Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. kikav

kikav Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    2.034
    ВО 21 на канал 5 :D :D реприза околу 5 :D

2. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.355
  3. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    Не, сеуште е рано за убиството на Мустафа. Се шпекулира дека неговото убиство ќе се случи во последната епизода од третата сезона но како што кажав ова се шпекулации и ништо не е сигурно

На simonna.a му/ѝ се допаѓа ова.
  4. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Мислев на кои денови...Од Понеделник до Среда или?? :D

5. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    Од Понеделник до Петок :)

На tea4e му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Amelia

Amelia Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    2.253
    Допаѓања:
    1.678
    Od deka izleze sega Frhunde?

7. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Таа е сестра на султанот.
    Подоцна, во епизодите понатака ќе се замеша во акцијата `Да се уништи Хурем`
    Но, по се изгледа - кој сака нека се појави, Хурем е веќе непобедлива.

Гледам, излезе втората најава за 97 епизода.
    Најверојатно, крајот на Мустафа се ближи.
    И тоа сега е многу поблиску отколку што мислев.

8. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Чисто онака... да не расположат ]:)

Козо... на дистанца!
    Јас мислам дека на овој начин подобро и личи да си замине него оној по кој и го избра екепата

На Ana.N и Sara123 им се допаѓа ова.
  9. untouchableGirl

untouchableGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    158
    Суљо какви фаци прави, си мислам ќе повраќа или инфаркт ќе го мане. :rofl:

На Ana.N му/ѝ се допаѓа ова.
  10. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.220
    Допаѓања:
    25.785
    море мене на сликава ми личи како нешто друго да прави :rofl:

На untouchableGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Golden

Golden Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.407
    Уште еден непријател на Хурем пристигна.Но,ако сепак ќе се ослободи она од нив. ;)

12. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Да не знае некој од прилика колку епизоди се планирани од серијава !?
    97 треба сега да излезе... А мене ме плаши да не завршува серијава набрзо.
    Еве сега и
    Мустафа ќе го убијат
    Важните настани некако многу брзо ми доаѓаат и уште еднаш кажувам дека сценаристот направи многу голема грешка со Фирозе.
    Уште не ми се верува која е таа па за неа да се посветени цели 13 епизоди... Фирозе само направи квалитетот на серијава да се симне, а и плус тоа Фирозе беше вметната баш каде што не треба.. Кој фактор е она во целата серија за животот на Хурем и Сулејман т.е. за членовите на династијата !?
    Главната сцена во тие 13 епизоди беше тоа како Фирозе влегува во одаите на Хурем без дозвола...
    Мхм.. да сигурно. Робинките не само што не смееле да се шетаат каде што сакаат, туку и немале право и пристап до одаите на султанките. Таа робинка беше многу голема грешка.

:smoke:

На Sanjichka007 и babyblond им се допаѓа ова.
  13. Hurrem-Aleksandra

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Типката гарант легнала со некој таму од екипата “Величествениот“
    е сега дали продуцент, дали режисер или некој сценарист не сме сигурни на кого му ги рашири нозете
    ама вистина е дека нејзиното присуство таму не и донел некој квалитет на серијата туку само непотребен квантитет каде што нејзиниот сурат со сличност на коза само ја уништи серијава |(
    и многу некако се имам разочарано во Сулејман. порано тој ми беше најомилен машки лик, мислам сеуште ми е што се тиче водењето на државата и неговите одлуки за време на поход и како светски владетел во оваа област не го пипам затоа што е стварно одличен ама на приватен план некако досаден ми стана а понекогаш и на глуп ми личи тоа не го велам заради тоа што не е како порано со Хурем додуша човек треба да биде малку строг со неа од време на време затоа што понекад она заборава дека она збори со еден Султан и тоа Светски Султан. Зборам дека ми е глуп понекад заради ситуацијата со Фирузе-козата и ситуацијата со неговите сестри (Хатиџе) таа мутава се покажа на моменти многу дрска и безобразна према него а тој ништо не и прави туку само ја остава така а таа само повеќе на глава му се качува.
    Хатиџе е едно такво одвратно суштество што е веќе неподнослива буквално ова ми доаѓа кога ја гледам :puke:

14. untouchableGirl

untouchableGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    158
    :rofl:

На kikav му/ѝ се допаѓа ова.
  15. LudaDevojka

LudaDevojka Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2013
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    62
    Не ми е јасно оваа Шах Султан ја сака Хурем или? :D

16. i...ja

i...ja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2012
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    181
    А значи не за џабе Хурем со толкаво деколте шеташе на почетокот :D Ако е таква екипата, испаѓа на поинаков начин и другиве актерки не можеле да влезат, по таа логика.
    А серијата е глупава од самиот почеток, не вие сте се фатиле за некоја Фирузе. Кога Драган Вучиќ прави емисии посветени на оваа серија, значи не е на арно.

17. Hurrem-Aleksandra

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Хурем и да се шета со такво деколте има барем и што да покаже не за џабе има деколте :) ама она не е само деколте туку и ја бива девојката за глума и овие од екипата долго време барале девојка која ќе ја игра Хурем и кога ја видоа Мерием знаеја дека она е таа А Фирузе според мене е апсолутна непотребна во серијата и ќе се “фатам“ за неа затоа што имам право на мислење како што некои други имаат право да си мислат дека серијата е глупава. А Ако Драган Вучиќ прави емисии за серијава не значи по аутоматизам дека е глупа затоа што истата серија е популарна и во други земји а Д. Вучиќ не е единствениот човек/водител што и правел емисии посветени на серијата.

18. i...ja

i...ja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2012
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    181
    Мене па многу невкусно ми е нејзиното деколте, вулгарно ми делува, а и општо никогаш не ми се допаѓале толку големи гради, не викам ни дека ситни е убаво, најмногу ми се допаѓа средна големина.
    А богами од овие, освен Хатиџе што е стројна, другите, која многу слаба, која многу дебела, Фирузе и Шахурбан па некако многу спортска градба имаат, ама ај да не забегувам натаму. Глумата не ми се допаѓа, особено Хурем, таа повеќе одговара за некоја комедија, а не за историска драма.

А што беше она, гледам пред некој ден, умрело бебето на Мустафа, овие во црно облечени го жалат, нели кај муслиманите белата е боја на жалост? Сега турците ја прифатија црнината од Запад, сигурно во тоа време до исламски обичаи се држеле. Абе ајде, глупост до глупост, жими квалитет еден.

19. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Михримах навистина е опасна.Иста,ама иста е како мајка и. :D Мехмед не може да се каже дека личи на мајка му,многу е наивен за разлика од Михримах.Се гледа дека ги научила тактиките на Хурем.
    Каква мајка -таква ќерка. :D :inlove:

20. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.355
    А Малкочоглу Бали-бег во која епизода треба да се појави? :!: