Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Прекинато е снимањето, секое лето прекинуваат со снимање. Не се секирај, знам дека се враќаат назад на некое време и она и Филиз, бидејќи им истекува визата. :)

2. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    Сите знаеме дека кога ќе заврши сезоната, снимањето на серијата се става на пауза и сите заминуваат на летен одмор, но како што кажав и претходно, снимањето било прекинато на 101 епизода која не е последна во оваа сезона

На i...ja му/ѝ се допаѓа ова.
  3. sweet-star

sweet-star Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    1.524
    Допаѓања:
    1.738
    Прочитав по интернетов дека Мерием се откажала од серијава и дека е најдена нова актерка .Се надевам дека не е вистина,зашто не верувам дека друга ќе може да ја глуми Хурем како Мерием што ја глуми.

На bastet му/ѝ се допаѓа ова.
  4. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.503
    Допаѓања:
    114.987
    Meryem Uzerli не се враќа во величенствениот

Според продуцентот на серијата Тимур Савчи, Меријем Узерли нема да ја толкува улогата на Хурем во следната сезона. Пробале да ја премислат, да ја вратат, но таа се откажала бидејки не можела да го поднесе повеќе стресот и оптоварувањето кое го носи таа улога.

Инаку во Турција глумицата беше многу пати напаѓана од страна на гледачите дека не ја доловува убаво Хурем Султан, па дури и премиерот на Турција, Реџеп Таип Ердоган наложи да се забулат сите жени во серијата. Понатаму имаше големи критики и забрани ос тсрана а продуцентите да ослаби, ја тераа да враќа пари затоа што се здебелила. Очигледно сето ова и беше премногу на глумицата и минатата недела отишла во Германија каде што и е утврден Burnout sindrom ( Синдром а премореност и психичка препотоваренсост).

5. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.654
    Допаѓања:
    22.365
    :o Значи нема да се врати...

Не верувам дека онаа мивкана Ѓулчин ќе ја долови Хурем ни малку како Мерием (све Мејрем ја викав порано :D ).
    Хмм, размислував баш за ова. Таа глумица повеќе ми одговара за некој подмолен нежен лик, а не за темперамент кој може да го долови Мерием.

Изгубија многу јака актерка. А веројатно е дека ќе изгубат и многу на гледаност. Пак ќе речам, мислам дека се пазарела за повисок хонорар, а истиот не и` го дале. Ти реков Мерием „пази кога се пазариш да не останеш со празни раце“ :D Се шалам.

Многу неодговорно од нејзина страна. Ме разочара.

6. dulcela

dulcela Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    134
    Разберете дека напорот е огромен. Мерием со право бара повисок хонорар, а зошто ќе видите кога ќе почне Ѓулчин да глуми. |( Тогаш ќе ја бараат назад старата Хурем и може со дупло поголем хонорар кога ќе видат дека новава за ништо не ја бива. Мерием почна да наликува на улогата на Хурем :)) ми лајк ит. После ова може ќе сфатат продуцентот и премиерот дека Мерием со право си го бара заслуженото. :fubar:

Хурем форевер енд евер

7. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.654
    Допаѓања:
    22.365
    И таа многу доби од улогава. Што со некој германски проект не се прослави толку? Нашло па зашло работава. Ме нервираат такви особи кои мислат дека се незаменливи (најмногу кога ваквиот став го покажуваат во работата), а особено ги има меѓу уметниците.

Па не си единствен кој има толку талент! Сепак во уметноста, 1% отпаѓа на талент а 99% на работа колку и да ни` изгледа поинаку кога ќе го видиме производот (глума/слика/музичка изведба). Со многу труд ќе успее некој друг да ја долови на свој начин. И не е сигурно за Ѓулчин, само шушкања се веројатно дека таа прва им паднала на памет дека според изгледот ќе ја долови, класичен тип е, со црвена коса, светол тен и така...

Ја многу си ја сакам Ѓулбен Ерген, ептен ми има харизма жената.

Пред десет години таа ја има глумено Хурем во друг проект. :)

8. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Единствена што може да ја долови Хурем е само Мерием и никој друг. Инаку прочитав дека не било точно и дека се појавила и во епизодите што уште не се емитувани кај нас, или муабетот е дека ќе напушта пред да почнат да се снимаат епизодите од септември?

9. LudaDevojka

LudaDevojka Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2013
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    62
    :shake: :shake: :shake: Не не не никој неможе да ја замени Мерием ако не глуми она јас не ја гледам серијата веке :'( :'(

10. DreamAngel

DreamAngel Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    584
    Допаѓања:
    353
    Јас мислам да не се паничите одма, затоа што колку што заприметив оваа информација и не е баш потврдена и докажана официјално од никој, ниту од сценаристот ниту од актерката. Се додека не се појави интервју со некој од нив каде јасно кажува дека Мерием нема да игра повеќе во Величествениот, ова ќе го сватам како шпекулација за дигање на рејтингот. Нормални се вакви информации да излегуваат, за сите серии кои имале голема гледаност. Така да, останува да чекаме.. иако јас сигурна сум дека Мерием моментално е на краток одмор и веќе се спрема за наредната сезона.

П.С. Да не речите не кажа никој |( :P

11. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.654
    Допаѓања:
    22.365
    И јас така мислев ама еве нена нашла вест со изјава од продуцентот.

12. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    КАТАСТРОФА - Според последните информации, Хурем дефинитивно си заминува од серијата Величествениот :@

13. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Размислувам дали ќе биде премногу патетично ако заплачам.
    Значи некој имал намера да расипе еден огромен проект. Без Мерием серијава е Ништо. Едно големо
    Н И Ш Т О ! Прости луѓе, толку ли не можеле да направат нешто за да ја задржат ? Мерием е незаменлива. Тотално незаменлива. Официјално ќе се откажам од гледање ако почне таа старата да ја толкува Хурем и до конечниот крај на серијава јас ќе бидам незадоволна и тоа за жал нема да постои начин како да го покажам. Веројатно само ќе жалам по старата Мерием која направи да ја засакам серијава.

Колку само се зафркнале, со оваа постапка само предизвикуваат омраза и незадоволство !
    Е дури сега ќе се види колку ќе биде гледана серијава.
    Навистина немам што друго да кажам затоа што сеуште не ми се верува, а можеби и сеуште не сум свесна.
    :|

На Ana.N му/ѝ се допаѓа ова.
  14. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.654
    Допаѓања:
    22.365
    И без тоа, рејтингот последно време и` бил паднат во Турција. Полека но сигурно, почнаа луѓето да се презаситуваат со серијава, така што не знам дали менувањето на Мерием ќе биде толку катастрофално сфатено. (не викам дека не мислам дека ќе има реакции, но сепак...)

15. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Во ред да, те сфаќам.
    Јас искоментирав од мојата гледна точка, повеќе.
    Затоа што ова ми е навистина ударна вест со која не можам да се носам.

16. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    Мислев дека само сценаристот е забеган, ама гледам дека и продуцентот е копија на него. Како можеше заминувањето на Хурем ладно да го прифати и веднаш да почни да бара замена. Не ми се верува :x
    Серијата ќе се збогува со Хурем а продукцијата ќе се збогува со гледачите. Оваа серијата беше на прво место по рејтинг на гледаност и на највисоко ниво обработена. Како можат да дозволат се да се сруши во еден момент. Целиот напор кој е вложен уште од самиот почетокот ќе биде залуден доколку Хурем ја напушти серијата. Се беше започнато од 0. Со текот на времето се искачија на највисоката скала, но ако Хурем си оди, тие повторно ќе се вратат на 0. Серијата ќе изгуби се што доби благодарение на Хурем. Веќе ништо нема да биде како порано.
    Иако некои велат дека Хурем е самата виновна за тоа бидејќи барала повисок хонорар, според мене тоа не е точно бидејќи продуцентот е тој кој ги преминал границите уште од порано.
    Од друга страна, да претпоставиме дека Хурем навистина барала повисок хонорар. Па што е Сулејман повеќе од неа за тој да зема 3 пати повеќе од Хурем. Ама сепак мислам дека тоа не е вистина. Но Хурем е единствена. Што сакаат нека прават, Хурем никој не може да ја замени

На Hurrem-Aleksandra му/ѝ се допаѓа ова.
  17. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.654
    Допаѓања:
    22.365
    Сара, катастрофално мислев, воопшто не однесувајќи се на твојот коментар, туку во однос на тоа колку фанови и популарност има придобиено со самото учество. :)

И јас велам дека е супер актерка, колку и да не и` го варев ликот, повеќе ми се допаѓаат оние подмолни негативци што прават `ршум без никој да ги осети отколку тие потемпераментните кои се “туркаат во гужвата“.

Нормално дека се очекувани и оправдани овие коментари, но сепак факт е дека ТАА одбила да соработува а не дека ја набркале. И јас како и тебе, си кажав став. :) Ај белким Ѓулчин ќе не` изненади, можеби сепак улогата во претходната серија (која беше добро доловена од нејзина страна) си имаше свој удел во нашето креирање на впечаток. Да се надеваме на најдоброто.

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. babyblond

babyblond Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    1.548
    Ќе ја дадат ли некогас 100 епизода или и таа ќе треба да се доснима со новата глумица?

19. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Па веќе не знам и не ме интересира кој е виновен, Теси.
    Само знам дека сум премногу разочарана и тој факт не може да се смени.
    Едит : Јас не ја знам таа актерка од порано, ниту сум ја гледала во некоја друга серија (Ѓулчин)
    Но, сепак кој сака нека глуми Мерием си го направи своето. :)

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Ќе ги гледам последните епизоди со Мерием и толку од мене, нема веќе гледање Величествениот
    и воопшто нема да ми биде криво што ќе се збогувам со серијата кога и така веќе е упропастена па сега и без Мерием нема потреба да се занимавам со нив веќе. И стварно неам воља да ги гледам откако ми го расипаа мојот favorite couple Сулејман во оваа сезона се понашаше катастрофално а Хурем ја третираше како гомно а сега ако дојде оваа ороспија од Девојката и со неа ќе биде lovey dovey |( :puke:
    и како што Изет вели од Луд збунет нормален - МРШ! ДА ТЕ МОИ ОЧИ ВИШЕ НИКАД НЕ ВИДЕ!![​IMG]

На Ana.N му/ѝ се допаѓа ова.