матракчи, но ќе му каже дека тоа не е брак во вистинска смисла на зборот туку за да ги заматка сите, а тој да ја ослободи Нигер калфа, во смисла да биде слободна жена а не робинка ( истото Султанот ќе и го направи на Хурем после вечавката) бидејки сите жени во харемот се еден вид робинки. Ибрахим цело време ќе одржува врска со Нигер калфа, дури и кога Хатиџе ќе му ги роди децата (близначињата) он ќе биде со Нихер.

На lolyta777 и Miss-Independent им се допаѓа ова.
  17. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    Леле во серијава почнале многу да додаваат без врска.Ај Викторија,Лео па и случувањава со Нигер Калфа...А уствари ликовиве не ни постоеле.
    Кога ќе видиш серијава јес да е основана на вистински настани од историјата,ама скоро сите случувања се измислени.. |(

Ај разбирам да додавале нешто не битно, споредно што не важно,а овие се некои работи од кои зависи уствари серијата,им ги смениле скроз карактерите на луѓево од палатата :lol:

18. stefigirl

stefigirl Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    124
    што се случи вчера ако мозе некој накратко да ми објасни :)

19. bubili61

bubili61 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2011
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    67
    Хурем успеа во намерата,Сулејман ги врати руските девојки и тадури направи и брош за Хурем како оној на сестра му за свадбата,во облик на лале со дијаманти,смарагди и рубини.Таа е пресреќна и ги части сите девојки со сутлијаш,а внатре на сите им става по еден златник.МахидеЕвран умира од мака и се разбира одма ја боли главата,таа се надеваше дека Сулејман нема да и ја прости дрскоста на Хурем,но само Хатиџе и дава подршка зошто и самата верува во љубов..... :) ПС.Вечер ќе е интересно,да гледаш..
    Според историјата најмалиот син на Хурем ќе владее понатаму...ќе биде султан...
    Хурем ќе стане првата и единствена венчана жена на Сулејман....гледав малку на www.natabanu.com :)

20. Look

Look Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2011
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    884
    Неможам да поверувам колкаво ѓубре бил Ибрахим. :@
    Онака подмолно,да ти се чини којзнае колку му е верен и добар на султанот и на Хатиџе,а всушност се' правел за власт.
    Сега мило ми е ако султанот му го одземе животот.