Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Величествениот век (Мuhteşem Yüzyıl) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од t.w.e.e.t.y, 15 декември 2011.

1. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
  2. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    Само да појаснам дека тоа што го кажал во врска со парите не е точно затоа што од сигурни извори дознав дека Хурем никогаш не побарала повисок хонорар. Продуцентот тоа намерно го кажал за гледачите да имаат поинакво мислење за Мерием

На Hurrem-Aleksandra и Sara123 им се допаѓа ова.
  3. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    И јас се согласувам со тебе, Ана.Н.
    Се сомневам дека Мерием тоа го направила за пари.
    Нејзиниот живот многу ме потсетува на улогата која ја толкува - Хурем.
    Во серијата сите ја мразат и прават се за да се наметне погрешен став за неа, како личност.
    И реалноста не е нешто поинаку. Не е фер тоа што нејзиниот хонорар е понизок од оној на Сулејман т.е. актерот (не ми текнува како се викаше )
    Па и за пари да е, зар не заслужува !? Покрај толку притисоци од страна на екипата и на јавноста, како и на властите во Турција... како треба да и биде нејзе ?
    Како прво треба да бидат благодарни за нејзиното постоење затоа што без Мерием серијава немаше да биде Величествениот, туку некое ѓубре со уште поникакви актери.
    Срам да им е на сите. Не очекував дека ова ќе го доживеам.
    Која грешка е направена, никој не е свесен.
    Дури сега ќе се забележи дека сјајот на серијава се должи на Мерием и само на неа !
    Кој сака нека дојде и нека глуми, па дури и нека биде поквалитетен актер од Мерием, мене никогаш нема да може да ме убеди да ја гледам серијава без вистинската Хурем.
    Не ми е јасно, како !? :yawn:
    Серијава од нешто што ме исполнуваше и правеше да бидам на моменти како во заблуда се претвори во очигледно... нешто што крајно ме разочара.

Искрено, сега дури ми доаѓа да ја подржувам Махидевран.
    Можеби на моменти воопшто не ми се допаѓале постапките кои Хурем Султан ги правела, но едноставно актерката си го направи своето и јас ја фаворизирав Хурем целото време !

На Ana.N му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Нека ја плукат Мерием колку сакаат мене не може да ме убедат дека тие се во право.
    како што една феминка претходно ни објасни убаво низ кои малтретирања поминала оваа девојка
    за да работи како Хурем Султан па и да побарала малку покачување на плата едноставно заслужува
    затоа што ја бива она не е аматер. А Халит сигурно зема повеќе од неа затоа што ете господинот е
    Турчин и на него можат да му дадат повише а она е странкиња и демек турскиот нарот не ја знае како
    што го знаат другиот |(
    Дај боже со новата Хурем што ќе им дојде да доживеат најнизок рејтинг на гледаност во историјата
    на Турција од сите филмови, да банкротираат и никогаш поише да не им текне да прават некоја
    друга серија а на Мерием и посакувам се најдобро во кариерата и да продолжи така :clap:

Мерием Узерли форевер :rock:

На dulcela и Ana.N им се допаѓа ова.
  5. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.654
    Допаѓања:
    22.365
    Еве овој Џан Атеш што и` беше дечко што изјавил за случкава...
    Иако јас повеќе и` верувам на теоријата на Савџи...далеку од тоа дека дојде во Турска, го смени леглото, смени јазик, начин на живот за „рози и комплименти“.
    Ама ќе речам, претпоставувам, да не грешам душа, може не е така.
    Можеби навистина било за пари, но од другата страна (Савџи да ја уценил за помал хонорар).
    Нејсе, тоа се претпоставки, вистината е таму некаде.

Џан Атеш: Ставете милион долари пред Мерјем од едната страна и еден куп од рози и комплименти од другата страна и јас ве уверувам дека таа ќе го избере второто. Мерјем не е заинтересирана за пари или слава. Таа секогаш вели: “Јас имам само еден живот и јас не сакам да го уништам”

Извор: http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... =1&theater

6. Golden

Golden Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.407
    Оваа ми е позната.Да не ја глумеше певаљката од Дамата?Искрено Мерјем нема да ја заменат.Ќе гледам до 100 епизода.Но,нема ни да продолжам да гледам.Ниту со третата ниту со четвртата.Сепак и да е за пари тоа Мерјем го заслужува.Снимаат една епизода за една недела која трае 2 часа колку еден филм што го снимаат дупло подолго.Но,откога ќе им падне рејтигот ќе се чукаат од земја.

На Sara123 и Hurrem-Aleksandra им се допаѓа ова.
  7. Ana.N

Ana.N Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    344
    Продуцентот е виновен за се. Тој не верувал дека Мерием е во лоша психичка состојба па дури и се сомневал дека таа се наоѓа во болницата во Германија. Тој самиот решил дека треба да се најде замена за Мерием за снимањето да продолжи понатаму. А од друга страна, тој сака да се одбрани себе си со тоа што ја обвинува Мерием дека сето тоа го направила за да добие повисок хонорар (што не е точно)
    Продуцентот + Сценаристот = Идиоти :devil:

На Hurrem-Aleksandra му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Верувај, таа дрскост и индеферентност што ја покажуваат ќе им се врати.
    Но, тогаш ќе се ги удираат главите од ѕид затоа шти нивниот проект пропаѓа.
    Па дури и да не се случу тоа што со душа го сакам (дупло да се намали гледаноста) серијата нема да го остава истиот впечаток без актерката која ја толкува улогата на кралицата во Топкапи.
    Се занесуваат, се занесуваат... но ќе дојде денот кога ќе жалат.
    Отиде у неповрат се. Буквално СЕ !
    Јас се чувствувам изневерено и се надевам и уште милиони луѓе низ светот.

9. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.900
    Како прво да не беше Мерием серијава немаше да биде тоа што еее.
    Како второ и да побара повеќе пари ќе ги заслужи.
    Како трето ако си отиде мерием и рејтингот на серијата ќе падне.

10. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.355
    Рани куче да те лае...снимај серија-вметни своја научна фантастика...супер глуми-ма оди повеќе сега не си „интересна“
    Вака сега Мерием заминува-серијата ќе биде woahhhohohoh yeaa broo?Демек без Мерием повеќе рејтинг нешто така поубаво ќе глуми?
    Ха-хахах-ха-х.Кога врбата ќе роди грозје-тогаш серијата Величествениот без Мерием ќе биди нешто инзвонредно...
    Ако некоја актерка подобро ја глуми Хурем од Мерием,да ми пишиш на фиксен :call:

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Marie.m

Marie.m Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    764
    нека идат, ај де не кажам каде! Џабе му е, дури и сите и што ги нервира Хурем во филмот се сложни во тоа дека подобра глумица од неа нема за тој лик. Таа го прави филмот, не рејтинг што ке му падне , и филмот изгледа нема да си го доснимат.

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Barbica

Barbica Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    1.309
    Допаѓања:
    489
    Иако за серијата имам негативни критики, сепак не може да се оспори лик како Хурем. А таков лик го долови глумицава што ја толкуваше досега.

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  13. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.355
    секаде кај шо читнувам пишува тајно се одржала аудиција одбрана е актерка шо има портокалова коса како шо имала историската Хурем,а Мерием демек отиде во Берлин назад не сакала да глуми повеќе...
    Тие што ја исфлија Мерием од улогата на Хурем,а воедно и од серијата Величествениот му ја посветувам песната Како је лепо бити глуп :geek:

14. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.654
    Допаѓања:
    22.365
    Значи колку што разбрав, не ја избркале, сама заминала на рехабилитација во Берлин, а тие зад нејзин грб избрале веќе нова. :o Па и од тие 200 колеги што биле на состанокот како еден бе ... еден не се погодил човек? Ми личи на ситуација од нашиве простори искрено... :lol:

Мада мислам дека болна точка им е толку слава што постигна една странкиња (без разлика шо татко и` е Турчин, според понашањево така ја доживуваат) во нивна земја. Слично со тоа како и зошто Хурем и Ибрахим Паша биле трн во око на народот и историчарите. Сепак, работите оттогаш не се смениле многу. :D

На Sara123, Plavusa.17 и Ana.N им се допаѓа ова.
  15. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Хурем ли е Мерием ли е исто се фаќа.
    Нема некоја голема сличност. Животот на Мерием навистина личи на оној на Хурем.
    Секаде гледаат да ги уништат успешните.
    Па се надевам дека како што и во филмот Хурем секогаш успева да успее, истото ќе го направи и Мерием и ќе се избори за себе. :) Сепак не е убаво да се покажува толкава индеферентност ако веќе дознала што и прават и со која намера е сето тоа.
    Па и некој да ја понижува со самото тоа што и работи позади грб а таа да моли за улога не чини.
    Никако не си.

16. Mahidevranfan

Mahidevranfan Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    2.063
    Несака Мерием да ја гледа во серијата, е сега нека гледа како му паѓа рејтингот :!:

17. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.654
    Допаѓања:
    22.365
    Јас мислам дека тоа и е причината што крена раце. Досегашново искуство веќе многу и` е (ќе и` биде) од помош понатаму во кариерата. Ќе биде актерка со искуство и во театарот и на филм, а да не праиме муабет дека сите ја имаат видено како глуми и што се` може (мислам доволен доказ е што ја фалат луѓе кои не обожаваат ваков вид на серии).

Сега барем мааалку делумно ме разбирате како се чувствував кога ми го кркнаа Ибрахимчо. :( :* :$

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Hurrem-Aleksandra

Hurrem-Aleksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    413
    Ја да сум на местото на Мерием кога ќе дознаам дека избрале друга да ми ја земе улогата додека јас
    се обидувам да ги смирам нервите и да го намалам стресот во болница во друга земја а договорот
    сеуште ми важи со нив леле бе... како има да ги тужам за изневера да им земам толкава оштета што не ќе можат со години да ми плаќаат.

пс: Теси барем на Ибрахим му го убија ликот во серијата а не го заменија со друг :!:
    Значи не дошол некој друг глуп актер да му го земе местото и да биде новиот Ибрахим
    без навреда ама мислам дека Хурем тим повеќе пати од Ибрахим тим затоа што вие ќе си
    се утешите го убија па нема да го видиме а Хурем мртва ли е? може ако беше и на нас полесно
    ќе ни беше да не ја видиме повеќе ама друга да не дојде на нејзино место.

На Ana.N и Sara123 им се допаѓа ова.
  19. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.654
    Допаѓања:
    22.365
    Хуремче, затоа и реков „мааалку делумно“. Да го сменеа оној прекрасен и стручен актер за таков интересен, паметен и мистичен лик да го глуми некое муле и мене ќе ми идеше да го скршам телевизорот. ;) У поглед дека и у 2та случаи е загуба за серијата у прашање, на тоа мислев.

На Hurrem-Aleksandra му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Навистина е така.
    Ибрахим умре, а Хурем ќе треба да ја заменува некоја мутава, стара, антипатична актерка која случајно имала среќа и ја добила улогата. :^)
    Не, не, не...
    Никако не ми е јасно зошто овие не се свесни што губат !? :x :|
    Навистина жално.

Бев толку фасцинирана од ликот на Хурем.
    Секогаш ја подржував, многу ја сакав.
    А сега... готово е се. ;( [​IMG]

Едит: [​IMG]

На tessie и Ana.N им се допаѓа ова.