Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Мене значи овој Принцот Мустафа ми одбивен до немај каде :puke:
    Многу се занесува значи ептен ме нервира и многу е самобендисан |(
    Во 97 епизода која будала направи од себе а демек херој е, отишол сам во гусарски брод и сам го спасил детето и го довел пред народот право кај таткото на детето а зошто? Само за овие Селаните да извикуваат ’’Да живее принцот Мустафа’’ и тоа да стигне до ушите на Сулејман демек ќе му покажел дека е достоен да биде негов син и да види колку е храбар |( Абе иди убиј се! Глупо створење.
    Мустафа е еден завидлив самобендисан љубоморен идиот кој постапува според нагон и инстинкт наместо разум и со тоа ќе докаже дека заслужил да го наследи престолот? е како да не!
    Да не очекуваше Сулејман да му каже ’’Браво сине’’ и да го пофали за неговиот херојски акт?
    Како ми дојде ќеифот кога Сулејман го учеше на лекција (мртов ладен како да не му е син)
    И ми дојде ќеифот кога пред Мустафа му даде прстен на Мехмед што му го подарил Султан Селим
    (Дедо на Принцовите) Мехмед сирота сакал не сакал го прифатил прстенот, не дека не сакал ама очекувал Сулејман да му го даде тој прстен на Мустафа и гледа прстенот пред него Сулејман му го дава и му вели да го земе и се надева дека некој ден Мехмет ќе му го даде прстенот на неговиот Принц.
    Али фацата на Мустафа беше ептен :o :| ( :rofl: )
    Нека се запраша Мустафа што толку Сулејман го сака Мехмед?
    Одговорот е јасен: Мехмед е чиста душа на никого лошо не му мисли и паметен е, не е тврдоглав и самобендисан и не се прави со сила нешто како ’’Видете ме јас сум Принцот Мехмед и сум најдобар од сите принцови’’ како некој друг а Сулејман го цени тоа затоа што неговата скромност ја смета за доблест и гледа дека титулата Şehzade не му удрила од главата и се однесува Принцот баш онаka како што Сулејман смета дека треба да биде еден негов Принц. А не Мустафа лета во облаци тој е Првиот Принц на него се му е загарантирано и тој ќе биде Султан после Сулејман епа нека лета уште малку додека може ]:)

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Мехмет ми е тешко муле во серијава, о Боже си викам, зар можно ли е да е толку глуп? :D

Право теле. Има неискварена душа, ама туп е до даска. Џабе му е лепота кога се инаети со сестра му ко дете мало, не стои цврсто туку е ко некое плачипи*е.
    Вчера солзи од смеа ми потекоа кога збореа со Мустафа, му се усили демек тој не сакал да иде во некоја област, и откако Мустафа му рече да не се сомнева во неговата верност, се посра и се натажи. :D

Грев ме фаќа кога го гледам, оти му е толку глупа улогата. :D

Арни си се децава ко деца, ама имаат мајки змии, и сами си ги кошкаат децата меѓу себе да се мрзат, во глобала баш океј однос имаат.

3. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.355
    А Шехзаде Абдулах кој живеел само 2 години...читнав на нет,од која жена на Сулејман му е син?Мислам да не е Принцот Абдулах синот од Ѓулфем или? :!:

4. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    сигурно, нели еднаш и кажуваше на Хурем дека и таа го изгубила дето

5. DreamAngel

DreamAngel Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    584
    Допаѓања:
    353
    Има ли некој така хуман да ми каже како се вика песната што ја пее жената на свадбата на Михримах? Би му била од срце благодарна :)
    http://www.youtube.com/watch?v=HrL0lErU9-I

6. untouchableGirl

untouchableGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    158
    А можи некој да ми ги даде епизодите од цела недела?
    Или да ми кажи дали денес ќе има репризи и во колку сатот? :)
    Благодарам однапред :D

7. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
  8. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.654
    Допаѓања:
    22.365
    После многу биле параноични. Па со право биле. Не знаеш ако одиш у ВЦ дали тоа ќе ти биде последно одење што се вика ... никогаш не би посакала ваков живот за мој близок или за мене. Налет сета моќ и богатство кога не можеш во нив да уживаш како што си ужива просечен човек и во тоа малку што го има.

9. Hurrem-Aleksandra

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    За жал времето беше такво - Убиј или биди убиен...

На sweet-star и tessie им се допаѓа ова.
  10. sweet-star

sweet-star Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    1.524
    Допаѓања:
    1.738
    Може некој што е понапред со епизодите да ми каже некои поважни настани што ќе се случат? :)

11. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.355
  12. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    И кога ќе гледаме пак? |( Кога ќе ја продолжат серијава на канал 5? |(

13. Brennan15

Brennan15 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2013
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    27
    А што ќе се случи со оваа Дијана што Махидевран ја прати кај Хурем? И со Нигер ?

14. Hurrem-Aleksandra

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Таа девојка ќе и биде после сојузничка на Хурем, она и Зумбуљ ага ќе и бидат десна рака
    и верно ќе и служи без задни намери.
    А Нигар што може да се очекува од змија како неа? Ќе и служи на Шах и Хатиџе и ќе се обидува преку
    Рустем да дознае што планира Хурем за да им каже на оние двете крвопијки ама секогаш ќе биде
    безуспешно затоа што Рустем и е верен слуга на Хуремка ;)

15. dulcela

dulcela Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    134
    Хахах уф баш ми е мило дека Дијана ќе престане да и служи на козата Мхидевран. Толку не можам да ја поднесам, дај нека си оди во Маниса и нека си ужива во самотијата. :hai:
    Hurrem-Aleksandra баш ме израдува со информацијава

На Hurrem-Aleksandra му/ѝ се допаѓа ова.
  16. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.654
    Допаѓања:
    22.365
    Дијана како лик ме одушевува човече. Која сила, храброст, интелигенција ем преданост и лојалност, без непотребно г*олижење, за разлика од Рустем-он (бљак ме потсеќа на еден бивши во карактерот :puke: ) ... дури ми е чудно што не достигнала подалеку од нејзината положба.

А Нигар. Порано ја мразев, но после се` што и` се изнадеси и` ја оправдувам омразата ... само што на нејзино место јас би ги користела и едните и другите да се уништат меѓу себе, а не само Хурем. Мада мислам дека нејзината заслепеност со пашата си го направи своето.

Што се однесува до Хурем, мислам дека не од шо е толку поинтелигентна од сите таму, туку голем фактор игра и среќата, која у серијава и` е претерано доделена као омилен лик на масата. Реално многу избрзани потези и глупости има направено а многу лесно си има поминато со тоа.

Што се однесува до Ибрахим, може Сулејман сите спомени да ги уништи за него, се` да избрише, но не може да ја избрише реалноста дека изгуби јак играч кој има постигнато многу за империјата. Како му се ситеа Венецијанците кога дознаа дека со свои раце си го убил најјакиот човек. Али убаво му рече Мустафа на Ајаз „Султанот Ибрахим паша го уби со давење. Нека биде тоа лекција за сите ... особено за оние кои не му се ни до колена.“ :evil: Е сега моќен лик е, нема што. Не за џабе сестрите од Султанот коси си кубеле по него.

17. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    Нигар Калфа - Личност која ми беше омилена во првата и втората сезона. И покрај тоа што некогаш работеше против Хурем а во корист на Ибрахим, таа беше личност со интелегенција. Кога ќе се сетам колку беа убави епизодите кога Нигар беше во добри односи со Хурем. Баш би било убаво доколку тоа продолжеше и во иднина. Не дека Хурем има потреба од Нигар, но Нигар ми беше посебна личност во серијата. Кога Хурем беше крунисана за Хасеки, би сакала да ја видев Нигар на местото на Ѓулшах која стоеше покрај Хурем во тој момент. Но сценаритот го промени ликот за 360 степени
    Нигар Хатун - Личност која во третата сезона работи како слуга на Шах и Хатиџе, со цел да ја уништи Хурем. Хурем беше таа која и го спаси животот кога Хатиџе сакаше да ја убие. Хурем беше таа која беше пресреќна бидејќи Нигар е жива. Хатиџе и го сокри бебето, и зададе толку болка, а таа сепак одеше кај неа како шпион за пренесување на информации поврзани со Хурем. Нигар и понатаму продолжува да работи за Шах и Хатиџе а нејзиниот лик во серијата стана толку бесмислен.
    Нигар - Личност која сценаристот ја упропасти во третата сезона

18. Hurrem-Aleksandra

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Нигар ја направија каша попара од нејзиниот лик во серијата |(
    подржи-служи-мрази; (Хурем) сакај-служи-мрази (Ибрахим) служи-мрази-лижи г’з (Шах Хатиџе)
    мора да признаам дека и јас на почетокот го сакав нејзиниот лик, ама сега секогаш кога ја гледам со
    Рустем така потајно си се надевам дека ќе ја фати за врат да ја убие и да си се отарасиме сите од нејзе. Сега нејзината цел во серијата е да им биде досадна и да собира омраза од гледачите |(

Што се однесува до Фахрије како лик е интересна многу, се гледа дека е многу интелегентна а и не е
    силна само во паметот туку и во снагата :D Таа девојка ако те фати има да си го јадеш ќотекот за
    цел живот ;) Многу се нервирав на почетокот што ја испрати Костур Султан да ја убие Хурем и што и служеше на одвратната Шах, затоа што си мислев е баш таква особа и треба на Хурем ама кога видов како девојката смени страна ја бев најсреќна :D

На feminium му/ѝ се допаѓа ова.
  19. sweet-star

sweet-star Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    1.524
    Допаѓања:
    1.738
    И кога пак ќе почне серијава?

20. Ana.N

Ana.N Истакнат член