Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. A.Fenty

A.Fenty Нов член

Се зачлени на:
    24 ноември 2012
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    124
    Тоа е во најавата за 90та епизода?
    Инаку јас не сум понапред, не ја гледам на нет ама се интересирам и отприлика знам што ќе се случува понатаму...
    Инаку може да ми кажете која е Дијана? :)

2. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Не, не.. само тоа не.
    Онаа Фирозе не можам да ја поднесам.. кога некој ќе ја спомне.. а не пак да ја гледам како се перчи дека била во одајата на султанот, а Хурем чекала пред вратите со солзи во очите. :puke:

Инаку Диана е девојката испратена од Махидевран - подржувана од Хатиџе и Шахубан.. Нејзината задача беше да ја убие Хурем.. Сега е во служба на Хурем, сите информации и ги пренесува на Шахубан.

3. Golden

Golden Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.407
    Би искоментирала за епизодите понапред.Богами Хурем добро ја суреди Хатиџево (глупаво).Не бе не ја можам.По одвратно жениште нема.Таа ќе и прави црна магија.Хурем и е крива што Ибрахим умре?Или пак Хурем ја намести Нигар кај него.Секогаш што и да се случи Хурем е крива.Да беше она обична робинка ќе си останеше на таа положба со тоа нејзино однесување.Инаку еве малце сликички :)
    Хурем:Сулејман тие сакаат да ја уништат нашата љубов.
    Сулејман:Што ако јас го сакам тоа?Што ако сакам нашата љубов да заврши?
    Хурем:Не,тоа не е возможно!Јас ќе умрам
    Паметите? :D Ова беше околу 38 епизода.
    Инаку Мерјем ми е прекрасна :)

На untouchableGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  4. untouchableGirl

untouchableGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    158
    Аман со оваа Фирузе на живци ми иде значи. :@
    Па онаа одвратната уште мисли дека ако Фирузе појде во четврток кај Султанот демек тоа ќе го спречи него да ја сака Хурем!?!
    Си се лажеш ма глупа. -.-

5. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.355
    Јас имам прочитано дека во историјата запишано за Мехмед паша Соколовиќ дека Големиот везир Мехмед Паша Соколовиќ ја сокрил смртта на султанот, го убил докторот за да остане смртта во тајност и дал телото на Сулејман да се балсамира и наредил телото да не се закопа се додека битката не биде добиена и Селим II не ја преземе власта во Истанбул....Во наредната сезона што ќе биди ќе се појави овој лик-Мехмед Паша Соколовиќ или пак можеби во оваа сезона?

6. untouchableGirl

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    158
    Смртта на Сулејман? :o
    Зарем Сулејман ќе умри? :^)

7. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Јас колку што знам, секој човек што се родил - ќе умре.
    Серијава е за животот на султанот и неговата жена Хурем, како и за подемите на државата во тоа време.
    Јас мислам дека серијава ќе заврши со смртта на двајцата главни ликови, султанот Сулејман Хан и Хурем Хасеки султан. И секако дека ќе се прикаже нивната смрт, затоа што со самото тоа завршува и една приказна за големата и непресушна љубов.

8. DreamAngel

DreamAngel Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    584
    Допаѓања:
    353
    Не Сулејман е бесмртен ама не знам и јас зошто ке го направат да умри.. :o глупости, ова мислам го претераа |(

9. untouchableGirl

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    158
    Стварно е глупо сите главни ликови да умрат. |(

10. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Не знам што е глупо тука...
    Со нивната смрт завршува и целата приказна т.е. серија.
    Серијава го опфаќа времето од нивното владеење па се до нивната смрт.
    Во секој случај не може бесмртниви да ги направат.
    Мое гледиште.

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Golden

Golden Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.407
    Ќе може да ме потсетите како заврши епизодата во вторникот? :) Заборавив бидејќи бев оптеретена со случувањата на серијата во Турција.

12. nati44

nati44 Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2012
    Пораки:
    777
    Допаѓања:
    545
    И јас не се сеќавам и мене некој да ми каже :(

13. Majuv4ence13

Majuv4ence13 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2012
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    513

И како малечка била како бомбонче

На simonna.a, untouchableGirl и Hurrem-Aleksandra им се допаѓа ова.
  14. untouchableGirl

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    158
    Совршена! :inlove:

15. Mahidevranfan

Mahidevranfan Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    2.063
    Повеќето од главните ликови умираат во оваа сезона, почнувајќи од Ибрахим, па Хатиџе, Мехмет, Мустафа, Џихангир..... :(

16. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    ^ Мора да умрат за да се случат некои работи како на пример мора да умре Мустафа за Мехмет да наследи (планот на Хурем) но мора и Мехмет да умре да Селим да стане султан како ке го направат Селим султан ако овие двајца се живи а мора да го направат султан бидејки тој навистина бил :?:
    Значи мора да направат така за настаните да се одвиваат како што навистина се случиле и најверојатно серијава ке заврши со смрта на Сулејман јас не гледам друг начин како да заврши :?:

На Majuv4ence13 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    Во вторникот, Рустем Ага по наредба на Хурем сакаше да ја фрли Фирузе од тераса но Нигар го спречи. Следниот ден, Фирузе појде во одајата на Хурем и и рече дека доколку уште еднаш се обиде да ја убие ќе биде принудена самата да се брани. Сулејман сакаше заедно со Фирузе и децата на Хурем да оди заедно во ловечката вила а Хурем не знаеше за тоа и мислеше дека и таа ќе оди но Сулејман не ја повика неа и кога Михримах дозна за тоа појде во одајата на Сулејман и му рече дека ако нејзината мајка не оди тогаш и таа нема да оди. Сулејман се премислува и решава само тој и Принцот Мехмет да одат во ловечката вила.
    А вечерва, Фирузе ќе виси на бесилка :D Иако тоа ќе биди краткотрајно бесење, сепак Хурем јако ќе ја заплаши Фирузе :D

На nati44 и Hurrem-Aleksandra им се допаѓа ова.
  18. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    А не знам што се очекува... Според мене тоа е сосем нормално и логично. Серијава прикажува настани и ликови инспирирани од историјата. Историјата е нешто што не може да се промени, па така да серијава мора да биде налик на неа. Мислам дека Хатиџе умира многу пред Хурем, била и постара од неа. Ибрахим си го добил своето.. Мустафа завршува толку неславно и жално.. Мехмет се разболува.. а Џихангир е жртвено јагне.. :)
    Ај да не тупам со ова..

Слики се.
    Хурем со различни статуси.

19. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Мислам дека поголем идиот од Сулејман додека Фирузе беше во Сарајот немаше :puke:
    Тука дури и ми беше и поглупав од сестра му најмилата и најодвратната Хатиџе :puke:
    Многу ми беше одвратен кога е повикан да оди да го види Чихангир за време на неговиот состанок со
    козата Фирузе и оди во одајата на Хурем затоа што таму е Принцот и после оваа зборува со него и му вели демек штом Фирузе го правела среќна таа нема да се противи и да се буни кога таа ќе оди кај него
    (ова нормално е лага) ама кога го кажа тоа беше многу тажна а овој идиот само се насмевна и и рече
    “Така е најдобро за сите“ и јас у тој момент си мислам а бе глуп за кого тоа сите е најдобро? Уствари и си имал право човекот Фирузе не сака да им наштети на другите членови од династијата туку само на него, значи другите не се во опасност и за нив е најдобро а за него најлошо. Ама животот е тркало и ќе му се врати за нејзиното страдање ]:) За малку ќе ја изгубеше жената што ја сака и жената што само него го сака заради една бедна персиска шпиунка. Затоа што Хурем била спремна и да се фрли од балкон надоле мислејќи дека тој не ја сака веќе и само за Сулејман да биде среќен |(

На Ana.N и Sara123 им се допаѓа ова.
  20. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.656
    Допаѓања:
    22.410
    Мене па ми е глупо коа ги прават поотпорни на смрт само затоа што се главни ликови.

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.