Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    ^Можеше сето ова во спојлер да го ставиш да не те караат. :D

2. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.280
    Пупи твојот Ибрахим е одвратен. :puke:
    Несакам Лео да го убијат :( Најзгоден е :lol:
    Аууу Зумбуљ ага се разрошил нешто,љубоморен и е на Хурем сега :lol:

На avrilfan987, Victorian и howdoyoudo им се допаѓа ова.
  3. DreamAngel

DreamAngel Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    584
    Допаѓања:
    353
    и јас тоа цело време го мислев се нервирав... ама оваа нигар цела затрескана е во него не знае ни да излаже, ама гледам како ја напали ибрахим кога и го изваде писменцето од деколтето.. :$ ах нигар.. кузнеј шо си помисли, затоа не можеше да го излажи :D

за лео ми е стварно многу жал, срцка е.. се надевам дека ќе биде сон каде хурем го гледа како го дават, не сакам да се скараат со султанот, ама па и овој лео веќе квари спокој :^)

Ах и ова срцево малечко Михримах многу е слатко, аи и какви очиња има исто е ко Сулејман..
    а погледнете кој ке ја глуми Михримах како возрасна, тоа вероватно во епизодите што веќе се снимаат..

Глумицата од Лале, Јешим мислам дека се викаше.. па ке ја видиме каква ке биде :D

На interesna му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Значи сон ќе биде тоа што ќе се случува во понеделник, а добро е. Ама пак кутриот Лео...ако не на овој, на оној начин ќе го стигне смртта.

Иначе како Јешим ќе ја глуми Михримах бе, кога малечката има најизразити плави очи за разлика од Јешим што има темно-кафени? И е поплава од Јешим, природно плава. Ејј не бива :fubar: Нај што мрзам во филмови и серии е тоа, кога глумицата што наводно пораснала е скроз различна од тоа кога била малечка ама приметливи, вродени биолошки разлики. Ептен се приметува дека е филм, напрајте го пореалистично бе мајкуму ееееее! :@

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. E...V...I...L

E...V...I...L Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    468
    Јас колку што гледав на јт навистина со локум ќе биде отруен Лео, од каде излезе погубувањето не знам, мислам дека некој од ликовите сонува :^) . Утка е ако ја земат Јешим за оваа улога. Девојчето е поубаво, Јешим е груба во лицето.
    Мене оваа серија ми стана малтретирање. Нека заврши и втората сезона побргу и да се одморам малку од турско, море ќе престанам да гледам било какви серии се дури не се појави нешто навистина квалитетно а се сомневам дека тоа ќе се случи во блиска иднина.. Иако секоја нова серија што ја емитуваат нашите телевизии во последно време е хит и нормално, поразлична од другите |(

6. HurremSultan

HurremSultan Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    119
    Серијава е ПРЕКРАСНА :clap: Нешто најдобро што можеа да дадат на телевизија. Не знам за вас ама мене серијава ептен ме релаксира и ме опушта за разлика од другите турски серии што напнуваат.
    Накитот и фустаните се супер ама можеле палатата поубаво да ја прикажат. Навистина ептен подобра и полуксузна била палатата од тоа што е прикажано во серијата. Актерите им се врв. Хурем е најјака и омилен лик ми е. Сите актери и актерки се убави а посебно Величествената. И Ѓулнихал е баш слатка. А Лео :inlove: :inlove: :inlove:
    Иначе имам приметено кога жените ја напуштаат палатата ги покриваат градите што е и реално.
    BTW читав нешто низ интернет и налетав на еден интересен податок...

Like other members of the Harem from which she rose to power, Hürrem was originally a slave girl (of Ukrainian origin) -- abducted during one of Süleyman's expeditions. Soon after she entered the Harem, she routed her competition for the Sultan's affections, and persuaded him to marriage -- after which her influence grew increasingly. Her son Selim (The Sot), became the next Sultan -- one of the Ottoman Empire's worst. Some have even speculated the Selim sprang not from the Sultan's loins, but from a passionate indiscretion on the part of the Sultana. Besides Selim, she mothered three children who survived to adulthood -- Bayezid (son), Mihrimah (daughter), and another son, Cihangir (who was physically handicapped which prohibited his ascension to the throne -- by law).
    Извор- http://www.learningpracticalturkish.com ... dia-h.html

7. DreamAngel

DreamAngel Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    584
    Допаѓања:
    353
    што значи ова дека селим не бил син на султанот сулејман??? :o
    хах нема шанси.. не верувам дека хурем била таква жена.. во историјата пиши дека неизмерно го сакала и почитувала султанот што не можела да погледне некој друг. :^)

8. Plavusa.17

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    ^ Во темава се збореше претходно демек Мустафа ќе испадне син на Махидевран и Ибрахим, затоа и тој толку ги штити, а ја мрази Хурем. Не знам колку е точно. Тој нели е заљубен во Нигер калфа, па ја штити, а уствари колку е дрзок со неа, намерно.

9. Victorian

Victorian Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2012
    Пораки:
    1.045
    Допаѓања:
    6.029
    Mоже Лео се вмешал :P :D

10. HappyOne

HappyOne Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2010
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    77
    Како бе Ибрахим заљубен во Нигер, нели она во него :o

11. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841

Зошто одвартен :( тој само си ја врши должноста и јас не сакам Лео да умре и тој е секси ахахаахах, а Зумбуљ како ја намести Нигер ццц :D :D :D

12. Plavusa.17

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Па јас како што знам тој е заљубен во нејзе, ама дека обична слугинка не е со нејзе, а со Хатиџе е само ради моќ, да биде уште повлијателен во палатата, и поблиску до султанот кога веќе му е фамилија и така...

13. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.752
    Допаѓања:
    145.211

Селим е син на Сулејман! Тој ќе неговиот наследник.

14. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.280
    Да Селим ќе биде наследник на султанов а со Мехмет и другите синови што ќе биде?

15. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    Moже некој да ми каже кога Хатиџе ќе дознае дека
    Ибрахим ја изневерува? И што ќе се случи одкога ќе дознае?

16. HurremSultan

HurremSultan Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    119
    Да, никаде не е речено дека не е син на султанот туку дека имало такви гласини. Јас така ја протолкував реченицата. Не знам дали ова ќе биде прикажано во серијата :) :) :)

17. DreamAngel

DreamAngel Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    584
    Допаѓања:
    353
    Како што сум прочитала некаде, Мехмет подоцна ке умре на млади години.. а ке имаат уште два сина, Бејазид и Џихангир мислам се викаше.. тој ке бил ментално болен а овој другиот Бејазид сигурно не бил доволно добар за да биде султан :)

18. s.t.e.f.a.n.j.a

s.t.e.f.a.n.j.a Нов член

Се зачлени на:
    4 јануари 2012
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    51
    1.хатиџе е најубава
    2.махидевран
    3.хурем
    4.велинчествената

На TheaEsposito му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Smurfette.M

Smurfette.M Популарен член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    А всушност, како се вика величествената ?? :)

20. Barbica

Barbica Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    1.309
    Допаѓања:
    489
    Ajше се вика, еднаш прочитав на интернет.
    Никогаш не сме слушнале во серијата како се вика :D
    Еве интервју со Халид на Канал 5.

На Smurfette.M му/ѝ се допаѓа ова.