Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    Во 76 епизода. Како што тргнале Канал 5 таа епизода ќе ја гледаме по 3 месеци

На cat250 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Што туку ја изгледав 83 епизода
    и мора да кажам дека сите три золви на Хурем се која од која бетер :x
    Па и Махидевран со нив абе ужас, ужас |( За Ѓулфем за неа може само да кажам
    еден збор: непотребна
    ја мислев само Фирузе ќе ме нервира ама овие гореспоменатите многу повеќе ме нервираат
    Барем еден непријател е под земја, ете имало и нешто добро :)
    Михримах ми станува се повеќе и повеќе симпатична. Кога дојде братучедка и Есмахан се гледа дека
    не ја поднесува едноставно и е здодевно со неа (и ја да бев и мене би ми било) таа ќерка и на Шахубан некако што знам, глупа ми е |( Уште една личност што ме иритира е таткото на девојката - Љутви паша од фаца му се гледа дека е алчен за власт.

На untouchableGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  3. DreamAngel

DreamAngel Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    584
    Допаѓања:
    353
    Темава заслужува слики од најмилата и најубава султанка :inlove:

На tea4e и Hurrem-Aleksandra им се допаѓа ова.
  4. Angel-Adriana

Angel-Adriana Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    555
    Хурем е најубава и најмила! :wasntme: :rock: :inlove:

На untouchableGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Извини но, морав да се спротиставам. За најмила Хурем - тоа не знам баш. :wasntme: Некако не можам да го преработам тоа Хурем и најмила. :wasntme: За убавина не зборувам, секој со својот вкус.
    Јас мислам дека на Хурем сепак и требаат некои нови помошници, луѓе од доверба. Ѓулшах си заврши неславно по вина на Нигар, Ѓул го нема, Искендер Челеби на бесилка.. Ибрахим паша, Хатиџе султан, Махидевран султан, Мустафа, Шах султан, Ѓулфем Хатун, Афифе Хатун, Фирозе Хатун.. вака можам уште долго да набројувам.. а се мислам дали и султанот да го ставам на листава.. :?:

6. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    http://www.youtube.com/watch?v=44r-yyAMgAE
    Колку што разбрав, Величествениот е на поход и Хурем владее со престолнината. Хурем вели дека Принцот Мустафа со својата војска ќе се упатат кон престолнината. Што сака Принцот Мустафа? Да ја нападни престолнината? Да седне на Тронот?

7. Hurrem-Aleksandra

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Зарем и Сулејман го набројуваш во листата на непријатели :x
    Зарем е можно такво нешто? Сулејман како непријател на Хурем :|
    Единствената причина ради која она уште дише е заради него, да не е тој таа би умрела најпрвин од сите, единствената причина ради која е толку моќна е се заради него - тој ја направи ова што е денес
    Тоа никако не смее да се заборави!
    Сулејман убил свој пријател (Ибрахим) наскоро и свои деца (Мустафа и Бајазид)
    ама Хурем не ја допира за жива глава баш напротив, ќе тагува за неа со години а не за своите деца

8. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Е алал да ти е за ова :D
    Ја разубави темава...За ова имаш едно гооооолемо :clap: од менее... :D :inlove:

9. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Како дури сега прв пат спомнуваат за уште една сестра на султанот? Малку безвезе ми е ... или имам нешто пропуштено.

10. Majuv4ence13

Majuv4ence13 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2012
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    513
    Многумина велат дека Хурем е крива за смртта на Ибрахим4е :!:

Јас мислам дека никој не можел да го натера со сила султанот да нареди да го убијат ибрахим тој самиот издал наредба ,да се закопа на пусто место и да нема верски погреб каков што заслужува..Едноставно да умре како куче ;( Многу ми е жал затоа што тој имаше најлоша смрт од сите..Но според историјата и Ибрахим не бил цвеќе за мирисање..Го подметнал своето дете на Махидевран која што родила девојче бидејќи сакал неговиот син да стане султан,што значи дека Махидевран не му е вистинска мајка на Мустафа..Прочитав неколку книги и ми беше доста интересно..Исто така прочитав дека Хурем била навистина опасна и дека се занимавала и со политика и дури имала и тајна одаја од која што ги следела состаноците на султанот и на тој начин знаела се што се случува..Умрела изненадно на 52-годишна возраст,била многу лоша,некои велеле дека е и вештица поради тоа што имала тајни одаи и се верува дека во нив правела и магии :rofl: (не верувам во ова ама така пишува)..Махидевран(Ѓулбахар,роза) била убава,достоинствена,наивна и жртва на Хурем..За жал децата на Хурем не живееле долго,а Господ ја казнил за гревовите со последното дете кое што било болно Џихангир.

Хурем една по една си ги исполни желбите и си стигна до целта,сега остана да ја среди уште глупачата Хатиџе :)

11. lollipop93

lollipop93 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    89
    Не пропуштам ни една епизода,многу ми прае ќеф филм4ето посто е малце поразличен од другите серии :D :D А ваа ифет шо улога ќе игра ???

12. lollipop93

lollipop93 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    89
    Шо улога ќе има ваа нем да ми кажеш и она ќе биде против Хурем ;)

13. Majuv4ence13

Се зачлени на:
    20 јуни 2012
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    513
    Оваа е Шахубан сестра на Сулејман,од почетокот ќе биде со Хурем но по смртта на Ибрахим ќе се сврти против неа и ќе и ја пушти онаа слугинката Дијана за да ја убие додека се каапи ама нема да успее :)

14. Hurrem-Aleksandra

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Шахубан нема врска со Дијана или Фахрије или како и да се вика сега,
    Таа дивјакуша е испратена од Хатиџе препорачана од Махидевран. Хатиџе е таа која сака да ја убие
    Хурем. Она сака пред да му поминат 40-те дена од смртта на Ибрахим да ја види Хурем мртва а Махидевран ја подржува во тоа. Хатиџе не сака да и каже ништо на Шах затоа што ја смета за непредвидлива иако оваа и вети дека заедно ќе ја уништат Хурем Хатиџе се уште не и верува потполно дека ќе биде така како што и вели и си оди по свое.
    Шах ќе го открие тоа и ќе го испрати Мерџем ага да оди во Топ Капи и да го спречи убиството,
    по мое мислам дека ќе го испрати не за да ја спасат Хурем туку едноставно за да ја спречи Хатиџе да не направи грешка која може да ја издаде како главниот виновник

15. cansuuuu

cansuuuu Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    111
    Најубааа :inlove: :l: :inlove: :inlove: :inlove: :P :inlove:

Прикачени фајлови:

На Agrona и E...V...I...L им се допаѓа ова.
  16. dulcela

dulcela Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    134
    а која е оваа глупава Фирузе? Ич не ја сакам, многу ме нервира ! :shake: Од каде се појави? Знам дека има пруско потекло.

17. Flower27

Flower27 Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2012
    Пораки:
    1.531
    Допаѓања:
    4.180
    И јас ја мразам

18. cansuuuu

cansuuuu Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    111
    ^
    Затоа јас ја сакам :D :evil: :evil: :nod:

На Agrona и E...V...I...L им се допаѓа ова.
  19. Majuv4ence13

Се зачлени на:
    20 јуни 2012
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    513
    Фирузе беше најголемата глупача во цел харем,мислеше дека ќе испадне паметна и се спротиставуваше на Хурем ама и таа си го доби заслуженото...Хатиџе наредниве епизоди ќе биде многу хистерична и многу ме нервира затоа што една чавка која се нарекува себе си султанка нема никакво однесување како султанка,сите ја газат,ја вртат околу малиот прст,исто така е многу неблагодарна..Кога гавранката Фирузе пристигна во харемот Хатиџе беше таа која беше полна со радост да му ја мести на султанот заедно со Махидевран мислејќи дека со тоа ќе ја уништи Хурем ама како што реков не ја бива за по пат да оди а камоли да се нарече султанка..Секогаш очекува другите да ја спасат од невољите затоа што е неспособна и не знае да се брани сама,додека беше мајка и жива излегуваше некако на крај ама сега гледам дека е НАЈСМОТАНА..Од почетокот се гледаше дека е глупача дури и Махидевран излезе попаметна од неа..Сама си го уби првото бебе и пак другите и беа криви,Ибрахим ја изневеруваше ја накриви Хурем дека таа е крива како таа да ја испрати Нигер кај него в кревет,Ибрахим го ранија пак Хурем крива,Ибрахим умре пак Хурем ја накриви... :puke: Се знае која е најдобра во харемот..Една и единствена ХУРЕМ СУЛТАН..

САМО НАПРЕД ХУРЕМ СМАЧКАЈ ГИ :inlove: :inlove: :inlove:

На Ana.N и Hurrem-Aleksandra им се допаѓа ова.
  20. Hurrem-Aleksandra

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Мора да кажам дека девојката која ја игра Михримах Султан е стварно убава ;)
    Види и ги само очите какви и се... што е убава убава е :nod:
    остај изгледот и знае убаво да глуми, втората Михримах не ми беше баш по ќеиф дури и ме нервираше
    таа малата ама сега како порасната оваа Михримах ми е многу симпатична, убава и што е најважно опасна е :* (like mother like daughter) актеркава ептен ја погодија и со Хурем малку ми личи и со
    Сулејман истотака како да им е стварно ќерка :D

изгледа со Јахја беј не иде некако работата
    можеби ќе се предомисли па ќе тера пак по старо со Бали беј :lol:

На Majuv4ence13 му/ѝ се допаѓа ова.