Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    577
    Поздрав до Фирузе со песната A sad adio! :D
    Чекав и конечно дочекав да си отиде таа коза глупава 8)

На Someonespecial и Hurrem-Aleksandra им се допаѓа ова.
  2. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    94 епизода со превод сеуште сум ја изгледала. Деновиве немам многу време, па се надевам утре или евентуално во понеделник ќе ја изгледам. Само од љубопитност ја ѕирнав најавата за 95.
    Немам коментар, тотално сум разочарана. Што ќе се случи со Хурем !?
    Шах Султан успева да ја победи !? Не, не ова не е возможно. Знам дека не е возможно, не може да биде.
    :shake: Султанот ја протерува Хурем !? Сценаристот забегува, а јас полудувам.
    Ако се случи уште некоја глупост, јас не ја гледам серијава повеќе.
    И онака само заради Хурем ја манијачам.

На Ana.N му/ѝ се допаѓа ова.
  3. hrcace

hrcace Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    160
    молам? хахаха нема шанси тоа да се случи :D ќе се извлече хуремче и од ова ;) Нека не се лажат многу, без Хурем во палатата нема ни серија, нигде нема да ја носат, неможе никој историјата да ја смени ;)

4. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    Во 94 епизода Хурем позајми пари од венецијанска лихварка за да можи да им даде плата на робинките во харемот. Но Хурем не требаше да го направи тоа бидејќи Венеција се непријатели на Османлиите. (Сето ова беше план на Шах во кој Хурем за жал наседна) Документот со кој се потврдува позајмицата падна во рацете на Шах а Шах замина во Едрене за да му го предаде тој документ на Величествениот а со тоа да ја уништи Хурем. Во 95 епизода Величествениот ќе ја повика Хурем во Едрене и ќе и речи таа да остане тука а тоа значи дека ја протерува од Топкапи палатата. Потоа Шах му наредува на Рустем да ја убие Хурем (но сите знаеме дека тој нема да го направи тоа).
    Значи здосадено ми е во секоја епизода да гледам обиди за убиство на Хурем. И навистина ми е смачено во секоја епизода да ги гледам понижувањата на Хурем од страна на Шах и да гледам како Шах крои планови за уништување на Хурем. Се прашувам - Која е причината за Шах да крои планови за да ја уништи Хурем?

5. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Причината е кратка и јасна - Ибрахим

6. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Да, факт е дека сценаристот и да сака не може да направи Хурем да живее надвор од палатата. Тоа било невозможно во тоа време. А и самата Хурем како Хурем не би го дозволила тоа. Сигурна сум дека Хурем ќе се извлече, но ме нервира тоа што Шахубан ќе се занесува дека успеала да ја победи. |(
    Ах... колку сакам Шах Султан да исчезне заедно со нејзиниот Лтуфи Паша. Претходно ја чекав епизодата кога Сулејман ќе ја венча Хурем, сега чекам Шахубан да испари, да си замине со наведната глава.

:smoke:
    Чекам.

На Sanjichka007 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    Сакав да кажам што лично му има згрешено Хурем на Шах па вака да се однесува кон неа

8. untouchableGirl

untouchableGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    158
    Шах мисли дека Хурем е крива за смртта на Ибрахим.
    Нели Шах го сакаше него.

9. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Па да бидеме искрени сега... без Хурем смртта на Ибрахим многу би се одложувала, а можеби и никогаш не би се случила. Колку пати само `му ги отворила очите` на Сулејман.. направила тој да ги види работите кои не треба да ги види, работите кои секој богат важен за империјата во тоа време ги правел (само Ибрахим малку претера)
    Целта на Хурем беше исполнета и на еден начин нејзината правда задоволена.
    Можеби смртта на омилениот Ибрахим беше една од најдраматичните сцени во целата серија. :emo:
    Султанот е тој што нареди да го убијат пашата, но Хурем помогна за тоа да се случи, а како - тоа сите знаеме. :!:

10. untouchableGirl

untouchableGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    158
    Оф топик:
    Никогаш нема да погодите кого го сонував:
    Хурем и Фирузе :rofl:
    Он топик: Вистина е дека
    Сулејман ќе сака да се венча со Фирузе или погрешно сум разбрала?

11. babyblond

babyblond Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    1.548
    Девојки ,секаде барав, не можев да најдам, ќе ве молам, да ми кажите како се викаше една мкедонска серија, каде сто глумеше Фелиз Ахмет -НИгар калфа, со кратка коса, една 19 годишна се сеќавам во серијата одеше со еден 30 годишен, наводно од Германи или така нешто...

12. Discovery

Discovery Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    228
    Еве ви го пак Зумбул ага :D

На MaggieTatum и Sanjichka007 им се допаѓа ова.
  13. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Да не е Збогум Румелија :?:

14. babyblond

babyblond Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    1.548
    Не македонска беше серијата, Фелиз се јави како споредна улога еднаш или два пати. Имаше и на групава како клипче од таа серија.

15. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    Не, Сулејман нема да сака да се венча со Фирузе туку Сулејман ќе поверува дека Фирузе не е шпион и ќе сака да ја испрати во Амасија каде што ќе и биде дадено се што и е потребно. Потоа Фирузе ќе го праша Сулејман дали и понатаму ќе можи да се гледаат, а Сулејман ќе му одговори дека тоа е нивниот последен состанок и дека не сака повеќе никогаш да ја види. Потоа Фирузе ќе си ги собери парталите и ќе испари од палатата. Но Хурем дознава за одлуката на Сулејман и го спречува тоа. Таа му наредува на Рустем Ага да ги извести луѓето од Сафавидската Династија дека Фирузе е откриена и да и го попречат патот додека патува. Така и ќе се случи. Додека Фирузе патува ќе ја пресретнат нејзините луѓе и еден од нив ќе и каже дека таа е предадена и ќе ја нарече по името Хумејра Хатун

16. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    Ова клипче го бараш? :)
    http://www.youtube.com/watch?v=Yr-z2YLD ... r_embedded

17. babyblond

babyblond Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    1.548
    ^ да тоа е :D фала многу!!

18. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Абе лично не и згрешила ама баш ништо. Едноставно Шах се смета како многу голема личност над неа
    а за неа Хурем е само робинка која не заслужува да управува со Харемот (т.е дека јаде повеќе од тоа што треба - како за еден роб) Барем тоа е моето мислење во врска со нив две.
    Тука е смртта на Ибрахим која она сака да ја освети сеуште официјално не знаеме по која причина:
    дали за себе лично го прави тоа или пак за мутавата и одвратната нејзина сестра Хатиџе :puke:
    Останува само да видиме што, како точно е уствари работата

На hrcace му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Golden

Golden Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.407
    Дали сценаристот се за***ва со мене?Секоја епизода се обидуваат да ја убијат Хурем.Сулејман наредува да остане во Едрене. :x
    Фали уште Шах Султан да ја постават за управителка на харемот.Се се испомеша.Доколку Хурем останува во Едрене јас и кажувам Па-па :hai: на серијава.

На hrcace му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Ајде па и јас па не знам што толку се изнервирав!
    Треба да гледам од посветлата страна.
    Можеби сценаристот сакал да ја покаже разликата помеѓу Махидевран и Хурем.
    Махидевран Султанија не успеа да се извлече од иста таква ситуација (94/95 епизода) како Хурем,
    а додека пак венчаната жена на султанот и покрај толку моќни непријатели успева да ги реализира планови и да стане уште помоќна од порано. :muscle:

Хатиџе и Шах Султан можат само да прават планови и да се занимаваат, додека Хурем дејствува веднаш со брзина на светлината и секогаш добива !

На hrcace и simonna.a им се допаѓа ова.