Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. Dog-lover

Dog-lover Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    3.743
    даа ама и мехмед не е лош.. :P :lol:

2. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Мехмед ми е презгоден :* Актерот е многу секси :inlove:
    Во серијата се брат и сестра ама вака мислам дека Ѓурбеј и Пелин (Мехмед и Михримах)
    баш си одговараат како партнери ама мислам дека тој е во врска со Ајбиге што исто така играше
    во серијата - кримската принцеза роднина на Величествената и на Сулејман

3. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    леле овој бали беи какви чуства ми буде ни он сам не е свесен :D значи пресекси маж ми е како можеше толку згоден да е :$

На Rose96 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. hrcace

hrcace Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    160
    Вие сигурни сте дека тој на сликите е Ибрахим :o И тој на првата слика со Махидевран е Ибрахим???
    A уште да прашам :@ Што прават оние од канал5 со програмата? Не гледав во седум и намерно седев до касно и кога го пуштив телевизорот да гледам имаше она, Изборот на Клара |( а величествениот беше завршен |( А минатата недела кога пуштив уште во единаесет, три саати чекав да почне репризата, затоа и вчера касно го пуштив, тие види ги што прават |( Па ни на сајтот немаат програма. Да не треба да гатам што и кога ќе пуштаат, значи за никаде ни се станати телевизииве :swear: Едно нешто ќе гледаш и да не можеш реприза да му начекаш, термин да немало :swear:

5. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    На hrcace му/ѝ се допаѓа ова.
  6. DreamAngel

DreamAngel Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    584
    Допаѓања:
    353
    Ако мислиш на овие слики овој е глумецот што го глумеше Ибрахим во младоста, не е Okan Yalabik, друг глумец е... и да нормално слични се.... :D

На hrcace му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Majuv4ence13

Majuv4ence13 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2012
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    513
    Го обожавам овој момент...Хурем ке и ги искриви очите не на таа страна што и се криви туку на другата :rofl: Само така Хурем,искрши ја ]:)

На Hurrem-Aleksandra му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Мене па овој потег на Хурем воопшто не ми се допаѓа. Замисли да ја победи Хатиџе е повеќе од совршена, но султанка со најголеми права т.е. најмоќна султанка не би требало да се симнува на тоа ниво, на нивото на Хатиџе. Мене ми е сосем јасно дека бесот и лутината се поголеми од се, но барем можеше да испрати некој да и ги скрати маките на Хатиџе. :lol:

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    Хурем ќе ја претепа Хатиџе :rofl:
    http://www.facebook.com/photo.php?v=10151474412620042

10. hrcace

hrcace Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    160
    Знам, веќе си ја изгледав ноќеска на оваа страна ама работата е што ме нанервираа :devil: Не ми е секогаш слободен компјутерот а плус ако читаат нека знаат дека треба да менуваат некои работи :^) Сите телевизии се такви сега, за ништо немаат редовен термин, порано не беше така.

Па затоа јас си викам дали се сигурни :?: Зошто другите велат Ибрахим не го познав, како друг да е без брада :D А овој е изгледа оној што го покажуваа кога беше болен султанот и кога се потсеќаа како се запознале :) Па се гледа, овој некако добричок изгледа на сликите, а Ибрахим вистинскиот :D е поголем намќор

11. Hurrem-Aleksandra

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Хатиџе овојпат ја премина дури и својата граница
    Значи Мутавата скроз одлепила ама изгледа дека и на Хурем живците и попуштија
    ќе ја суреди во 88 епизода ептен јако ;)
    Хурем, златна моја Хурем каков голем мерак ми направи со овој твој потег :*
    Време беше некој да ја преваспита нездравата. на Хатиџе некој требаше ова одамна да и го стори и ете и се падна таа прилика на Хурем и она ќе си ја искористи шансата за се што и ќутеше и голташе во себе молчеше и и се поклонуваше сега се ќе и извади низ нос :devil:

Него мене ме интересира како Сулејман ќе реагира на оваа работа
    ме интересира што тој ќе и направи на Хатиџе или пак нема да и направи ништо... :^)
    Леле само ако му текне да и се раздере на Хурем или па во најлош случај да ја казни
    многу ќе му го замразам ликот ако го стори тоа

На Angel-Adriana и donna.17 им се допаѓа ова.
  12. EMILI1999

EMILI1999 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    52
    А сега до која епизода е канал 5?

13. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Сега ја изгледав втората најава за 88 епизода. :)
    Се надевам дека на Хатиџе ништо нема да и биде (не од што толку многу ја сакам, туку може само проблеми да и направи на Хурем) Ако се пожали кај султанот па...ќе биде многу интересно.
    Ако тоа биде само мало потсетување за Хатиџе и еден вид лекција.. тогаш ќе биде подобро. :)
    Инаку.. идејата на Хурем да и покаже на Хатиџе каде и е местото е навистина одлична.
    Но, јас повеќе сум за опцијата во која Хурем праќа некој да ја убие Хатиџе, еднаш засекогаш.
    А вака.. само се симнува на нејзиното ниво, а Хатиџе сеуште е жива. :worried:
    Барем да остане со однесување на султанка до крај, а и Хатиџе да си го добие заслуженото. Смрт.
    Инаку признавам, неверојатен момент. Но, јас повеќе би сакала да видам како Хатиџе и се поклонува на Хурем. Тоа би ми направило поголемо задоволство. Но, ајде и ова е нешто. :rock:
    Ако Хатиџе умре од ударите на Хурем, тогаш ова го оправдувам. Но, ако се спаси тогаш Хурем самата се заплеткала. И се спуштила на пониско ниво и плус тоа султанката од раѓање жива да остане. :^)

14. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    На Хатиџе и се ближи крајот, а дали ќе умри од тоа што Хурем ќе ја претепа или од нешто друго, останува да видиме

15. Angel-Adriana

Angel-Adriana Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    555
    Да, да и се ближи крајот КОНЕЧНО!! ]:)

16. kate-pp

kate-pp Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2012
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    135
    уште колку ќе кја гледаме фирузе?

17. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    ^ Хурем ке се спаси од неја во 76 епизода :)

18. Hurrem-Aleksandra

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Девојки вие што гледате на сателитска денес ли ја даваат премиерно 88 епизода?
    Ако е така, ја изгледавте ли епизодата и ако може да напишете во спојлер што ќе и бидне на мутавата
    благодарам однапред

И Sara123 да се надоврзам на твоето:
    Едно е кога ќе праќаш некого да убие човек за тебе а друго е кога ти самата ќе си го докрајчиш непријателот мислам ЗАДОВОЛСТВОТО е многу поголемо зар не? ]:)
    И да биде после во невоља Хурем ради таа глупача ќе има зошто, важно она своето си го направи ;)

19. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    Моментално ја гледам ама сеуште не се има случено тоа што сакаш да знаеш :)

На Hurrem-Aleksandra му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Hurrem-Aleksandra

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    А значи ја даваат во Турција.
    Епа кога ќе заврши епизодата не сакам да те намачам ама ќе ти бидам благодарна ако
    споделиш некои спојлери со нас феминките.
    Ana.N што убаво, денес ти прва ќе уживаш гледајќи ја тепачката

На Ana.N му/ѝ се допаѓа ова.