Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.326
    Допаѓања:
    29.121
    Добредојдов назад на темава... :party:

Вака:
    Ибрахим и Хатиџе многу ме нервираат. Не како пар, туку онака, посебно.. Ибрахим не да е алчен, ми доаѓа да го задавам...
    А Хатиџе се замислува демек е нешто особено... Фирузе сега засега е во ред... Но Нашава Хуремка е мнооооогу паметна.. Секогаш знае што каже, користи се што ќе и се најде на патот. А нашава Афифе не одиграла некоја којзнае што улога досега... Ми е мило што Ѓулшах е на нејзина страна (На Хурем) ама како што иде, Хурем паѓа пониско... Ама да се разбереме. На жената не и е лесно. Таа мора сама да се бори.. Ете, остана сама во цел харем. Сите ја мразат. Афифе, Мустафа, Хатиџе, Махи, ете го и Суљо друга си фати.. :x Сега оние поезии не се наменети за Хурем... Сепак, квалитетното и карактеристичното кај нејзе е тоа што никогаш не се откажува.. Секогаш знае што треба да направи. И од секоја ситуација наоѓа излез... На Хуремка никој ништо не и може. Таа си е уан енд онли... :rock: И колку и сите ќе се трудат да и напакостат и се трудат да ја уништат, не успевале, неуспеваат и никогаш нема да успеат... Бидејќи таа била поразлична од другите султанки... Кој би имал храброст да му каже на султанот работ како: „Ти не мешај се во работите со харемот!“ или „И ти забораваш пред кого стоиш
    Додека сите други само му се поклонуваат на султанот и на останатите мајмунки во харемот, кои мислат дека со облека ќе станат жирафки, таа го искористува секое камче што на патот ќе и се најде.. Знам дека допрва доаѓаат нејзините маки со Фирузе, со тоа што султанот ќе ја запостави. А таа ќе мора да се бори сама против цел харем... Пред Хатиџе веќе Нигер не и е оправдание.. Секогаш ја искористува нејзе и и плеска во лице на Хатиџе... Но работата е што нема што друго да и плесне, а Хатиџе има доста работи, но тоа не го прави.. Затоа што (од мое гледиште) таа не е толку интелигентна за да успее да ја спушти хурем од високото ниво на кое е стигната...

Напред Хурем, сите сме со тебе :rock:

На cresa-jagoda, Ana122, hrcace и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Majuv4ence13

Majuv4ence13 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2012
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    513
  3. untouchableGirl

untouchableGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    158
    Неколку слики од Хуремка. :angel:
    [​IMG] [​IMG][​IMG]

На hrcace му/ѝ се допаѓа ова.
  4. japanize

japanize Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    103
    Не разбрав ногу од новата епизода, ама оваа Шахубан ногу ме нервира, антипатична една. За Хатиџе ми падна жал на крајот.

5. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    Како што и претпоставував - Ниту на Сулејман му немаат наместено стапица за убиство, ниту Мустафа сака да ја нападни престолнина. Сето ова било испланирано од страна на Шахубан. Таа му испратила лажно писмо на Мустафа Паша за тој тоа да и го пренесе на Хурем. И Хурем поверува во сето тоа. Таа сакаше да ги испрати своите деца на безбедно место но по патот децата беа киднапирани (а сето тоа било стапица на Шахубан). И кога Хурем мислеше дека нејзините деца се киднапирани, замина да ги бара на едно запуштено место. Кога појде таму, пред Хурем излезе Шахубан. Тогаш Шахубан му призна дека сето тоа било испланирано од неа за да му даде лекција на Хурем и да знае дека таа не е Хатиџе и дека не можи да ја споредува со ниедна друга личност. Шахубан му кажа на Хурем дека од сега па натаму таа е нејзиниот најголем непријател и дека ќе направи се за да му ја зацрни нејзината судбината и дека ќе направи таа да има уште полоша судбина од судбината на Хатиџе и Ибрахим.
    Хурем не можи да поверува во тоа што Шахубан и го направи, но веднаш го возвраќа ударот. Таа ги испраќа личните работи на Ибрахим од Топкапи палатата да се однесат во палатата на Хатиџе (бидејќи сега таму престојува Шахубан). Во тие лични работи на Ибрахим има едно љубовно писмо од Ибрахим напишано за Шахубан. Хатиџе го најде тоа писмо и така заврше 86 епизода

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Како што претпоставував. Шахубан е интелигентна и добро знае што прави. Сега малку ќе се прави дека победила, дека Хурем паднала во нејзината стапица и тн. Сигурна сум дека на истиот начин ќе постапи уште милион пати. Но, на крајот секако дека ќе биде огорчена од тоа што не успеала да ја уништи црвенокосата која има повеќе животи. Не се сомневав дека Хурем ќе возврати на тоа. Штета за Шах Султан, со обидот да ја уништи Хурем само ќе направи
    да си ја изгуби сестрата.
    Ништо повеќе.
    Баш ме интересира како љубовните писма на Ибрахим и Шахубан ќе стигнат во рацете на Хурем. :)

На Ana.N му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.326
    Допаѓања:
    29.121
    Хахах, секако, и тогаш тоа Хурем ќе го искорисит како и секогаш... ]:)

8. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    86 епизода. :)

9. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    Може да ставите слики од Селим, Бајазид и Џихангир пораснати? :)

На Shpagetta му/ѝ се допаѓа ова.
  10. ElenaRbd

ElenaRbd Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    162
    Новиот имиџ на Хурем (во вистинскиот живот де, не во серијата :) )

Прикачени фајлови:

• hurem_crna2.jpg
      hurem_crna2.jpg
      Големина на фајлот:
      7 KB
      Прегледи:
      308
    • hurem_crna1.jpg
      hurem_crna1.jpg
      Големина на фајлот:
      14,9 KB
      Прегледи:
      308
    На Shpagetta му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.326
    Допаѓања:
    29.121
    Леле, ко Барби е на првата слика.. :lol: (Барби со црна коса)
    Иако мене поубава ми е со портокалова.. Хуремка си е Портогалова Хуремка.. Така си ја знаеме ние.. :wasntme:
    А инаку и во серијата ли ќе глуми таква, зашто, колку што знам, уште се снима, или грешам? :^)

12. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    И мене тоа ме зачуди. Јас ваква одамна ја знам. Мислам дека порано имала црна коса. :) Не верувам дека сега е со црна коса. И никако не би можело да глуми со оваа боја. Хурем била црвенокоса, тоа е факт.

13. Antebellum

Antebellum Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    2.834
    Допаѓања:
    8.737
    И мене ова ми е смешно, ама пак кога ќе видиш дека само онака ради реда ги прашува, тогаш и овие добро го зезаат, демек се молеле за неговото здравје... :rofl:

Досега многу ме радува што вклучија и глумци од Македонија. :clap:

14. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.738
    Ми се свиќа тоа, некако и тој со иронија ги прашува како сте(демек му е гајле) па и овие со иронија му одговараат се молам за вашето здравје(па демек и ник им је гајле) :P :D

На Sara123 и Antebellum им се допаѓа ова.
  15. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.738
    Ми се свиќа тоа, некако и тој со иронија ги прашува како сте(демек му е гајле) па и овие со иронија му одговараат се молам за вашето здравје(па демек и ник им је гајле) :P :D

16. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    Мислам дека не и е црна косата ни во приватен живот. Така и е направена само за една реклама за Елидор. Еве видео. 0:19 мислам дека е моментот од втората слика што ја имаш поставено.
    Само што на твоите слики малце е исфотошопирана, потемнета косата.
    http://www.youtube.com/watch?v=z1XfEMHnpKw

17. Shpagetta

Shpagetta Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    2.390
    Мене пак поубава ми е Хурем со црна коса. :wasntme:
    Очите повеќе и доаѓаат до израз.

18. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Абе него му е многу гајле како се ама нели е Султан и мора да праша како се така ќе се видат дека нивниот владетел покажува интерес за нив и овие од страв затоа што стојат пред својот владетел понизно кажуваат дека се молат за неговото здравје (како да не |( ) ако не речат така има да летаат главчиња :D

19. HurremSultan

HurremSultan Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    119
    Уф паузирав од гледање на серијава неколку недели поради многуте обврски (ах тежок живот печалбарски) :lol: сега ги гледав 83 и 84 епизода... Значи страшно многу сум изреволтирана и изнервирана од Хатиџе Султана. Ок, разбирам Хурем Султанија го мразеше Ибрахим Паша и му правеше сплетки, ама сета вина за неговата смрт да и ја префрла на Хурем тоа не можам да го сфатам. Бесна и полна со гнев кон Султанот се истура врз Хурем оти него не може ништо да му каже. Хатиџе направи и услуга на династијата и убиј се, премногу си глупава за Султанка, џабе што си родена ко таква не те бива.
    Ќе падне толку ниско што заедно со козата Ѓулфем и нискоинтелигентната Махидевран ќе сака да ја убие Хурем. Освен тоа постојано спомнува како Хурем треба да пати како неа. Лудача патетична, станува случај за психијатар. Па не може сите да имаат иста судбина, јаболи среќата на Хурем. Сака само таа се да има и само таа да е среќна, нели таа е родена султанка другите не се луѓе...
    Хатиџе преценета султанке, лигаво разгалено суштество, наместо цело време да се лигавеше и разгалуваше и да се самовозвишуваше затоа што си султанка, малце можеше да се погрижиш за твојот маж. Да бидеш сопруга, да го советуваш некогаш, да разговараш за неговите чивства и амбиции па и тој кутриот да имаше пред кого да ја отвори душата, а не како изгубен во османлиското царство и како странец во сопствениот дом, па скрена човекот веќе. Ах бре Ибрахим паша да не пукнеш (а веќе пукна) ја остави празна серијата, толку многу што жал ме фаќа ко ќе се сетам кој беше и што се направи, ја издигна империјата, најголемиот меѓу сите везири. Па свесен самиот колку вредеше затоа почна да забегува и уште повеќе да се возвишува. Како и да е дур имам енергија да пишам и за другите нешто. Ѓулфем Хатун, која си ти освен обична хатун ? Метла зад врата во сарајот. Која си ти да работиш против венчаната жена на султанот и главната меѓу сите султанки? Тебе најголемата чест која ти се приредува во сарајот е пречекувањето и испраќањето на султанот во војна кога стоиш во првите редови да му бакнеш рака, за све друго си небитна. А што се однесува до султаништето Сулејман најмногу го сакам ко ќе и кажува поезија на Хурел а уште повеќе кога ја брани. Иначе не ми е по ќејф баш и тоа поради само една причина, се претставува ко верник а се однесува ко бог демек тој е безгрешен и секоја негова одлука е исправна, макар тоа било
    сечење глава на човек затоа што пренесал вест дека пашата се прогласил севеси за султан
    Хмм за важните луѓе во империјата има судење за неважните не, немаат тие душа страшно. Иначе Хурем, сака што помоќна да стане не бира средства. Од една страна сака да се заштити себеси и принцовите, од друга страна и таа си е алчна ко сите. Опасна е да, ама таква ја направија самите. Никогаш не ја ценеа, само ја газеа и понижуваа. Значи тие ја направија таква. И башка Хурем никогаш не рекла ништо лошо за султанот за разлика од Махидевран која неколку пати има спомнато дека Султанот може да загине во војна па потоа Мустафа седнува на престолот. Едвај чека... И да, за крај знам дека е само серија ама кога ќе го видам Џихангир така свиткано, мило, солзи ми доаѓаат на очите. Тоа стварно потсетува на сите дечиња кои се вака болни а не се свесни за тоа :| жална слика ;(
    Леле се изнапишав ама морав да ги споделал впечатоците... Поздрав за Ибрахим паша https://www.youtube.com/watch?v=AulcVNo ... ata_player

На Hurrem-Aleksandra му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    На lollipop93, Ana122, Sara123 и 2 други им се допаѓа ова.