Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. untouchableGirl

untouchableGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    158
    Aaaaa
    Хатиџе умри :@ уште толку ја замразив одвратна една. Таа ништожничка не и може на ХАСЕКИ ХУРЕМ СУЛТАН ни за малиот прст да и се фати.
    извинете што сум оф топик ама едноставно морав :lol:

2. ikame

ikame Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2012
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    370
    аааааааааааајјјјјјјјјјјјј интересантно ке биде

3. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    Хатиџе, направини услуга и цркни веќе :D

На hrcace му/ѝ се допаѓа ова.
  4. t.i.n.k.b.e.l.l

t.i.n.k.b.e.l.l Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    92
    До која епизода се на канал 5?

5. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Само што ја изгледав најавата за 87 епизода.
    Не се нервирајте луѓе, 87 епизода ќе биде многу смешна.
    Барем мене ми е. Дошол денот кога Хурем ќе ја молела Хатиџе да умре.
    Навистина не ми е јасно какви не работи и се вртат на Хатиџе во мислите.. но, многу смешно ми падна тоа што Хатиџе започна со интригиве. Дефинитивно тој свет не е за неа. Веќе е навлезена и не умее да постапи во своја корист. Со секој нејзин потег Хурем станува уште помоќна.
    Можам да претпоставам, сега повторно Хурем и е крива што Ибрахим и изјавувал љубов на Шахубан. :D

И не знам веќе зошто 86 со превод ја нема.. !? :!:

6. lollipop93

lollipop93 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    89
    Ок тоа ама уште пред ибрахим да умре она и праеше лице нз баш у која епизода беше дали 80та или пред тоа.И тоа у 2-3 сцени така смее се пред неа а заврте и грбо намрште се одма или напрае некоја фаца :D :D :hai:

7. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Еве што дознав дека ќе се случува понатаму...
    Мустафа Паша ќе ја извести Хурем дека на походот, на Султанот му поставиле стапица и дека тој бил во многу лоша состојба.Бидејќи на походот учествувале и принцовите Мехмет и Селим,не се знае во каква состојба се...Сите во харемот мислат дека Величенствениот е на работ на смртта а исто така и принцовите Мехмет и Селим.Кога принцот Мустафа ќе дознае за тоа ќе сакаа да го заземе престолот,а Хурем ќе се бори за да ги заѓтити своите деца бидејки доколку принцот Мустафа седне на престолот ќе ги убие сите нејзини деца.Единствена можност е принцот Бајазит да го заземе пресолот.(бидејки нели тој е третиот принц ,после Селим,а Селим и Мехмет се на поход)
    Но,Хурем верува дека Величенствениот е жив и вели: “Султан Сулејман-Хан ќе се врати. А кога ќе дојде тој ден многу глави ќе бидат пресечени”.

Инаку во друга епизода додека Величенствениот ќе се шета во чаршијата некој ќе саака да го убие ,но Бали Бег по втор пат ќе го спаси.

Бали Бег два пати го спаси,а Величенствениот му должи 2 животи...Е сега ,според мене,најдобро е да си го ожени за Михримах... :D :geek:

8. untouchableGirl

untouchableGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    158
    Ќе и прави стапици на Хурем. Ама ништо нема да направи 8)

9. Antebellum

Antebellum Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    2.834
    Допаѓања:
    8.737
    Според историски докази, а и дел од најавата за новата сезона, Михримах ќе ја омажат за Рустем паша. Ќерката на Михримах ќе ја омажат за син на Бали бег.

Оваа Хатиџе најголема овца испадна. :rofl:

10. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.738
    Незнам зошто сите толку сакате Михримах да ја омажат за Бал :?: мене ама ич не ми одат некако :doh: , не дека Рустем е подобар :x :x , ама ни Бали не е идеално :worried: тој црн таа плава :puke:
    Некако не одбрале глумец како за Михримах :D

11. hrcace

hrcace Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    160
    па што има врска тоа :D И мене не ми личат ама не затоа туку затоа што ја гледаше кога беше бебиште а сега ќе се заљубат, грозно :puke: Ама пак подобро за него отколку за Рустем ага побелениот :puke: оние заедно не одат па ич, ко чичко да и е :puke:

12. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    Мехмет и Ајбиге се во врска

Прикачени фајлови:

На tea4e, HurremSultan, TheaEsposito и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. sweet-star

sweet-star Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    1.524
    Допаѓања:
    1.738
    ^Која беше Ајбиге? :D
    Сакав да ве прашам,серијава уште се снима или заврши снимањето?

14. hrcace

hrcace Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    160
    Роднина и беше на Величествената, што сакаа да ја мажат за Мустафа а таа се сакаше со Бали бег :D А серијата уште се снима колку што знам јас :)

На sweet-star му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.115
    Допаѓања:
    163.711
    Луѓе бе, овој Искендер Челеби не е ли истиот глумец што го играше Шефкет во „Кога лисјата паѓаат“, не Џанер Куртаран туку тој вториот што дојде кога го сменија? :?: Или мене така ми се чини? :geek: :D
    Не знам, некако страшно ми личи на него... :?:

16. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.370
    Допаѓања:
    3.713
    Тој, тој е... :)

17. hrcace

hrcace Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    160
    Hasan Küçükçetin се вика

18. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Се надевам дека ќе успеам да останам трпелива до утре. 86 епизода сеуште не е преведена.
    Вообичаено, најавата за новата епизода ја ставаат по епизодата со превод. :)

Втората најава за 87 кога е, во понеделник ?

19. HurremSultan

HurremSultan Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    119
    Нема врска со серијата, но кој сака може да го погледне филмот... Многу е добар https://www.youtube.com/watch?v=SVY-5vGteT4
    Се работи за една од најголемите султанки во отоманската империја, Махпејкер Султана. По филмов може да се види колку всушност отоманската империја била изопачена, династијата била страва и ужас, а топкапи палатата прекрвава. Што се не се правело за таа пуста власт и моќ. Правен е према вистински историски настани. Во величенствениот и многу благи се е прикажани некои рабооти. Башка еден текст што го читав, точно било дека повеќето од миленичките на султаните биле горени во лицата, убивани, мистериозно исчезнати итн... Постојано се труеле меѓу себе. Само храбрите и паметните успевале што би се рекло. Нарочито во времето на султанот Сулејман, кога тогаш државата била најмоќна, можеме само да замислиме каква жена била вистинската Хурем поради се што успеала да направи и покрај тоа да преживее и да ги заштити принцовите. Многу сакам да гледам филм за Сулејман величенствениот кој верувам ќе биде многу поразличен од серијата.

На Hurrem-Aleksandra и Sara123 им се допаѓа ова.
  20. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Почнав да го гледам.. но не сфатив која е таа старата во кочијата..и која е всушност Махпејкер Кошем султан тука !? :) Кои се другите жени ? :)