Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. Golden

Golden Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.407
    Феминки би ве замолила нешто.Се утепав барајќи ја сликата незнам дали паметите кога Хурем носеше преубав жолт фустан.

Доколку некоја би ми помогнала од срце и се заблагодарувам :)

2. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Еве ти ја Хурем во жолт фустан ;)

Прикачени фајлови:

• hurrem (1).jpg
      hurrem (1).jpg
      Големина на фајлот:
      189,4 KB
      Прегледи:
      390
    • hurrem (2).jpg
      hurrem (2).jpg
      Големина на фајлот:
      197,1 KB
      Прегледи:
      390
    • hurrem.jpg
      hurrem.jpg
      Големина на фајлот:
      198,7 KB
      Прегледи:
      390
  3. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.512
    Допаѓања:
    115.054
    па сега ќе треба да се смени гласот на Хурем во синхронизацијата зашто Биљана Беличанец Алексич е градоначалничка на К.Вода. Барем јас мислам дека заради тоа ви е паузата. А да си гледате на нет со српски превод како луѓе и да си ја видите серијата како што треба а?

На Dog-lover му/ѝ се допаѓа ова.
  4. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
  5. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    Баш ми е мило поради ова бидејќи доколку го сменеа гласот на Хурем, серијата ќе беше уништена а ваква серија на високо ниво не го заслужува тоа :)

На sweet-star и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  6. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.512
    Допаѓања:
    115.054
    На simonna.a и tessie им се допаѓа ова.
  7. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Јас деновиве не сум во текот со настаните.. сега гледам дека излегла и втората најава за 92 епизода.
    По правило, денес во Турција треба да се емитува.. и сигурно до вечер ќе ја има на турски 93. А до петок/сабота и со превод. ^_^

Секоја чест за Хурем ! Јас навистина немам зборови. По не знам кој пат кажувам дека оваа жена е фатална. Сега веќе има свои корења во секое делче од палатата, има влијание во секоја одлука на султанот и има преголем удел во водењето на државата. Светот дејствува по нејзина желба, се разбира преку слтанот кој што во овој случај е нејзин роб. Жално за Махидевран, таа жена никогаш немала среќа. Секогаш била исполнета со омраза и непријателство. Сега жали за Мустафа.. дефинитивно се гледа нејзиниот крај т.е. тој веќе одамна е дојден. Но, смртта на Мустафа ќе ја докрајчи. И принцот Мустафа ќе отиде како жртвено јагне, но Хурем не биде кога е во прашање нејзината иднина. :hai:
    Хурем : Паша... не дозволувајте гневот на султанот кон Мустафа да спласне. Ова се пресудните зборови. Мислам дека немам што повеќе да додадам. :)

На simonna.a му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Mahidevranfan

Mahidevranfan Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    2.063
    Навистина со вас за ова не би сакала да се „расправам“ но, кога ви ги читам коментарите едноставно неможам да се воздржам :envy: Секој втор коментар ви е за пофалби за Хурем, и критики за остантите ликови. Зар само Хурем е во серијава, па цело време мораме да зборуваме за неа !? Можеби навистина била таква во историјата, но да не биле и остантите ликови Хурем не би била тоа што е. Мислам дека треба малку да им „отстапиме“ место и на другите ликови. Ајде остајте тоа што јас си ја сакам повеќе Махидевран, но зар не сум во право !? :)

9. Barbica

Barbica Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    1.309
    Допаѓања:
    489
    Од понеделник во 18.40

10. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    ^^
    Tапа термин најозбилно! Ние втора смена што сме во школо, амин ќе гледаме |(

На sweet-star му/ѝ се допаѓа ова.
  11. untouchableGirl

untouchableGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    158
    реприза на полноќ
    Еве што најдов за 92 епизода
    Шах Султан одлучува да ја омажи нејзината ќерка - Есмахан Султан за Малкочоглу. Есмахан на почетокот ќе се противи на тоа но потоа ќе прифати. Есмахан оди во амамот за да му го соопшти тоа на Михримах, но бидејќи Михримах е заљубена во Малкочоглу кога го слуша тоа таа збеснува и и удира шамар на Есмахан и при тоа Есмахан си ја повредува главата и паѓа на подот. Михримах е шокирана.

12. Barbica

Barbica Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    1.309
    Допаѓања:
    489
    Репризата не е на полноќ, туку во 16.20, на полноќ има грчка серија отсега.

13. Toprak

Toprak Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2012
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    277
    Толку лошо ја синхронизира што не можам да ја поднесам уште од почеток.
    Колку нежно Хурем зборува во оргиналот,па дури и кога се кара не звучи толку демонски како што Беличанец вади од себе што нема врска со оргиналот.Викаат дека нема да се смени,а јас ако се прашувам,многу одамна требаше да се смени.Нека си брка бизнис сега и нека си прави дупки на асфалт и нека си копа фекални канализации во кисела вода и припор и нека остави некоја друга девојка да ја синхронизира хурем :envy:

14. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Уште полошо |( а преку викенд даваат репризи на сите епизоди или слабо?

15. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.512
    Допаѓања:
    115.054
    ма ја би забранила синхронизација!! Уништија и серии и емисии и све у ПМ само заради тоа што глумциве наши немаат кај да глумат!! Јас од страт ја гледам на турски, не можам да смислам кога оној несреќниот глумец ќе рече Султанке моја! Ми се повраќа!!

На tessie, Hurrem-Aleksandra и lolyta777 им се допаѓа ова.
  16. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Офф-топик.
    Ова го сфатив како до мене да е упатено, иако си имала намера да кажеш општо гледано. Веднаш после моето мислење за Хурем е, затоа. :)
    Сосема си во право, те подржувам во тврдењето дека серијава не е само за Хурем.
    Само, не ти ја сфаќам поентава на другиот дел од мислењево.
    На форумов или еве поконкретно на темава секој си пишува за што сака.
    Случајно да не треба да следам некој правилник за темите за кои ќе коментирам !?
    Ако сакаш да пишеш за некој лик - слободно пиши. Ако се развие дискусија... добро, ако не тоа би требало да значи дека повеќето членови не се заинтересирани да дискутираат за тоа.
    Еве јас на пример, не кријам дека на темава коментирам и општо престојувам на форумов за дискусиите во врска со Хурем, затоа што навистина сум трогната од нејзината внатрешност. Одамна се интересирам за историската Хурем и тоа никој не може да ми го забрани. :)
    Во око ми падна она мораме да коментираме само за Хурем.. Тука никој никому не наметнува ставови, ниту пак се обидува да наметне свое гледиште. Не знам што толку те погодило што не си можела да се воздржиш... А тоа што никој не коментира за Махидевран не е до мене, до сценаристот е. Во една епизода има само по две три сцени со неа - (80/90 епизоди) И да сакам да коментирам нешто за неа.. нема што. Можам само да кажам дека во посета и дошла благородничката Габриела Де Фео,дека вечерала со Мустафа и ја викнала Фидан Калфата за да го провери редот во харемот. И сега да се коментира за некои банални работи т.е. сцени во палатата на Махидевран или пак за интригите на Хурем да го убие Мустафа ?
    Па и да не се сложиш, имам право да фаворизирам некого нели !? :)

92 на турски. :)
    http://www.femina.mk/out/?id=522c8958f4 ... ogspot.com

17. Angel-Adriana

Angel-Adriana Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    555
    Во која епизода и имаше Валиде на Махи дека Хурем оди сама по паметот, а Махи по паметот на другите? :)

18. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Mahidevranfan секој има право да си го искаже своето мислење ние фановите на Хурем ке ја фалиме па и има зошто ;)

19. Majuv4ence13

Majuv4ence13 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2012
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    513
    Есмахан ако умре лошо и се пишува на Михримах затоа што ќе ја казнат сигурна сум.Хурем не постапува добро затоа што кога беше малечка секогаш и ветуваше дека ќе ја омажи за оној кој ке и го освои срцето и на крајот ке ја омажи за дедо.

Еве ја на првата слика со нашата Сабина Ајрула Тозија

Иначе ќе глуми и Мемати од Долина на волците

20. Golden

Golden Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.407
    Се сложувам со некоја феминка што кажа погоре дека Беличанец незнае да сихноризира.Кога Хурем се кара не вика а,тука има земјотрес да се почуствува.А,она Хатиџето колку мутав глас има тоа чудо едно.Ибрахим со тоа "Султанке".И цело време кога тој што го сихноризира Избрахим како да е гладен.Цело време шмука. :D
    Во целина сум против ова сихноризирање. :nod:

На Majuv4ence13 му/ѝ се допаѓа ова.