Форумџика на годината

Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Фирозе не се враќа повеќе, никогаш !

2. fashionbaby

fashionbaby Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2012
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    244
    кивач е многу постар од анил...

3. MaggieTatum

MaggieTatum Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    509
    Михримах ми беше омилена, а сега мислам дека ми стана една од најомразените.. незнам како можеше тоа да му го направи на Мехмет, тој ништо не кажа за Тахлиџали а таа му се меша во приватни работи, се знае чија ќерка е.. :@

4. MaggieTatum

MaggieTatum Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    509

5. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Според мене Михримах донесе паметна одлука, она не го направи тоа зошто не го сака Мехмед туку баш напротив таа си го сака братот и се што направи беше за негово добро.
    Хурем нејзе секогаш и кажува - Михримах секогаш да бидеш покрај твоите браќа и да ги штитиш.
    Девојката го прави тоа што и е кажано а и самата како сестра осеќа потреба да го заштити братот
    од непотребно зло. За мене Михримах е девојка која стварно си ги сака многу браќата сите 4 па дури и Мустафа може не толку како 4-цата полнокрвни браќа ама сепак и е постар брат и како таков го почитува
    па и го сака малце.

На Sanjichka007 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Mahidevranfan

Mahidevranfan Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    2.063
    Нешто да ве прашам во врска со епизодите во Труција..Мустафа ќе умре или не !? :/

7. Hellen

Hellen Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    73
    Dа . Mустафа исто како ибрахим паша ќе биде убиен по наредба на сулејман. меѓутоа и во турција уште не е прикажана таа епизода. има уште настани кои претходеле на убиството на мустафа

8. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.074
    може ли некој да пише која е причината за доаѓање на Шахубан во сарајот?

9. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Еве ја излегла и најавата за 98 епизода. Хурем повторно носи нова прекрасна круна. :)
    Сите непријатели се против бракот на Михримах Султан и Рустем Паша.
    Но, сепак тој брак ќе се случи. Ќе биде добар за Хурем и тоа многу погоден.

97
    Која е оваа ?

10. DreamAngel

DreamAngel Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    584
    Допаѓања:
    353
    Сењора Силвиа, таа е роднина на венецијанскиот посредник.. испратена е од него да го придобие Бали Беј да направат мир. Инаку актерката се вика Melisa Kavsak инаку вереница на Бурак (Бали) :)

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Hellen

Hellen Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    73
    хатиџе ја повика а шахубан тоа го користи за да прави сплетки и да остане тука засекогаш, да го издигне сопругот повисоко во хиерархијата. ќе успее да ја омажи ќерката за малкучоглу бали бег, љутфи паша ( сопругот на шахубан) ќе стане главен везир на империјата после смртта на ајаз паша...секако во пауза на сето тоа ќе се обиде да ја уништи хурем ама нема да и успее, барем не долгорочно иако на краток рок ќе и зададе неколку мачни ситуации

12. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.464
    Филмов го гледам само зради Хурем.. Другиве сите се за да ги џитнеш во бунар :P

На dulcela му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Понекад знае да се понаша како најголемиот идиот на планетата Земја ама не е само Хурем што го прави шоуто, без Сулејман ништо не бива... ;)

А па кога дојде она бонбонче од Принц
    ни дадоа рај за очи :*
    Принц Мехмед Тим форевер :inlove: :*

14. Gabsh

Gabsh Активен член

Се зачлени на:
    6 мај 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    мене серијава ми е интересна со тоа што во многу ситуации се покажа дека мажите го контролираат светот, но мажот несвесно сам се контролира од жените( на почетокот од мајките, потоа доаѓа жената и на крај и ќерките и внуките можат да те исконтролираат и изманипулираат). само не ми се допаѓа тоа што во историјата е прикажан како најдобар султан што не се симнал од коњ и не престанал да освојува и да војува, а во серијата е прикажан како изгубено типче што се дознава последен, дури и папучар. некако ги потопуваат историските факти... :?:
    п.с. ќе може некој да ми каже зошто ќе нареди да го убие најстариот син? барав насекаде, ама секаде има различни одговори.. :D

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  15. dzanina

dzanina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    117
    moze. li nekoj da Mi kaze sto se slucilo so gul- aga. pocnav od pocetok da ja sledam serijata. Oti Ne ja gledav od pocetokot Ali Do 54 stignav i isgleda se izbrisani serite vo natabanu.com i Ne mosam da gledam ponatamu a bas Mi bese simpaticen. gültig aga.

16. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Ѓул Ага беше протеран од сарајот кога Махидевран беше раководител на харемот, прва по хиерархијата.
    Во тоа време правеа некои сплетки со Хурем, не знам дали беше со принцезата од Кастиља - Изабела Фортуна... но тогаш Махидевран го разоткри тој случај и Ѓул Ага беше протеран. Причината и не ми текнува баш, затоа што тоа беше многу одамна не се сеќавам убаво. Јас сум сега до 98 епизода. :)

Хасеки Хурем Султан, Михримах Султан и Рустем Паша, историски гледано ќе направат заговор против Мустафа синот на Махидевран Султанија. Некаде читав дека Рустем ќе го земе печатот од Мустафа и ќе напише писмот до некој шеик (не ми текнува сега) со неговиот печат, демек Мустафа се спрема за побуна против татко му. Потоа Рустем тоа ќе му го покаже на султанот и овој ќе се почувствува загрозен. Па така ќе го убие најстариот престолонаследник и патот на Хурем ќе се отвори. :)

17. dulcela

dulcela Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    134
    Не знам што би правела наша Хуремка без Рустем :) Али жал ми е малце за Мустафа, ни крив ни дужен ќе си настрада.. Хурем тим форевер :inlove:

18. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Денес конечно ке го убијат Ибрахим паша ]:)
    Овој момент го чекам уште од кога го уби Лео ;(

На antonina и Hurrem-Aleksandra им се допаѓа ова.
  19. Brennan15

Brennan15 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2013
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    27
    А до која епизода е стигнато тука кај нас? И што ќе се деси откако пашата ќе умре ? :) Овој Ибрахим ептен ми иде на нерви, па и Хатиџе кокошката. Махи малце ми е ко забегана, за се што ќе се деси Хурем ја криви! Сулејман конечно една добра одлука да донесе во врска со Ибрахим паша. Ми се смачи више од него, кај си може он со Хурем :lol:

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. dulcela

dulcela Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    134
    Кој е Лео? Првпат слушам за него.