Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. Majuv4ence13

Majuv4ence13 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2012
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    513
    Јахја ако навистина ја сакаше немаше да се врати кај Махидевран...Ама подобро е што раскина со него најмногу си одговараат со Бали Бег :inlove: :inlove:

2. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    И Јахја е згоден тип ама Бали е уште позгоден а Мехмед ми е најзгоден од сите :* :inlove:
    Кај Јахја не ми се допаѓа тоа што им служи на Костурот и на нејзиното синче иначе добар си е
    али повеќе навивам за Михримах и Бали беј ;)

3. Beauty161

Beauty161 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    316
    Допаѓања:
    134
    Може линк од 83 еп со превод ?

4. cansuuuu

cansuuuu Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    111
    А што гледате толку во Хурем :^) ОК не велам дека не е убава,грда ни најмалку..., ама и другиве не се толку лоши ни по карактер а најмалку по изглед... :?: |( |(

На TheaEsposito му/ѝ се допаѓа ова.
  5. trtla

trtla Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2010
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    71
    пиши natabanu.com, или на exyutv.com или на daily motion Иначе ја постираа на натабану 84 и најава за 85

На Beauty161 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. A.Fenty

A.Fenty Нов член

Се зачлени на:
    24 ноември 2012
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    124
    хурем е султанка над султанките :rock: само погледни го нејзиниот став, однесување, интелигенција.. ете тоа гледаме во хурем :D :inlove:

На dulcela му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Хурем и Ибрахим чатуваат на Фејсбук :lol:

Прикачени фајлови:

На Someonespecial му/ѝ се допаѓа ова.
  8. untouchableGirl

untouchableGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    158
    се знае тоа :rock:

На Angel-Adriana му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Ladyinred91

Ladyinred91 Активен член

Се зачлени на:
    7 декември 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    Мислам дека на серијава повеке ке и одговара да биде именувана како Султановиот Харем..наместо Величествениот...бидејќи колку што можев да забележам во серијава..повеќе е поврзано со Харемот и случувањата внатре..него ли тоа што го правел Сулејман....не ми се допаѓа тоа што во серијава се прикажани само добрите страни на Сулејман..кој всушност и не бил баш толку добар колку што е претставен...и незнам од каде се појави оваа Фирузе многу ми иде на нерви..а и до сега што имам прочитано во ниедна книга не сретнав ништо во врска со Фирузе...никаде не е спомната...Инаку Хурем ми е срцка...Ѕвер од жена просто ја обожавам...:)))

На Hurrem-Aleksandra му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Soldier

Soldier Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    78
    Вистина ли е дека
    синот на Махидевран не е на Сулејман туку на Ибрахим?

11. hrcace

hrcace Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    160
    нема врска :)

На Soldier му/ѝ се допаѓа ова.
  12. babyblond

babyblond Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    1.548
    Претходните девојчиња кои ја толкуваа улогата на Михрмах беа подобри и поубави од оваа девоја која ја толкува сега. Да девојката е висока и има убава боја на косата ама обликот на лицето и чуден некеко е квадратен , додека султанот или овално лице , а Хурем има исто така долгунвесто лице. Во секој случај требале да изберат девоја со покружно лице. Очите иако и се крупни и сини, некако и се закосени надолу(јас лично мразам такви луѓе), се знај убав човек има очи закосени нагоре или рамни, не ко оваа Михримах или Ен Хатевеј :^) Во устата е ко без усни, на мајка со толкави муцки и татко со не толку мали усни , ја најдоа оваа без уста. Оваа Девојка спаѓа од оние кои во зависност од вкусот и аголот на гледање ,можи да се наречи и „лепотица“ или грда. Жими ко ќе се насмее е убава. Е сега не го коментирам карактерот, ама на кастингот можеле да изберат поубава девојка со поголема физичка сличност на Халит и Мирјем. :!:

13. hrcace

hrcace Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    160
    Ми се чини дека ја правиш Ен Хатавеј грда, што не е вистина, убава е а и воопшто не личат со Михримах :^) А Михримах и мене не ми е убава ама затоа е многу мила и ми се допаѓа нејзиниот карактер понатаму :) А ова малово сега што е Михримах не ми се допаѓа, злобно изгледа :^)

14. Majuv4ence13

Majuv4ence13 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2012
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    513
    Според историја е вистина дека Мустафа не е син на Сулејман и Махидевран а во серијата незнам дали ќе биде така :)

15. E...V...I...L

E...V...I...L Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    468
    Според ниту една историја не е вистина дека Мустафа не е син на Сулејман, тоа некој си чита лимонадести бестселери па си мисли дека целата светска историја е телевиса пресента.
    После Ердоган е крив, а има секакво право човекот.

Воопшто не ми се коментира на темава, ама толку сваштарии во врска со историјата се изнапишани, што некогаш не можам да премолчам.
    Ако Ибрахим-паша и правел деца на Махидевран-султана или пак евентуално заменувал бебиња после раѓање, тогаш јас сум ќерка на Кенеди.. постхумно направена де, се подразбира |(

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  16. A.Fenty

A.Fenty Нов член

Се зачлени на:
    24 ноември 2012
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    124
    девојката само праша, не се сите „информирани“ како тебе :^) :fubar:

На Sanjichka007 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. E...V...I...L

E...V...I...L Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    468
    Девојката само праша а јас фино и одговорив. И ај не полни со оф топици, ич не би се објаснувала понатаму со некој кој и онака нема да разбере. :hai:

18. babyblond

babyblond Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    1.548
    Мислам дека пред да ме цитира било кој, треба убаво да прочита што сум напишала. Значи не го коментирам карактерот на Михримах, туку дека не е одбрана добра глумица. И Ен Хатевеј не е грда , ама има крупни очи што се закосени надолу , значи не ми се допаѓа ниту кај Ен Хтевеј ниту кај Мхримах што имаат очи закосени надолу, не ми се убави таквите очи. И то малото можеби ти изгледа злобно, оти така и треба да изгледа таква му е улогата . Мојата поента е дека тоа малото има повеќе ФИЗИЧКИ сличности со глумците кои ги толкуваат нејзините родители. И коментирам ФИЗИЧКИ изглед. Ако немаш соодветни контра аргументи, те молам немој да ме цитираш, ова важи за било кој. Оти поради вакви несоодветни контрааргументи цела држава ни страда. Тоа се вика според мене ВРМО ДПМНЕ, одбрана.

19. hrcace

hrcace Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    160
    Како прво улогата не може да му е таква зошто како помало беше мило и добро, како поголема е мила и карактерна, а само на оваа возраст ја покажуваат како лоша, то е глупо :!:
    второ, јас не знам што ми се постави така да се браниш како јас да те нападав :tmi: :^)
    а вмро-дпмне не гледам каква врска има тука :lol: и што има врска дали државата ќе ни пропаднела со Хурем ама тоа за друга тема е :rofl:

20. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Ова гускичево мало утре ќе покажува сила, душа бре, 4 педи е висока, уште мрсули има во носот, ќе наредува. |( :rofl: За жалење е малце, ама која и е мајка. :D

И многу, ама мноооогу ми е грда актерката што ќе ја глуми како постара. Михримах е мила, барем она детенцето што ја глумеше беше ко самовилче мало, и ова сега е симпатично, само многу арогантно детиште. Како постара воопшто не ми се допаѓа, Серенај беше 6 пати подобар избор од неа.

На TheaEsposito и hrcace им се допаѓа ова.