Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    772
    Ja ispustiv epizodata vo vtornik,pa ako moze nekoj vo kratki crti da mi raskaze sto se sluci.

2. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Јас пак мислам дека на Мерием и личи некоја сериозна и улога со став. Мерием ми е поим за личност со големи очекувања и личност со свој став кој не може да биде променет - па можеби затоа можам само како таква да ја перцепирам. Јас не би гледала друга серија со Мерием, најискрено. Воопшто не би ми се допаднало кога таа би играла некоја полесна улога а најмалку во комедија. :)
    Така би го изгубила впечатокот од Хурем, кој верувам е најсилен.
    И да, секогаш сум го мразела тоа менување на улогите.
    Јасно ми е дека како актерка ќе има уште многу многу улоги, но мене тоа ми делува малку глупаво затоа што прво сум се навикнала на онаа Хурем и сега на пример ја гледам во некоја патетична турска серија како толкува полесна улога, и се спушта на пониско ниво. :!:

Мое мислење.
    :music:

3. Majuv4ence13

Majuv4ence13 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2012
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    513
  4. hrcace

hrcace Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    160
    Ami ova pogore :x
    http://www.telegraf.rs/jetset/605159-hu ... ksije-foto
    E stvarno ja preteraa ovie |( :@

edit E a i so mozis da osekuvash od portal sto se zanimava so gazot na stanija alapaca i objavuva nekoi tamu slikishta so naslov ci*ka dana :puke: :puke: da mi izvinite :swear:

На Majuv4ence13 и Hurrem-Aleksandra им се допаѓа ова.
  5. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.656
    Допаѓања:
    22.409
    Ако е вистина, се упропастила. Подобро и` стојат облини, посензуално изгледа.

6. blagica1991

blagica1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209
    колку ли е само убава Михримах :wasntme:

7. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Мерием никогаш нема да го изгуби впечатокот од Хурем доколку прифати некоја улога различна од овој лик кој сега го толкува. Она секогаш ќе остане запаметена во Турција како Хурем Хасеки Султан - тоа ќе ја следи целиот нејзин живот нејзе оваа улога ќе и остане kako Trademark затоа што со оваа улога она се прослави во Турција и секогаш ќе остане запаметена како Хурем. Истото се однесува и за Халит, веќе никој не го асоцира со улогата на Онур туку сите повеќе го асоцираат со неговиот лик како Султанот Сулејман кој е милион пати по популарен од Онур.
    А јас мислам дека она намерно си избира малце потешки улоги затоа што тие се далеку поразлични од нејзината персона како актерка. Мене додуша воопшто не ми смета што избра да ја игра Хурем, уживам да ја гледам како Хурем Султан ама еден ден и оваа серија ќе заврши и би сакала да ја видам како ќе глуми некоја друга жена која е сосема поинаква од Хурем (поготово во некоја комедија а не мора да биде и стриктно комедија туку во некоја љубовна турска серија)
    Според мене нема да се спушти на пониско ниво ако игра во комедии, ќе се спушти на тоа ниво доколку избере да игра во некоја неквалитетна серија без никаква содржина и цел.

ПС: Читам сега дека им смета што ослабнала девојката па уште и анорексична ја викаат |(
    Овие знаат ли како изгледаат анорексичните луѓе? Ја гледам у сликата и совршена си е ни е дебела ни е многу слаба ама баш таман е.

8. Majuv4ence13

Majuv4ence13 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2012
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    513
    Замислете ја Хурем во Зет дома зет :rofl: :rofl: :rofl:

9. untouchableGirl

untouchableGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    158
    Леле :o
    Како бе од полничка каква се напрајла.
    ццц :worried:

10. Golden

Golden Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.407
    Искрено поубава ми беше со облини но,далеку е од анорексична да не преовеличуваме.Инаку тоа во врска да за Хурем дали да глуми во комедии или различни серии од Величествениот зошто да не.Но,само доколку би имала истата серија и содржина не некоја без врска. :D

На Hurrem-Aleksandra му/ѝ се допаѓа ова.
  11. kate-pp

kate-pp Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2012
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    135
    Можеби жената си има здравствени проблеми, можеби и информацијатаа не е точна.
    Инаку аман уште колку ќе ја гледаме Фирузе?

Не ми кажувајте во која епизода туку уште колку има до тогаш.

12. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    ^ Јас негде прочитав дека се здебелила неколку кила и ја натерале да ослабне
    Сега хејтерите на Хурем каква мана ке и најдат до сега ја викаа дебела а сега?

13. aaleksaandraa

aaleksaandraa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    34
    Михриман ќерката на Хурем со кој ќе остане на крај, ќе се земе ли со Ташлиџали?
    Баш ми се убав пар. Колку само изгледаат заљубеено ме потсеќаат на Ибрахим и Хатиџе кога никој незнаеше за нив , додека си праќаа тајно писма.

14. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    ^ Михримах на крај ке биде со
    Рустем паша благодарение на Хурем :(

15. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    А да признаеме.. општо гледано турските серии да не имаат квалитет !?
    Можам да набројам неколку серии едвај на едната рака, што биле квалитетни а се турски. :)
    Повеќето(читај:сите)се чиста патетика помешана со секојдневни а сепак хмм потресни приказни. :nod:
    Величествениот век според мене е врвот на турските серии, еве тука може и Кога лисјата паѓаат да се вметне. Можеби сериите имаат цел, но се гледа т.е. неквалитетнот сам се покажува.
    Твое право е да сакаш да ја гледаш Мерием во друга серија, како твој став го почитувам тоа.
    Но, сепак не го делам мислењето.
    Барем мене лично жално би ми било да ја гледам Мерием во друга турска серија, затоа што искрено не верувам дека било кој друг лик од турските серии би можел да го надмине квалитетот на ликот на Хурем (всушност и тука има пропусти) а ниту пак да биде на исто ниво.
    Мерием како актерка може да понуди многу повеќе на гледачите, не мора да се тупи со улоги од турската комерцијала.

:)

И да.. Мерием добро направила што подослабела. Сега е многу поубава. И во телото и во фацата. И воопшто не е анорексична, туку сега има нормално убаво и здраво тело. :)

На Hellen му/ѝ се допаѓа ова.
  16. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    ^ Мерием е далеку од анорексична порано ја викаа дебела сега анорексична само наоѓаат мани :@
    Морав да ги споделам овие слики од Мерием многу е слатка :)

Прикачени фајлови:

• 555.PNG
      555.PNG
      Големина на фајлот:
      223,8 KB
      Прегледи:
      433
    • 566.PNG
      566.PNG
      Големина на фајлот:
      420,9 KB
      Прегледи:
      433
    • 577.PNG
      577.PNG
      Големина на фајлот:
      255,9 KB
      Прегледи:
      433
    На antonina и Hurrem-Aleksandra им се допаѓа ова.
  17. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
  18. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.220
    Допаѓања:
    25.785
    што мислите дали е вистина дека Киванч Татлитуг ќе има улога во Величеннствениот?? за Бред Пит чисто сумљав дека ќе глуми,ама ај никогаш не се знае.ова го прочитав на Тв Пакет,незнам дали оввие даваат секогаш точни информации
    http://www.tvpaket.com.mk/serii/telenov ... 3-17-14-44

19. angelbaby

angelbaby Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2011
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    22
    мене хуремче многу ми личи на анастасија руската принцеза (мојот омилен лик од цртани :D )

На Hurrem-Aleksandra му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    може затоа што и двете се црвени со зелени очи и прекрасно им стојат и на двете круните и фустаните
    иначе и мене Анастасија ми е една од омилените заедно со Аурора од “Заспаната Убавица“ и Одет од “Девојката Лебед“ ;)