Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. hrcace

hrcace Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    160
    И јас мислев Јешим дека ќе ја глуми Михримах ама добро сега така испадна :) А за ова малово реков веќе, нималце не сакам такви деца :^) Големата Михримах не ми е убава ама добра ми е некако :) Толку да не повторувам повеќе :D

2. babyblond

babyblond Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    1.548
    Па така е, јас коментирам ФИЗИЧКИ изглед, ти ме цитираш и пишуваш за каректер. И даима врска со партииве. Бидејки од СДСМ велат зошто ова е вака и вака, а ВМРО одговараат: Е вие пред 15 години ги потрошивте тие и тие пари за тоа, а не за тоа. Значи не одговааат соодветно. Значи ако немаш да кажиш ништо во врска со ФИЗИЧКИОТ изглед , тогаш немој да ме цитираш и да коментираш за карактерот за михримах ете горе дури и ти болдирав, дека не го коментирам карактерот. Ако ме коментираш пиши , ете на пример, дека можеби Михримах има послични усни со Султанот, очите и се слични со на Хурем во бојата и големината , ете можеби не можеле да најдат таква глумина иако на оваа и се закосени надолу, сепак и се послични на тие на Хурем. А за обликот на лицето можеби го наследила од некој од фамилијата на Хурем или на Султанот. Ова што го пишуваш откако ќе ме цитираш нема врска со тоа што мене ми е поентата, ова е исто ко промашена тема на писмена по македонски јазик.

3. hrcace

hrcace Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    160
    леле бее :rofl: јас се надоврзувам само нема врска тоа што го пишувам за карактерот со тебе :rofl: аман веќе се буквално сфаќаш, толку не ти одговарам веќе, не ме разбираш па и политика испомеша :lol:

4. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.115
    Допаѓања:
    163.711
    И јас имам прочитано...кој измислил такви глупости бе? |( :fubar: :x

5. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Пак ли сега ова со Мустафа не е син на Сулејман |(
    Ова не знам само колку пати досега е искоментирано во темава :D
    Да се знае: Мустафа не е син ама на Ибрахим тој си е прво синче на Сулејман
    и дајте веќе да ја затвориме дискусијата за татковството на Сулејман и Ибрахим (што се тиче Мустафа)

А за Михримах јас лично сметам дека не згрешиле што ја избрале девојката
    може и некој не се согласува со мене ама за вкусови се работи така да сфаќам кога некој
    вели дека кастингот згрешил што ја дале улогата на Михримах на Пелин
    али тоа е. Можеби не ви се допаѓа девојката затоа што се уште не сте ја гледале како глуми
    јас знам затоа што сум ги видела сите пуштени епизоди и мора да кажам дека е прекрасна
    истовремено е мила и опасна :*

Разликата меѓу мајката и ќерката (Хурем и Михримах) е само една година :)
    Мерием има 29 а Пелин има 28 години ;)

6. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Aјде..поголема глупост не сум слушнала.. |( |(

Инаку во која епизода доаѓа Михримах возрасна?

7. hrcace

hrcace Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    160
    Пашата Ибрахим има јака профилна :lol: :D

На Hurrem-Aleksandra му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Во порасната верзија мислам дека Мехмед и Михримах доаѓаат во 69 епизода

П.с: Хурем го растури Пашата на фб :lol: Иначе да профилната му е ептен јака :D

На hrcace му/ѝ се допаѓа ова.
  9. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    Може некој да стави слика од новата Михримах што ја смениле актерката. :?: :| |(

Дали ова е Михримах?????? :!: :?:

10. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Денес ја изгледав и 73 епизода. Некои коментари околу тоа..
    Многу добро е сработен моментот кога Хурем се враќа од златниот пат, во четврток навечер. Се покажа дека Афифе не е како другите ѕверки во харемот, што сепак ме изненади по нејзиниот почеток во харемот. Денес, утре сигурно ќе стигнам до 84, па сега ја чекам 85 со превод. Тука прочитав дека Хурем ќе управува со престолнината. Каква вест ! :rock:
    Хурем-Александра, во врска со тоа што кажав дека се мислам дали и султанот да го ставам во листата на непријатели на Хурем, читај помеѓу редови. Никогаш не се изразувам така за нешто толку апсурдно. Бев погрешно сфатена. :)

На Ana.N му/ѝ се допаѓа ова.
  12. untouchableGirl

untouchableGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    158
    Леле колку е мила :inlove: прекрасна е 8)

13. Majuv4ence13

Majuv4ence13 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2012
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    513
    Султанот не бил толку добар како што е претставен во серијата напротив бил многу злобен и немилосрден..За време на неговото владеење исто така пател и македонскиот народ.Кога дознал дека Мустафа не е негов син го погубил без око да му трепне како тој да е крив за туѓите грешки а Махидевран била протерана од сарајот и остатокот од животот го поминала во беда и сиромаштија додека Хурем подолго време боледувала и ненадејно умрела на 52 год..:) Имала тешка смрт а што се однесува Нигер побегнала во друг град заедно со син и ( не родила девојче како во серијата) :)

14. hrcace

hrcace Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    160
    Majuv4ence13 не е вистина дека Мустафа не бил син на Сулејман. Го убил затоа што мислел дека сака да му го земе престолот а истото му го направил и на Бајазит. Не е точно ова што го имаш читано навистина. А Сулејман не важел за злобен човек туку бил еден од најдобрите султани на империјата. Не бил ни добар амаа во споредба со тие другите бил подобар. А Нигер калфа не постоела. Ова ти е сигурно од некоја книга ама не се точни информациите.

На nati44 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    И јас имам слушнато за тоа дека Мустафа бил син на Ибрахим но не е вистина Величествениот го убил зошто мислел дека сака да му го земе престолот а мислам дека и Хурем има замешано прсти во ова

16. meandyou

meandyou Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    197
    za tochno 10 epizodii.

На cat250 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.263
    Ај некој нека ми каже дали Хурем ќе умре од некоја болест, или некој ќе ја убие? :!:

18. Majuv4ence13

Majuv4ence13 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2012
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    513
    Еве го Селим (Пијаницата) кој што ја распаднал Османлиската Империја

Ова е Махидевран :) Се смета дека била најубавата жена во тоа време..Родила 3 деца..Мустафа,Разије и Ахмед

Ова е Разија

Еве ја смртта на Хурем Султан
    http://www.youtube.com/watch?v=BiLgrRRSEt0

19. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.656
    Допаѓања:
    22.410
    ^ Конечно некаде да се види дека и нејзиното имало крај ]:)

^^ теди, историјата вика дека нејзината смрт ја предизвикала маларија или слична болест (заборавив како се вика), но според мое убедување, нејзината смрт не била несреќен случај. Реално толку одмазда и омраза ретко завршуваат со несреќен случај. Исто мислам и за смртта на Мехмет. Двајца толку моќни ликови да умрат од болест или несреќа не верувам искрено...и онака не се откривале сите убиства со заговор во империјата ... за серијава нз како ќе направат.

20. hrcace

hrcace Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    160

Мајувченце, Махидевран не била најубавата жена во тоа време туку Хурем и хурем не била злобна како што велиш туку Турците ја мразеле и секакви работи и измислувале. пишуваш дека Махидевран била подобра а таа ја претепала Хурем :^) Не знам од каде ти се информациите ама кога толку пати ти рекоа дека не се точни па подобро немој да ги постираш :^)